0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα, μια ερωτηση γιατι δεν μπορω να βγαλω ακρη: Αν ζητηθει η συνεκτικοτητα ή η συνοχη τι πρεπει να γραψουμε; Αν και για τη συνοχη εχω καταλαβει πως ειναι η διαρθρωτικες λεξεις, επαναληψεις κτλ για τη συνεκτικοτητα (και για την αλληλουχια) εχω μια συγχυση. Καθε βοηθεια δεκτη!
Παράθεση από: ioulitsa26 στις Μαΐου 08, 2011, 08:09:46 pmμαρκο πες μας κανενα σοσ στην εκθεση!!!ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑSOS Θέματα,1. Γενικοτερα το ζητημα της προσφοράς (άτομα "ΑΜΕΑ", αλληλεγγύη κλπ) (Τρόποι)2. Εξωτερική εμφάνιση, επιλογή παρέας - συντροφιάς, ανοχή στη διαφορετικότητα (Κριτήρια)3. Απλότητα, αυτάρκεια, μέτρο.4. Ποια θεωρείτε χρήσιμα μαθήματα, απόρριψη κλάδων γνώσης / ή πως φανταζεστε το σχολειο του μέλλοντος.5. Σεβασμός στους ξένους πολιτισμους/ κουλτουρα των λαων.6. Ιστορικά μνημεία - Μουσείο.7. Αρνητική κριτική8. Απο τον πάπυρο στο e-book.9. Οικολογία. (πως μπορουμε εμεις ως μαθητες/εφηβοι να βοηθησουμε)10. Γλωσσομάθεια/ Ευρωπαική -παγκόσμια "αγορά"Κειμενα για τα παραπνω θέματα υπάρχουν σε Ι.Μ.Παναγιωτόπουλο, Αγγ.Τερζάκη, Λιανός, Κορνήλιος Καστοριάδης, Ελληνική Νομαρχία, Ευ.Παπανούτσος.(ένα απο τα παραπάνω ειναι SUPER SOS )Καλή Επιτυχία στα παιδια και απο μένα.
μαρκο πες μας κανενα σοσ στην εκθεση!!!
Παράθεση από: happykara στις Μαΐου 09, 2011, 03:55:31 pmΚαλησπέρα, μια ερωτηση γιατι δεν μπορω να βγαλω ακρη: Αν ζητηθει η συνεκτικοτητα ή η συνοχη τι πρεπει να γραψουμε; Αν και για τη συνοχη εχω καταλαβει πως ειναι η διαρθρωτικες λεξεις, επαναληψεις κτλ για τη συνεκτικοτητα (και για την αλληλουχια) εχω μια συγχυση. Καθε βοηθεια δεκτη!H συνεκτικότητα έχει να κάνει με την αλληλουχία του κειμένου σε επίπεδο νοήματος και περιεχομένου. Αν έχει επιτευχθεί η συνοχή (που αφορά καθαρά τη μορφή του κειμένου: λεξικές σχέσεις, αναφορά, δείξη, συνδετικά κ.λπ.), έχει επιτευχθεί και η συνεκτικότητα. Απλά η τελευταία σχετίζεται περισσότερο με τη σχέση και τη μετάβαση από το ένα νοημα στο άλλο (π.χ. εδώ κοιτάμε για λογικά σφάλματα, άλματα στην επιχειρηματολογία κ.λπ.), αλλά και τη σχέση του καθε κομματιού με το περικείμενό του και τα ζητούμενα. Είναι αυτό που λέμε, αν το κείμενο είναι δεμένο. :-)Ελπίζω να βοήθησα!
Παράθεση από: nebula στις Μαΐου 09, 2011, 04:20:55 pmΠαράθεση από: happykara στις Μαΐου 09, 2011, 03:55:31 pmΚαλησπέρα, μια ερωτηση γιατι δεν μπορω να βγαλω ακρη: Αν ζητηθει η συνεκτικοτητα ή η συνοχη τι πρεπει να γραψουμε; Αν και για τη συνοχη εχω καταλαβει πως ειναι η διαρθρωτικες λεξεις, επαναληψεις κτλ για τη συνεκτικοτητα (και για την αλληλουχια) εχω μια συγχυση. Καθε βοηθεια δεκτη!H συνεκτικότητα έχει να κάνει με την αλληλουχία του κειμένου σε επίπεδο νοήματος και περιεχομένου. Αν έχει επιτευχθεί η συνοχή (που αφορά καθαρά τη μορφή του κειμένου: λεξικές σχέσεις, αναφορά, δείξη, συνδετικά κ.λπ.), έχει επιτευχθεί και η συνεκτικότητα. Απλά η τελευταία σχετίζεται περισσότερο με τη σχέση και τη μετάβαση από το ένα νοημα στο άλλο (π.χ. εδώ κοιτάμε για λογικά σφάλματα, άλματα στην επιχειρηματολογία κ.λπ.), αλλά και τη σχέση του καθε κομματιού με το περικείμενό του και τα ζητούμενα. Είναι αυτό που λέμε, αν το κείμενο είναι δεμένο. :-)Ελπίζω να βοήθησα! Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Είναι δηλ ουσιαστικά οι νοηματικές σχέσεις;