0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 09, 2012, 09:52:53 pmΠαράθεση από: rozy4 στις Φεβρουαρίου 09, 2012, 09:44:18 pmΠαράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 09, 2012, 09:41:59 pmΧωρίς καμία απολύτως μελοδραματική ή πεσιμιστική διάθεση, πραγματικά δεν βλέπω μέλλον για ένα νέο άνθρωπο σε αυτή τη χώρα πλέον. Όποιος μείνει εδώ θα περάσει πραγματικά πολύ δύσκολα χρόνια.για τους δε ηλικιωμένους ούτε παρόν...Να σου πω κάτι, αυτοί πέρασαν και κάποια καλά χρόνια. Δούλεψαν σε αυτό που σπούδασαν, κούτσα-στραβά μία δουλειά την είχαν όλοι, έκαναν οικογένειες, παιδιά, έφτιαξαν και 1-2 σπίτια. Και κάποιοι από αυτούς πήραν και τις συνταξάρες τους, για τις οποίες οι νεότερες γενιές καλούνται τώρα να γονατίσουν. Γενικότερα υποθηκεύονται οι νεότερες γενιές, γιατί οι παλαιότερες ασύδοτα και ανορθολογικά απαίτησαν και πήραν παραπάνω από αυτό που εν τέλει τους αναλογούσε, από ότι τώρα φαίνεται.Τι λες; Σοβαρά; Δεν πλήρωναν μεγάλες εισφορές για να πάρουν τις "συνταξάρες" που λες; Και ποιος λήστευε τα ασφαλιστικά ταμεία τόσα χρόνια και έμειναν στον άσσο; Οι συνταξιούχοι ή οι εκάστοτε κυβερνήσεις (να θυμήσω ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυβερνούν τα τελευταία ~38 χρόνια);Να μη λέμε ό,τι θέλουμε. Και επιτέλους όσοι ακόμα στηρίζουν τον δικομματισμό που κατέστρεψε τη χώρα (και σκέφτονται να τους ξαναψηφίσουν ακόμα) ΝΑ ΤΟ
Παράθεση από: rozy4 στις Φεβρουαρίου 09, 2012, 09:44:18 pmΠαράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 09, 2012, 09:41:59 pmΧωρίς καμία απολύτως μελοδραματική ή πεσιμιστική διάθεση, πραγματικά δεν βλέπω μέλλον για ένα νέο άνθρωπο σε αυτή τη χώρα πλέον. Όποιος μείνει εδώ θα περάσει πραγματικά πολύ δύσκολα χρόνια.για τους δε ηλικιωμένους ούτε παρόν...Να σου πω κάτι, αυτοί πέρασαν και κάποια καλά χρόνια. Δούλεψαν σε αυτό που σπούδασαν, κούτσα-στραβά μία δουλειά την είχαν όλοι, έκαναν οικογένειες, παιδιά, έφτιαξαν και 1-2 σπίτια. Και κάποιοι από αυτούς πήραν και τις συνταξάρες τους, για τις οποίες οι νεότερες γενιές καλούνται τώρα να γονατίσουν. Γενικότερα υποθηκεύονται οι νεότερες γενιές, γιατί οι παλαιότερες ασύδοτα και ανορθολογικά απαίτησαν και πήραν παραπάνω από αυτό που εν τέλει τους αναλογούσε, από ότι τώρα φαίνεται.
Παράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 09, 2012, 09:41:59 pmΧωρίς καμία απολύτως μελοδραματική ή πεσιμιστική διάθεση, πραγματικά δεν βλέπω μέλλον για ένα νέο άνθρωπο σε αυτή τη χώρα πλέον. Όποιος μείνει εδώ θα περάσει πραγματικά πολύ δύσκολα χρόνια.για τους δε ηλικιωμένους ούτε παρόν...
Χωρίς καμία απολύτως μελοδραματική ή πεσιμιστική διάθεση, πραγματικά δεν βλέπω μέλλον για ένα νέο άνθρωπο σε αυτή τη χώρα πλέον. Όποιος μείνει εδώ θα περάσει πραγματικά πολύ δύσκολα χρόνια.
Green έχεις περάσει απο κανένα ΙΚΑ να δεις τους παππούδες και τις γιαγιάδες να περιμένουν στην ουρά γαι τα φάρμακα; Μπορεί κάποιοι να ανήκουν στην κατηγορία που περιγράφεις αλλά ένα σημαντικό κομμάτι ζει με πενιχρά εισοδήματα. Δεν είναι θέμα ηλικίας, γιατί με την ίδια λογική αυτοί που κατά τα δικά σου λεγόμενα μας έφεραν μέχρι εδώ έχουν να δώσουν και στα τρισέγγονά τους.Το όριο φτώχειας είναι τα 8000 ευρώ και το αφορολόγητο στα 5000 (αν μείνει εκεί). Ακόμη και με αυτά τα δεδομένα ο επίσημα φτωχός καλείται να πληρώσει φόρο...
συμφωνώ Landau.μεχρι τωρα εβαλε η μια κοινωνικη ομαδα εναντια τις άλλης. .......δημοσιοι vs ιδιωτικων.νομίζω δεν είναι καρος να τα βαλουμε και με τους πατεραδες μας.
Καλησπέρα σε όλες/ους!Να postάρω κάτι εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα για κάτι τέτοιο.Αν θεωρηθεί ότι δεν ταιριάζει εδώ,ας διαγραφεί.Πριν λίγο είχα ένα διάλογο που με τάραξε με ένα γνωστό μου που εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ.Αρχικά με ρώτησε τι μου έχουν κόψει με το νέο μισθολόγιο και όταν του είπα ότι το Φλεβάρη θα πάρω 750 ευρώ,άφησε μια κραυγή απόγνωσης/συμπαράστασης να βγεί με τρόπο που νόμιζα ότι και σ'εκείνον ίδιες περίπου θα ήταν οι περικοπές.Έκανα λάθος!Μετά από λίγο και αφού τον ρώτησα, μου αποκάλυψε ότι έπαιρνε 2100 και τώρα είναι απογοητευμένος και δε"βγαίνει"γιατί πλέον λαμβάνει 1900 ευρώ!Ήμουν έτοιμος να τον βρίσω αλλά συγκρατήθηκα και το έριξα στην πλάκα!Να σημειώσω ότι έχει 20 χρόνια προϋπηρεσίας.Είναι έγγαμος με 1 παιδί και απόφοιτος Λυκείου.Μου είπε για κάτι απίστευτα επιδόματα που παίρνουν με τα οποία γέλαγε και ο ίδιος και επίσης ότι ένας άγαμος με 4-5 χρόνια προϋπηρεσίας δεν παίρνει λιγότερα από 1300,ακόμα και σήμερα.Ο λόγος που μπήκα στη διαδικασία να τα μοιραστώ όλα αυτά εδώ είναι αφενός το αίσθημα της αδικίας και αφετέρου η έκπληξη που ένιωσα διότι είχα την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν πλέον τέτοιες αμοιβές για έναν απλό υπάλληλο αλλά μάλλον έχω κάνει λάθος.Νιώθω πραγματικά πολύ περίεργα που με εξωθούν να "ζηλεύω"έναν άλλο δημόσιο υπάλληλο.Σαν να μας αναγκάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας για το ποιος παίρνει πιο πολλά,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι υπερβολικά για τη δουλειά που κάνουν όλοι αυτοί..
Νομίζω ότι μίλησα για "κάποιους".
Παράθεση από: paraxenos στις Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:05:18 pmσυμφωνώ Landau.μεχρι τωρα εβαλε η μια κοινωνικη ομαδα εναντια τις άλλης. .......δημοσιοι vs ιδιωτικων.νομίζω δεν είναι καρος να τα βαλουμε και με τους πατεραδες μας.Μα μέχρι τώρα στην Ελλάδα βολεύονταν και ομάδες εις βάρος άλλων. Κάνω λάθος;
Παράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:07:10 pmΝομίζω ότι μίλησα για "κάποιους".Μίλησες για κάποιους αλλά τους τσουβάλιασες όλους, ότι αυτοί που τελικά χάνονται είναι οι νεότερες γενιές. Και μην ξεχνάς ότι κάποιοι από τους συνταξιούχους έζησαν και πόλεμο και κατοχή. Και τώρα δεν έχουν χρόνο μπροστά τους να ελπίζουν ότι μπορεί τα πράγματα να φτιάξουν ούτε να πάρουν τη βαλιτσούλα τους και να κοιτάξουν πού θα μπορέσουν να ζήσουν καλύτερα.
Παράθεση από: paraxenos στις Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:05:18 pmσυμφωνώ Landau.μεχρι τωρα εβαλε η μια κοινωνικη ομαδα εναντια τις άλλης. .......δημοσιοι vs ιδιωτικων.νομίζω δεν είναι καρος να τα βαλουμε και με τους πατεραδες μας.Και συνεχιζουμε... Πραγματικά είμαστε για κλάματα! Στο σύλλογο σημερα προτάθηκε μάλιστα με πολυ ζήλο απεργία διαρκείας και νόμιζα και γω ότι και αλλού έτσι θα είναι τα πράγματα. Δυστυχώς μόλις είδα τι γίνεται και αλλού κατάλαβα πόσο μοσχαρια-βόδια-ζώα είμαστε! Μη τυχων και χάσουμε τα 40ευρω! Και μετα κλαιγομαστε. Όσοι μείνουν και δεν απολυθούν θα δουλεύουν σταδιακά για 700 απο το καλοκαίρι, για 500