0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σας έχει τύχει να σας ακυρώσουν μάθημα γιατί το παιδί πρέπει να πάει με την νονά του να αγοράσει λαμπάδα??? Ή ότι το παιδί δεν μπορεί να κάνει μάθημα γιατί γράφει τεστ στα Γερμανικά ενώ ξέρατε πως δεν κάνει φέτος??? Και τόσες άλλες δικαιολογίες για ένα παιδί που ανέλαβα φέτος τον Γενάρη Φυσική και Χημεία με βαθμό 14 και στα δύο. Το παιδί έχει δυνατότητες αλλά ήταν φανερό πως ήθελε καθοδήγηση αφού στο δεύτερο τρίμηνο οι βαθμοί έγιναν 18 με πολλές χαρές από το παιδί και τη μαμά του. Τι να το κάνω όμως που μόλις άρχισε η άνοδος αρχίσανε και οι ακυρώσεις ωρών (από 4 ώρες σε 2 την εβδομάδα) για χαζές δικαιολογίες. Το κακό είναι πως επειδή αρχίσαμε αργά έπρεπε να κάνουμε και τις αναπληρώσεις των προηγούμενων κεφαλαίων. Δηλαδή με δύο ώρες την βδομάδα η μητέρα όπως μου είχε πει ήθελε να κάνουμε το μάθημα της ημέρας, να λύνουμε απορίες, να προχωράμε παρακάτω και στον χρόνο που μας απομένει να κάνουμε και αναπλήρωση... Φυσικά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο με αποτέλεσμα α) να μην ξέρω αν την επόμενη μέρα είχαμε μάθημα ή όχι β) να μην μπορώ να κάνω σωστά τον προγραμματισμό μου γ) να είμαι κάθε μέρα μέσα στο άγχος. Με αυτά και με εκείνα μπόρεσα να βγάλω την ύλη της χημείας (σε ικανοποιητικό βαθμό και αυτό γιατί έγραφαν επαναληπτικά διαγωνίσματα στο σχολείο οπότε αναγκαστικά δεν ακύρωναν μαθήματα) αλλά στην φυσική έχουμε δύο μεγάλα και σημαντικά κεφάλαια που δεν τα ακουμπήσαμε καθόλου. Αυτή την εβδομάδα δεν κάναμε μάθημα και με πήρε η μαμά τηλέφωνο για να κανονίσουμε τα μαθήματα για την άλλη βδομάδα. Σκέφτηκα λοιπόν πως αφού είναι Μεγάλη Εβδομάδα τις δύο φορές που θα κάνουμε να αρχίσουμε από τα κεφάλαια της φυσικής και να τα συνεχίσουμε μετά το Πάσχα. Η μαμά όμως είχε άλλη ιδέα!!! Καλύτερη :-ppp Μου είπε λοιπόν να κάνουμε μάθημα αυτές τις δύο μέρες (σύνολο 4 ώρες) και να βγάλουμε όλη την ύλη των δύο αυτών κεφαλαίων!!! Της εξήγησα πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί γιατί έχουμε και ασκήσεις να κάνουμε και εμμέσως έριξε το βάρος σε εμένα γιατί δεν έχω χρόνο να κάνω και άλλες αναπληρώσεις μέσα στις γιορτές. Μάλλον ξέχασε όλες τις ακυρώσεις των μαθημάτων, που όταν με ωραίο τρόπο τις της θύμισα μου απάντησε πως δεν είχε υπολογίσει το ότι η μικρή θα αρρώσταινε. Από τις δέκα ακυρώσεις οι 2 ήταν λόγω ασθένειας. Όλο αυτό με έχει καταβάλλει ψυχολογικά!! Και έρχομαι να ρωτήσω πως θα αντιδρούσατε εσείς?? Το πιο πιθανό είναι να γράψει καλά στο τέλος και να θέλει να συνεχίσουμε και του χρόνου. Εγώ όμως δεν ξέρω τι θέλω. Σκεφτόμουν να ξεκαθαρίσω πως αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση δεν θα ήθελα να την αναλάβω αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως στις εποχές που ζούμε όλο και δυσκολεύουν τα πράγματα με τα μαθήματα. Από τώρα σκέφτομαι αν θα μπορέσω να βρω του χρόνο παιδιά.
Σας έχει τύχει να σας καλούν να κάνετε μάθημα μόνο τις φορές που έχει να δώσει ο μαθητής τέστ ή διαγώνισμα;
Αν και το είδα λίγο καθυστερημένα αυτό το θέμα, κι εγώ φέτος έχω βαρεθει να μου ακυρώνουν μαθήματα. Πλέον σπάνια προσπαθώ να τα αναπληρώσω, γιατί και να κανονίσουμε μια ώρα αναπλήρωσης, θα με πάρουν ξανά να το ακυρώσουν..Μία ο ένας έχει χορωδία, μία ο άλλος είναι πιεσμένος , μία έχει διαγώνισμα στην άλγεβρα, μία θα λείπουν στο χωριό..Ειδικά ένας μαθητής που συνηθίζει να έρχεται αδιάβαστος και η μανα του (δασκάλα παρακαλώ) τον δικαιολογεί συνεχώς, έκανα να τον δω 4 εβδομάδες..γιατί πήγε τριήμερη, την επόμενη ήταν πιεσμένος και τις 2 εβδομάδες του Πάσχα έλειπαν..όταν επιτέλους κάναμε μάθημα σήμερα, είχε έρθει αδιάβαστος.. και όταν δε μπορούσε να κάνει μια απλή χρον. αντικ. μου λεει: ε, δε φταίω εγώ, αφού δεν κάναμε και τίποτα ολο το χρόνο