*

Αποστολέας Θέμα: Έκθεση Γ' Λυκείου  (Αναγνώστηκε 1050142 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nebula

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ουφ...
    • Προφίλ
    • Φωτεινή Παντογνώστρα
Απ: Έκθεση Γ' Λυκείου
« Απάντηση #168 στις: Μαΐου 11, 2009, 08:55:57 pm »
Και γω συμφωνώ με τα θεματα αυτά, έχουν ζουμί η αλήθεια είναι!
Δεν ξέρω αν ο θάνατος του Ε. Σπαθάρη ( :( ) θα μπορούσε να δώσει την αφορμή για άλλο ένα υποψήφιο θέμα, σχετικά με τον χαρακτήρα του Νεοέλληνα, την νεοελληνική παράδοση κλπ Η παράδοση βέβαια έχει πέσει, αλλά λέμε τώρα....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:39:13 »

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Μαΐου 12, 2009, 03:46:38 pm »
ΤΕΤΑ μου, δεν πιστεύω να είναι το ίδιο.
Άλλο να απαντά μονολεκτικά ο μαθητής και άλλο ναι αιτιολογεί το "ναι" ή το "όχι".

Εγώ από όλους μου τους μαθητές δε όλες τις τάξεις ζητάω πάντα να στηρίζονται στα λεξιλογικά δεδομένα του κειμένου.
Μπικίνι, σ' ευχαριστώ και σένα για την απάντηση. και εγώ αυτής της άποψης είμαι. Θα συνεχίσω λοιπόν έτσι.

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Μαΐου 12, 2009, 04:16:56 pm »
ΕΜένα πάντως η πείρα μου μού έχει δείξει ότι ουδέποτε μέχρι τώρα στις πανελλαδικές της γ' έχει πέσει θέμα της άμεσης επικαιρότητας! Ακόμα θυμάμαι το 2004 που όλοι έτρεχαν να κάνουν θέματα γύρω από τον αθλητισμό και φυσικά δεν έπεσε. Αντίθετα έβαλαν σχετικό θέμα την επόμενη χρονιά το 2005! Και μάλιστα κείμενο που υπήρχε στο σχολικό βιβλίο της νεοελληνικής λογοτεχνίας!
   Πάντα φυσικά υπάρχει η πιθανότητα λάθους -το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό, δεν είμαστε μάντεις- αλλά προσωπικά πιστεύω ότι θέμα αναφορικά με τη νεανική βία και παραβατικότητα δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει φέτος... του χρόνου πολύ πιθανό... το πολύ -πολύ να βάλουν κάτι για τα ναρκωτικά... που και πάλι αμφιβάλλω...
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Μαΐου 12, 2009, 04:22:40 pm »
ΕΜένα πάντως η πείρα μου μού έχει δείξει ότι ουδέποτε μέχρι τώρα στις πανελλαδικές της γ' έχει πέσει θέμα της άμεσης επικαιρότητας! Ακόμα θυμάμαι το 2004 που όλοι έτρεχαν να κάνουν θέματα γύρω από τον αθλητισμό και φυσικά δεν έπεσε. Αντίθετα έβαλαν σχετικό θέμα την επόμενη χρονιά το 2005! Και μάλιστα κείμενο που υπήρχε στο σχολικό βιβλίο της νεοελληνικής λογοτεχνίας!
   Πάντα φυσικά υπάρχει η πιθανότητα λάθους -το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό, δεν είμαστε μάντεις- αλλά προσωπικά πιστεύω ότι θέμα αναφορικά με τη νεανική βία και παραβατικότητα δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει φέτος... του χρόνου πολύ πιθανό... το πολύ -πολύ να βάλουν κάτι για τα ναρκωτικά... που και πάλι αμφιβάλλω...

αυτο πιστευω και γω.......

το ζητουμενο δεν ειναι να "πιασει "  κανεις το θεμα, το ζητουμενο ειναι να εχει μαθει ο μαθητης πως να αντιμετωπιζει το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ  θεμα.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:39:13 »

Αποσυνδεδεμένος nebula

• Πλήρες μέλος
  • Ουφ...
    • Προφίλ
    • Φωτεινή Παντογνώστρα
« Απάντηση #172 στις: Μαΐου 12, 2009, 05:35:17 pm »
Σωστός. Δεν έχετε άδικο και οι δύο.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Μαΐου 12, 2009, 06:03:41 pm »

αυτο πιστευω και γω.......

το ζητουμενο δεν ειναι να "πιασει "  κανεις το θεμα, το ζητουμενο ειναι να εχει μαθει ο μαθητης πως να αντιμετωπιζει το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ  θεμα.

+++++++++++++++++++++++
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 13, 2009, 02:56:14 pm από bikini »
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος Vania

• Ιστορικό μέλος
  • οσο ζω....διαβαζω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Μαΐου 13, 2009, 02:16:35 pm »
εγω πιστευω στα επικαιρα θεματα
και περυσι το θεμα ηταν επικαιρο καθοτι ειχε προηγηθει το θεμα με την μακεδονια και περιμενα τον θεματικο κυκλο ιστορια-παραδοση
αλλο παραδειγμα το 2007 με τον ανθρωπισμο παλι επικαιρο τοτε και το 2006 με την οικολογικη καταστροφη οπου αν θυμαστε ειχαν προηγηθει οι γνωστες πυρκαγιες.
εγω παντως με βαση την επικαιροτητα 2 χρονια εχω πεσει μεσα.τωρα ενταξει ο καθενας κρινει αλλιως και σιγουρα ποτε δεν μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι για κατι ειδικα σε θεματα πανελλαδικων.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Μαΐου 13, 2009, 02:33:24 pm »
εγω παλι δεν μενω στο επικαιρο -ανεπικαιρο. πιστευω οτι δεν βοηθαει τον μαθητη να γραψει καλυτερα αν ειναι επικαιρο το θεμα ή οχι. (δηλ. στο επικαιρο θα εγραφε αριστα και στο αν-επικαιρο χάλια?)
ο υποψηφιος πρεπει να μαθει να αναπτυσει  τις αποψεις του σε οποιοδηποτε θεμα

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Μαΐου 13, 2009, 02:47:44 pm »
προτεινομενο θεμα :    " Μηχανες μεγαλου κυβισμου: τα υπερ και τα κατα" Να αναπτυξετε τα επιχειρηματα σας σε τρεις τομεις, περιβαλλον,επικυνδινοτητα,ψυχαγωγια και να εχει τη μορφη αρθρου που θα δημοσιευθει σε σχολικη εφημεριδα.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Μαΐου 13, 2009, 02:59:59 pm »
Αναλαμπή: πιστεύω ότι το φετινό θέμα θα έχει να κάνει με την εκπαίδευση.

Τώρα, με τον αναλφαβητισμό θα σχετίζεται; Με τα καλύτερα σχολεία;
Παραπάνω δεν ξέρω.
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Μαΐου 13, 2009, 04:17:33 pm »
Συμφωνώ ότι τα θέματα των πανελλαδικών δεν έχουν σχέση με την άμεση επικαιρότητα.
Θεωρώ ότι ένα πολύ ωραίο θέμα για φέτος είναι η Τέχνη και η θέση της  μέσα στην εκπαίδευση όπωσ και ένα άλλο πολύ ωραίο θέμα σχετικό με την Τέχνη είναι τα Ιστορικά μνημεία, ο τρόπος που αντιμετωπίζονται μέσα από το σχολείο και πώς ίσως το σχολείο θα μπορούσε να καλλιεργήσει την αγάπη των μαθητών για τα μνημεία.
Σε σχέση με την επικαιρότητα εν όψει και των ευρωεκλογών ένα άλλο πιθανό θέμα για μένα θα ήταν και η ευρωπαϊκή ένωση και τι περιμένουν οι νέοι άνθρωποι από αυτή.
Ακολουθούν το φυσικό περιβάλλον και η θανατική ποινή.

Αποσυνδεδεμένος Vania

• Ιστορικό μέλος
  • οσο ζω....διαβαζω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Μαΐου 13, 2009, 05:48:49 pm »
υναδελφοι κανενας δεν ειπε οτι μενουμε στα επικαιρα και στα σοσ..
εμενα προσωπικα οι μαθητες μου εχουν γραψει 60 εκθεσεις...μια για καθε θεμα τουλαχιστον και ολα τα θεματα τα γνωριζουν εξισου!
απλα εδω περα κανουμε προγνωστικα!και ο αναλφαβητισμος ειναι πολυ καλο θεμα οπως το πα!γενικα η παιδεια και η νεολαια ειναι καλο θεματακι!
για τεχνη δεν περιμενω κατι καθοτι ειναι απο τον θεματικο κυκλο παραδοση αλλα φυσικα δεν αποκλειω τα μνημεια επειδη ακριβψς κανενας δεν θα τα περιμενει.και επαναλαμβανω πως εδω κανουμε προγνωστικα!επισης και η ευρωπαικη ενωση ειναι καλη!αλλα επιμενω σε ανεργια,βια,νεολαια και μετα τα αλλα.αλλα και παλι ποτε δεν ξερεις!!

Αποσυνδεδεμένος green ice

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Μαΐου 13, 2009, 07:07:30 pm »
Επειδή παρακολουθώ τα θέματα καιρό,να πω πως η
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 13, 2009, 07:11:49 pm από green ice »

Αποσυνδεδεμένος eliven

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Μαΐου 13, 2009, 08:43:59 pm »
όταν ετοιμαζόμασταν για τον ΑΣΕΠ του 2007, κυκλοφόρησε μια φήμη ότι θα πέσει Σολωμός επειδή συμπληρώνονταν 150 χρόνια από το θάνατό του. Μολονότι κανείς μας δεν το πίστεψε σοβαρά (καθότι έχουν δείξει ότι δεν τον προτιμούν) ποιος από μας δεν ασχολήθηκε παραπάνω μαζί του just in case? Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά... Μπορεί να ξέρουμε στο βάθος ότι δεν θα πέσει η οικονομική κρίση αλλά ποιος από μας δεν την δίδαξε just in case ή , έστω, για να καθησυχαστεί ο μαθητής?
ΠΕ02

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182745
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 733
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144