0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: baarli στις Ιανουαρίου 10, 2012, 11:12:28 amεκπαιδευτικοί σε απόγνωση...έτσι, για να τα βλέπουν οι παλιοί "συνάδελφοι"
εκπαιδευτικοί σε απόγνωση...έτσι, για να τα βλέπουν οι παλιοί "συνάδελφοι"
Το θέμα των κατόχων διδακτορικών και μεταπτυχιακών έφτασε μέχρι τη βουλή:http://www.esos.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%B1/item/26865-%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF.htmlΝα δούμε τι θα βγει...
Παράθεση από: sjn στις Ιανουαρίου 10, 2012, 02:16:20 amΤο θέμα των κατόχων διδακτορικών και μεταπτυχιακών έφτασε μέχρι τη βουλή:http://www.esos.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%B1/item/26865-%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF.htmlΝα δούμε τι θα βγει...Συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία, που επιτέλους θέτει με υπευθυνότητα που αρμόζει στην σοβαρή αντιμετώπιση των μισθολογικών και βαθμολογικών θεμάτων σχετικά με την αθροιστική προσμέτρηση τίτλων σπουδών και ειδικά μεταπτυχιακών και δειδακτορικών. Είτε ηθελλημένα είτε άθελα το αρμόδιο υπουργείο δυστυχώς προσπάθησε να παγιώσει την γνωστή κατάσταση του παρελθόντος όπου οι απόφοιτοι Δημοτικού σε πολλές περιπτώσεις αμοίβονταν περισσότερο από τους Καθηγητές Πανεπιστημίων. Αν συνεχίσει να επικρατεί αυτή η λογική ένα είναι βέβαιο. Πως ούτε κίνητρα θα υπάρχουν για όσους κατέχουν υψηλά προσόντα, αλλά και στρέβλωση θα εξακολουθεί να υπάρχει στην διαδικασία του μισθολογίου και βαθμολογίου. Τα αντικειμενικά κριτήρια όμως έχουν να κάνουν με την δυνατότητα κάποιου να ασκήσει αποτελεσματικά αυτό για το οποίο έχει σπουδάζει και αποτελούν ταυτόχρονα και αυτονότητες αλήθειες στο ευρύτερο εργασιακό περιβάλλον της ΕΕ και αλλού. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρεις γιατί τα αυξημένα προσόντα συνδέονται με την παραγωγικότητα και πως τελικά αυξάνουν την ποιότητα και το προϊόν και επομένως θα πρέπει να αμοίβονται στο επίπεδο της αυξημένης παραγωγικότητας. Ούτε σε θέματα δίκαιης κατανομής των αμοιβών σύμφωνα πάλι με αντικειμενικά κριτήρια. Αλλά είναι νομίζω καιρός το Υπουργείο να αποσαφηνίζει το θέμα αυτό με υπευθυνότητα.
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρεις γιατί τα αυξημένα προσόντα συνδέονται με την παραγωγικότητα και πως τελικά αυξάνουν την ποιότητα και το προϊόν και επομένως θα πρέπει να αμοίβονται στο επίπεδο της αυξημένης παραγωγικότητας. Ούτε σε θέματα δίκαιης κατανομής των αμοιβών σύμφωνα πάλι με αντικειμενικά κριτήρια. Αλλά είναι νομίζω καιρός το Υπουργείο να αποσαφηνίζει το θέμα αυτό με υπευθυνότητα.
Παράθεση από: 8an στις Ιανουαρίου 11, 2012, 02:57:31 am Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρεις γιατί τα αυξημένα προσόντα συνδέονται με την παραγωγικότητα και πως τελικά αυξάνουν την ποιότητα και το προϊόν και επομένως θα πρέπει να αμοίβονται στο επίπεδο της αυξημένης παραγωγικότητας. Ούτε σε θέματα δίκαιης κατανομής των αμοιβών σύμφωνα πάλι με αντικειμενικά κριτήρια. Αλλά είναι νομίζω καιρός το Υπουργείο να αποσαφηνίζει το θέμα αυτό με υπευθυνότητα.Αυτό σηκώνει συζήτηση. Κατά την γνώμη μου δεν ισχύει πάντα ότι τα αυξημένα προσόντα συνδέονται με την παραγωγικότητα. Σε κάποιες δουλειές, τα αυξημένα προσόντα αποτελούν μειονέκτημα και δεν θα έπρεπε να μετράνε στην μισθολογική εξέλιξη. Ειδικά στην περίπτωση που δύο εργαζόμενοι αποδίδουν το ίδιο, τότε κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι αυτός που έχει πτυχίο πρέπει να πληρώνεται λιγότερο, αφού κόστισε στο κράτος να τον σπουδάσει και το αποτέλεσμα είναι τελικά να αποδίδει το ίδιο με τον ασπούδακτο. Σε λίγο θα μας πουν ότι και ο λατζέρης στο καφενείο της βουλής, επειδή έχει διδακτορικό, θα πρέπει να πάρει αύξηση. Για να μην θέσω το θέμα ΠΩΣ ορισμένοι έχουν πάρει τα διδακτορικά και τα μεταπτυχιακά τους.Υπάρχει και η άποψη ότι ΜΟΝΟ το βασικό ελληνικό πτυχίο πρέπει να παίζει ρόλο, και αυτό γιατί ΜΟΝΟ το βασικό ελληνικό πτυχίο αποκτήθηκε αδιάβλητα μέσω πανελληνίων εξετάσεων, τα δε υπόλοιπα πτυχία (εξωτερικού, μεταπτυχιακά, διδακτορικά) αποκτήθηκαν με χρήμα ή γνωριμίες και όχι με πανελλήνιες εξετάσεις, παραβιάζοντας έτσι από την πίσω πόρτα την συνταγματική αρχή της δωρεάν και ίδιας για όλους παιδείας.
Yπάρχει και η άποψη ότι ΜΟΝΟ το βασικό ελληνικό πτυχίο πρέπει να παίζει ρόλο, και αυτό γιατί ΜΟΝΟ το βασικό ελληνικό πτυχίο αποκτήθηκε αδιάβλητα μέσω πανελληνίων εξετάσεων, τα δε υπόλοιπα πτυχία (εξωτερικού, μεταπτυχιακά, διδακτορικά) αποκτήθηκαν με χρήμα ή γνωριμίες και όχι με πανελλήνιες εξετάσεις, παραβιάζοντας έτσι από την πίσω πόρτα την συνταγματική αρχή της δωρεάν και ίδιας για όλους παιδείας.« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 10:45:20 πμ από baarli »Έλεος συνάδελφε!