0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα σας, είμαι ελαφρώς απορημένη απο χθες που πήγα στο καθημερινό μάθημα με ένα παιδί πρώτης Δημοτικού. Είχαμε καθημερινή μελέτη 1 ώρας.Το θέμα είναι ότι ένα μήνα μετά, πήγε η μητέρα στο σχολείο και η δασκάλα της είπε ότι ο μικρός δε γράφει τα γράμματα με τη σωστή φορά, τα βγάζει εκτός πλαισίου και μέσα στη τάξη είναι απρόσεκτος και παίζει συνέχεια.Είπαν επίσης ότι καλύτερα θα του κάνουν οι ίδιοι μάθημα για να είναι πιο φρόνιμος.Έμεινα κάγκελο. Απογοητεύτηκα γιατί πετύχαμε αρκετά πράγματα. Και η αλήθεια είναι ότι και τα γράμματα τα έγραφε σωστά και περισσότερα πράγματα από το σχολείο ήξερε.Πείτε μου κι εσείς.Στο σπίτι τα έγραφε όλα σωστά και όταν έγραφε δε τον κοιτούσα συνέχεια για να μην εξαρτηθεί, ετοίμαζα καμία άσκηση στο τετράδιο. Καθόταν μια χαρά δεν είχα πρόβλημα.Σωστή φορά, μέσα στα πλαίσια. Για την πειθαρχία του στο σχολείο δε νομίζω πως ευθύνομαι εγώ.Τσατίστηκα και με τη δασκάλα στο σχολείο, γιατί δε ξέρω τι ακριβώς κάνει αλλά εγώ ξέρω τι έκανα στο παιδί και τι ξέρει. Ουσιαστικά έτσι ακυρώθηκα εγώ...
Κάποια παιδιά είναι καταδικασμένα απο τους γονείς τους. Μία ερώτηση: Εάν η δασκάλα του στο σχολείο (αν ήμουν εγώ) θα μπορούσα να ζητήσω τη βοήθεια σχολικού συμβούλου ώστε να υπάρξει κάποιος ειδικός στη ζωή τους σχετικά με τον νεαρό τρομοκράτη?
καποιες μανες πραγματικα κανουν μεγαλη ζημια. Εγω εχω ενα παιδι β γυμνασιου. Ολα τα τετραδια που μου φερνει ειναι γραμμενα απο τη μαμα του. Του κανει περιληψεις των μαθηματων για να μην κουραζεται αυτος, απαντημενες ερωτησεις απο την ιδια τις οποιες μετα το παιδι παπαγαλιζει, το κειμενο της ιστοριας σβησμενο με διορθωτικα και απο πανω η μανα το εχει απλοποιησει...τι να εξηγω,τραβαω τα μαλλια μου. Και το παιδι μου λεει οτι αυτη καθεται καθε μερα 3 ωρες και κανει αυτη τη δουλεια σε ολα τα μαθηματα. Το παιδι εχει χασει καθε κριτικη ικανοτητα και οταν κανουμε καποιο μαθημα που θελει να σκεφτει, κειμενα για παραδειγμα κοιταει τους τοιχουσ και τα ταβανια σα χανος. Κανα 2 φορες που δεν προλαβαμε να κανουμε καποια ασκηση και του ειπα να την κανει μονος του στο σπιτι επαθε σοκ κι εβαλε τα κλαματα. 14 χρονων παιδι
Παράθεση από: lkjhgfd στις Οκτώβριος 14, 2011, 06:31:08 μμκαποιες μανες πραγματικα κανουν μεγαλη ζημια. Εγω εχω ενα παιδι β γυμνασιου. Ολα τα τετραδια που μου φερνει ειναι γραμμενα απο τη μαμα του. Του κανει περιληψεις των μαθηματων για να μην κουραζεται αυτος, απαντημενες ερωτησεις απο την ιδια τις οποιες μετα το παιδι παπαγαλιζει, το κειμενο της ιστοριας σβησμενο με διορθωτικα και απο πανω η μανα το εχει απλοποιησει...τι να εξηγω,τραβαω τα μαλλια μου. Και το παιδι μου λεει οτι αυτη καθεται καθε μερα 3 ωρες και κανει αυτη τη δουλεια σε ολα τα μαθηματα. Το παιδι εχει χασει καθε κριτικη ικανοτητα και οταν κανουμε καποιο μαθημα που θελει να σκεφτει, κειμενα για παραδειγμα κοιταει τους τοιχουσ και τα ταβανια σα χανος. Κανα 2 φορες που δεν προλαβαμε να κανουμε καποια ασκηση και του ειπα να την κανει μονος του στο σπιτι επαθε σοκ κι εβαλε τα κλαματα. 14 χρονων παιδι ααα καλα, περιστατικο απο ιδιαιτερο που εχω εγω στα αγγλικα. στις εξετασεις πρωτα διαβαζει η μανα την υλη κ το βοηθημα, ειδικα στα θεωρητικα, και μετα τα μεταφερει στο παιδι απλοποιημενα με ερωτησεις, πινακακια κτλπ. δουλεια του παιδιου δλδ. το ιδιο δεν πρεπει να μαθει να οργανωνει την υλη που εχει να διαβασει? και μετα καταληγουμε εκει που λεει κ η συναδελφος, μηδεν κριτικη σκεψη.