0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αλλά γιατί αναρωτιέμαι συνάδελφοι φιλόλογοι πως είναι δυνατόν προκειμένου να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας του ένας κλάδος ή περισσότεροι κλάδοι (το ίδιο ερώτημα μπορούν να θέσουν και όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι/ειδικότητες) θα πρέπει το εκπαιδευτικό σύστημα να προσαρμοστεί με βάση και μόνο αυτό το κριτήριο?. Να βρούνε δηλαδή, δουλειά οι χιλιάδες πτυχιούχοι των πανεπιστημιακών τμημάτων και μάλιστα στο δημόσιο σχολείο.Κοντολογίς το δικαίωμα μας για δουλειά σε καμιά περίπτωση δεν «αγιάζει» τα μέσα, ούτε τα εξορθολογικοποιημένα επιχειρήματα που χρησιμοποιούμε για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.
Δεν μπορούμε όμως να στρέφουμε την πικρία μας σε λάθος κατεύθυνση και να ζητάμε τα ρέστα όταν μένουμε άπραγοι.'Οσο δικαίωμα έχω εγώ στην εργασία,άλλο τόσο έχει και ο συνάδελφος που δουλεύει 4-5 χρόνια αναπληρωτής.Και δεν θεωρώ τον εαυτό μου πιο άξιο επειδή πέρασα από το "πανηγυράκι" του ΑΣΕΠ,γιατί ξέρουμε πως αυτό το φιάσκο δεν αποδεικνύει την ικανότητα και την αξία των εκπαιδευτικών... Όλα αυτά βέβαια δεν σου τα λέω για να υποστηρίξω ότι έχεις άδικο,αλλά για να σου δώσω να καταλάβεις γιατί εμένα μου φαίνεται ανούσιο να κάθομαι να διαμαρτύρομαι γιατί διορίζονται πιο πολλοί αναπληρωτές ή πιο πολλοί ασεπίτες...Και πάνω σε αυτό στηρίζω και ό,τι είπα και στο προηγούμενό μου μήνυμα (περί "παιχνιδιού")
Θιγόμενοι, που είναι και οι μη διορισθέντες του 40% και οι του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Ανατροπή Συστήματος Διορισμού Φιλολόγων στη Δημόσια ΕκπαίδευσηΜετά τη δημοσίευση του Πίνακα Διορισμού για τον Κλάδο ΠΕ 02 Φιλολόγων και επιπλέον των αναφερομένων στην Ανακοίνωση με θέμα "Ανατροπή 60-40 σε ΑΣΕΠ και Αναπληρωτές στους Φιλολόγους" της αξιότιμης συναδέλφου
ΠαράθεσηΘιγόμενοι, που είναι και οι μη διορισθέντες του 40% και οι του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.Δηλαδή, εκτός από την καταστρατήγηση του 60-40, μαγειρεύτηκε και ο πίνακας του 40% και οι έσχατοι έγιναν "30μηνίτες"; Αν ισχύει αυτό, μιλάμε για ακόμα μεγαλύτερη λαθροχειρία...