Σύνολο ψηφοφόρων: 470
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και όμως συνάδελφε δεν έχουμε βγει από το θέμα... Άκου πώς μπορεί να ξεμπλοκαριστεί ο κλάδος φιλολόγων: Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας περίπου 30 φιλόλογοι Πρόγραμμα Οδυσσέας = 300 φιλόλογοι Πρόγραμμα Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 100 φιλόλογοιβ΄ ανάθεση ιστορίας = 300 φιλολόλογοι; βάζω το λιγότερο αριθμό750 φιλόλογοι εργάζονται χωρίς να έχουν ανάγκη τον κρατικό προυπολογισμό.. Από το να μοιρολογούμε καλύτερα να δράσουμε..430 φιλόλογοι εργάζονται φέτος από την ελεύθερη αγορά εργασίας και σε λίγο θα ζητούν να διεκδικήσουν και θέση στον Ενιαίο Πίνακα αναπληρωτών.. με το δίκιο τους .... απόλυτα φυσιολογικό μου ακούγεται.... Μήπως ήρθε η ώρα να ξεβολευτούμε, να ενηρωθούμε, να διεκδικήσουμε..... μήπως;
Παιδιά, ας μην συνδέουμε πτυχιο με αγορα εργασιας πλέον. Αν εδινα σημερα εξετασεις και δηλωνα φιλοσοφική ή μαθηματικό σε τί θα δημιουργουσα προβλημα, παρά μόνο ισως στον εαυτό μου;Αλλαξαν οι εποχές πως να το κάνουμε; οταν θελουμε εκπαιδευση για τον λαο ως δικαιωμα του, δεν μπορει παρα να τουν την παρέχεις. Για την ευθυνη της επιλογης σχολης, γνωριζοντας τις συνθηκες βαραινει εμένα.Θεωρω πως αν λειτουργουσε σωστα, με ενα και μοναδικο συστημα διορισμων, το προβλημα δεν θα το βλεπαμε εκει.