0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μάλλον θα σταλούν στα... Γραφεία! Πραγματικά για τις ανάγκες της υπηρεσίας πλέον!!! Αφού κανείς δεν θα θέλει να πάρει απόσπαση σε γραφείο χωρίς της μοριοδότηση της οργανικής του.
Happiness σ'αυτό που λες έχεις δίκιο αλλά δεν ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί για το πως κατάντησε το σύστημα των αποσπάσεων αλλά οι πολιτικοί που το χρησιμοποιούσαν για ψηφοθηρικούς λόγους. Εγώ σκέφτομαι ότι στην περίπτωση που παίρνουν κάποιον υπεράριθμο να δουλέψει στη Δευτεροβάθμια της περιοχής που ανήκει, τότε ίσως του δίνουν τα μόρια της οργανικής του γιατί διαφορετικά η απόσπαση θα ήταν δυσμενής και ουσιαστικά δεν ευθύνεται ο υπεράριθμος που δεν έχουν σχολείο να τον βάλουν. Έτσι όμως δεν δημιουργούνται νέα παραθυράκια για τα βύσματα;;;;
Παράθεση από: fx07 στις Νοεμβρίου 14, 2009, 12:41:05 pmHappiness σ'αυτό που λες έχεις δίκιο αλλά δεν ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί για το πως κατάντησε το σύστημα των αποσπάσεων αλλά οι πολιτικοί που το χρησιμοποιούσαν για ψηφοθηρικούς λόγους. Εγώ σκέφτομαι ότι στην περίπτωση που παίρνουν κάποιον υπεράριθμο να δουλέψει στη Δευτεροβάθμια της περιοχής που ανήκει, τότε ίσως του δίνουν τα μόρια της οργανικής του γιατί διαφορετικά η απόσπαση θα ήταν δυσμενής και ουσιαστικά δεν ευθύνεται ο υπεράριθμος που δεν έχουν σχολείο να τον βάλουν. Έτσι όμως δεν δημιουργούνται νέα παραθυράκια για τα βύσματα;;;;Av ο εκπαιδευτικος εχει οργανικη δεν θα ειναι υπεραριθμος (με εξαιρεση την σπανιοτερη περιπτωση των οργανικα υπεραριθμων), οποτε δεν υπαρχει λογος αποσπασης στη Δ/νση στην οποια υπαγεται.Μια τετοια ρυθμιση θα αφορουσε τους υπεραριθμους τελουντες στη διαθεση οι οποιοι, εφοσον αποσπωνταν (ουσιαστικα διατιθονταν) στη Δ/νση, θα πιστωνονταν τα μορια του πλησιεστερου στο φορεα σχολειο, βασει της εγκυκλιου των μεταθεσεων. Πρεπει να ειπωθει οτι τετοιες εσωτερικες αποσπασεις και διαθεσεις σε Διευθυνσεις/Γραφεια διεξαγονται σε ευρεια κλιμακα εδω και χρονια και μαλιστα σε ορισμενες περιπτωσεις στα ορια της νομιμοτητας ή εξωφθαλμα παρανομως, ειδικα σε ο,τι αφορα τους ορους μοριοδοτησης. Φυσικα οι βασικοτεροι υποψηφιοι για τετοιες τοποθετησεις ειναι οι φυσικης αγωγης, ξενογλωσσοι και πληροφορικης...
Παράθεση από: Damien στις Νοεμβρίου 14, 2009, 01:09:00 pmΠαράθεση από: fx07 στις Νοεμβρίου 14, 2009, 12:41:05 pmHappiness σ'αυτό που λες έχεις δίκιο αλλά δεν ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί για το πως κατάντησε το σύστημα των αποσπάσεων αλλά οι πολιτικοί που το χρησιμοποιούσαν για ψηφοθηρικούς λόγους. Εγώ σκέφτομαι ότι στην περίπτωση που παίρνουν κάποιον υπεράριθμο να δουλέψει στη Δευτεροβάθμια της περιοχής που ανήκει, τότε ίσως του δίνουν τα μόρια της οργανικής του γιατί διαφορετικά η απόσπαση θα ήταν δυσμενής και ουσιαστικά δεν ευθύνεται ο υπεράριθμος που δεν έχουν σχολείο να τον βάλουν. Έτσι όμως δεν δημιουργούνται νέα παραθυράκια για τα βύσματα;;;;Av ο εκπαιδευτικος εχει οργανικη δεν θα ειναι υπεραριθμος (με εξαιρεση την σπανιοτερη περιπτωση των οργανικα υπεραριθμων), οποτε δεν υπαρχει λογος αποσπασης στη Δ/νση στην οποια υπαγεται.Μια τετοια ρυθμιση θα αφορουσε τους υπεραριθμους τελουντες στη διαθεση οι οποιοι, εφοσον αποσπωνταν (ουσιαστικα διατιθονταν) στη Δ/νση, θα πιστωνονταν τα μορια του πλησιεστερου στο φορεα σχολειο, βασει της εγκυκλιου των μεταθεσεων. Πρεπει να ειπωθει οτι τετοιες εσωτερικες αποσπασεις και διαθεσεις σε Διευθυνσεις/Γραφεια διεξαγονται σε ευρεια κλιμακα εδω και χρονια και μαλιστα σε ορισμενες περιπτωσεις στα ορια της νομιμοτητας ή εξωφθαλμα παρανομως, ειδικα σε ο,τι αφορα τους ορους μοριοδοτησης. Φυσικα οι βασικοτεροι υποψηφιοι για τετοιες τοποθετησεις ειναι οι φυσικης αγωγης, ξενογλωσσοι και πληροφορικης...Sorry για το οργανικής του , εννούσα της προσωρινής του τοποθέτησης. Όταν λες τα τα μορια του πλησιεστερου στο φορεα σχολειο τι εννοείς; Π.χ. εγώ έχω ανήκω στη Δ' Δωδεκανήσου, δεν έχει θέση να με βάλουν σε σχολείο και με κρατάνε στη Δ/νση στη Ρόδο. Ποια μόρια παίρνω; Της Ρόδου; Αυτό δεν είναι δυσμενής απόσπαση, αφού το ωράριό μου θα είναι μεγαλύτερο και οι άδειες λιγότερες, απ'ότι αν ήμουνα σε σχολείο στη Ρόδο;
Happiness σ'αυτό που λες έχεις δίκιο αλλά δεν ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί για το πως κατάντησε το σύστημα των αποσπάσεων αλλά οι πολιτικοί που το χρησιμοποιούσαν για ψηφοθηρικούς λόγους.
Παράθεση από: fx07 στις Νοεμβρίου 14, 2009, 12:41:05 pmHappiness σ'αυτό που λες έχεις δίκιο αλλά δεν ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί για το πως κατάντησε το σύστημα των αποσπάσεων αλλά οι πολιτικοί που το χρησιμοποιούσαν για ψηφοθηρικούς λόγους. Κατ' αρχάς ... το ρουσφέτι, όπως και ο καβγάς, θέλει δύο.Σχετικά με την συζήτηση που κάνετε με τον Damien, έχω να πω ότι μία η άλλη εάν γίνει αυτό που λέει ο Damien. Το μόνο που "γλιτώνουμε" είναι οι μακρινές αποσπάσεις (δλδ από περιοχές πολλών μορίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κτλ). Μέσα στα πλαίσια της ίδιας περιοχής όμως, υπάρχει πολλές φορές μεγάλο εύρος μορίων. Εάν "επιτραπεί" οι μη έχοντες ωράριο να πηγαίνουν στα γραφεία (τα οποία πάντα είναι στα κεντρικότερα σημεία της περιοχής) με την μοριοδότηση της εικονικής τους τοποθέτησης, τότε και πάλι δημιουργούνται ανισότητες. Την εχω ζήσει και εγώ αυτή την ανισότητα με συναδέλφους που τοποθετούνταν επίτηδες στο σχολείο με τα περισσότερα μόρια στην περιοχή και μετά διατίθονταν στην ΔΔΕ (στην κεντρική πόλη) και παίρναν περισσότερα μόρια από εμένα που υπηρετούσα σε σχολείο της ίδιας πόλης.