0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να σας ρωτήσω κάτι....Το κακό με τους ΟΑΕΔίτες θα συνεχιστεί? Δηλαδή αυτοί που θα προσληφθούν φέτος στον ΟΑΕΔ θα εξακολουθούν να κολλάνε μόρια στον πίνακα των αναπληρωτών?
ARAMISΕάν πάρουμε τον ίδιο τον νόμο που σας αναγνωρίζει την προυπηρεσία και πούμε ότι τον εφαρμόζουμε, πράγμα που θέλετε, ο ίδιος αυτός νόμος λοιπόν, ΔΕΝ αναγνωρίζει προυπηρεσία αναπληρωτή στον ΟΑΕΔ. Τελεία και παύλα. Αναγνωρίζει προυπηρεσία ωρομισθίου. Αν είναι λοιπόν να ισχύσει, ας ισχύσει όπως ψηφίστηκε, όχι με χίλιες δυο αλλαγές στην πορεία, γιατί αυτό από μόνο του είναι πολύ προκλητικό, άδικο και έκνομο τελικά. Αυτές οι φουσκωμένες προυπηρεσίες έχουν κάνει ΜΕΓΑΛΗ ζημιά σε πολλούς και τα νούμερα που αναφέρεις δεν ισχύουν, μόνο στους μαθηματικούς να αναφερθώ, μιλάμε για 100 άτομα αντί για 65, η διαφορά δεν είναι απλώς σεβαστή, είναι τεράστια!!! Αλλά, ξέρεις κάτι; Και ΕΝΑΣ μόνο να θιγόταν από αυτά τα νούμερα, ΓΙΑΤΙ να θιχτεί, δεν το καταλαβαίνω, αυτό δίνει στον καθένα το δικαίωμα να του πάρει τη θέση για την οποία έχει αγωνιστεί τόσο; Δηλαδή η δικαιοσύνη υπάρχει μόνο για τους πολλούς; Ξαναλέω, η ανακατάταξη στους πίνακες είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ απ'ό,τι την παρουσιάζεις. Μακάρι να μπορούσαμε να την αγνοήσουμε, αλλά ήρθαν τα πάνω-κάτω.Όσο δε για το ΥΠΕΠΘ, από την αρχή ξέρουμε ότι μας αναγνωρίζει την προυπηρεσία και γι'αυτό το επιλέγουμε, με όσα αυτό συνεπάγεται... Ενώ στον ΟΑΕΔ από την αρχή ξέρατε ότι ΔΕΝ την αναγνωρίζει και παρ'όλ'αυτά το επιλέξατε, με όσα πάλι αυτό συνεπάγεται... Κάπως ατυχής ο παραλληλισμός που κάνεις επομένως, γιατί στον ΟΑΕΔ κανείς δεν σας είχε τάξει αναγνώριση ή επαναπρόσληψη, επισήμως τουλάχιστον... Γιατί, αν σας είχε τάξει, αυτό αποδεικνύει ότι η όλη διαδικασία είναι αδιαφανής, ρουσφετολογική και άλλα... Και είστε μέρος της κατά συνέπεια... Δηλαδή, αν δεν με πάρει φέτος το Υπουργείο ούτε σαν ωρομίσθια, εγώ τι πρέπει να κάνω, να πάω να το γκρεμίσω συθέμελα; Με τη λογική σου, ναι... Το να μου αναγνωρίσει όμως την προυπηρεσία είναι μέσα στη "συμφωνία" και δεν μπορεί να μην το κάνει το ΥΠΕΠΘ, ενώ σε σας δεν υπήρχε τέτοια δέσμευση...
" Δεν είναι μεγάλη η ζημιά";;;;;;;; Διακρίνονται οι ΟΑΕΔίτες στους αμιγώς και στους έχοντες μεικτή προυπηρεσία;Ετσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη ζημιά;Κι αυτό για λόγους εντυπώσεων;Μπορείς να μπεις στη θέση αυτού του έστω και ένα που έχει δώσει 3-4 ΑΣΕΠ και χάνει τη δουλειά του;"Ικανοποιήθηκε το αίτημα να προσλαμβάνονται περισσότεροι στο ΥΠΕΠΘ";;;;;;;;;;;;Πώς φαίνεται η άγνοια μιας κατάστασης....Με εξωραισμούς δεν δίνεται απάντηση.Πριν μιλήσουμε,καλό θα είναι να συνυπολογίζουμε και σε ποιους απευθυνόμαστε και να προσπαθούμε να μπούμε λίγο στη θέση τους.Αλλιώς δεν καταλαβαίνουμε ότι τέτοιες απόψεις είναι προκλητικές.Πραγματικά αποκαλύπτουν άγνοια,για να μην πω αδιαφορία...
Και ... για να επιμορφώνονται οι παλιοί και να ... μαθαίνουν οι νεότεροι, παραθέτω εκ δευτέρου το μήνυμά μου... ARAMIS, περίπατο πήγε η αντικειμενικότητά σου... Εάν πάρουμε τον ίδιο τον νόμο που σας αναγνωρίζει την προυπηρεσία και πούμε ότι τον εφαρμόζουμε, πράγμα που θέλετε, ο ίδιος αυτός νόμος λοιπόν, ΔΕΝ αναγνωρίζει προυπηρεσία αναπληρωτή στον ΟΑΕΔ. Τελεία και παύλα. Αναγνωρίζει προυπηρεσία ωρομισθίου. Αν είναι λοιπόν να ισχύσει, ας ισχύσει όπως ψηφίστηκε, όχι με χίλιες δυο αλλαγές στην πορεία, γιατί αυτό από μόνο του είναι πολύ προκλητικό, άδικο και έκνομο τελικά. Αυτές οι φουσκωμένες προυπηρεσίες έχουν κάνει ΜΕΓΑΛΗ ζημιά σε πολλούς και τα νούμερα που αναφέρεις δεν ισχύουν, μόνο στους μαθηματικούς να αναφερθώ, μιλάμε για 100 άτομα αντί για 65, η διαφορά δεν είναι απλώς σεβαστή, είναι τεράστια!!! Αλλά, ξέρεις κάτι; Και ΕΝΑΣ μόνο να θιγόταν από αυτά τα νούμερα, ΓΙΑΤΙ να θιχτεί, δεν το καταλαβαίνω, αυτό δίνει στον καθένα το δικαίωμα να του πάρει τη θέση για την οποία έχει αγωνιστεί τόσο; Δηλαδή η δικαιοσύνη υπάρχει μόνο για τους πολλούς; Δηλαδή παραδέχεσαι ότι οι φουσκωμένες έστω για εκείνα τα χρόνια, όπως λες, προυπηρεσίες έγιναν εν μέσω προεκλογικών παζαριών και αναφέρεις και το κόμμα μάλιστα; Και θα πρέπει να το ανεχτούμε αυτό και μάλιστα αδιαμαρτύρητα; Μ'αρέσει η ειλικρίνειά σου!!! Αποστομωτική... Αλλά με κάνει να αηδιάζω η όλη συναλλαγή... Και εγώ έχω έναν παραπάνω λόγο να το λέω αυτό, γιατί εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια μου έχει προταθεί από ΠΟΛΛΕΣ πλευρές να γίνω μέρος τέτοιων συναλλαγών και αρνούμαι πεισματικά... Δεν θα κουραστώ να το λέω αυτό... Γιατί ακριβώς με αηδιάζει αυτή η διαφθορά και δεν θέλω να γίνω κομμάτι της, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα ταλαιπωρηθώ κι άλλο, εωσότου μονιμοποιηθώ... Τουλάχιστον ξαπλώνω το βράδυ και η συνείδησή μου είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ! Λέω, όχι, δεν θα πατήσω επί πτωμάτων, δεν θα φάω τη θέση ΚΑΝΕΝΟΣ, ό,τι είναι να πετύχω, θα το πετύχω με τον σωστό τρόπο, γιατί πάνω απ'όλα είμαι άνθρωπος που θέλει να βάζει σε πράξη όσα πιστεύει, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ αυτό (τέλος 'κηρύγματος')...Ξαναλέω λοιπόν, η ανακατάταξη στους πίνακες είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ απ'ό,τι την παρουσιάζεις. Μακάρι να μπορούσαμε να την αγνοήσουμε, αλλά ήρθαν τα πάνω-κάτω.Όσο δε για το ΥΠΕΠΘ, από την αρχή ξέρουμε ότι μας αναγνωρίζει την προυπηρεσία και γι'αυτό το επιλέγουμε, με όσα αυτό συνεπάγεται... Ενώ στον ΟΑΕΔ από την αρχή ξέρατε ότι ΔΕΝ την αναγνωρίζει και παρ'όλ'αυτά το επιλέξατε, με όσα πάλι αυτό συνεπάγεται... Κάπως ατυχής ο παραλληλισμός που κάνεις επομένως, γιατί στον ΟΑΕΔ κανείς δεν σας είχε τάξει αναγνώριση ή επαναπρόσληψη, επισήμως τουλάχιστον... Γιατί, αν σας είχε τάξει, αυτό αποδεικνύει ότι η όλη διαδικασία είναι αδιαφανής, ρουσφετολογική και άλλα... Και είστε μέρος της κατά συνέπεια... Δηλαδή, αν δεν με πάρει φέτος το Υπουργείο ούτε σαν ωρομίσθια, εγώ τι πρέπει να κάνω, να πάω να το γκρεμίσω συθέμελα; Με τη λογική σου, ναι... Το να μου αναγνωρίσει όμως την προυπηρεσία είναι μέσα στη "συμφωνία" και δεν μπορεί να μην το κάνει το ΥΠΕΠΘ, ενώ σε σας δεν υπήρχε τέτοια δέσμευση... Συγχώρεσε το έντονο κάπως ύφος μου, αλλά είμαι πολύ απογοητευμένη από τη χώρα μου και από τη νοοτροπία που τη διακατέχει...