0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τις τελευταίες μέρες υπήρχε κινητικότητα στα σχολεία από δικηγορικά γραφεία, που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τις μαζικές αγωγές εναντίον των διευθυντών εκπαίδευσης για το θέμα της κατάταξης. Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν τοποθετηθεί επίσημα γι' αυτό το θέμα;
Ας μην αναλωνομαστε σε ψιλοκοντρίτσες λοιπόν (ποιος είναι πιο χαμένος κλπ)κανείς δε βγήκε κερδισμένος από την επίθεση , αλλά ας αντιδράσουμε μαζικά κ δυναμικά, ας περάσουμε στην αντεπίθεση...
Εμένα πάντως μου έχει τελειώσει κάθε συναισθηματισμός περί καημένων παιδιών κλπ. Απεργία στις παννελήνιες με κήρυξη την προηγούμενη μέρα ώστε να μην προλάβουν καμία προετοιμασία. Πόλεμος άγριος και ανελέητος τώρα! Και όσο για τα παιδιά, ας μάθουν κι αυτά σιγά σιγά σε τι ζούγκλα βγαίνουν μπας και πάρουν τα μέτρα τους εγκαίρως -είναι πολύ πολύ σημαντικότερο αυτό από το να δώσουν στην ώρα τους Πανελλήνιες...εγώ έδωσα στις 16 Ιουλίου του 1990, με καύσωνα 42 βαθμών και νέφος πάνω από τα όρια συναγερμού αλλά και με απέραντο σεβασμό στους καθηγητές μου...και τίποτα δεν έπαθα. Αγχώθηκα τότε, αγωνιούσα, αλλά διάβασα και περισσότερο και τελικά ολα πήγαν μια χαρά!
Παράθεση από: PANAS στις Δεκεμβρίου 23, 2011, 08:31:36 am...η κυβέρνηση επέλεξε να διασώσει όσους έχουν πάνω από 21 χρόνια υπηρεσία (δηλαδή όσους διορίστικαν πριν το 1990, χωρίς ΑΣΕΠ φυσικά...Αγαπητέ Panas, από αυτό που γράφεις συνάγεται ότι οι πριν από τον ΑΣΕΠ διορισμένοι στην Α/θμια και Δ/θμια συνάδελφοι διορίστηκαν αναξιοκρατικά. Συλλήβδην, λοιπόν, η "επετηρίδα" στην πυρά! Αλήθεια, πιστεύεις κάτι τέτοιο;Επίσης, να σου πω ότι προσωπικά έχω ΦΕΚ διορισμού 01/09/1997 και διορίστηκα με την επετηρίδα (χωρίς ποσόστωση)!Καλές (όσο γίνεται) ΓιορτέςΥΓ. Πολλή συνωμοσιολογία, βρε παιδιά...
...η κυβέρνηση επέλεξε να διασώσει όσους έχουν πάνω από 21 χρόνια υπηρεσία (δηλαδή όσους διορίστικαν πριν το 1990, χωρίς ΑΣΕΠ φυσικά...
Έχεις απόλυτο δίκαιο, απλά αυτοί αποτελούν τον κομματκό στρατό και δεν τολμούν να τον ακουμπήσουν. Πληροφοριακά αναφέρω ότι τη στιγμή που μας απαξιώνουν και μας εξοντώνουν, ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑ
Ιδιαίτερα "γερασμένοι" σύλλογοι εκπαιδευτικών που δεν θίγονται πολύ από το νέο μισθολόγιο θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα μικρό ποσό από τον μισθό τους για να στηρίξουν τους νεότερους εκπαιδευτικούς που δυσκολεύονται. Άντ’ αυτού θα μπορούσαν ακόμη οι πιο ηλικιωμένες συνάδελφοι να προσφέρουν καλοψημένες σπιτίσιες σπανακόπιτες ή τυρόπιτες στους δύσμοιρους νεότερους…Επίσης, οι νεοδιόριστοι θα βρεθούν σίγουρα στην επαρχία και θα ήταν καλό οι παλαιότεροι συνάδελφοι να ενημερώνουν την τοπική κοινωνία για τον ερχομό των «ταλαίπωρων» και να έβρισκαν τρόπους στήριξης τους. Αν ο κακότυχος νεοδιόριστος καταφθάσει δε με οικογένεια απαιτούνται περισσότερες θυσίες. Η τοπική κοινωνία οφείλει να τους διασφαλίζει τουλάχιστον 2 τενεκέδες λάδι, 54 κότες (μια κότα την εβδομάδα), αυγουλάκια, 50 κιλά κρέας και τα ζαρζαβατικά τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο διορισμού μέχρι να οργανωθούν από μόνοι τους. Να τους βρουν και κάποιο σπιτάκι, γιατί με τον μισθό τους μόνο στάβλο μπορούν να νοικιάσουν…Μακάρι να μπορούσαμε να βασιστούμε στην αλληλεγγύη των παλαιοτέρων συναδέλφων...