*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις υποχρεωτικής τριετίας  (Αναγνώστηκε 45954 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nellynelly

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις υποχρεωτικής τριετίας
« Απάντηση #84 στις: Οκτωβρίου 27, 2009, 11:38:55 pm »
O κύριος που μου έστειλε προσωπικό μήνυμα με εντελώς ηλίθιο χαρακτηρισμό παρακαλείται να μην μου ξαναστείλει πολύ απλά..αν ενοχλήθηκε που τον ανέφερα ως παραπάνω λόγω βιασύνης είναι κάτι που δεν με αφορά.Όσο για τις απόψεις του που νομίζει ότι είναι μοναδικές,ας μάθει ότι υπάρχουν άτομα στην ΠΔΣ χωρίς μέσο(Δεν εννοώ εμένα).Συγγνώμη που είμαι ...εκτός θέματος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:44:52 »

Αποσυνδεδεμένος blethalassa

• Πλήρες μέλος
  • ...κύριε Κλεό, θα μας κάνεις τον ρέφερι ?
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 10:23:34 pm »
στην 3η σελίδα του παρόντος συνάδελφος έγραψε ότι πρέπει να παρέλθει 2ετία από τον διορισμό για απόσπαση...
έτσι είναι ?

Αποσυνδεδεμένος Sophia0809

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 12:50:04 am »
Καλημέρα συνάδελφοι,(λόγω ώρας..)..!!   Έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα πολύ όποιος μπορεί να μου τις λύσει εαν είναι δυνατόν..Του χρόνου διορίζομαι μόνιμη κάπου στην επαρχία,,είμαι στη δεύτερη φάση διορισμών και είμαι φυσικός.Ξέρει κανείς, εαν μπορώ να ζητήσω απόσπαση με το που θα παρουσιαστώ στην περιοχή μου και αν ναι πότε περίπου χρονικά γίνεται αυτό, δηλ. οι αιτήσεις και όλα τα σχετικά..ή θα πρέπει να υπηρετήσω τουλάχιστον 1 χρόνο στην επαρχία και μετά να ζητήσω απόσπαση?!..Εκπαιδευτική άδεια λόγω μεταπτυχιακού γίνεται? Γιατί του χρόνου που θα φύγω θα είμαι στο τελευταίο έτος του μεταπτυχιακού μου..  Επίσης, εαν αρνηθώ φέτος  τον διορισμό μου ως αναπληρώτρια αυτό μπορεί να μου στοιχίσει να χάσω και τον διορισμό μου του χρόνου..?!Ξέρει κανείς πόσες περίπου ακόμα φάσεις αναπληρωτών περιμένουμε και εαν έχουν αρχίσει να καλούν ωρομισθίους ..είμαι μέσα στους 50 πρώτους και δεν έχω ιδέα πόσους περίπου συνήθως παίρνουν..δηλ.εαν φέτος θα με καλέσουν..Θα περιμένουμε τηλ.μήνυμα στο κινητό όπως έκανα παλιά ή θα βγει κάποιος πίνακας..?!Αυτά ,συγνώμη εαν σας έπρηξα με τις ερωτήσεις μου, απλά θεώρησα ότι κάποιος από εσάς, ίσως να ξέρει κτ παραπάνω και να με βοηθήσει στις απορίες μου..  Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καληνύχτα..!!                  :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 03:05:20 pm »
Blethalasssa, όχι στους εκπαιδευτικούς δεν ισχύει αυτό.
Απόσπαση μπορείς να πάρεις από την πρώτη χρονιά-για σοβαρούς λόγους βέβαια αλλά μπορείς να πάρεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:44:52 »

Αποσυνδεδεμένος alexcat

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Οκτωβρίου 29, 2009, 09:25:45 pm »
Καθώς επίσης και στην περίπτωση που η ειδικότητά σου κριθεί υπεράριθμη στο συγκεκριμένο νομό και έχει βγει σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο, όπως φέτος

Αποσυνδεδεμένος ioanol

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πε0401
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Νοεμβρίου 01, 2009, 07:42:10 pm »
Sophia0809
μπορεις να κάνεις αίτηση για απόσπαση και την 1η χρονιά.
Αν κριθεί ο κλάδος υπεράριθμος στο νομό ξεμπερδεύεις και μπορείς να ζητήσεις μετάθεση αλλιώς χρωστάς μια χρονιά στο νομό.
Εκπαιδευτική άδεια ,αν δεν κάνω λάθος, μπορείς να πάρεις μετά την τριετία.
Αν ειναι η πρώτη χρονιά που θα αρνηθείς θέση αναπληρωτή δεν παίζει κανένα ρόλο στο διορισμό. Κοιτα όμως την περσινή εγκύκλιο διορισμών, νομίζω πως επειδή διορίζεσαι απο ασεπ δεν παίζει ρόλο αν έχεις αρνηθεί και 2η συνεχόμενη φορά θέση αναπληρωτή.
Μηνύματα στο κινητό δεν στέλνονται , έγινε μία χρονιά επι Στυλιανιδη. Κάθε φορά που καλουν αναπληρωτές βγαίνει πίνακας , θα τον βρεις στη σελίδα του υπουργείου και αλλού.
Συγχαρητήρια

Αποσυνδεδεμένος anantina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Νοεμβρίου 01, 2009, 08:04:51 pm »
Shofia0809: Διορίζεσαι κανονικά το δεύτερο χρόνο από τον Ασέπ χωρίς πρόβλημα κανένα. Απόσπαση παίρνεις με σοβαρούς λόγους και δικαιολογητικά αλλά πρέπει να σκεφτείς καλά αν θέλεις να το κάνεις, γιατί στην πορεία προκύπτουν άλλα προβλήματα. Αίτηση κάνεις αρχές του Σεπτέμβρη με σχετική εγκύκλιο.Εκπαιδευτική άδεια για μεταπτυχιακό παίρνεις μετά από τη διετία. Ελπίζω να σε κατατόπισα. Εγώ πάντως μετάνιωσα για την απόσπαση που πήρα. :(
"Όσο ζω, ελπίζω!"

Αποσυνδεδεμένος greekfrixos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Νοεμβρίου 01, 2009, 11:03:26 pm »
Shofia0809: ...Εγώ πάντως μετάνιωσα για την απόσπαση που πήρα. :(

Πες μας καμιά λεπτομέρεια...Θα πώ και εγώ μετά...

Αποσυνδεδεμένος

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02 Κοιτάω πάντα μπροστά!
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Νοεμβρίου 01, 2009, 11:19:04 pm »
Shofia0809: ...Εγώ πάντως μετάνιωσα για την απόσπαση που πήρα. :(

Πες μας καμιά λεπτομέρεια...Θα πώ και εγώ μετά...
το έχω ακούσει κι εγώ...τι συμβαίνει κ  πάει στραβά;

Αποσυνδεδεμένος kostaskat

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 01:37:00 am »
πάντως μετά την εγκύκλιο των μεταθέσεων που δεν άλλαξε κιχ..λογικά αποσπάσεις τριετίας παραμένουν ως έχουν...

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 09:37:13 am »
ΑΛΛΑΖΕΙ τα πάντα στις προσλήψεις, αποσπάσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών η υπουργός Παιδείας, ώστε να σταματήσουν οι ρουσφετολογικές διαδικασίες και να καταπολεμηθεί το φαινόμενο των κενών στα σχολεία.

Ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά ακριβώς χίλιους δεκατρείς εκπαιδευτικούς, με ειδικότητες ακόμα και θεολόγων ή μουσικών (!), απέσπασε φέτος η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στις κεντρικές του υπηρεσίες τη στιγμή που τα κενά στα σχολεία απαιτούσαν άμεση κάλυψη.

Το πλέον παράλογο της υπόθεσης με τα κενά στα σχολεία είναι ότι η χώρα μας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για το 2009, εμφανίζεται πρώτη μεταξύ των χωρών- μελών του Οργανισμού στην αναλογία εκπαιδευτικών- μαθητών με 117,4 εκπαιδευτικούς ανά 1.000 μαθητές όλων των βαθμίδων όταν ο μέσος όρος ΟΟΣΑ είναι 76,4. Και όμως, κάθε χρονιά τα κενά στα σχολεία της χώρας είναι πολλά και οι χαμένες διδακτικές ώρες δεκάδες.

Ακόμα και σήμερα, τρεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, η ΟΛΜΕ υπολογίζει ότι πάνω από 1.000

κενά ταλαιπωρούν ακόμα τους μαθητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διαφόρων περιοχών της χώρας, ενώ η νέα υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου σχεδιάζει να αλλάξει τα πάντα, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο των ρουσφετολογικών αποσπάσεων. Σύμφωνα με υπολογισμούς, περισσότεροι από 10.000 εκπαιδευτικοί έχουν αποσπαστεί από τα σχολεία τους σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, από την κεντρική υπηρεσία και τις περιφερειακές διευθύνσεις, μέχρι και σε μητροπόλεις.

Η χαρτογράφηση για την αποτύπωση της κατάστασης ξεκίνησε από το ίδιο το υπουργείο. Η κ. Διαμαντοπούλου, μόλις ανέλαβε καθήκοντα, ζήτησε από τις υπηρεσίες να την ενημερώσουν. Σύμφωνα με τους συνεργάτες της, άρχισαν να καταφθάνουν στο γραφείο της πρόχειρα σημειώματα και πινακάκια, τα οποία καταδείκνυαν ένα και μόνο πράγμα: ουδείς είχε ακριβή εικόνα. Το επόμενο βήμα ήταν να ζητήσει με έγγραφό της από τη γενική διευθύντρια Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης του υπουργείου αναλυτικό πίνακα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών. Τότε διαπιστώθηκε ότι οι αποσπάσεις στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου είναι 1.013 ακριβώς, ενώ 300 από αυτές έγιναν με μια μόνο απόφαση του προηγούμενου υπουργού τον Ιούνιο του 2009 και με ισχύ για τρία χρόνια (για πρώτη φορά!) Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 300 από τους αποσπασμένους θα επιστρέψουν στα σχολεία τους, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και νέες προσλήψεις αναπληρωτών. 
Πηγή: tanea.gr, 5/11/2009

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 10:06:48 am »
Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των αποσπάσεων είναι καθαρά για προσωπικό βόλεμα (έχω ακούσει για περιπτώσεις που με ρουσφέτι πήγαν στο υπουργείο μόνο και μόνο για να μην διδάσκουν μακρυά από το σπιτάκι τους.. ακόμα και ειδικότητες, όπως καλλιτεχνικών, που δύσκολα παίρνουν γρήγορα μετάθεση, αλλά τι μας νοιάζει; ας δίδασκαν εκεί που τους διόρισαν!). Λίγοι είναι για πραγματικά λόγους υγείας ή σοβαρούς κοινωνικούς λόγους.
Να επιστρέψουν οι περισσότεροί τους στα σχολεία επιτέλους!
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος kostaskat

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 02:07:42 pm »
Πάντως όσοι έχουνε απόσπαση 3τίας πρέπει να ξέρουνε τι θα γίνει ρε παιδια....

Πρέπει να προγραμματίσουμε την ζωή μας...

Δεν βγάλαμε εμείς την εγκύκλιο αλλα το ΥΠΕΠΘ....

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:09:38 pm »
ΡΙΧΝΕΙ …ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Επικοινωνιακά τρικ παλιάς κοπής!

«Μη δίνετε σημασία στο τι λένε, προσέξτε καλύτερα τι εννοούν»

Του Χρήστου Κάτσικα

Με έναν πρωτοφανή επικοινωνιακό χειρισμό το Υπουργείο Παιδείας, με ανεπίσημο έγγραφό του την Τετάρτη (4/11) το απόγευμα, επιχείρησε να πιάσει τα στασίδια των media και να ελέγξει την πληροφόρηση. Έτσι πληροφορεί “off the record” τους εκπαιδευτικούς συντάκτες των ΜΜΕ ότι «ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, που μπορεί να υπερβαίνει και τις 10.000, βρίσκεται αποσπασμένος σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου. Από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου και τις περιφερειακές διευθύνσεις ως τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις!!!»

Μάλιστα ο συντάκτης του κειμένου δίνει στους δημοσιογράφους και γαργαλιστικούς τίτλους όπως «Δεν είναι δυο, δεν είναι τρεις, είναι ….χίλιοι δεκατρείς!» (εννοεί τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς) ή «Επί της ουσίας ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών αφορά όχι απλά σε αποσπασμένους αλλά κυριολεκτικά σε… «αγνοούμενους»!

Η στόχευση του κειμένου είναι φανερή αρκεί να παραμερίσει κανείς το δέντρο που καλύπτει το δάσος: Πρώτον ο συντάκτης του κειμένου, θέλει να πείσει ότι επιτέλους το Υπουργείο επιδιώκει να «να μπει τάξη και ο εκπαιδευτικός να ξαναμπεί στην τάξη» και ότι στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών δεν υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια κανένα «κριτήριο παραγωγικής χρησιμότητας, καθώς πρυτανεύουν τα κριτήρια πελατειακής εξυπηρέτησης». Δεύτερο και βασικότερο ο συντάκτης του κειμένου ουσιαστικά και τυπικά υπονοεί ότι οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών είναι το έδαφος πάνω στο οποίο λιπαίνονται τα χιλιάδες κενά στα σχολεία. Και εδώ είναι το ζουμί. Γιατί δυο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και ένα και πλέον μήνα μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου όπου άλλαξε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία παραμένουν με χιλιάδες κενά (περισσότερα από 4.000 σε Α/

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)