*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1005267 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #4620 στις: Μαΐου 14, 2012, 12:58:23 am »
Εγώ ξέρω καθηγητή που έχτισε εξοχικό με πισίνα και από τα ιδιαίτερά του. Είναι πάντως αυτό που έχω ξαναπεί, και σταματάω με αυτό, δεν υπάρχει μικρή και μεγάλη ανηθικότητα, υπάρχει ανηθικότητα. Το γεγονός ότι κάποιοι έφαγαν εκατομμύρια, δεν κάνει ηθικό αυτόν που πχ μπήκε με ρουσφέτι στο δημόσιο και έχει φάει 400.000 ευρώ δημοσίου χρήματος σε μισθούς 30 χρόνων ή έφαγε τις 50.000 μίας ευρωπαϊκής επιδότησης.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:51:05 »

Αποσυνδεδεμένος Della Rovere

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την μουσική. ΠΕ16
    • Προφίλ
« Απάντηση #4621 στις: Μαΐου 14, 2012, 01:24:41 am »
Καλά είναι δυνατόν να πιστέψω ότι καταστράφηκε η χώρα από το ΦΠΑ (και όχι την αμοιβή) που έχασε το κράτος από τα αδήλωτα ιδιαίτερα.
Καλά που οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί μάζεψαν τα ψίχουλα και έχτισαν τα αυθαίρετα που μας δείχνει ο Green στον χάρτη…   

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 14, 2012, 01:32:33 am από Della Rovere »
Το σημαντικότερο μέρος ενός μουσικού έργου,είναι οι παύσεις.
L.V.Beethoven

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4622 στις: Μαΐου 14, 2012, 01:33:50 am »
Γιατί, μιλάω για ευθύνη της καταστροφής της χώρας;
Μιλάς, διότι αφού "οι εκπαιδευτικοί είναι οι τελευταίοι που μπορούν να γκρινιάζουν για τις περικοπές των μισθών" και αφού "ένας ολόκληρος κλάδος φοροδιαφεύγει επί δεκαετίες και τολμά να αναρωτιέται γιατί έπεσε έξω το κράτος", τότε ποιος ευθύνεται; Εννοείς άλλους;
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4623 στις: Μαΐου 14, 2012, 01:55:20 am »
Αν αποτελεί γραφικότητα η επανάληψη της δικής μου θέσης (άραγε το να έλεγα άλλα κάθε φορά θα ήταν το θεμιτό?), εσύ που κάθε φορά μου απαντάς επαναλαμβάνοντας ομοίως τις ίδιες θέσεις, διαφεύγεις της γραφικότητας που καταγγέλεις;
Σου είπα ότι η πρώτιστη ευθύνη ανήκει στον ηγήτορα, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει τους υπόλοιπους από τις ευθύνες τους. Το παράδειγμα με την εταιρία ή και το δημόσιο είναι ατυχές, γιατί οι προϊστάμενοι δεν εκλέγονται από τους υφιστάμενους. Εσύ και εγώ όμως εκλέγουμε τους κυβερνώντες μας. Και αυτή είναι η μέγιστη ευθύνη της δημοκρατίας.

Το να σε συκοφαντεί κάποιος, γραφικός ή μη, οφείλεις κάθε φορά να απαντάς. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω.
Το θεμιτό θα ήταν αφού έχει απαντηθεί ένα θέμα να μην επανέρχεσαι με την πρώτη ευκαιρία.
Πρώτη φορά παραδέχεσαι ότι η πρώτιστη ευθύνη ανήκει στον ηγήτορα και αυτό είναι μια πρόοδος.
Το παράδειγμα δεν είναι ατυχές διότι κάθε προϊστάμενος τμήματος έχει έναν προϊστάμενο που οφείλει να τον ελέγχει.
Όσο γι`αυτούς που εκλέγει η πλειοψηφία, ε τι να κάνουμε όταν η πλειοψηφία παραπλανιέται από τους πιο λαοπλάνους; (Π.χ. "λεφτά υπάρχουν"). Είναι και αυτό μια ευθύνη της δημοκρατίας.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:51:05 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4624 στις: Μαΐου 14, 2012, 02:02:29 am »
Εγώ ξέρω καθηγητή που έχτισε εξοχικό με πισίνα και από τα ιδιαίτερά του.

Άλλο το ξέρεις καθηγητή και άλλο ολόκληρος κλάδος φοροδιαφεύγει. Αν έλειπαν αυτές οι υπερβολές δε θα χάναμε τόσο χρόνο απόψε...

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4625 στις: Μαΐου 14, 2012, 08:41:05 am »
Υπαρχουν κλαδοι που σε καποιο ποσοστο οργιαζαν....πολεοδομοι, νοσοκομειακοι γιατροι,εφοριακοι, ορκωτοι λογιστες,βουλευτες,υπουργοι κ.α,αρα οι καθηγητες κατα την αποψη μου ειναι το λιγοτερο κακο.
Οταν η προηγουμενη κυβερνηση περασε τα μνημονια ,το εννιαιο μισθολογιο που ημασταν;
Α ναι, ολα εγιναν στο ονομα της αξιοκρατιας και του....εξορθολογισμου!Επρεπε να φτασουμε στα ακρα για να καταλαβουμε εδω και τρια χρονια που το ''πηγαιναν'';Αλλα εμεις μαλωναμε για τον Ασεπ του 11 και μετα για τον Ασεπ του '12.Ετσι λοιπον που συνεχιζουμε και τρωγομαστε θα συνεχιστει το ιδιο και στη κορυφη της πυραμιδας δηλ. στους πολιτικους που ψηφισαμε...και η σηψαιμια στο πολιτικο συστημα δεν θα σταματησει,
Ποιος εχει δικιο;Ποιος μας λεει αληθειες;Ποιος ειναι αληθεια ηγετης που μπορει να βοηθησει τη χωρα μας;Εγω απαντηση τις τελευταιες μερες δεν βρηκα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4626 στις: Μαΐου 14, 2012, 08:47:50 am »
H δική μου πάντως αίσθηση όσον αφορά τον εκπαιδευτικό κλάδο, δεν είναι ότι μία μικρή και απομονωμένη μειοψηφία έκαναν ιδιαίτερα. Αν κάποιος έχει άλλη αντίληψη της πραγματικότητα, είναι δικαίωμά του.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 14, 2012, 08:54:58 am από Green »

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4627 στις: Μαΐου 14, 2012, 08:59:37 am »
Ναι λεω,εκαναν οι καθηγητες το λιγοτερο κακο ,εκανε μαθημα πληρωνοτανε...ο πολεοδομος ελεγε''δεν σου εκδιδω την αδεια ,θελω 1000 ευρω,ομοιως και οι γιατροι κ.α....εκβιαζαν!Οσο για τους πολιτικους επρεπε να τα βρουν οσο γινοταν και να παλεψουν για τη χωρα μας!Τωρα....πως να τους πιστεψω;Να ο ενας ταζει διορισμους και βασικο μισθο 1300 ευρω ο αλλος τ'αντιθετα αλλα θα'χω καθε μηνα λεφτα στα ταμεια.Δεν γινοταν να τα βρουν;
Μηπως οχι γιατι του καθενος το τιμημα ειναι η πλεονεξια και η αλαζονεια που 'χουν καταστρεψει τη χωρα ουκ ολιγες φορες;Λυπαμαι...πλεον ουτε θυμο δεν μπορω να νιωσω!ΛΥΠΑΜΑΙ...!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 14, 2012, 09:05:04 am από anixia »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4628 στις: Μαΐου 14, 2012, 09:00:47 am »

Εάν ωριμάσει (πολιτικά) ο λαός μας να μην παρασύρεται και να ψηφίζει είτε με γνώμονα τις υποσχέσεις είτε τις αντιδράσεις για ό,τι έγινε στο παρελθόν, αλλά και με γνώμονα την προοπτική για τον τόπο τότε ίσως να έρθουν καλύτερες ημέρες, αν και βλέπω σοβαρό έλλειμμα στην πολιτική ηγεσία.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4629 στις: Μαΐου 14, 2012, 09:05:53 am »
Εγώ συνάδελφοι λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου είπα ότι θα καταρρεύσει προφανώς ο δικομματισμός, αλλά τότε ακριβώς θα δούμε ότι οι πολιτικές παθογένειες στην Ελλάδα δεν είναι μόνο στα δύο κόμματα εξουσίας, αλλά διαπερνούν οριζόντια όλο το πολιτικό σύστημα. Και το βλέπουμε τώρα πολύ καλά αυτό με την απίστευτη πολιτική τσιγκολελέτα των τελευταίων ημερών.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4630 στις: Μαΐου 14, 2012, 09:13:10 am »

Εάν ωριμάσει (πολιτικά) ο λαός μας να μην παρασύρεται και να ψηφίζει είτε με γνώμονα τις υποσχέσεις είτε τις αντιδράσεις για ό,τι έγινε στο παρελθόν, αλλά και με γνώμονα την προοπτική για τον τόπο τότε ίσως να έρθουν καλύτερες ημέρες, αν και βλέπω σοβαρό έλλειμμα στην πολιτική ηγεσία.
Όσο πολύ μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας παραμένουν εγκλωβισμένοι στην συμμετοχή τους στην διαφθορά του τόπου, δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσουν με γνώμονα το δίκαιο και το καλό για τη χώρα. Όσο και αν σκούζει για δικαιοσύνη και αξιοκρατία ο "αγανακτισμένος" πολίτης, δεν θέλει ούτε το αυθαίρετο να του γκρεμίσουν, ούτε να διώξουν όσους παράνομα διόρισαν, ούτε να δημευτούν οι περιουσίες σε όσους φοροδιέφυγαν, ούτε να του κόψουν το μαϊμού επίδομα. Πώς να μιλάμε για πολιτική ωριμότητα, όταν δεν έχουμε ξεπερασει το προηγούμενο στάδιο που είναι η πολιτική και κοινωνική υποκρισία;

Αποσυνδεδεμένος FKark

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #4631 στις: Μαΐου 14, 2012, 09:13:28 am »
Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να φερθούν ώριμα ψηφίζοντας ΔΡΑΣΗ και συνυπογράφοντας την απόλυσή τους. Πρέπει να νιώθουμε τύψεις όλοι που επιβαρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό με μισθό ίσο με 300 λίτρα βενζίνης το μήνα.

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4632 στις: Μαΐου 14, 2012, 09:19:07 am »
Εγω δεν θελω να ψηφισω κανεναν πια...να τα βρουν και να σωσουν τη χωρα μου θελω.

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4633 στις: Μαΐου 14, 2012, 10:06:24 am »
anixia, δε νομίζω ότι είναι στο πρόγραμμα κανενός κόμματος τα 1300 ευρώ βασικός μισθός (εκτός αν μιλάμε για το κόμμα του Περισσού), παρά μόνο η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προηγούμενά του επίπεδα. Κι εγώ θέλω να σωθεί τη χώρα, αλλά πιστεύω ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι τέτοιο από αυτούς που την κατέστρεψαν.

FKark, κορυφαίο το σχόλιό σου! Σωστά, 150.000 απολύσεις θέλει η τρόικα και 400.000 η Δράση! έτσι, να τους απαλλάξουμε από την παρουσία μας ολοκληρωτικά :))

Όσο για μένα, επειδή δεν έχω αυθαίρετο, δεν έχω διοριστεί παράνομα, δεν έχω φοροδιαφύγει και δεν παίρνω κανένα επίδομα - μαϊμού, διατηρώ το αναφαίρετο δικαίωμά μου να γκρινιάζω για το "μισθό" μου, να συμπεριφέρομαι ως αγανακτισμένος πολίτης και να "σκούζω" για δικαιοσύνη και αξιοκρατία :))))

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182825
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)