*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο  (Αναγνώστηκε 1000086 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« Απάντηση #4984 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 08:51:23 pm »
Μιλάμε για τεράστιο ποσό δηλαδή!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:03:36 »

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #4985 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 08:53:08 pm »
Εγώ πάντως που είμαι Ε0, χωρίς άλλα επιδόματα κλπ, παίρνω καθαρά 868 ευρώ και είμαι και παλιός ασφαλισμένος! Νομίζω δηλ. ότι λες λίγο υψηλό καθαρό ποσό για Ε0 (δεν έχω ακούσει και κανέναν συνάδελφο με Ε0 να παίρνει 920-940 ευρώ). Μην ξεχνάς ότι οι κρατήσεις γίνονται ακόμη με βάση τις παλιές μας αποδοχές!
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος gio66

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #4986 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 08:54:21 pm »
Gio αν υπηρετούσες όταν ψηφίστηκε το νέο μισθολόγιο, όντως ήθελες τρία χρόνια. Ο αναπληρωτής που διορίζεται φέτος, όμως είναι νέα σύμβαση, νέα πρόσληψη, άρα δεν κατατάσσεται με τις μεταβατικές διατάξεις, αλλά με το Άρθρο 7, παράγραφος 7 του Ν. 4024/2011, οπότε μετά από 2 χρόνια περνάει κάποιος στον Ε βαθμό, ενώ οι αναπληρωτές χωρίς να αλλάζουν βαθμό, προάγονται μόνο μισθολογικά.

Κωνσταντίνε το Ε1, έχει ελάχιστη διαφορά. Αρκεί να σου πω πως μικτά είναι 1225 ευρώ, ενώ το Ε0 1201. Δηλαδή 24 ευρώ διαφορά ακαθάριστα. Αν βγάλεις ασφαλιστικές εισφορές και φόρο μιλάμε για γύρω στα 18 ευρώ.

οκ, δεν το ήξερα. Γιατί όμως υπάρχει αυτή η διαφορά; ποια είναι η λογική της; αν θέλεις απάντησέ μου perastikos_kav γιατί θα ήθελα πραγματικά να μάθω. Δηλαδή αν αυτός ο αναπληρωτής διοριστεί μελλοντικά θα επανακαταταγεί σύμφωνα με ό,τι ίσχυε για τους μόνιμους ή όχι;
Έχει ο Θεός.

Αποσυνδεδεμένος ekalaitz

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ86
    • Προφίλ
« Απάντηση #4987 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 09:10:04 pm »
Εγώ πάντως που είμαι Ε0, χωρίς άλλα επιδόματα κλπ, παίρνω καθαρά 868 ευρώ και είμαι και παλιός ασφαλισμένος! Νομίζω δηλ. ότι λες λίγο υψηλό καθαρό ποσό για Ε0 (δεν έχω ακούσει και κανέναν συνάδελφο με Ε0 να παίρνει 920-940 ευρώ). Μην ξεχνάς ότι οι κρατήσεις γίνονται ακόμη με βάση τις παλιές μας αποδοχές!

Ε0 είναι γύρω στα 920 ευρώ, τώρα εσύ για ποιο λόγο παίρνεις τόσα λίγα κάνε μια ερώτηση στη μισθοδοσία. Ίσως δεν σου έχει αναγνωριστεί ακόμα η προυπηρεσία οπότε σε κατέταξαν στο βαθμό ΣΤ και μόλις σου την αναγνωρίσουν θα τα πάρεις αναδρομικά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:03:36 »

Αποσυνδεδεμένος zhto29

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4988 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 09:14:20 pm »
...μιλωντας για  Ε0 , παλιος ασφαλισμενος + 2 παιδια + παραμεθοριο =  1008 ευρα μετα το περας των αναδρομικων κρατησεων.

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4989 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 09:15:10 pm »

Προφανώς είσαι μόνιμος συνάδελφε. Ο Κωνσταντίνος μιλάει για μισθό αναπληρωτή. Το δημόσιο έχει μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές.  Μάλιστα αν ήσουν νέος ασφαλισμένος, άστα να πάνε.

Αν ο αναπληρωτής διοριστεί μόνιμος, τότε τα δύο πρώτα χρόνια θα πληρώνεται με το ΣΤ 0 μισθολογικό κλιμάκιο, ακόμα και αν έχει 20 χρόνια προϋπηρεσία. Μετά την παρέλευση της διετίας και τη μονιμοποίηση του θα γίνει η κατάταξη του πλέον με το Άρθρο 7 παράγραφος 7, δηλαδή όχι με τις μεταβατικές διατάξεις. Εκείνες ισχύαν για όσους δούλευαν στο δημόσιο εκείνη τη μέρα που ψηφίστηκε το μισθολόγιο.

Κοίτα για τη λογική που κρύβεται πίσω από αυτό που λες μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Προσωπική άποψη πως  ήταν ένα ακόμα τρικάκι της κυβέρνησης για να μειώσει τους μισθούς. Προσωπικά πριν μάθω τις μεταβατικές διατάξεις με έβλεπα στο Γ βαθμό με τις μεταβατικές κατέβηκα στο Δ0. Διαφορά 207 ευρώ ακαθάριστα.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 04, 2012, 09:20:18 pm από perastikos_kav »

Αποσυνδεδεμένος gio66

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4990 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 09:23:33 pm »

Προφανώς είσαι μόνιμος συνάδελφε. Ο Κωνσταντίνος μιλάει για μισθό αναπληρωτή. Το δημόσιο έχει μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές.  Μάλιστα αν ήσουν νέος ασφαλισμένος, άστα να πάνε.

Αν ο αναπληρωτής διοριστεί μόνιμος, τότε τα δύο πρώτα χρόνια θα πληρώνεται με το ΣΤ 0 μισθολογικό κλιμάκιο, ακόμα και αν έχει 20 χρόνια προϋπηρεσία. Μετά την παρέλευση της διετίας και τη μονιμοποίηση του θα γίνει η κατάταξη του πλέον με το Άρθρο 7 παράγραφος 7, δηλαδή όχι με τις μεταβατικές διατάξεις. Εκείνες ισχύαν για όσους δούλευαν στο δημόσιο εκείνη τη μέρα που ψηφίστηκε το μισθολόγιο.

Κοίτα για τη λογική που κρύβεται πίσω από αυτό που λες μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Προσωπική άποψη πως  ήταν ένα ακόμα τρικάκι της κυβέρνησης για να μειώσει τους μισθούς. Προσωπικά πριν μάθω τις μεταβατικές διατάξεις με έβλεπα στο Γ βαθμό με τις μεταβατικές κατέβηκα στο Δ0. Διαφορά 207 ευρώ ακαθάριστα.
Έχει ο Θεός.

Αποσυνδεδεμένος Demek

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4991 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 09:50:52 pm »
7. Ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για την προαγωγή από βαθμό σε βαθμό, είναι:
α) Για τους υπαλλήλους των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ:
Από το

Αποσυνδεδεμένος Demek

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4992 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 09:58:22 pm »
5. Οι υπάλληλοι όλων των κατηγοριών διανύουν δοκιμαστική περίοδο δύο ετών, στο βαθμό που εισάγονται.

Αυτο σημαινει οτι ο πρωτοδιοριστος μπορει να εισαχθει και σε διαφορετικο του ΣΤ βαθμου

Αποσυνδεδεμένος gio66

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4993 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 10:01:38 pm »
5. Οι υπάλληλοι όλων των κατηγοριών διανύουν δοκιμαστική περίοδο δύο ετών, στο βαθμό που εισάγονται.

Αυτο σημαινει οτι ο πρωτοδιοριστος μπορει να εισαχθει και σε διαφορετικο του ΣΤ βαθμου
Demek να ρωτήσω κάτι. Αν έχω καταλάβει καλά: 1. Μόνιμος που πέρυσι το Νοέμβρη είχε 2+ χρόνια υπηρεσίας κατατάχθηκε βαθμό ΣΤ και παραμένει εκεί.
 Αναπληρωτής με 2 χρόνια προυπηρεσίας που διορίστηκε π.χ. φέτος είναι Ε0;;; κι εκεί θα περάσει τη δοκιμαστική θητεία;
 Κατάλαβα καλά;
Έχει ο Θεός.

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4994 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 10:35:37 pm »

Άρθρο 6 παράγραφος 3:
"Εισαγωγικός βαθμός για όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης προσωπικού είναι ο ΣΤ με την επιφύλαξη του άρθρου 4".

Το άρθρο 4 αναφέρεται στα μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Δηλαδή ο νεοδιόριστος ακόμα και αν έχει 20 χρόνια προϋπηρεσία μπαίνει με τον βαθμό ΣΤ. Αν έχει μεταπτυχιακό (παράλειψη μου που δεν το ανέφερα πριν) ξεκινάει με τον Ε 0 και αν έχει διδακτορικά με τον Δ0, όπως και οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μάλιστα προσωπικά έχω αμφιβολίες αν και μετά την παρέλευση της διετίας θα του αναγνωριστεί η προϋπηρεσία που είχε, αλλά το δέχομαι γιατί το υποστηρίζει συνάδελφος πολύ εμπειρότερος από μένα στα συγκεκριμένα θέματα και όσες φορές έχουμε διαφωνήσει, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είχε δίκιο.
Gio όχι αν ο αναπληρωτής διοριστεί του χρόνου θα μπει με τον βαθμό ΣΤ ως νεοδιόριστος εκτός αν έχει μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ή έχει τελειώσει κάποια από τις σχολές που ανέφερα. Α και σε σχέση με το άλλο που ρώτησες. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος οτι το θυμάμαι καλά (γιατί ήπια και 1-2 τσιπουράκια πριν λίγο), από το βαθμό ΣΤ στον Ε προάγεσαι, από εκεί και πέρα έχει παγώσει η προαγωγή. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος επαναλαμβάνω, επειδή από τον βαθμό ΣΤ στον Ε προάγεται το 100% των υπαλλήλών χωρίς διαδικασία αξιολόγησης, οι προαγωγές συνεχίζουν κανονικά. Από εκεί και πέρα επειδή δεν υπάρχει διαδικασία κρίσεων έχουν παγώσει μέχρι να γίνει η ανάλογη πρόβλεψη.

Και μια τελευταία επισήμανση, ο αναπληρωτής όσα χρόνια προϋπηρεσία και να έχει δεν μπορεί να πάρει αμοιβές μεγαλύτερες από το Δ0 μισθολογικό κλιμάκιο, καθώς δεν αναγνωρίζεται προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 7 ετών.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 04, 2012, 10:53:19 pm από perastikos_kav »

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #4995 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 10:38:50 pm »
είμαι μόνιμος, ξέρω καλά σε ποιον βαθμό είμαι (Ε0), το γράφει και η μισθοδοσία, και παλιός ασφαλισμένος όπως είπα στο προηγούμενο μήνυμα!

Η διαφορά εξηγείται όμως από την διαφορά μόνιμου-αναπληρωτή στις κρατήσεις, αν όντως η κουβέντα είνάι για μισθό αναπληρωτή (δεν το είχα προσέξει).
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4996 στις: Οκτωβρίου 05, 2012, 01:57:16 pm »
Όντως, έχουμε το εξής:
1. Αναπληρωτής που προσλαμβάνεται φέτος με 2 έτη και 1 ήμερα πληρώνεται με Ε-0.
2. Μόνιμος που προσλαμβάνεται φέτος με 6 έτη, πληρώνεται με ΣΤ-0 γιατί πρέπει να μονιμοποιηθεί για να αναγνωρισθεί η προϋπηρεσία του.
3. Μόνιμος που υπηρετούσε την 1/11 με 2 έτη 11 μήνες και 29 ημέρες παραμένει στον ΣΤ και θα προαχθεί σε Ε του ... ανήμερα (όταν γίνουν προαγωγές, δηλαδή όταν υπάρξει αξιολόγηση, δηλαδή ποτέ).

Με λίγα λόγια συμφέρει να είσαι αναπληρωτής παρά μόνιμος (πάρτε το σαν αστειάκι, χωρίς παρεξήγηση).
Επίσης υπάρχει τεράστια διαφορά στις κρατήσεις.
Σίγουρα όμως η ανασφάλεια για το μέλλον που νοιώθει ο αναπληρωτής, δεν ξεπληρώνεται με χρήματα.

Αποσυνδεδεμένος dorant

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4997 στις: Οκτωβρίου 05, 2012, 02:31:48 pm »
Ο εισαγωγικό βαθμός αφορά τους πρωτοδιόριστους σε όλες τις κατηγορίες. Οι αναπληρωτές όταν γίνονται μόνιμοι..έχουν συνάψει σχέση εργασίας με το δημόσιο νωρίτερα..και κατατάσσονται ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182601
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)