0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: gekal στις Αυγούστου 25, 2009, 12:25:01 amΚαι σε σένα ZSTαν εχεις μητρο διαβαινε... πως θα τα καταφερνε ο μητρος σου να κανει τον εσχατο πρωτο; ισως ειμαι αφελης και νομιζω οτι δε γινεται γιατι δεν εγινε με μενα;στο παραμυθι σου να δωσεις τιτλο: ολοι ειναι βυσματα εκτος απο μενα...και εγω αυτο λεω σε μενα
Και σε σένα ZST
Κουραγιο συναδελφοι... εχουμε κουραστει ολοι να ακουμε λογια λογια λογια... Δεν κοιμαμαι τα βραδια πια.. σκεφτομαι: να παω παλι στο φροντιστηριο? , να παρακαλεσω για ΠΔΣ, να παω στα δυσπροσ. αν με ξανακαλεσουνε οπως περισι η να αρνηθω οπως εκανα γιατι δεν μπορουσα να αφησω ξεκρεμαστα τα παιδια απο το φροντιστηριο...... χανομαι στις σκεψεις μου και με πιανουν τα κλαματα καμια φορα οπως τωρα γιατι ειμαι 27 και μενω με τους διικους μου.. πως να νοικιασω σπιτι, με τι? πως θα κανω αυριο οικογενεια? δεν θα κανω μαλλον, ποτε θα ερθει η στιγμη να γραφω και να πηγαινουν ολα καλα?
Πάντως τα χρώματα στις μπλούζες των μερικών αλητών που τολμάνε και κάνουν φασαρία απέναντι στους ΄΄καθώς πρέπει πολίτες΄΄ είναι εντελώς άσχετα με την πραγματικότητα. Και αυτή η προσπάθειά σου θα βρει κενό!
Σε μια ρόγα από σταφύλιέπεσαν οκτώ σπουργίτες...Ας παρακολουθήσουμε τις προσωπικές ιστορίες τριών από αυτούς.Ιστορία πρώτη (και μεγαλύτερη γιατί αυτός ο σπουργίτης, κατά τη γνώμη του συγγραφέα, είναι ο πιο παλιός κι ο πιο ριγμένος. Ποιός σας είπε άλλωσε ότι οι συγγραφείς δεν μεροληπτούν; Απλώς οι πιο ειλικρινείς απ΄αυτούς το δηλώνουν κιόλας.)Περίμενα δέκα χρόνια τη σειρά μου στην επετηρίδα.Την κατάργησαν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.Δεν έδωσα στον πρώτο ασεπ, όπως οι περισσότεροι, γιατί το θεωρούσα ανήθικο και αντισυναδελφικό. Γιατί θεωρούσα ότι έτσι απαξιώνουν το πτυχίο μου. Γιατί δεν πίστευα ότι αυτός ο τρόπος της εξέτασης θα μπορούσε να πιστοποιήσει οποιαδήποτε ικανότητά μου και επάρκειά μου στην διδασκαλία. Στο κάτω κάτω της γραφής βρε αδελφέ, άν τα παιδαγωγικά και η διδακτική είναι επιστήμη και όχι χόμπι που μπορείς να το καλύψεις με...αυτομόρφωση ή παραμόρφωση στα διάφορα ευαγή πανεπιστημιακά φροντιστήρια, ας μας τα μάθαιναν στο Πανεπιστήμιο. Ας μας αξιολογούσαν και στην πράξη πριν μας δώσουν το πτυχίο. Ας μας επιμόρφωναν πριν μας διορίσουν ( Αχ καημένα ΠΕΚ). Όσο για το γνωστικό ε, αν δεν τους έφταναν 35 Πανεπιστημιακά μαθήματα που πέρασα, τι να πω... Νύχτα μου το έδωσαν; Σε όλους μας;Έκανα την ανάγκη φιλότιμο όμως κι έδωσα στον δεύτερο ΑΣΕΠ, κόπηκα απ΄την αγωνία μου.Έδωσα στον τρίτο, αφού διάβασα όλα τα βιβλία καθηγητή και έμαθα τι λένε οι παιδαγωγικές θεωρίες. Δεν τους άρεσε η άσκηση επί χάρτου που έκανα (σχέδιο μαθήματος το λένε) πέρασα οριακά τη βάση. Επιτυχών μη διοριστέος.Ταυτόχρονα περί το 2001,θυμάστε τότε που ήταν της μόδας η ενισχυτική με φώναξαν για λίγες ώρες (Ενιχυτική όχι πρόσθετη, προσοχή.) Στον τέταρτο διαγωνισμό πήγα καλύτερα αλλά ήταν και η αρνητική βαθμολογία, κατάφερα να πάρω λίγα μοριάκια, πήγα ωρομίσθιος.Έκτοτε σε κάθε Ασεπ, παίρνω τα...μοριάκια μου και τρέχω.Έλπιζα φέτος στην αναπλήρωση. Με τα περσινά δεδομένα ήμουν σε απόσταση αναπνοής. Κι ύστερα... Ποιός με έπιανε. 24 μηνο και Ασεπ. Ε, άλλοι παίρνουν σύνταξη στην ηλικία μου, ειδικά αν υπηρετούν την πατρίδα, δεν βαριέσαι όμως. Αν θέλω ας κάνω κι αλλιώς, όσο μεγαλώνει κανείς τόσο περισσότερα προβλήματα έχει στον ιδιωτικό τομέα. Και, φίλε μου, κατέφτασαν εκτός από όσους μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν τα παραθυράκια της ΠΔΣ και οι του ΟΑΕΔ.Με τις προυπηρεσιάρες τους.Και μούλεγε ένας γνωστός παλιότερα. Στέλεχος. Ας τον ονομάσουμε Μήτρο. ¨Δε πας ρε φιλαράκι να πάρεις καμιά ωρίτσα στον ΟΑΕΔ; Θα βάλω κι εγώ το χεράκι μου... Κάτι μπορεί να γίνει¨. Σιχαινόμουν... Κι έλεγα μέσα μου. ¨Σιγά την εκδούλευση ρε Μήτρο, αν είναι να χάσω την παρθενιά μου δεν θα την χάσω έναντι πινακίου φακής.¨Την πρώτη χρονιά δέν έκανα αίτηση.Τη δεύτερη έκανα, χωρίς το Μήτρο. Τι χάνω είπα, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί και να με πάρουν. Δεν μετράει πουθενά σαν προυπηρεσία, αλλά δουλειά θέλω. Ήδη όμως για να σε πάρουν έπρεπε να ανήκεις στο κλάμπ των εργαζομένων εκεί . Μοριοδότηση το είπανε. Εγώ δεν ανήκα, και ξαναγύρισα στο φροντιστήριο και στην ωρομισθία του ΥΠΕΠΘ. Ώσπου μου έκοψαν και το φροντιστήριο, θα έμπαινα φυλακή λέει αν προσπαθούσα να βγάλω ψωμί από φροντιστήριο, κι ας μου το στερούσαν το ψωμί με το ψευτοωρομίσθιο...Και τώρα μου λέτε να συμφωνήσω να χάσω την αναπλήρωση φέτος και το διορισμό του χρόνου...Να συμφωνήσω να μπουν κι άλλοι μπροστά μου από άλλα Υπουργεία γιατί λέει κι αυτοί συνάδελφοι είναι και κατήργησαν τις θέσεις τους. Να περιμένω... Με ρωτάτε αν έχω άλλο χρόνο, για να κανω το χατήρι στους φίλους του Μήτρου; Ε, άει χάσου... Ιστορία δεύτερη (μικρότερη γιατί ο συγγραφέας ναι είναι μεροληπτικός και δεν το κρύβει. Επιπλέον έχει δημοσιευθεί πληρέστερη και πιο δακρύβρεχη εκδοχή της ιστορίας εδώ και σε άλλα φόρα...)Κι εγώ συνάδελφε είμαι της ίδιας κατηγορίας. Επετηρίδα κλπ. Δεν έδωσα ΑΣΕΠ από πεποίθηση.