*

Ψηφοφορία

Πώς μπορεί κατά την άποψή σας να ξεμπλοκαριστεί ο κλάδος των φιλολόγων;

Όλοι οι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ
88 (18.4%)
Με το υπάρχον σύστημα
7 (1.5%)
Με επαναφορά της επετηρίδας
34 (7.1%)
Με διορισμό φιλολόγων και σε Δημοτικά
147 (30.7%)
Με διαχωρισμό του κλάδου σε Αρχαία, Νέα, Ιστορία και μείωση του αριθμού των φιλολογικών σχολών
203 (42.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 470

Αποστολέας Θέμα: Πώς μπορεί να ξεμπλοκαριστεί ο κλάδος των Φιλόλογων;  (Αναγνώστηκε 248262 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Πως μπορεί να ξεμπλοκαριστεί ο κλάδος των φιλόλογων;
« Απάντηση #532 στις: Ιουλίου 19, 2009, 08:57:39 pm »
MARKO, δεν ξέρω αν έχει νόημα η συζήτηση, ωστόσο μπήκα στη διαδικασία να απαντήσω στον συνάδελφο διότι εισέπραξα ( ίσως λανθασμένα ) την "απόρριψη" ενός τμήματος τη δυσκολία του οποίου γνωρίζω πολύ καλά. Ίσως βέβαια οι δύσκολες καταστάσεις που βίωσα ( σε άλλο επίπεδο ) κατά την φοίτησή μου να το έκαναν να μου φαντάζει ακόμα πιο δύσκολο, όμως...καθένας έχει το ευαίσθητο σημείο του, τι να κάνουμε; Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να απαντήσω γιατί η κατάσταση πολλές φορές αγγίζει τα όρια του κόμπλεξ και της εμμονής.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος philologos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #533 στις: Ιουλίου 19, 2009, 09:35:21 pm »
Δεν έχω απολύτως τίποτα με το δικό σου, Semeli, σεβαστά όλα τα τμήματα. Νομίζω το τόνισα και το έδειξα. Και μη γράφεις "ίσως", περιορίσου στο "λανθασμένα", γιατί δείχνεις ότι αμφιβάλλεις λίγο. Απλά αυτό ήθελα να καταδείξω: τα κακώς κείμενα, τις ελλείψεις ΟΛΩΝ (πάνω-κάτω), για να σταματήσουν κάποιοι να νιώθουν αυθεντίες και να χαμηλώσουν λίγο το κεφάλι (και τη μύτη), οι οποίοι έχουν στο στόχαστρο (σε σημείο εμμονής) κάποια τμήματα και τους ευνοεί να τα προβάλλουν ως αποδιοπομπαίους τράγους. Κι αν επέμεινα είναι γιατί το ίδιο εισέπραξα και εγώ από εσένα για άλλους. Τέλος πάντων, λύθηκε το θέμα.
Τα τμήματά σας δεν τα προσέγγισα επιστημονικά στις απαντήσεις μου αλλά εκπαιδευτικά, δηλαδή ως προς την προοπτική και τα δικαιώματα διορισμού σας ως ΠΕ02, γι'αυτό και τα συμπεριέλαβα όλα. Το γεγονός όμως ότι ακολούθησες κατεύθυνση Αρχαιολογίας δε σημαίνει ότι για τον πτυχιούχο Ιστορίας τα τμήματα της Κέρκυρας και της Κομοτηνής δεν είναι συγγενικά, παρόλο που δεν έχουν Αρχαιολογία. Το ίδιο αντικείμενο κάνουν. Όσο για αυτό που λες για την ύλη ή το βαθμό δυσκολίας, κάθε επιστήμη έχει τις δυσκολίες της. Δεν αμφισβητώ πως η Αρχαιολογία δεν είναι δύσκολη με τις ψηφίδες της
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 19, 2009, 09:59:56 pm από philologos »

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #534 στις: Ιουλίου 19, 2009, 09:53:18 pm »
Παράθεση
Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να απαντήσω γιατί η κατάσταση πολλές φορές αγγίζει τα όρια του κόμπλεξ και της εμμονής.
Αν και δεν κατάλαβα λίγο το τελευταίο πού αναφέρεται, πρέπει να παρατηρήσω ότι μόνο όταν θίγεται το ευαίσθητο σημείο τους και "απειλείται" το σπίτι τους, κάποιοι ενεργοποιούνται (κακώς). Δεν είδα πάντως να αντιδράσεις το ίδιο σθεναρά στις εριστικές (κομπλεξικές θα έλεγα) απόψεις άλλων συναδέλφων, στο πλαίσιο της συναδελφικότητας, ασχέτως αν δεν θιγόταν το τμήμα σου. Και δυστυχώς η σιωπή λαμβάνεται ως συναίνεση.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 19, 2009, 10:02:23 pm από philologos »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #535 στις: Ιουλίου 19, 2009, 09:54:02 pm »
Συνάδελφε, δεν έχω προλάβει να διαβάσω τις εριστικές απόψεις των συναδέλφων που ανέφερες !! Διαβάζω καιρό τις συζητήσεις των παιδιών στο forum, δεν τα έχω δει όμως όλα !! Επίσης μόλις πριν μερικές μέρες έγινα μέλος και άρχισα να γράφω και εγώ. Το δικό σου μήνυμα το είδα επειδή ήταν από τα τελευταία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #536 στις: Ιουλίου 19, 2009, 09:59:00 pm »
Εντάξει, δεκτό βρε Semeli. Στο έγραψα γιατί πριν γράψω έκανα μια ανάγνωση όλου του θέματος. Και διαβάζοντας αυτά τα σχόλια, πήρα το θάρρος να απαντήσω, βλέποντας και άλλα παιδιά να αντιδρούν (AntreaEirini, Μελίτα). Δεν ήξερα πότε εγγράφηκες εσύ. OK μην κουραζόμαστε τώρα, εκθέσαμε τις απόψεις μας, στην πλειοψηφία των οποίων (μη σου πω και σε όλα) συμφωνούμε, μια χαρά!

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #537 στις: Ιουλίου 19, 2009, 10:00:14 pm »
Αν και δεν κατάλαβα λίγο το τελευταίο που αναφέρεται, πρέπει να παρατηρήσω ότι μόνο όταν θίγεται το ευαίσθητο σημείο τους και "απειλείται" το σπίτι τους, κάποιοι ενεργοποιούνται (κακώς). Δεν είδα πάντως να αντιδράσεις το ίδιο σθεναρά στις εριστικές (κομπλεξικές θα έλεγα) απόψεις άλλων συναδέλφων, στο πλαίσιο της συναδελφικότητας, ασχέτως αν δεν θιγόταν το τμήμα σου. Και δυστυχώς η σιωπή λαμβάνεται ως συναίνεση.
Πάντως συνάδελφε philologos, είσαι ο πρώτος και μοναδικός του κλασικού που υπερασπίζεσαι το φπψ (αν και ξαναλέω εγώ που το τελείωσα το μετάιωσα, δεν μου αρεσε) και σε συγχαίρω για τον τρόπο που το κάνεις και από τη θέση που το κάνεις!
Για τον Καλογεράκο που λες, διδάσκει και στην Πάτρα και στην Αθήνα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 19, 2009, 10:02:22 pm από Syllas »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #538 στις: Ιουλίου 19, 2009, 10:05:33 pm »
Συνάδελφε, εν ολίγοις για μένα ισχύει ό,τι σου είπα παραπάνω, όποιο τμήμα και αν έχει τελειώσει κάποιος, αν δεν δουλέψει μετά σε προσωπικό επίπεδο, δε γίνεται τίποτα. Έχω γνωρίσει αξιόλογους συναδέλφους από όλα τα τμήματα. Αν έχεις δώσει ΑΣΕΠ, δώσε μας αν θες "τα φώτα σου", στην ανάλογη στήλη ( Συμβουλές-Προτάσεις για επόμενο ΑΣΕΠ), καθώς νομίζω ότι είδα σε κάποιο σημείο να γράφεις ότι έχεις πολλές εξειδικευμένες γνώσεις, ότι "παίζεις στα δάχτυλα" τη μετρική κ.λπ.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #539 στις: Ιουλίου 19, 2009, 10:08:07 pm »
Ακριβώς όπως τα λες, συνάδελφε. Συμφωνούμε σχεδόν σε όλα. Αν έχεις καμία καλή πρόταση για τον επόμενο διαγωνισμό ( βιβλιογραφία κ.λπ.) , ευπρόσδεκτη. :)

Αποσυνδεδεμένος annie.d

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #540 στις: Ιουλίου 19, 2009, 10:17:16 pm »
τετοιες αντιληψεις τυπου philologos τις ειχαμε αρτι αποφοιτησαντες απο το πανεπιστημιο και μονο ετσι τις δικαιολογω!μετα απο χρονια και απο συναφεια με συναδελφους ενας αποφοιτος οποιουδηποτε τμηματος θα ελεγε οτι υπαρχουν πολλα αλλα πραγματα για να σε χαρακτηρισουν καλο δασκαλο και οχι το τμημα που αποφοιτησες. στο κατω κατω με τις παρουσες συνθηκες δεν βλεπω κανεις απο τον εξω κοσμο να βλεπει τους κλασικους ανωτερους και τους αλλους χειροτερους. και για να μην παρεξηγηθω κλασικο τελειωσα εγω οπως και χιλιαδες αλλοι

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #541 στις: Ιουλίου 19, 2009, 10:22:22 pm »

[υπαρχουν πολλα αλλα πραγματα για να σε χαρακτηρισουν καλο δασκαλο και οχι το τμημα που αποφοιτησες.] [/quote]

Συμφωνώ απόλυτα.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #542 στις: Ιουλίου 19, 2009, 10:23:31 pm »
Να είσαι καλά Syllas. Χαίρομαι και γι'αυτό μπήκα δυναμικά, γιατί όντως δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Όταν όμως βγάζεις ένα τμήμα με πολλούς συμφοιτητές να το παίζουν σε άλλους (και αρχαιολόγους-ιστορικούς και ΦΠΨ) ότι είναι οι άριστοι και εγώ να γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι έχουν απίστευτες ελλείψεις στα αρχαία, στα λατινικά ακόμα και στη χρήση της νεοελληνικής και να μην μπορούν να περάσουν μάθημα, αλλά το κόμπλεξ στους άλλους εκεί, ακλόνητο, αυτό και μόνο με έκανε να δω τα πράγματα καθαρά. Γνώρισα πολλά παιδιά του ΦΠΨ και ήταν πολύ αξιόλογα και ως άνθρωποι και στις επιδόσεις τους, με τις λογικές βέβαια εξαιρέσεις που υπάρχουν σε όλα τα τμήματα. Και μπορεί να αγαπώ την αρχαία μας γλώσσα, είμαι όμως ρεαλιστής και παραδέχομαι την ανάγκη και άλλων μαθημάτων, όπως Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, για να μπορέσει κάποιος να γίνει καλός εκπαιδευτικός. Πρέπει να λέμε και ό,τι δεν μας συμφέρει, όταν όμως είναι η αλήθεια. Όταν μπήκα για πρώτη φορά στην τάξη, δεν με έσωσε η μηκυναϊκή γραφή που την έμαθα απέξω και ανακατωτά ρε παιδιά, αλλά κάποια βασικά που είχα συγκρατήσει από τα μαθήματα Διδακτικής που θαύμασα και ευτυχώς επέλεξα πέρα του υποχρεωτικού μαθήματος. Γι'αυτό και η ικανοποίησή μου μετά που είδα ότι τα παιδιά το χάρηκαν το μάθημα που κάναμε και δεν είπαν από μέσα τους "ένας ακόμας μλκς βαρετός φιλόλογος" ήταν τεράστια και δεν τη συγκρίνω με καμιά λατινική ή αρχαία ελληνική φιλολογία ή γλωσσολογία που διδάχτηκα.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #543 στις: Ιουλίου 19, 2009, 10:37:08 pm »
Συνάδελφε xarakara δεν προσδιόρισες τις "αντιλήψεις τύπου philologos" και με μπέρδεψες λίγο. Ελπίζω να διάβασες προσεκτικά αυτά που έγραψα και να τα κατάλαβες. Semeli, αν και συνεχώς αλλάζουν τα δεδομένα, ευχαρίστως να δω τι μπορώ να προτείνω ;-)

Και κάτι άλλο: το τελευταίο της ψηφοφορίας "Με διαχωρισμό του κλάδου σε Αρχαία, Νέα, Ιστορία" δεν το βρίσκω εύστοχο. Τα άλλα 'φιλολογικά' μαθήματα ποιος θα τα διδάσκει από τους προτεινόμενους κλάδους; Και γίνεται για ένα μάθημα πχ Φιλοσοφία να γίνει ανεξάρτητο ΠΕ; Πώς θα συμπληρώνει ο συνάδελφος αυτός ώρες; Με το να τρέχει σαν τον πλανόδιο σε 20 σχολεία;!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 19, 2009, 10:43:11 pm από philologos »

Αποσυνδεδεμένος annie.d

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #544 στις: Ιουλίου 19, 2009, 10:41:01 pm »
η αληθεια ειναι οτι διαβασα τις αρχικες  αντιληψεις( ας οψεται το facebook) ;D - λιγο αφοριστικες για τους αποφοιτους πλην φιλολογιας. μετα ειδα οτι εβαλες νερο στο κρασι σου.γενικα εχω να πω καλοι και κακοι υπαρχουν παντου και παντα.sorry αν παρεξηγησα καποιον

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #545 στις: Ιουλίου 19, 2009, 10:48:49 pm »
Συμφωνώ με xarakara. Στην αρχή φαίνονταν τελείως διαφορετικές οι απόψεις, γι΄ αυτό και εισέπραξα με αυτόν τον τρόπο τα σχόλια περί ιστορικού-αρχαιολογικού. Εν συνεχεία, εξομαλύνθηκαν τα πράγματα. Με τα τελευταία μηνύματα του συναδέλφου νομίζω είμαστε άπαντες σύμφωνοι. Η΄ σχεδόν όλοι, για να αποφεύγω τις γενικεύσεις.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182521
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)