*

Αποστολέας Θέμα: Ένσταση κατά ΟΑΕΔιτών  (Αναγνώστηκε 335734 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ένσταση κατά ΟΑΕΔιτών
« Απάντηση #1218 στις: Αυγούστου 27, 2009, 10:57:00 pm »
Επειδή φίλε μου κάτι τέτοιο δεν άπτεται των στόχων μιας δικαστικής προσφυγής.Αυτό είναι θέμα του υπουργείου.Δεν είμαστε συνδικαλιστές για συζητούμε με τον πολιτικό προιστάμενό μας.Όπως προφανώς κι εσείς δεν είχατε καμιά πρόθεση να ζητήσετε κάτι τέτοιο,έτσι κι εμείς ζητάμε την ακύρωση ενός συγκεκριμένου νόμου.Διεκδικούμε πράγματα επί των υφισταμένων καταστάσεων,εν προκειμένω επί του ψηφισθέντος νόμου.Οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί να αποτελέσει αίτημα μιας νομικής διαδικασίας.Δεν είμαστε τόσο ισχυροί ώστε να χαράξουμε την εκπ/κή πολιτική αυτού του τόπου.Δυστυχώς είμαστε απλά έρμαια ψηφοθηρικών αποφάσεων.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:00:34 »

Αποσυνδεδεμένος ACHINOS

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1219 στις: Αυγούστου 27, 2009, 11:43:06 pm »
Συναδελφε ,δεν συνδικαλιζομαι,δεν μιλαω με κανενα πολιτικο προισταμενο,δεν ανηκω στους ΟΑΕΔΙΤΕΣ,δεν ζητω απαντηση γιατι ξερω πολυ απλα οτι κανενας δεν μπορει  να  την δωσει αμεροληπτα.Ειμαι μια μοναδα που απλα παραθετει την περιπτωση της ,δειχνοντας ακομη μια πτυχη της ολης ιστοριας και που ευχεται να βρεθει καπου η χρυση τομη.Προσωπικη ηταν  η προταση μου για τον ΑΣΕΠ, δεν πιστευω να την εστερνιζονται οι μεγαλες προυπηρεσιες.Οσον αφορα ομως την χαραξη της εκπ/κης πολιτικης νομιζω οτι πρεπει να εχουμε λογο γιατι μας αφορα και εμας και τα παιδια μας.Οι αντιστασεις μας δεν πρεπει να εξαντλουνται μονο στον τροπο διορισμου μας.

Αποσυνδεδεμένος Υπατία

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #1220 στις: Αυγούστου 28, 2009, 12:58:27 am »
Επί της ουσίας...

Επειδή η κάθε περίπτωση που διαβάζουμε εδώ αφορά πρόσωπα, οικογένειες, ανθρώπους, συναδέλφους πρέπει πραγματικά να ακούμε και να αναλύουμε προσεκτικά, με σοβαρότητα και επιχειρήματα. Να επεξεργαζόμαστε ιδέες και να είμαστε ανοικτοί στην κουβέντα μας.

ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΟ όμως.

Να μην ξεφεύγουμε απ΄τις αρχές μας.

Οι αρχές είναι πολύ πεισματάρικα πλάσματα.
Αν τις αγνοήσεις, εκδικούνται.
Σήμερα ίσως όχι εσένα, αύριο όμως σίγουρα τα παιδιά σου.

Δεν ήταν όλοι οι συνάδελφοι του ΟΑΕΔ ΄ύποπτοι αθέμιτων τρόπων πρόσληψης΄;
Η Achinos ισχυρίζεται, και δεν έχω λόγο να μην την πιστεύω, πως όχι. Υπήρξαν περιπτώσεις που, όπως εκείνη, απέκτησαν μια προυπηρεσία επειδή έτυχε να τους χρειάζονται στη συγκεκριμένη στιγμή. Ήταν επιλήψιμο αυτό; Όχι.

Εμείς κατηγορούμε πρόσωπα;
Όχι συνάδελφοι. Εμείς έχουμε αναλύσει πολύ διεξοδικά με τι δεν συμφωνούμε. Και η ίδια το γνωρίζει και το καταλαβαίνει αυτό.

Και αν μαζί με τα ξερά καούν και τα χλωρά;
Οπ. Εδώ έχουμε ηθικό δίλημμα.
Γιατί ο καθένας μας μπορούσε να είναι στη θέση της.
Επομένως;;;

Εδώ πρέπει να σκεφτούμε όχι προσωπικά αλλά συλλογικά.
Δηλαδή.

Achinos αυτό που δεν θέλεις να συμβεί σε σένα, σκέψου ότι συμβαίνει σε έναν άλλο συνάδελφο. Θα συμφωνούσες;
Σίγουρα όχι.

Μα...συμβαίνει.

Αν σου δώσουν αυτά τα μόρια, θα πάρεις τη θέση κάποιου που ήδη τα έχει και -κατά τεκμήριο- μέσα από άλλες διαδικασίες, πάντα κατά τεκμήριο (και φυσικά κατά την άποψή μου) πιο διαφανείς και αξιοκρατικές... Και με γνωστούς τους όρους του παιχνιδιού, όχι αναδρομικές αλλαγές που βολεύουν κάθε φορά κάποιους...
Αυτό είναι και το ζητούμενο.
Δεν είναι προσωπικό το θέμα.
Ένα πρόσωπο βολεύεται από εδώ, ένα άλλο θίγεται από εκεί. Το υπέστης ήδη. Το έχουμε υποστεί όλοι μας. Να συνεχίσουμε έτσι;

Να σταματήσουν πια όλα αυτά.Αυτό είναι το θέμα.
 Να υπάρχουν κανόνες ενιαίοι, δίκαιοι, διαφανείς, γνωστοί και αντικειμενικοί.
Αυτό ζητάμε κι εμείς.
Δουλειά θέλουμε όλοι. Ανθρώπινη, αξιοπρεπή, χωρίς να παρακαλάμε, χωρίς να υποχωρούμε από τις αρχές μας. Τη δικαιούμαστε όλοι. Και για να την έχουμε πρέπει να ξεφύγουμε ο καθένας απ΄το στενά προσωπικό και να δούμε τι είναι ΔΙΚΑΙΟ. Το ξαναέγραψα εδώ. Αν αντικαταστήσουμε το ΔΙΚΑΙΟ με το ΔΙΚΟ, φίδι που μας έφαγε.
Όσο και να σου φαίνεται αυτή τη στιγμή περίεργο, σκέψου μήπως και το δικό σου συμφέρον είναι τελικά να επικρατήσει το δίκαιο. Γιατί πραγματικά θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ¨αφορά εμάς και τα παιδιά μας¨. Και οι αντιστάσεις μας δεν πρέπει να εξαντλούνται στον τρόπο διορισμού μας.

ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΥΞΙΔΑ.

Κι αυτή δεν είναι το προσωρινό προσωπικό μας συμφέρον- όσο κι αν βρισκόμαστε σε απόγνωση- αλλά ό,τι εξασφαλίζει ισονομία και δικαιοσύνη.

ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 28, 2009, 01:24:18 am από gekal »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1221 στις: Αυγούστου 28, 2009, 01:24:00 am »
Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι απο το θέμα αυτό που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία μας αλλά δεν είναι εγγεγραμμένοι στο teachers.anastasiadesigns.gr,να επικοινωνήσουν A M E Σ A !!!!!!!!! στο τηλέφωνο με τους συναδέλφους με τους οποίους έχουν έρθει σε πρώτη επαφή και τους ενημερώνουν.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:00:34 »

Αποσυνδεδεμένος zagorakis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1222 στις: Αυγούστου 28, 2009, 05:20:21 am »
Συναδελφε ,δεν συνδικαλιζομαι,δεν μιλαω με κανενα πολιτικο προισταμενο,δεν ανηκω στους ΟΑΕΔΙΤΕΣ,δεν ζητω απαντηση γιατι ξερω πολυ απλα οτι κανενας δεν μπορει  να  την δωσει αμεροληπτα.Ειμαι μια μοναδα που απλα παραθετει την περιπτωση της ,δειχνοντας ακομη μια πτυχη της ολης ιστοριας και που ευχεται να βρεθει καπου η χρυση τομη.Προσωπικη ηταν  η προταση μου για τον ΑΣΕΠ, δεν πιστευω να την εστερνιζονται οι μεγαλες προυπηρεσιες.Οσον αφορα ομως την χαραξη της εκπ/κης πολιτικης νομιζω οτι πρεπει να εχουμε λογο γιατι μας αφορα και εμας και τα παιδια μας.Οι αντιστασεις μας δεν πρεπει να εξαντλουνται μονο στον τροπο διορισμου μας.

Έχεις απόλυτο δίκιο! Αλλά δεν φταίει κανένας παρά μόνο εμείς που δεν μπήκαμε σε διαδικασία ηθικού διλήμματος να δεχτούμε πρόταση συναδέλφων γνωστού Σωματείου να περιορίσουμε τη ρύθμιση για όσους έχουν χ αριθμό συνεχών συμβάσεων γιατί οι μικρές προϋπηρεσίες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.
Έτσι ο αριθμός μας θα έφτανε με το ζόρι τους 100 στο σύνολο όλων των κλάδων.
Καλά να πάθουμε!

Αποσυνδεδεμένος Markazone

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1223 στις: Αυγούστου 28, 2009, 09:24:19 am »
Aν δεν κάνω λάθος την ίδια πρόταση ανέφερε μια κυρία (διορισμένη) χθες στη συνάντηση που ήρθε τυχαία από τα κάτω γραφεία  και ήταν από τις Παρεμβάσεις. Αλλά τώρα πλέον έγινε ήδη η ζημιά και είναι πολλά τα χ των Οαεδιτών.
Αριστοτέλης - στα Ηθικά Νικομάχεια - χαρακτήριζε τον πράο άνθρωπο ως εξής: "Πράος δεν είναι εκείνος που δεν εκνευρίζεται. Όποιος δεν θυμώνει ποτέ είναι ηλίθιος. Πράος είναι αυτός που θυμώνει όταν πρέπει"..

Αποσυνδεδεμένος polixeni

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1224 στις: Αυγούστου 28, 2009, 10:21:04 am »
Επιτέλους,γράφτηκαν και κάποιες αλήθειες!Μεταξύ των ΟΑΕΔΙΤΩΝ που μπήκαν στους πίνακες υπήρξαν άνθρωποι που δούλεψαν στον ΟΑΕΔ, γιατί δεν έβρισκαν δουλειά κάπου αλλού,γιατί έκαναν οικογενειακό προγραμματισμό, έμειναν στα δύο παιδιά που κι αυτά μεγαλώνουν με ζόρια,και είδαν να τους προσπερνούν τρίτεκνοι,άκουσαν- προκειμένου για ΠΔΣ-απαντήσεις διευθυντών του τύπου "θα προτιμήσουμε αυτούς που ξέρουμε"και άλλα τέτοια τρελλά.Κάπως έτσι κάποιοι που δεν είχαμε" μπάρμπα" μείναμε "εκτός νυμφώνος",  μπήκαμε στη διαδικασία της μοριοδότησης του ΟΑΕΔ,περιμέναμε  κάποιες φορές μήνες για να φύγουν οι μεγάλες προϋπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ,γιατί αυτές μετρούσαν στις λίστες του ΟΑΕΔ,ενώ το αντίθετο δε γινόταν. Και αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους κάναμε,και ΑΣΕΠ δώσαμε-και όποιος μπήκε στη διαδικασία του ΑΣΕΠ ξέρει καλά ότι είναι ζόρι,ότι δεν είναι τόσο εύκολο πάντα να περάσει κάποιος-και εν πάσει περιπτώσει, όταν τα καταφέρει δεν πρέπει να βλέπει τους άλλους αφ'υψηλού ούτε να τους βάζει όλους να βράσουν στο ίδιο καζάνι.Πάντα, συνάδελφοι, κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά,όμως γιατί κάποια χλωρά να καίγονται συνέχεια;Γιατί για τα παράθυρα που έμπαζαν ως τώρα κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα;Γιατί δε μαζευόμαστε όλοι για το κοινό καλό αλλά ενισχύουμε την τακτική του "διαίρει και βασίλευε";

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #1225 στις: Αυγούστου 28, 2009, 11:54:42 am »
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό με τον οικογενειακό προγραμματισμό και με το πόσα παιδιά έχει ο καθένας αναφέρεται συνέχεια. Κι εγώ έχω ένα παιδί το οποίο μάλιστα το απέκτησα χωρίς να έχω καμία σίγουρη δουλειά και ζοριστήκαμε πολύ, ειδικά τον πρώτο καιρό, στο μεγάλωμά της λόγω του οικονομικού. Και με το που χρόνισε έπρεπε να ψάχνω να βρω γυναίκες να την κρατάνε για να πάω σε διπλανούς νομούς για να δουλέψω ωρομίσθια του ΥΠΕΠΘ. Γιατί κι εγώ δεν έχω κάποιο μπάρμπα να με βολέψει. Κι όταν πήγα στον ΟΑΕΔ να κάνω την αίτηση μπας και με πάρουν και είμαι κοντά στο σπίτι μου, έμαθα οτι η προϋπηρεσία δεν αναγνωρίζεται από το ΥΠΕΠΘ, είπα ευχαριστώ κι έφυγα. Μπορούσατε να κάνετε το ίδιο. Ξέρατε τι υπογράφατε,γνωρίζατε οτι δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία. Και ζητάτε τώρα να σας καταλάβουμε; Ε, όχι! Εγώ προσωπκά δεν μπορώ να σας καταλάβω, ούτε να συμμεριστώ τον "πόνο" σας. Κι άλλοι έχουμε οικογένειες και περάσαμε ζόρια αλλά πάνω απ'όλα διατηρήσαμε την αξιοπρέπεια μας και δεν πατήσαμε επί πτωμάτων για μια θέση στο δημόσιο!
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος billimember

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1226 στις: Αυγούστου 28, 2009, 12:17:00 pm »
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό με τον οικογενειακό προγραμματισμό και με το πόσα παιδιά έχει ο καθένας αναφέρεται συνέχεια. Κι εγώ έχω ένα παιδί το οποίο μάλιστα το απέκτησα χωρίς να έχω καμία σίγουρη δουλειά και ζοριστήκαμε πολύ, ειδικά τον πρώτο καιρό, στο μεγάλωμά της λόγω του οικονομικού. Και με το που χρόνισε έπρεπε να ψάχνω να βρω γυναίκες να την κρατάνε για να πάω σε διπλανούς νομούς για να δουλέψω ωρομίσθια του ΥΠΕΠΘ. Γιατί κι εγώ δεν έχω κάποιο μπάρμπα να με βολέψει. Κι όταν πήγα στον ΟΑΕΔ να κάνω την αίτηση μπας και με πάρουν και είμαι κοντά στο σπίτι μου, έμαθα οτι η προϋπηρεσία δεν αναγνωρίζεται από το ΥΠΕΠΘ, είπα ευχαριστώ κι έφυγα. Μπορούσατε να κάνετε το ίδιο. Ξέρατε τι υπογράφατε,γνωρίζατε οτι δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία. Και ζητάτε τώρα να σας καταλάβουμε; Ε, όχι! Εγώ προσωπκά δεν μπορώ να σας καταλάβω, ούτε να συμμεριστώ τον "πόνο" σας. Κι άλλοι έχουμε οικογένειες και περάσαμε ζόρια αλλά πάνω απ'όλα διατηρήσαμε την αξιοπρέπεια μας και δεν πατήσαμε επί πτωμάτων για μια θέση στο δημόσιο!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Αποσυνδεδεμένος k.d.pe03

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1227 στις: Αυγούστου 28, 2009, 12:20:07 pm »
Επιτέλους,γράφτηκαν και κάποιες αλήθειες!Μεταξύ των ΟΑΕΔΙΤΩΝ που μπήκαν στους πίνακες υπήρξαν άνθρωποι που δούλεψαν στον ΟΑΕΔ, γιατί δεν έβρισκαν δουλειά κάπου αλλού,γιατί έκαναν οικογενειακό προγραμματισμό, έμειναν στα δύο παιδιά που κι αυτά μεγαλώνουν με ζόρια,και είδαν να τους προσπερνούν τρίτεκνοι,άκουσαν- προκειμένου για ΠΔΣ-απαντήσεις διευθυντών του τύπου "θα προτιμήσουμε αυτούς που ξέρουμε"και άλλα τέτοια τρελλά.Κάπως έτσι κάποιοι που δεν είχαμε" μπάρμπα" μείναμε "εκτός νυμφώνος",  μπήκαμε στη διαδικασία της μοριοδότησης του ΟΑΕΔ,περιμέναμε  κάποιες φορές μήνες για να φύγουν οι μεγάλες προϋπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ,γιατί αυτές μετρούσαν στις λίστες του ΟΑΕΔ,ενώ το αντίθετο δε γινόταν. Και αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους κάναμε,και ΑΣΕΠ δώσαμε-και όποιος μπήκε στη διαδικασία του ΑΣΕΠ ξέρει καλά ότι είναι ζόρι,ότι δεν είναι τόσο εύκολο πάντα να περάσει κάποιος-και εν πάσει περιπτώσει, όταν τα καταφέρει δεν πρέπει να βλέπει τους άλλους αφ'υψηλού ούτε να τους βάζει όλους να βράσουν στο ίδιο καζάνι.Πάντα, συνάδελφοι, κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά,όμως γιατί κάποια χλωρά να καίγονται συνέχεια;Γιατί για τα παράθυρα που έμπαζαν ως τώρα κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα;Γιατί δε μαζευόμαστε όλοι για το κοινό καλό αλλά ενισχύουμε την τακτική του "διαίρει και βασίλευε";
δηλαδή αφού δεν είχατε μπάρμπα για την ΠΔΣ,είπατε να βάλετε αρχιμπάρμπα για να μπείτε στους πίνακές μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1228 στις: Αυγούστου 28, 2009, 12:30:12 pm »

Επιτέλους!!!
Αυτές είναι οι
κάποιες αλήθειες!
που έπρεπε να γραφούν!!!
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ01

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1229 στις: Αυγούστου 28, 2009, 01:49:18 pm »
giota8 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!
Together we stand!!! Divided we fall...

Αποσυνδεδεμένος nevile

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
    • afterschool bar
« Απάντηση #1230 στις: Αυγούστου 28, 2009, 01:56:04 pm »
giota8  :respect :

Αποσυνδεδεμένος aspinoulas

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #1231 στις: Αυγούστου 28, 2009, 02:50:04 pm »
'Ετσι είναι ακριβώς κύριοι συνάδελφοι...Κι εγώ κάποτε σκέφτηκα να πάω στον ΟΑΕΔ αλλά μόλις έμαθα οτι η προυπηρεσία δεν αναγνωρίζεται δεν μπήκα καν στη διαδικασία να κάνω τα χαρτιά μου. Μαλιστα όταν ρώτησα σχετικά μου απάντησαν επι λέξη : "τι σχέση έχει  ο ΟΑΕΔ με το υπουργείο παιδείας ; Θα είσαι υπάλληλος του υπουργείου απασχόλησης. Άλλο το ένα , άλλο το άλλο..." Που να΄ξερα τότε...Η αναγνώριση της προυπηρεσίας των ΟΑΕΔιτών είναι ΑΔΙΚΙΑ !!! Αλλιώς να αναγνωρίσουν ΟΛΩΝ ΜΑΣ τις προυπηρεσίες σε φροντιστήρια της μέσης εκπαίδευσης.....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182745
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 733
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)