0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σε όλους! Έρχομαι να παραθέσω και τη δική μου ερώτηση για το μάθημα της έκθεσης. Πότε μπορεί ένας μαθητής να χρησιμοποιήσει α πρόσωπο ενικού/πληθυντικού σε ένα άρθρο; Την προηγούμενη χρονιά στις πανελλήνιες το θέμα ήταν αρκετά επεξηγηματικό σε αυτό το ζήτημα. Αν μία εκφώνηση όμως λέει κάτι τύπου "να γράψετε την άποψή σας για το ζήτημα του χρόνου σήμερα" σε κάτι τέτοιο παραμένουμε στο γ’ ένικο ρηματικό πρόσωπο; Σας ευχαριστώ πολύ!
Καλησπέρα! Μήπως γνωρίζετε σελίδες που να έχουν λεξιλογικές ασκήσεις για το μάθημα της έκθεσης και γενικότερα επαναληπτικές ασκήσεις που να αφορούν τη θεωρία του μαθήματος; Έχω παιδιά β´λυκείου και μιας και τελειώνει η χρονιά ψάχνω επιπλέον υλικό, που να σχετίζεται με το κομμάτι της θεωρίας. Ευχαριστώ!
Δεν είμαι ο Μάρκος αλλά θα κάνω τις προβλέψεις μου Λοιπόν θα έλεγα: κριτική-αυτογνωσία, νεοέλληνας, Ευρωπαϊκή Ένωση, αθλητισμός, εκπαιδευτικό σύστημα, ανθρώπινα δικαιώματα, εθελοντισμός. Αυτά από μένα! Καλή επιτυχία!
https://www.alfavita.gr/panellinies/351149_panellinies-2021-odigies-gia-tin-exetasi-toy-mathimatos-neoelliniki-glossaΔεν είναι επαναληπτικό υλικό, είναι όμως τυπολογία ερωτήσεων καλά δουλεμένη και μάλλον εξαντλητική. Με βάση την κάθε ερώτηση θα παραπέμπεις σε θεωρία, που μπορείς να αντλήσεις είτε από το γλωσσάρι (Φάκελος Υλικού Γ΄ Λυκείου) είτε από βοηθήματα είτε διαδικτυακά.