0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συναδελφε ,δεν συνδικαλιζομαι,δεν μιλαω με κανενα πολιτικο προισταμενο,δεν ανηκω στους ΟΑΕΔΙΤΕΣ,δεν ζητω απαντηση γιατι ξερω πολυ απλα οτι κανενας δεν μπορει να την δωσει αμεροληπτα.Ειμαι μια μοναδα που απλα παραθετει την περιπτωση της ,δειχνοντας ακομη μια πτυχη της ολης ιστοριας και που ευχεται να βρεθει καπου η χρυση τομη.Προσωπικη ηταν η προταση μου για τον ΑΣΕΠ, δεν πιστευω να την εστερνιζονται οι μεγαλες προυπηρεσιες.Οσον αφορα ομως την χαραξη της εκπ/κης πολιτικης νομιζω οτι πρεπει να εχουμε λογο γιατι μας αφορα και εμας και τα παιδια μας.Οι αντιστασεις μας δεν πρεπει να εξαντλουνται μονο στον τροπο διορισμου μας.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό με τον οικογενειακό προγραμματισμό και με το πόσα παιδιά έχει ο καθένας αναφέρεται συνέχεια. Κι εγώ έχω ένα παιδί το οποίο μάλιστα το απέκτησα χωρίς να έχω καμία σίγουρη δουλειά και ζοριστήκαμε πολύ, ειδικά τον πρώτο καιρό, στο μεγάλωμά της λόγω του οικονομικού. Και με το που χρόνισε έπρεπε να ψάχνω να βρω γυναίκες να την κρατάνε για να πάω σε διπλανούς νομούς για να δουλέψω ωρομίσθια του ΥΠΕΠΘ. Γιατί κι εγώ δεν έχω κάποιο μπάρμπα να με βολέψει. Κι όταν πήγα στον ΟΑΕΔ να κάνω την αίτηση μπας και με πάρουν και είμαι κοντά στο σπίτι μου, έμαθα οτι η προϋπηρεσία δεν αναγνωρίζεται από το ΥΠΕΠΘ, είπα ευχαριστώ κι έφυγα. Μπορούσατε να κάνετε το ίδιο. Ξέρατε τι υπογράφατε,γνωρίζατε οτι δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία. Και ζητάτε τώρα να σας καταλάβουμε; Ε, όχι! Εγώ προσωπκά δεν μπορώ να σας καταλάβω, ούτε να συμμεριστώ τον "πόνο" σας. Κι άλλοι έχουμε οικογένειες και περάσαμε ζόρια αλλά πάνω απ'όλα διατηρήσαμε την αξιοπρέπεια μας και δεν πατήσαμε επί πτωμάτων για μια θέση στο δημόσιο!
Επιτέλους,γράφτηκαν και κάποιες αλήθειες!Μεταξύ των ΟΑΕΔΙΤΩΝ που μπήκαν στους πίνακες υπήρξαν άνθρωποι που δούλεψαν στον ΟΑΕΔ, γιατί δεν έβρισκαν δουλειά κάπου αλλού,γιατί έκαναν οικογενειακό προγραμματισμό, έμειναν στα δύο παιδιά που κι αυτά μεγαλώνουν με ζόρια,και είδαν να τους προσπερνούν τρίτεκνοι,άκουσαν- προκειμένου για ΠΔΣ-απαντήσεις διευθυντών του τύπου "θα προτιμήσουμε αυτούς που ξέρουμε"και άλλα τέτοια τρελλά.Κάπως έτσι κάποιοι που δεν είχαμε" μπάρμπα" μείναμε "εκτός νυμφώνος", μπήκαμε στη διαδικασία της μοριοδότησης του ΟΑΕΔ,περιμέναμε κάποιες φορές μήνες για να φύγουν οι μεγάλες προϋπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ,γιατί αυτές μετρούσαν στις λίστες του ΟΑΕΔ,ενώ το αντίθετο δε γινόταν. Και αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους κάναμε,και ΑΣΕΠ δώσαμε-και όποιος μπήκε στη διαδικασία του ΑΣΕΠ ξέρει καλά ότι είναι ζόρι,ότι δεν είναι τόσο εύκολο πάντα να περάσει κάποιος-και εν πάσει περιπτώσει, όταν τα καταφέρει δεν πρέπει να βλέπει τους άλλους αφ'υψηλού ούτε να τους βάζει όλους να βράσουν στο ίδιο καζάνι.Πάντα, συνάδελφοι, κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά,όμως γιατί κάποια χλωρά να καίγονται συνέχεια;Γιατί για τα παράθυρα που έμπαζαν ως τώρα κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα;Γιατί δε μαζευόμαστε όλοι για το κοινό καλό αλλά ενισχύουμε την τακτική του "διαίρει και βασίλευε";
κάποιες αλήθειες!