0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΤΕΤΑ μου, δεν πιστεύω να είναι το ίδιο.Άλλο να απαντά μονολεκτικά ο μαθητής και άλλο ναι αιτιολογεί το "ναι" ή το "όχι".Εγώ από όλους μου τους μαθητές δε όλες τις τάξεις ζητάω πάντα να στηρίζονται στα λεξιλογικά δεδομένα του κειμένου.
ΕΜένα πάντως η πείρα μου μού έχει δείξει ότι ουδέποτε μέχρι τώρα στις πανελλαδικές της γ' έχει πέσει θέμα της άμεσης επικαιρότητας! Ακόμα θυμάμαι το 2004 που όλοι έτρεχαν να κάνουν θέματα γύρω από τον αθλητισμό και φυσικά δεν έπεσε. Αντίθετα έβαλαν σχετικό θέμα την επόμενη χρονιά το 2005! Και μάλιστα κείμενο που υπήρχε στο σχολικό βιβλίο της νεοελληνικής λογοτεχνίας! Πάντα φυσικά υπάρχει η πιθανότητα λάθους -το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό, δεν είμαστε μάντεις- αλλά προσωπικά πιστεύω ότι θέμα αναφορικά με τη νεανική βία και παραβατικότητα δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει φέτος... του χρόνου πολύ πιθανό... το πολύ -πολύ να βάλουν κάτι για τα ναρκωτικά... που και πάλι αμφιβάλλω...
Παράθεση από: olgalia στις Μαΐου 12, 2009, 04:16:56 pmΕΜένα πάντως η πείρα μου μού έχει δείξει ότι ουδέποτε μέχρι τώρα στις πανελλαδικές της γ' έχει πέσει θέμα της άμεσης επικαιρότητας! Ακόμα θυμάμαι το 2004 που όλοι έτρεχαν να κάνουν θέματα γύρω από τον αθλητισμό και φυσικά δεν έπεσε. Αντίθετα έβαλαν σχετικό θέμα την επόμενη χρονιά το 2005! Και μάλιστα κείμενο που υπήρχε στο σχολικό βιβλίο της νεοελληνικής λογοτεχνίας! Πάντα φυσικά υπάρχει η πιθανότητα λάθους -το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό, δεν είμαστε μάντεις- αλλά προσωπικά πιστεύω ότι θέμα αναφορικά με τη νεανική βία και παραβατικότητα δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει φέτος... του χρόνου πολύ πιθανό... το πολύ -πολύ να βάλουν κάτι για τα ναρκωτικά... που και πάλι αμφιβάλλω...αυτο πιστευω και γω.......το ζητουμενο δεν ειναι να "πιασει " κανεις το θεμα, το ζητουμενο ειναι να εχει μαθει ο μαθητης πως να αντιμετωπιζει το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ θεμα.