*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1004923 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #4858 στις: Αυγούστου 19, 2012, 02:39:07 pm »
Περικοπές και μισθών στο πακέτο των 11,6 δισ.:   http://www.alfavita.gr/artro.php?id=71094
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:19:56 »

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #4859 στις: Αυγούστου 19, 2012, 03:03:55 pm »
Περικοπές και μισθών στο πακέτο των 11,6 δισ.:   http://www.alfavita.gr/artro.php?id=71094
δηλαδη θα πληρωνουμε για να δουλευουμε >:(

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4860 στις: Αυγούστου 19, 2012, 03:09:10 pm »
Με αφορμή τα παραπάνω μεταφέρω, τα λεγόμενα ενός καλού μου ξάδελφου που με το απολυτηριάκι του και το σχετικό βυσματάκι του "βολεύτηκε" στο λιμενικό πριν απο αρκετά χρόνια:

" Δεν θα σου έλεγα τα παρακάτω, αλλά αφού  δεν πρόκειται πια να συμβούν δεν υπάρχει λόγος να μη στα πω... Με τα παλιά δεδομένα θα έπαιρνα στα 55μου 200000 εφάπαξ και 60000 για κάθε παιδί. Σύνολο, λοιπόν θα έπαιρνα 300000 στο χέρι και 2500 ευρώ μηνιαία σύνταξη..."

Προσέξτε: Δεν θα το μάθαινα ποτέ, αν πραγματικά έπαιρνε αυτά τα ποσά!! Ομερτά... 

Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος, αλλά οι "ρουσφετολογηθέντες" -όπως λέει και ο PA- κάπως θα επιπλεύσουν και πάλι.
Οι μη ρουσφετολογηθέντες και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα φτύσουν το γάλα της μανας τους...

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4861 στις: Αυγούστου 19, 2012, 04:19:33 pm »
Ναι, panos2.
Έτσι θα επιχειρηθεί να "ξεπεραστεί η κρίση" ( Εδώ και 3 σχεδόν χρόνια, αυτό ακριβώς γίνεται. Και επιχειρείται η συνέχιση της προσπάθειας).
Υπάρχει όμως ένα κακό ( γι' αυτούς ) νέο: Και όλα να τα κόψουν από εμάς τους "μη ρουσφετολογηθέντες", δεν κάνουν τίποτα. Δεν φτάνουν αυτά. Η μοίρα τους και το ριζικό τους, είναι πολύ μα πολύ "μαύρα".
Ωστόσο, φοβούμαι ότι "θα μας πάρουν μαζί τους" πρώτα.
Επισημαίνω ότι εδώ και μερικές δεκαετίες ( είμαι 40 ετών), παρατηρώ γύρω μου πρόσωπα, καταστάσεις, συμπεριφορές.
Ένα από αυτά που έχω αποκομίσει, είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων  σέβεται την ρουσφετολογική διαδικασία πρόσληψης και προαγωγής. Μάλιστα, νομίζω ότι είναι και η μόνη διαδικασία που αναγνωρίζει και αποδέχεται ( Το τονίζω: Μιλώ για την πλειοψηφία).
Οτιδήποτε άλλο μη ρουσφετολογικό ( π.χ. ΑΣΕΠ) τους φαίνεται "περίεργο", "μη κανονικό", "εκνευριστικό" σε τελική ανάλυση.

Θυμάμαι ότι από όταν ήμουν φοιτητής, οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους   μου έδιναν την αίσθηση ότι "ανήκουν σε κάποια ομάδα κοινών συμφερόντων", και συνεννοούνται μεταξύ τους "κλείνοντας το μάτι" ο ένας στον άλλον ( Οπουδήποτε και αν τους συναντούσα: Σε τραπέζια, σε παρέες, σε τυχαίες συναντήσεις). Μου "απαντούσαν" ( όποτε διατύπωνα γνώμη επί τέτοιων ζητημάτων)  με ατάκες του τύπου: "Μα, τι λες? Αυτά που λες είναι δεξιά" ή "Μα τι λες? Αυτά είναι ακροαριστερά" ( ανάλογα με το κόμμα από το οποίο εξυπηρετούνταν) ή "Το παιδί δεν καταλαβαίνει! Δεν του κόβει και μιλάει χωρίς να ξέρει. Περιμένεις νεαρέ μου να προκόψεις με τέτοια μυαλά?" ή "εμείς φάγαμε ψωμί" ή....
Περιττό να πω, ότι μέσα μου κλονιζόμουν από την βεβαιότητά τους και έλεγα ότι "δεν μπορεί! Κάποιο λάθος συλλογισμό θα κάνω, και δεν το καταλαβαίνω". Άργησα μερικά χρόνια να καταλάβω ότι "δεν έκανα κανένα λάθος", και ότι απλά οι άνθρωποι πράγματι συνεννοούνταν "κλείνοντας το μάτι" ο ένας στον άλλον ( ανήκαν εννοώ σε ομάδες συμφερόντων. Μικρών βέβαια - δεν μιλάμε για μίζες κατασκευαστικών αλλά για διορισμούς , προαγωγές, "μουφα υπερωρίες"- αλλά υπαρκτών).
Τώρα, τους ερωτώ όποτε ευκαιρώ: ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ? Και κάνουν την πάπια....
Λένε: "Άστα να πάνε", και "όλοι με μέσον μπήκαμε" ( εκεί "τους την σπάω" θυμίζοντάς τους ότι π.χ. εγώ και χιλιάδες άλλοι μπήκαμε με ΑΣΕΠ , άλλοι με επετηρίδα στην εκπαίδευση, και συνεπώς "δεν μπήκαμε όλοι με μέσον"), "εγώ δεν ξέρω τους διαγωνισμούς τα ΑΣΕΠ και τις επετηρίδες" ( Εκεί "τους την σπάω" επισημαίνοντας ότι αυτά δεν τα ξέρει, αλλά τα ρουσφέτια τα ήξερε), "δεν ήμουν ο μόνος" και λοιπές φτωχές και άθλιες δικαιολογίες.
Εν ολίγοις, διαπιστώνω ότι η πλειοψηφία που εδώ και δεκαετίες "έκανε ότι δεν βλέπει", εφεύρισκε απίθανα σοφίσματα και δικαιολογίες για να υποστηρίξει την ρουσφετολογική διαδικασία, ΤΩΡΑ επιθυμεί διακαώς "να μπούμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι", και εν τέλει να ευνοηθούν και πάλι οι ρουσφετολογηθέντες με "υπόγειες" διεργασίες.
Αυτά, για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έτσι όπως την έβλεπα, την βλέπω ( και φοβούμαι ότι θα συνεχίσω να την βλέπω) εγώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 19, 2012, 04:22:15 pm από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:19:56 »

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4862 στις: Αυγούστου 19, 2012, 04:54:11 pm »
Πανο, ο παραπανω που αναφερεις ειναι εντελως αδυνατο να επαιρνε αυτα τα χρηματα σαν εφαπαξ.  Ειναι ενα απολυτως Φανταστικο ποσό.
Διασταυρωσε το και ρωτησε τον μηπως  οταν σου μιλουσε εβλεπε ονειρα..

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4863 στις: Αυγούστου 19, 2012, 06:13:12 pm »
Σε περίπτωση που γίνει μείωση 20% στο μισθό μας από Σεπτέμβρη, εμείς οι αναπληρωτές θα παίρνουμε γύρω στα 747 ευρώ...Αλλά στους μόνιμους θα γίνει αναδρομική περικοπή από Ιούλιο όπως ακούστηκε.Δηλαδή τα χρήματα που θα πάρουν στα χέρια τους πόσα θα είναι;Φαντάζεστε μισθό 400 ευρώ;Τα λέω αυτά, επειδή δεν πιστεύω ότι θα τολμήσουν να πειράξουν τα μισθολόγια υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ κι ίσως ούτε τα τσεκουρεμένα των στρατιωτικών...

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4864 στις: Αυγούστου 19, 2012, 06:21:49 pm »
Πανο, ο παραπανω που αναφερεις ειναι εντελως αδυνατο να επαιρνε αυτα τα χρηματα σαν εφαπαξ.  Ειναι ενα απολυτως Φανταστικο ποσό.
Διασταυρωσε το και ρωτησε τον μηπως  οταν σου μιλουσε εβλεπε ονειρα..

συμφωνω, ουτε το υψος της συνταξης του λιμενικου φτανει-ουτε πλησιαζει- τα 2500..εκτος κ αν ηταν υψηλοβαθμος..που δεν ηταν..
το μονο που θελω ειναι να τους δω να τρεχουν..

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4865 στις: Αυγούστου 19, 2012, 06:58:20 pm »
Εγώ μετέφερα τα λεγόμενα του συγγενή μου. Όντως είναι απίστευτα τα νούμερα, αν και  εμένα περισσότερο με ενδιαφέρει το θέμα της "Ομερτά".
Παραθέτω και ένα άλλο λινκ που γκούγκλαρα προηγουμένως και με επαληθεύει, αν και δεν είναι και τόσο έγκυρο από το 2010... Μιλάω για 35ετία και οι οι γνώστες γνωρίζουν πως δίνονται απλόχερα και οι βαθμοί πριν αποό την συνταξιοδότηση... Θα το ψάξω περισσότερο, αν και θεωρώ τον ξάδελφο ειλικρινή...

http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/2010/05/blog-post_5913.html

ΥΓ. Να σημειώσω πως ο ξάδελφος θεωρούσε και αυτός τα ποσά αρκετά μεγάλα και πως τα έπαιρναν για να αφήσουν ανενόχλητους τους προιστάμενους που έπαιζαν με πολύ περισσότερα χρήματα και μίζες...

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 19, 2012, 07:00:41 pm από panos2 »

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #4866 στις: Αυγούστου 19, 2012, 07:05:40 pm »
Σε περίπτωση που γίνει μείωση 20% στο μισθό μας από Σεπτέμβρη, εμείς οι αναπληρωτές θα παίρνουμε γύρω στα 747 ευρώ...Αλλά στους μόνιμους θα γίνει αναδρομική περικοπή από Ιούλιο όπως ακούστηκε.Δηλαδή τα χρήματα που θα πάρουν στα χέρια τους πόσα θα είναι;Φαντάζεστε μισθό 400 ευρώ;Τα λέω αυτά, επειδή δεν πιστεύω ότι θα τολμήσουν να πειράξουν τα μισθολόγια υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ κι ίσως ούτε τα τσεκουρεμένα των στρατιωτικών...

Εγώ προσωπικά προτιμώ να βαρέσουμε μια απεργία διαρκείας 3 μηνών παρά να μπαίνω και να δουλεύω για 300 ευρώ. Κι όποιος σε αυτή την περίπτωση συνεχίσει να δουλεύει με τις γνωστές γελοίες δικαιολογίες, θέλει κρέμασμα! Τέλος στα χάδια που μας έφεραν ως εδώ!

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4867 στις: Αυγούστου 19, 2012, 07:16:49 pm »

Σε συνέχεια των παραπάνω, μπορώ να απαριθμήσω πάρα πολλές περιπτώσεις μεγάλου φαγοποτιού στο δημόσιο. Το φαγοπότι μάλιστα συνεχίζεται με μικρότερους φυσικά -εκ' των πραγμάτων-  ρυθμούς. Ισχύει μάλιστα πως νόμιμο και παράνομο φαγοπότι έχει άμεση σχέση με το πολιτικό  ρουσφέτι.
Όλα αυτά σε αντιδιαστολή με τον νέο εκπαιδευτικό που διορίζεται μετά από μεγάλο αγώνα αξιοκρατικά και βρίσκεται με την οικογενειά του ενδεχομένως σε κάποιο ακριτικό μέρος της Ελλάδας με 600 ευρώ...
Τραγική φιγούρα...  :(

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4868 στις: Αυγούστου 19, 2012, 07:47:32 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 03:27:49 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4869 στις: Αυγούστου 19, 2012, 07:48:40 pm »
Οπότε;;;;;

Πάμε στο plan B...

Το οποίο ποιό είναι;;;;
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4870 στις: Αυγούστου 19, 2012, 07:51:40 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 03:28:27 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #4871 στις: Αυγούστου 19, 2012, 08:02:17 pm »
Γιατί θέλεις να σε χαλάσω καλοκαιριάτικα;;;

Δεν υπάρχει planB. Η τουλάχιστον δεν χρήζουν όλες οι περιπτώσεις της ίδιας φαρμακευτικής αγωγής.

Εγω θα πρότεινα να ανοίξουμε κανένα βιβλίο ιστορίας. Και μετά να μιλήσουμε με σιγουριά για το αν υπήρχαν ή όχι plan a, b,c...z κατά τη διάρκεια και άλλων δύσκολων ιστορικών περιόδων. Ένα είναι το σίγουρο: τα κεφάλια κόβονται ευκολότερα όταν είναι σκυμμένα. Δεν ξέρω αν θεωρείς ότι με το να κλείσουμε εμείς την ταφόπλακά μας θα κερδίσουμε κάτι. Εγώ λέω ότι καλύτερα είναι να προσπαθήσουμε να σηκωθούμε από τον τάφο. Φωνές παραίτησης κι απελπισίας υπήρχαν σε όλες τις κρίσιμες ιστορικες περιόδους. Ευτυχώς που δεν επικράτησαν...Ευτυχώς!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182800
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 742
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)