*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1003000 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #4200 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:05:18 pm »
συμφωνώ Landau.
μεχρι τωρα εβαλε η μια κοινωνικη ομαδα εναντια τις άλλης. .......δημοσιοι vs ιδιωτικων.

νομίζω δεν είναι καρος να τα βαλουμε και με τους πατεραδες μας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:58:06 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4201 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:05:59 pm »
Χωρίς καμία απολύτως μελοδραματική ή πεσιμιστική διάθεση, πραγματικά δεν βλέπω μέλλον για ένα νέο άνθρωπο σε αυτή τη χώρα πλέον. Όποιος μείνει εδώ θα περάσει πραγματικά πολύ δύσκολα χρόνια.

για τους δε ηλικιωμένους ούτε παρόν...
Να σου πω κάτι, αυτοί πέρασαν και κάποια καλά χρόνια. Δούλεψαν σε αυτό που σπούδασαν, κούτσα-στραβά μία δουλειά την είχαν όλοι, έκαναν οικογένειες, παιδιά, έφτιαξαν και 1-2 σπίτια. Και κάποιοι από αυτούς πήραν και τις συνταξάρες τους, για τις οποίες οι νεότερες γενιές καλούνται τώρα να γονατίσουν. Γενικότερα υποθηκεύονται οι νεότερες γενιές, γιατί οι παλαιότερες ασύδοτα και ανορθολογικά απαίτησαν και πήραν παραπάνω από αυτό που εν τέλει τους αναλογούσε, από ότι τώρα φαίνεται.

Τι λες; Σοβαρά; Δεν πλήρωναν μεγάλες εισφορές για να πάρουν τις "συνταξάρες" που λες; Και ποιος λήστευε τα ασφαλιστικά ταμεία τόσα χρόνια και έμειναν στον άσσο; Οι συνταξιούχοι ή οι εκάστοτε κυβερνήσεις (να θυμήσω ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυβερνούν τα τελευταία ~38 χρόνια);

Να μη λέμε ό,τι θέλουμε. Και επιτέλους όσοι ακόμα στηρίζουν τον δικομματισμό που κατέστρεψε τη χώρα (και σκέφτονται να τους ξαναψηφίσουν ακόμα) ΝΑ ΤΟ
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:36:50 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος efkola

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4202 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:06:16 pm »
Καλησπέρα σε όλες/ους!Να postάρω κάτι εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα για κάτι τέτοιο.Αν θεωρηθεί ότι δεν ταιριάζει εδώ,ας διαγραφεί
.Πριν λίγο είχα ένα διάλογο που με τάραξε με ένα γνωστό μου που εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ.Αρχικά με ρώτησε τι μου έχουν κόψει με το νέο μισθολόγιο και όταν του είπα ότι το Φλεβάρη θα πάρω 750 ευρώ,άφησε μια κραυγή απόγνωσης/συμπαράστασης  να βγεί με τρόπο που νόμιζα ότι και σ'εκείνον ίδιες περίπου θα ήταν οι περικοπές.Έκανα λάθος!Μετά από λίγο και αφού τον ρώτησα, μου αποκάλυψε ότι έπαιρνε 2100 και τώρα είναι απογοητευμένος και δε"βγαίνει"γιατί πλέον λαμβάνει 1900 ευρώ!Ήμουν έτοιμος να τον βρίσω αλλά συγκρατήθηκα και το έριξα στην πλάκα!Να σημειώσω ότι έχει 20 χρόνια προϋπηρεσίας.Είναι έγγαμος με 1 παιδί και απόφοιτος Λυκείου.Μου είπε για κάτι απίστευτα επιδόματα που παίρνουν με τα οποία γέλαγε και ο ίδιος και επίσης ότι ένας άγαμος με 4-5 χρόνια προϋπηρεσίας δεν παίρνει λιγότερα από 1300,ακόμα και σήμερα.
Ο λόγος που μπήκα στη διαδικασία να τα μοιραστώ όλα αυτά εδώ είναι αφενός το αίσθημα της αδικίας και αφετέρου η έκπληξη που ένιωσα διότι είχα την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν πλέον τέτοιες αμοιβές για έναν απλό υπάλληλο αλλά μάλλον έχω κάνει λάθος.
Νιώθω πραγματικά πολύ περίεργα που με εξωθούν να "ζηλεύω"έναν άλλο δημόσιο υπάλληλο.Σαν να μας αναγκάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας για το ποιος παίρνει πιο πολλά,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι υπερβολικά για τη δουλειά που κάνουν όλοι αυτοί..

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4203 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:07:10 pm »
Green έχεις περάσει απο κανένα ΙΚΑ να δεις τους παππούδες και τις γιαγιάδες να περιμένουν στην ουρά γαι τα φάρμακα; Μπορεί κάποιοι να ανήκουν στην κατηγορία που περιγράφεις αλλά ένα σημαντικό κομμάτι ζει με πενιχρά εισοδήματα. Δεν είναι θέμα ηλικίας, γιατί με την ίδια λογική αυτοί που κατά τα δικά σου λεγόμενα μας έφεραν μέχρι εδώ έχουν να δώσουν και στα τρισέγγονά τους.

Το όριο φτώχειας είναι τα 8000 ευρώ και το αφορολόγητο στα 5000 (αν μείνει εκεί). Ακόμη και με αυτά τα δεδομένα ο επίσημα φτωχός καλείται να πληρώσει φόρο...
Νομίζω ότι μίλησα για "κάποιους".

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:58:06 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4204 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:09:23 pm »
συμφωνώ Landau.
μεχρι τωρα εβαλε η μια κοινωνικη ομαδα εναντια τις άλλης. .......δημοσιοι vs ιδιωτικων.

Μα μέχρι τώρα στην Ελλάδα βολεύονταν και ομάδες εις βάρος άλλων. Κάνω λάθος;

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4205 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:12:59 pm »
Καλησπέρα σε όλες/ους!Να postάρω κάτι εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα για κάτι τέτοιο.Αν θεωρηθεί ότι δεν ταιριάζει εδώ,ας διαγραφεί
.Πριν λίγο είχα ένα διάλογο που με τάραξε με ένα γνωστό μου που εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ.Αρχικά με ρώτησε τι μου έχουν κόψει με το νέο μισθολόγιο και όταν του είπα ότι το Φλεβάρη θα πάρω 750 ευρώ,άφησε μια κραυγή απόγνωσης/συμπαράστασης  να βγεί με τρόπο που νόμιζα ότι και σ'εκείνον ίδιες περίπου θα ήταν οι περικοπές.Έκανα λάθος!Μετά από λίγο και αφού τον ρώτησα, μου αποκάλυψε ότι έπαιρνε 2100 και τώρα είναι απογοητευμένος και δε"βγαίνει"γιατί πλέον λαμβάνει 1900 ευρώ!Ήμουν έτοιμος να τον βρίσω αλλά συγκρατήθηκα και το έριξα στην πλάκα!Να σημειώσω ότι έχει 20 χρόνια προϋπηρεσίας.Είναι έγγαμος με 1 παιδί και απόφοιτος Λυκείου.Μου είπε για κάτι απίστευτα επιδόματα που παίρνουν με τα οποία γέλαγε και ο ίδιος και επίσης ότι ένας άγαμος με 4-5 χρόνια προϋπηρεσίας δεν παίρνει λιγότερα από 1300,ακόμα και σήμερα.
Ο λόγος που μπήκα στη διαδικασία να τα μοιραστώ όλα αυτά εδώ είναι αφενός το αίσθημα της αδικίας και αφετέρου η έκπληξη που ένιωσα διότι είχα την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν πλέον τέτοιες αμοιβές για έναν απλό υπάλληλο αλλά μάλλον έχω κάνει λάθος.
Νιώθω πραγματικά πολύ περίεργα που με εξωθούν να "ζηλεύω"έναν άλλο δημόσιο υπάλληλο.Σαν να μας αναγκάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας για το ποιος παίρνει πιο πολλά,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι υπερβολικά για τη δουλειά που κάνουν όλοι αυτοί..
Υπάλληλος του ΜΕΤΡΟ απόφοιτος Λυκείου, διορισμένη -όπως και όλοι στο ΜΕΤΡΟ- με μέσο, κατέληξε προισταμένη μετά από μερικά χρόνια με μισθό 1900 ευρώ.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #4206 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:13:47 pm »

Μίλησες για κάποιους αλλά τους τσουβάλιασες όλους, ότι αυτοί που τελικά χάνονται είναι οι νεότερες γενιές. Και μην ξεχνάς ότι κάποιοι από τους συνταξιούχους έζησαν και πόλεμο και κατοχή. Και τώρα δεν έχουν χρόνο μπροστά τους να ελπίζουν ότι μπορεί τα πράγματα να φτιάξουν ούτε να πάρουν τη βαλιτσούλα τους και να κοιτάξουν πού θα μπορέσουν να ζήσουν καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος atem

• Πλήρες μέλος
  • Thessaloniki
    • Προφίλ
« Απάντηση #4207 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:15:55 pm »
συμφωνώ Landau.

24μηνο , Πολυτεκνοι , Οεαδιτες , κτλ...α συγνωμη δεν επρεπε να τους αναφερω αυτους... ;D ;D ;D
Αναστασιάδης η Τάνκς;
Δογματικώς ΠΕ03.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4208 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:20:53 pm »

Μίλησες για κάποιους αλλά τους τσουβάλιασες όλους, ότι αυτοί που τελικά χάνονται είναι οι νεότερες γενιές. Και μην ξεχνάς ότι κάποιοι από τους συνταξιούχους έζησαν και πόλεμο και κατοχή. Και τώρα δεν έχουν χρόνο μπροστά τους να ελπίζουν ότι μπορεί τα πράγματα να φτιάξουν ούτε να πάρουν τη βαλιτσούλα τους και να κοιτάξουν πού θα μπορέσουν να ζήσουν καλύτερα.
Όταν μιλάς σε κλίμακα γενεών, προφανώς και θα γενικεύεις. Φυσικά και οι νεότερες γενιές καλούνται να πληρώσουν τον ανορθολογισμό των προηγούμενων, και μέσα σε αυτόν ήταν και οι τεράστιες αποκλίσεις σε μισθούς και συντάξεις, όπως είπα και παραπάνω. Το να πεις λοιπόν ότι υπήρξαν στρεβλώσεις και υπερβολές στα πεπραγμένα κάποιων προηγούμενων γενιών, δεν σημαίνει ότι και κάποιοι από τους ίδιους δεν υπέστησαν αυτές τις ανισότητες.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:28:41 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4209 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:22:00 pm »
Τα παραπάνω στοιχεία της eurostat αφορούν το 2010.Δεδομένης της βίαιης φτωχοποίησης που υφίσταται η χώρα,πρέπει να έχουμε ξεπεράσει σίγουρα σε φτώχεια την Πολωνία (ίσως και τη Λιθουανία),άρα συναγωνιζόμαστε με τις Ρουμανία,

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #4210 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:30:35 pm »
συμφωνώ Landau.

Και συνεχιζουμε... Πραγματικά είμαστε για κλάματα! Στο σύλλογο σημερα προτάθηκε μάλιστα με πολυ ζήλο απεργία διαρκείας και νόμιζα και γω ότι και αλλού έτσι θα είναι τα πράγματα. Δυστυχώς μόλις είδα τι γίνεται και αλλού κατάλαβα πόσο μοσχαρια-βόδια-ζώα είμαστε! Μη τυχων και χάσουμε τα 40ευρω! Και μετα κλαιγομαστε. Όσοι μείνουν και δεν απολυθούν θα δουλεύουν σταδιακά για 700 απο το καλοκαίρι, για 500
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:32:38 pm από giokspy »
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος atem

• Πλήρες μέλος
  • Thessaloniki
    • Προφίλ
« Απάντηση #4211 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:36:50 pm »
συμφωνώ Landau.

Και συνεχιζουμε... Πραγματικά είμαστε για κλάματα! Στο σύλλογο σημερα προτάθηκε μάλιστα με πολυ ζήλο απεργία διαρκείας και νόμιζα και γω ότι και αλλού έτσι θα είναι τα πράγματα. Δυστυχώς μόλις είδα τι γίνεται και αλλού κατάλαβα πόσο μοσχαρια-βόδια-ζώα είμαστε! Μη τυχων και χάσουμε τα 40ευρω! Και μετα κλαιγομαστε. Όσοι μείνουν και δεν απολυθούν θα δουλεύουν σταδιακά για 700 απο το καλοκαίρι, για 500
Αναστασιάδης η Τάνκς;
Δογματικώς ΠΕ03.

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #4212 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:55:16 pm »
Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση. Με 1000 like στη αρμοδια σελίδα του Facebook όλα θα γίνουν όπως πρωί ίσως και καλύτερα!!!
Άραγε υπάρχει στο DNA μας ένα ελάχιστο ψήγμα απο τα γονίδια των προγόνων μας?
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #4213 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 11:00:40 pm »
συμφωνώ Landau.

Πήγα και έφαγα λίγο γιαυτό δεν απάντησα αμέσως. (μαρουλοσαλάτα) :D

Όχι δεν κάνεις λάθος…….υπήρχαν (και υπάρχουν) απίστευτες ανισότητες οι οποίες μας άφηναν αδιάφορους μέχρι σήμερα για τους γνωστούς λόγους που δεν χρειάζεται να αναφέρω.
Θεωρώ όμως πως δεν είναι λόγος η κρίση να μας φέρει στα όρια της ψυχολογικής παράκρουσης  και να τα βάλουμε με τους  (απέναντι).
Συμφώνησα με  Landau επειδή σήμερα πιστεύω(κάλιο αργά παρά ποτέ) πως οι εμμονή μας τόσα χρόνια να επιλέγουμε μονοκομματικές κυβερνήσεις  μας οδήγησαν  στην σημερινή κατάσταση.
Το πιστεύω πραγματικά ….και επειδή είμαι ένας από αυτούς που δεν "τολμούσαν" στην κάλπη να αλλάξουν ρότα….πέραν του ότι είμαι για πάρα πάρα πολλά χρόνια σε πολιτικό γραφείο….νομίζω γνωρίζω αρκετα….. και ίσως έχει περισσότερη αξία.

αα…το μνμ μου δεν είχε σκοπό να σε θίξει ……αν το πήρες προσωπικά :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182720
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)