Σύνολο ψηφοφόρων: 470
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μάρκο δεν ξεφεύγεις καθόλου από το θέμα. Μόλις ήμουν εγώ στο πανεπιστήμιο (φιλολογικό Αθήνας) προ αμνημονεύτων ετών φυσικά είχαμε κάνει σεμινάρια σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης με την προοπτική (όπως μας είχαν πει τότε) να διδάξουμε !!!!
Ο διαχωρισμος του κλαδου δε νομιζω οτι θα προσφερει κατι ουσιαστικο γιατι μιλαμε για επιστημες που κατα αναγκη αλληλοσυνδεονται και αλληλοσυμπληρωνονται ειδικα σε σχολικο επιπεδο..Ενας φιλολογος πρεπει να εχει γνωσεις ιστορικες για να διδασκει σε βαθος πχ τον Θουκιδιδη και ενας ιστορικος γνωσεις αρχαιων για να μπορει να ερμηνευει σωστα τις πηγες.....Πιστευω οτι τωρα με τις αλλαγες που ετοιμαζονται και απο οτι φαινεται θα ειναι εκτεταμενες ειναι η χρυση ευκαιρια για τον κλαδο να ξεμπλοκαριστει και να ξαναερθει στην επιφανεια..Φίλε/η Φίλιους, συμφωνώ μαζί σου για το μη διαχωρισμό του κλάδου και την ενότητα της γνώσης. Προσωπικά υποστηρίζω και την επαναφορά της ενιαίας φιλοσοφικής. Απλώς με βάση τα σημερινά δεδομένα (αφού υπάρχει ο εξειδικευμένος επιστήμονας) θα περίμενε κανείς ο ειδικός π.χ. στη φιλοσοφία, στην ιστορία να διδάξει και το αντίστοιχο μάθημα.Τώρα για το δεύτερο περί αλλαγών που ετοιμάζονται σαφώς και είναι ευκαιρία για μας. Νομίζω πως όλους μας απασχολεί το θέμα, κι αυτό φαίνεται κι από τη συμμετοχή στη συζήτηση αυτή. Αλλά, κρίνοντας από την ημερομηνία που ξεκίνησε η κουβέντα, βλέπω πως δυο χρόνια κρατάει...χωρίς να καταλήξει κάπου. Η Ιωάννα, και άλλοι κατόπιν, πρότεινε κάποια πράγματα. Μήπως πρέπει να συνταχθεί ένα κείμενο, να το υπογράψουμε και να το καταθέσουμε στον διάλογο που επίκειται; Αν δεν είναι τώρα η ώρα πότε είναι; Κι αν δε νοιαστούμε εμείς για τα δικά μας ποιος πιστεύουμε ότι θα το κάνει για μας;