*

Αποστολέας Θέμα: Ένσταση κατά ΟΑΕΔιτών  (Αναγνώστηκε 335071 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ενσταση κατα ΟΑΕΔιτων
« Απάντηση #224 στις: Ιουνίου 22, 2009, 10:45:25 am »
Στο θέμα μας:
Τέλος σχετικά με την ερμηνεία των Προτάσεων του Συνήγορου του Πολίτη και των Γνωμοδοτήσεων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Τι να πω; Εδώ χωράει το ρητό "ο καθένας ότι θυμάται χαίρεται"

Πραγματικά έχει πολύ ενδιαφέρον η απάντηση που τους είχε επιδώσει το ΥΠΕΠΘ σχετικά το 2008:¨Προυπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομίσθιου νοείται αυτή που προσφέρθηκε....ιδ)στα δημόσια σχολεία Αβαθμιας και

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:10:17 »

Αποσυνδεδεμένος zagorakis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Ιουνίου 22, 2009, 11:58:23 am »
   Στο Νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου μας ετέθη το ερώτημα σχετικά με τη δυνατότητα ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, των ωρομισθίων-ανπαπληρωτών καθηγητών μαθημάτων γενικής παιδείας (κλάδων: ΠΕ 01, ΠΕ 02, ΠΕ 03, ΠΕ 04, ΠΕ 05, ΠΕ 06, ΠΕ 07, ΠΕ 11) που μέχρι και το σχολικό έτος 2006-2007 απασχολούνταν στα Τεχνική Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (Τ.Ε.Ε.) αρμοδιότητας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, τα οποία δυνάμει του άρθρου 14 του Ν. 3475/2006 μετετράπησαν σε Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ).....

Με το Ν. 2640/1998 ρυθμίστηκε κατά τρόπο ενιαίο η δευτεροβάθμια τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση και οι υπάρχουσες ως τότε εκπαιδευτικές μονάδες με το άνω αντικείμενο , οι οποίες ανήκαν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ή άλλων Υπουργείων και λειτουργούσαν υπό διάφορες μορφές, συγχωνεύτηκαν σε ένα ενιαίο τύπο μονάδας αυτών του Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου ( Τ.Ε.Ε.).

Σύμφωνα με τον άνω νόμο ( άρθρο 2), τα Τ.Ε.Ε ανήκουν στη δευτεροβάθμια μεταγυμνασιακή εκπαίδευση και οι σπουδές σ’ αυτά έως τρία (3) έτη, διαιρούμενες σε δύο κύκλους σπουδών. Οι απόφοιτοι του Α’ κύκλου σπουδών αποκτούν πτυχίο επιπέδου 2 του άρθρου 6 παρ. 1 περ. β΄του Ν. 2009/1992, ενώ οι απόφοιτοι του
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 22, 2009, 12:01:47 pm από zagorakis »

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Ιουνίου 22, 2009, 12:09:20 pm »
ηθελα να ρωτησω. αν εγω προσωπικα δεν εχω παει καλα στον ασεπ, οποτε κ κανενας δεν θα μου "φαει" τη θεση μου, μπορω να συμμετεχω στην ενσταση? ή απλα θα συμμετεχουν μονο οσοι εχουν θιγει απο τη συγκεκριμενη ρυθμιση?
το σκεφτηκα κ ειπα οτι ηρθε η ωρα να αντιδρασουμε γιατι σε λιγο θα αναγνωριζουν κ προυπηρεσια απο τα ιδιωτικα σχολεια κ φροντιστηρια. μονο αυτο τους μενει ακομα να κανουν.
θεωρω ομως οτι πρεπει να κανουμε αγωνα κ εναντιον ολων αυτων των θεσμων οπου οι θεσεις αποκτουνται με μεσο. οπως πχ πδς, σχολεια δευτερης ευκαιριας κτλ.
ο ασεπ να ειναι το μοναδικο μεσο με το οποιο αποκτα κανεις οποιαδηποτε θεση

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Ιουνίου 22, 2009, 12:30:44 pm »
ηθελα να ρωτησω. αν εγω προσωπικα δεν εχω παει καλα στον ασεπ, οποτε κ κανενας δεν θα μου "φαει" τη θεση μου, μπορω να συμμετεχω στην ενσταση? ή απλα θα συμμετεχουν μονο οσοι εχουν θιγει απο τη συγκεκριμενη ρυθμιση?
το σκεφτηκα κ ειπα οτι ηρθε η ωρα να αντιδρασουμε γιατι σε λιγο θα αναγνωριζουν κ προυπηρεσια απο τα ιδιωτικα σχολεια κ φροντιστηρια. μονο αυτο τους μενει ακομα να κανουν.
θεωρω ομως οτι πρεπει να κανουμε αγωνα κ εναντιον ολων αυτων των θεσμων οπου οι θεσεις αποκτουνται με μεσο. οπως πχ πδς, σχολεια δευτερης ευκαιριας κτλ.
ο ασεπ να ειναι το μοναδικο μεσο με το οποιο αποκτα κανεις οποιαδηποτε θεση
Καλημέρα
Φυσικά και μπορείς να συμμετέχεις!Τί εννοείς δε θα σου φάει τη θέση;Δεν είσαι εγγεγραμμένη στον πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων;Το ίδιο το ΥΠΕΠΘ,οι υφυπουργοί κ.ά.αναγνωρίζουν ότι επέρχεται ανακατάταξη στον πίνακα,όπου βρίσκονται τα κατοχυρωμένα δικαιώματά μας.Θα τα παραχωρήσουμε σε ανθρώπους που μαθαίνουν για το ΑΣΕΠ από τις εφημερίδες(επαναλαμβάνω:όχι όλοι)
Πραγματικά το Σύνταγμα προβλέπει την προστασία της εργασίας όλων.Όμως εν προκειμένω για τους εκπ/κούς προβλέπει μία ανεξάρτητη αρχή,η οποία ονομάζεται ΑΣΕΠ.
Πέρυσι ψηφίστηκε νόμος που προέβλεπε (επιπλέον του 60-40%) διορισμούς κατά προτεραιότητα όσων είχαν 30 και 24 μήνες προυπηρεσία.Ειδικά για τους 24μηνίτες επέβαλαν και την επιτυχία τουλάχιστον σε ένα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.Αντίθετα, τώρα ούτε ενα διαγωνισμό δεν τους υποχρεώνουν να δώσουν,ενώ τόσα χρόνια που δούλευαν στον ΟΑΕΔ συνειδητά επέλεγαν να μη διαγωνιστούν, αν και γνώριζαν ότι δεν θα διορίζονταν στο ΥΠΕΠΘ.Έπειτα και απο τα κάτωθι:
α. πόσες θέσεις περισσότερες θα υπήρχαν αν ίσχυε η αρχική ρύθμιση του αναθεωρημένου Συντάγματος από το 2001(πργρφο 7 του ά.103)που καθορίζει τα του διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων με διαδικασία που υπάγεται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής,εν προκειμένω του ΑΣΕΠ;
β.υπάρχουν και αρκετές άλλες κατηγορίες εργαζομένων σε σχολεία άλλων υπουργείων που τους ανοίγεται φέτος ο δρόμος να διεκδικήσουν μελλοντικά(κάθε χρόνος σχεδόν ψηφίζεται και μια νέα ρύθμιση) και αυτοί τις θέσεις όσων σήμερα είναι απλοί επιτυχόντες του ΑΣΕΠ αλλά μη διοριστέοι,και
γ.περσινή απόφαση του Γ΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας των ποσοστώσεων του νόμου Ευθυμίου,κάτι που οδήγησε το ΥΠΕΠΘ στην ρύθμιση 24μηνιτών+1 διαγωνισμό για να προλάβει την παραπομπή του θέματος στην ολομέλεια
Θεωρούμε ότι τεκμηριώνεται το γεγονός ότι έχουμε έννομο συμφέρον να ασκήσουμε ένσταση στους νέους πίνακες που θα συμπεριλαμβάνει και τους ΟΑΕΔίτες και να ζητήσουμε να ισχύσει ως προυπόθεση ένταξης και γι'αυτούς τουλάχιστον η επιτυχία σε ένα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ .
Τέρμα η ανοχή και η απάθεια συνάδελφοι.Αν δεν αντιδράσουμε τώρα είμαστε άξιοι της μοίρας μας,δηλαδή να δίνουμε συνεχείς διαγωνισμούς για όλο και λιγότερες θέσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων(ο κατευθείαν διορισμός τείνει να γίνει όνειρο απατηλό).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:10:17 »

Αποσυνδεδεμένος kesk1506

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Ιουνίου 22, 2009, 12:46:31 pm »
Οταν αποφασιστει η ενσταση να μην ξεχασουμε να ζητησουμε την παρεμβαση τις δικαιοσυνης και για τις πλαστες υπογραφες στα τμηματα Π.Δ.Σ
Εγω σκοπευω να κανω σχετικη κατγγελια ωστε να σταματησει και η ΠΔ.Σ ( απο τηνστιγμη που δεν γινεται σωστα  )

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Ιουνίου 22, 2009, 01:00:37 pm »
Οταν αποφασιστει η ενσταση να μην ξεχασουμε να ζητησουμε την παρεμβαση τις δικαιοσυνης και για τις πλαστες υπογραφες στα τμηματα Π.Δ.Σ
Εγω σκοπευω να κανω σχετικη κατγγελια ωστε να σταματησει και η ΠΔ.Σ ( απο τηνστιγμη που δεν γινεται σωστα  )
Αγαπητέ ΟΑΕΔίτη
Φυσικά και καλά θα κάνεις να προχωρήσεις σε σχετική καταγγελία για όσους αρκούνται στα ψίχουλα της ΠΔΣ και δεν αποκτούν τις προυπηρεσίες-μαμούθ του ΟΑΕΔ.Αυτή είναι η ορθή αντίληψη περί δημοκρατίας.Θα σε παρακαλούσα μόνο,επειδή είναι ημέρες αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ και το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό,να αναπτύξεις το σκεπτικό σου σε ξεχωριστό τόπικ.
Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος apostolisd

• Πλήρες μέλος
  • Στρατακης:Λυκουρέντζε μου να σ φιλήσω για ΟΑΕΔίτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Ιουνίου 22, 2009, 01:07:16 pm »
Ποιός την ανακάλυψε την πδσ;;; ξέρω άτομα στην κρήτη που τους υπόσχονταν ότι θα αναγνωριστεί η ενισχυτική (πδσ), "πάτε εσείς τώρα που δεν πηγαίνει κανένας και θα σας βολέψουμε όταν την αναγνωρίσουμε για να σας διορίσουμε μόνιμους σε λίγα χρόνια να σας βολέψουμε όπως και με τους οαεδίτες! ίδια στρατηγική!!! "

Πάλι εκτός θέματος είμαστε, αλλά καθώς βλέπετε κατήργησαν την επετηρίδα και μόνο τον ασέπ δεν εφάρμοσαν το 1998. Τώρα τρέχουμε και δε φτάνουμε.Απο τη μία με τους οαεδίτες να τρέχουμε για ένσταση λες κ βγάζουμε τα πολλά λεφτά. Από την άλλη οι τρίτεκνοι με τους κοινωνικούς λόγους τους για τα στόματα που έχουν να θρέψουν. Μετά δε θα ζητήσουν τα νέα παιδιά μόλις βγαίνουν από τα πανεπιστήμια να τους δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουν;;; από κάπου να ξεκινήσουν;;; πάρτε κ εσείς τα κατακερματισμένα δίωρα πδσ αφού τόσοι έχουν διοριστεί μόνιμοι από αυτήν τα προηγούμενα χρόνια.

σορρυ ήταν μια δική μου παρένθεση και δε θέλω να προκαλέσω περαιτέρω σχολιασμούς
ευχαριστώ
Το επίκοτον του προσώπου λίαν παρά φύσιν

Αποσυνδεδεμένος takis1

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Ιουνίου 22, 2009, 01:07:32 pm »
Καντε ενσταση και για τους καινοτομους ρε παιδια.
Πολλοι γενικης παιδειας μπηκαν μετα ως καινοτομοι,ηταν ολοι ασχετοι απο Η/Υ,και συνεχισαν να δουλευουν με 21 ωρες καθε σεπτεμβριο, π.χ Αγγλικης φιλολογιας ασχετη τελειως με Η/Υ εκανε βυσματικα 40 ωρες σεμιναριο στον οαεδ (τους επελεξε  η διοικηση),και ηταν υπευθυνη εργαστηριου καινοτομων μεθοδων διδασκαλιας με Η/Υ τα τελευταια 3 χρονια.
δηλαδη θα της αναγνωριστει η προυπηρεσια ως καθηγητρια Αγγλικης.
Για πια ανεργια μιλανε αφου οι περισσοτεροι μπηκαν βυσματικα στο σεμιναριο και κατοχυρωσαν την θεση τους,και τωρα τα βυσματα διοριζονται κιολας.
Νομιζω ειναι καλος λογος σαν βαση για ενσταση.
Αντε να μην ανοιξω και αλλο το στομα μου γιατι τυχαινει να γνωριζω

Αποσυνδεδεμένος zagorakis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Ιουνίου 22, 2009, 01:35:00 pm »
takis 1

Είσαι μόνιμος υπάλληλος του Ελληνικού Δημοσίου και σε ώρα εργασίας ασχολείσαι με τους ΟΑΕΔ ίτες; Για αυτό πληρώνεσαι;

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Lenazagor
« Απάντηση #233 στις: Ιουνίου 22, 2009, 01:44:18 pm »
Για μια ακόμη φορά θα παρακαλούσα να παραμείνετε εντός θέματος.
Τις προσωπικές σας απορίες μπορείτε να τις λύσετε με pm
Ευχαριστούμε.

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
« Απάντηση #234 στις: Ιουνίου 22, 2009, 01:54:42 pm »
Για μια ακόμη φορά θα παρακαλούσα να παραμείνετε εντός θέματος.
Τις προσωπικές σας απορίες μπορείτε να τις λύσετε με pm
Ευχαριστούμε.

Δεν θα υπάρξουν άλλες συστάσεις. Από δω και πέρα ξεκινάνε οι αποκλεισμοί σε όσα μέλη παραβιάζουν τους όρους χρήσης.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 22, 2009, 01:58:06 pm από Dr_Michael »

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Ιουνίου 22, 2009, 02:09:29 pm »
Θα παρακαλούσα θερμά όλους τους συναδέλφους που συντάσσονται μαζί μας στην ένσταση κατά των ΟΑΕΔιτών να μην απαντούν προσωπικά σε ΟΑΕδίτες.
Αν θέλετε να ανοίξετε διάλογο πέραν του θέματος, ανοίξτε άλλο θέμα ή ανταλλάξτε πμ.
Σεβαστείτε όλους εμάς που συμμετέχουμε στην ένσταση και μην προκαλείτε να μας κλειδώσουν ένα τέτοιο σοβαρό θέμα!
Σας παρακαλώ, συνάδελφοι! Θερμά!
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Ιουνίου 22, 2009, 02:18:10 pm »
Φίλε(αν μου επιτρέπεις) Takis1
Επειδή δεν είσαι μέλος που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ένσταση,σε ενημερώνω ότι ίσως δοθεί η εντύπωση πως ευθύνεται το συγκεκριμένο θέμα μας για όποια προσωπική ένταση και έτσι να κινδυνέψει.
Σε παρακαλώ,μην επιμένεις.Όλοι καταλάβαμε τί θέλεις να πεις.
Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος apostolisd

• Πλήρες μέλος
  • Στρατακης:Λυκουρέντζε μου να σ φιλήσω για ΟΑΕΔίτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Ιουνίου 22, 2009, 02:24:07 pm »
Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα παραπάνω στοιχεία - που έφερε στο φως ο takis1  - στην ένσταση κατά των οαεδιτών;
Το επίκοτον του προσώπου λίαν παρά φύσιν

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182686
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 692
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144