0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πράγματι! Εγώ ως μαθήτρια είχα πρόβλημα γιατί πάντα έγραφα καλά αλλά... λίγα! Και τότε ήθελαν σελίδες πολλές! Μονίμως θυμάμαι την καθηγήτρια του σχολείου να μου γράφει στο τετράδιο "πολύ καλές οι ιδέες σου, αλλά θα έπρεπε να τις αναπτύξεις περισσότερο". Μου χρειαζόταν να πάω φροντιστήριο, αλλά η ιδέα και μόνο ότι θα έπρεπε κάθε βδομάδα να γράφω έκθεση με έκανε να τρέχω μακριά. Ούτε στη Γ'Λυκείου δεν πήγα γι'αυτό ακριβώς το λόγο! Ως μαθήτρια τη σιχαινόμουν την έκθεση παρόλο που έγραφα καλά αν και με... συντομία! Τελικά έγραψα θυμάμαι 2,5 σελίδες όλες κι όλες και πήρα 15! Όχι κι άσκημα!Έγραψα υψηλούς βαθμούς στα υπόλοιπα και πέρασα στα Γιάννενα.Δεν το συζητώ το σημερινό σύστημα στην έκθεση είναι απείρως καλύτερο...ΥΓ: Όταν είπα ότι θεωρώ καλύτερο απ' όλα τα συστήματα αυτό των δεσμών εννοείται ότι το προτιμώ χωρίς να πιάνεται η βαθμολογία του σχολείου. Αν και δεν ξέρω, μήπως τελικά βοηθά σε περίπτωση που δε γράψεις καλά σε ένα μαθημα. Οι καλοί μαθητές συνήθως είναι καλοί λίγο - πολύ σε όλα τα μαθήματα
Το θέμα της έκθεσης ήταν σχετικο με την αρωγή και την ευδοκίμηση και μάλιστα έγινε η σφαγή τότε.Ενώ στην Φυσική θυμάμαι ενα αεροπλάνο να προσγειώνεται σ'ένα αεοπλανοφόρο.
Τότε με την αρωγή και την ευδοκίμηση όχι μόνο είχε γίνει σφαγή στους βαθμούς αλλά θυμάμαι και πόσα είχαν γραφτεί για την "κατάντια" των νέων και του ελληνικού σχολείου που δεν ήξεραν ΟΥΤΕ ΚΑΝ τις στοιχειώδεις λέξεις "αρωγή" και "ευδοκίμηση"....που να ήξεραν τι θα ακολουθούσε (σήμερα μία συνάδελφος μου είπε ότι το "ετερόφωτος", για το οποίο ζήτησαν να γραφεί ένα αντώνυμο, είναι επιπέδου...Πανεπιστημίου για τους περισσότερους μαθητές!).....
Πραγματικά, τι να πεις για το λεξιλόγιο... μαθητής του 20 με ρώτησε σήμερα τι σημαίνει η λέξη "αυτεξούσιος"! Δεν ξέρω, είναι τόσο δύσκολη; Και σε εμάς δεν έδιναν υποσημειώσεις με αστεράκια με την εξήγηση των λέξεων!!! Πάντως αν πεις στα παιδιά "ας κάνουμε τώρα ένα break" σίγουρα θα ξέρουν τι σημαίνει.
Σε κάποια, μάλλον όχι πολλά, χρόνια, λοιπόν, θα δούμε και αυτό το θέμα έκθεσης: "Πολλά gays δεν έχουν communication με τους γέρους τους. Τι you think φταίει και πώς we can λύσουμε this problem".
Τι μου θυμίζετε τώρα...δέσμες...Αξέχαστα θέματα...Δεν ξέρω ποιοι από σας θυμούνται ένα θέμα που μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση " Ποτέ άλλοτε οι στέγες των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά η μία στην άλλη όσο είναι σήμερα,και ποτέ άλλοτε οι καρδιές των ανθρώπων δεν ήταν τόσο μακριά η μία από την άλλη όσο είναι σήμερα...." Πρέπει να ήταν απόσπασμα από έργο του Α. Σαμαράκη...για την αποξένωση και μοναξιά των ανθρώπων...Δε θυμάμαι ποια χρονιά είχε μπει ...........
Παράθεση από: bikini στις Μαΐου 16, 2009, 09:15:59 amΣε κάποια, μάλλον όχι πολλά, χρόνια, λοιπόν, θα δούμε και αυτό το θέμα έκθεσης: "Πολλά gays δεν έχουν communication με τους γέρους τους. Τι you think φταίει και πώς we can λύσουμε this problem". ...και οι απαντήσεις των μαθητών θα μπορούν να γραφούν και σε αλφάβητο greeklish, κατ'επιλογήν των μαθητών Φαντάζεστε;;