*

Αποστολέας Θέμα: παλαιό σύστημα με ΔΕΣΜΕΣ  (Αναγνώστηκε 27470 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: παλαιό σύστημα με ΔΕΣΜΕΣ
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 14, 2009, 03:59:05 pm »
Το θέμα της έκθεσης ήταν σχετικο με την αρωγή και την ευδοκίμηση και μάλιστα έγινε η σφαγή τότε.

Αυτό το θέμα έγινε σλόγκαν αφού έπεσε...
5 φιλολόγους συνάντησα στο σχολείο και το φροντιστήριο, και οι 5 μας το έδωσαν θέμα είτε σε διαγώνισμα, είτε για το σπίτι...

Εγώ πάλι έδωσα πανελλήνιες με το θέμα για το γέλιο. Ένα αξιοπρεπέστατο 16, διότι και εγώ της λογοτεχνίας ήμουν και όχι του δοκιμίου.
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:10:41 »

Αποσυνδεδεμένος Iaki

• Πλήρες μέλος
  • docendo discimus
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 14, 2009, 04:38:39 pm »
Αυτό το θέμα με το γέλιο το θυμάμαι κ εγώ! ήμουν μικρή ακόμα τότε αλλά μου είχε κάνει εντύπωση γιατί τότε όλοι μιλούσαν για αυτό!
Αν και δεν έδωσα με το σύστημα των δεσμών και δεν ξέρω πώς ήταν τα πράγματα τότε, παρόλα αυτά νομίζω ότι τώρα το μάθημα και η εξέταση του μαθήματος της έκθεσης είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από,τι ήταν τότε με τις δέσμες.. Καμία σχέση...
Μπράβο πάντως ρε παιδιά... Τι 19,6 ακούω στην έκθεση τότε?? Μπράβο πραγματικά! Νομίζω ότι ηταν ακατόρθωτο...
Δλδ τότε σας έδιναν το θέμα και γράφατε ό,τι θέλατε όσο θέλατε? Υπήρχαν περιορισμοί στον αριθμό λέξεων; Δεν έβαζαν καμία άσκηση;;
dum vita est, spes est ... ;)

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 14, 2009, 04:45:24 pm »
Αυτό το θέμα με το γέλιο το θυμάμαι κ εγώ! ήμουν μικρή ακόμα τότε αλλά μου είχε κάνει εντύπωση γιατί τότε όλοι μιλούσαν για αυτό!
Αν και δεν έδωσα με το σύστημα των δεσμών και δεν ξέρω πώς ήταν τα πράγματα τότε, παρόλα αυτά νομίζω ότι τώρα το μάθημα και η εξέταση του μαθήματος της έκθεσης είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από,τι ήταν τότε με τις δέσμες.. Καμία σχέση...
Μπράβο πάντως ρε παιδιά... Τι 19,6 ακούω στην έκθεση τότε?? Μπράβο πραγματικά! Νομίζω ότι ηταν ακατόρθωτο...
Δλδ τότε σας έδιναν το θέμα και γράφατε ό,τι θέλατε όσο θέλατε? Υπήρχαν περιορισμοί στον αριθμό λέξεων; Δεν έβαζαν καμία άσκηση;;

Ένα θέμα να αναπτυχθεί εντελώς ελεύθερα σε δοκιμιακή μορφή.
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 14, 2009, 08:56:18 pm »
Και αυτή ήταν και η μεγάλη δυσκολία, κατα τη γνώμη μου.
Αν δεν καταλάβαινες το θέμα και έβγαινες εκτός θέματος, ήσουν χαμένος....από χέρι!.
Άσε που έπρεπε να γράφεις 7, 10 ή και περισσότερες κόλλες αναφοράς.
Φανταστείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι έπρεπε να είμαστε, ώστε να μπορούμε να αναπτύσσουμε κάθε θέμα τόσο πολύ!!!
Σήμερα πάλι τα παιδιά δυσκολεύονται να γράψουν ακόμα και 400 λέξεις.
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:10:41 »

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 14, 2009, 09:05:39 pm »
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω...
Ίσως να οφείλεται στο ότι οι σημερινοί μαθητές χρησιμοποιούν λιγότερο από οτιδήποτε άλλο την κρίση τους. Και, ως γνωστόν, σκέψη=κρίση, άρα χωρίς το 1ο δεν υπάρχει το 2ο και τούμπαλιν... :-\
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος sharon

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 14, 2009, 09:39:38 pm »
Αν δεν καταλάβαινες το θέμα και έβγαινες εκτός θέματος, ήσουν χαμένος....από χέρι!.
Φανταστείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι έπρεπε να είμαστε, ώστε να μπορούμε να αναπτύσσουμε κάθε θέμα τόσο πολύ!!!
εδώ δεν μπορούν να γράψουν μια παράγραφο 100-120 λέξεων θα γράψουν και θέμα;;;και 200 λέξεις θέμα να ζητούσαν πάλι δεν θα έγραφαν.. τα χάλια τους...
έκανα σήμερα διόρθωση έκθεσης και τραβούσα τα μαλλιά μου..λίγα τα κάλα γραπτά..

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 14, 2009, 10:10:21 pm »

Πράγματι! Εγώ ως μαθήτρια είχα πρόβλημα γιατί πάντα έγραφα καλά αλλά... λίγα! Και τότε ήθελαν σελίδες πολλές! Μονίμως θυμάμαι την καθηγήτρια του σχολείου να μου γράφει στο τετράδιο "πολύ καλές οι ιδέες σου, αλλά θα έπρεπε να τις αναπτύξεις περισσότερο". Μου χρειαζόταν να πάω φροντιστήριο, αλλά η ιδέα και μόνο ότι θα έπρεπε κάθε βδομάδα να γράφω έκθεση με έκανε να τρέχω μακριά. Ούτε στη Γ'Λυκείου δεν πήγα γι'αυτό ακριβώς το λόγο! Ως μαθήτρια τη σιχαινόμουν την έκθεση παρόλο που έγραφα καλά αν και με... συντομία! Τελικά έγραψα θυμάμαι 2,5 σελίδες όλες κι όλες και πήρα 15! Όχι κι άσκημα!
Έγραψα υψηλούς βαθμούς στα υπόλοιπα και πέρασα στα Γιάννενα.
Δεν το συζητώ το σημερινό σύστημα στην έκθεση είναι απείρως καλύτερο...

ΥΓ: Όταν είπα ότι θεωρώ καλύτερο απ' όλα τα συστήματα αυτό των δεσμών εννοείται ότι το προτιμώ χωρίς να πιάνεται η βαθμολογία του σχολείου. Αν και δεν ξέρω, μήπως τελικά βοηθά σε περίπτωση που δε γράψεις καλά σε ένα μαθημα. Οι καλοί μαθητές συνήθως είναι καλοί λίγο - πολύ σε όλα τα μαθήματα
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος bobo1

• Πλήρες μέλος
  • "La fille de l' artiste avec un bateau"
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 14, 2009, 10:36:50 pm »
Εγω εμαθα να γραφω εκθεση στην γ λυκειου απο τα Χριστουγεννα και μετα!Πηγα σ ενα φροντιστηριο γ δεσμης στον κολλια ή στο στοχο πλατεια κανιγγος.Θυμαμαι οτι ειχα καθηγητη τον Ανεπολιωτακη.(με βοηθησε παρα πολυ).Πηγαινε κανενας σας εκει?

Αποσυνδεδεμένος συννεφούλα

• Πλήρες μέλος
  • φωτο: σύννεφα στο
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 15, 2009, 09:36:19 am »
Τελικά αν κάνουμε μια αναδρομή στον τρόπο εισαγωγής στα αει (ακαδημαικό απολυτήριο, εξετάσεις σε κάθε σχολή χωριστά, κλασικά/πρακτικά λύκεια, δεσμες σε κάθε δυνατή παραλλαγή, και το νυν σύστημα), βλέπουμε ότι εδώ και 50 περίπου χρόνια παιδεύνται γενιές κ γενιές κι ακόμη δεν έχουν καταλήξει (οι εκάστοτε ιθύνοντες) σε κάποια μορφή... Πειράματα με πειραματόζωα τους μαθητές...
Δεν μπορεί να υπάρξει ένας σχεδιασμός, ώστε κανείς να μη χάνεται, ώστε να έχουμε φοιτητές που σπουδάζουν αυτό που αγαπάνε (και μπορούν να το υποστηρίξουν φυσικά)...; Τόσο δύσκολο είναι πια;
H ομορφιά θα σώσει τον κόσμο, Φ.Ντοστογιέφσκι

"Καθένας μας κρύβει μέσα του μιαν αναπάντεχη άνοιξη" Α.Κ.

Αποσυνδεδεμένος xionati

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 15, 2009, 09:49:04 am »
Εγώ είχα κατοχυρώσει τα 3 μαθήματα με την πρώτη φορά και χτυπιόμουν σαν το χταπόδι με την ιστορία δέσμης. Αν δεν κατόρθωνα να την παπαγαλίσω τώρα δε θα ήμουν εκπαιδευτικός.Όλοι απορούσαν πώς μία μαθήτρια του 18 δε μπορούσε να παπαγαλίσει ολόκληρο βιβλίο!!!Αυτά ήταν τα χρόνια βασανιστήριο.Αν μου έλεγαν να γίνω πάλι 18, ούτε με σφαίρες που λένε...
νηπιαγωγός

Αποσυνδεδεμένος blue

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Πού πάμε; Τι κάνουμε;
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 15, 2009, 02:01:16 pm »
να ρωτήσω και κάτι άλλο ρε παιδιά;

είχα ακούσει ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που μπορούν να υποβάλλουν μηχανογραφικά όσοι είναι από δέσμες.
το επιβεβαιώσαν και στη δευτεροβάθμια που είχα ρωτήσει (πάνε 2-3 μήνες).

τώρα πήγε να ρωτήσει ένας άλλος συνάδελφος και μου είπε ότι η απάντηση από τη δευτεροβάθμια είναι όχι, μόνο όσοι είναι μετά το 2000 μπορούν να κάνουν μηχανογραφικό.

ξέρετε κάτι περί αυτού; ποιοι μπορούν τελικά να δώσουν;

thanks

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 15, 2009, 02:44:02 pm »
Πώς είναι δυνατόν να υποβάλλει μηχανογραφικό ο "δεσμίτης" όταν τα μαθήματα που εξετάζονται σήμερα είναι διαφορετικά; πχ η λογοτεχνια κατεύθυνσης;
Αυτό άλλωστε είναι και το πρόβλημα, η μεγάλη αδικία που γίνεται με τη συνεχή αλλαγή των συστημάτων για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Απόφοιτοι παλιότερων συστημάτων αυτόματα αποκλείονται, δεν μπορούν να συμμετάσχουν με το 10%...
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 15, 2009, 04:11:42 pm »
Εξηγήστε μου σας παρακαλώ με ακρίβεια για το 10%, γιατί με ρωτούσε ένας μαθητής μου προχθές και είπα ότι θα το ψάξω

Αποσυνδεδεμένος joanna_it

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 15, 2009, 05:15:52 pm »
Πώς είναι δυνατόν να υποβάλλει μηχανογραφικό ο "δεσμίτης" όταν τα μαθήματα που εξετάζονται σήμερα είναι διαφορετικά; πχ η λογοτεχνια κατεύθυνσης;
Αυτό άλλωστε είναι και το πρόβλημα, η μεγάλη αδικία που γίνεται με τη συνεχή αλλαγή των συστημάτων για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Απόφοιτοι παλιότερων συστημάτων αυτόματα αποκλείονται, δεν μπορούν να συμμετάσχουν με το 10%...
Νομίζω ότι οι δεσμίτες μπορούν να υποβάλλουν κανονικά μηχανογραφικό, αρκεί να εξεταστούν στα αντίστοιχα μαθήματα που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο οι απόφοιτοι της Γ' Λυκείου. Δεν είμαι 100% σίγουρη όμως.. :-\

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)