*

Αποστολέας Θέμα: Έκθεση Γ' Λυκείου  (Αναγνώστηκε 1050153 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ: Έκθεση Γ' Λυκείου
« Απάντηση #182 στις: Μαΐου 13, 2009, 10:28:01 pm »
Κατ' αρχάς, τα πιθανά θέματα είναι τόσα πολλά και με τόσες δυνατότητες σύνδεσης μεταξύ τους, που το "πέφτω μέσα" δεν παίζει. Δηλαδή αν εγώ τώρα πω ότι περιμένω τεχνολογία και εκπαίδευση ή καταναλωτισμό  κλπ και αύριο πέσει ένα τέτοιο θέμα, το "εχω πιάσει"; Μπήκα δηλ. στη λογική της επιτροπής; Όχι, απλά κατά τύχη το θέμα που είπα έπεσε. Αλλιώς οι πιο έμπειροι και παλιοί θα μπορούσαν σχεδόν κάθε χρόνο να προβλέπουν θέματα! Άλλωστε η πιθανότερη διαδικασία που ακολουθείται έιναι ότι κάθε μέλος της επιτροπής προτείνει κάποιο θέμα και στο τέλος γίνεται κλήρωση, οπότε τι συζητάμε; Το καλύτερο το είπε ο Μάρκος, το θέμα είναι οι μαθητές μας να είναι προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε θέμα.

Με την ίδια λογική φέτος με την οικονομική κρίση θα ήταν ένα καλό θέμα ο καταναλωτισμός και πώς μέσω της κρίσης μπορούμε να γίνουμε πιο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές ή λιγότερο καταναλωτικοί ως άνθρωποι και να στραφούμε σε πιο ανθρώπινες αξίες. ..Αλλά είναι και πολύ αναμενόμενο και προβλέψιμο....Φέτος άλλωστε είναι ένα θέμα για την επιτροπή ο βαθμός δυσκολίας της Νεοελληνικής Γλώσσας καθώς υπάρχει και το ζήτημα της αλλαγής του τρόπου βαθμολόγησης!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 13, 2009, 11:26:51 pm από daffyduck »
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:53:49 »

Αποσυνδεδεμένος eliven

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Μαΐου 13, 2009, 11:19:42 pm »
όταν ετοιμαζόμασταν για τον ΑΣΕΠ του 2007, κυκλοφόρησε μια φήμη ότι θα πέσει Σολωμός επειδή συμπληρώνονταν 150 χρόνια από το θάνατό του. Μολονότι κανείς μας δεν το πίστεψε σοβαρά (καθότι έχουν δείξει ότι δεν τον προτιμούν) ποιος από μας δεν ασχολήθηκε παραπάνω μαζί του just in case? Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά... Μπορεί να ξέρουμε στο βάθος ότι δεν θα πέσει η οικονομική κρίση αλλά ποιος από μας δεν την δίδαξε just in case ή , έστω, για να καθησυχαστεί ο μαθητής?

Κατ' αρχάς, τα πιθανά θέματα είναι τόσα πολλά και με τόσες δυνατότητες σύνδεσης μεταξύ τους, που το "πέφτω μέσα" δεν παίζει. Δηλαδή αν εγώ τώρα πω ότι περιμένω τεχνολογία και εκπαίδευση ή καταναλωτισμό  κλπ και αύριο πέσει ένα τέτοιο θέμα, το "εχω πιάσει"; Μπήκα δηλ. στη λογική της επιτροπής; Όχι, απλά κατά τύχη το θέμα που είπα έπεσε. Αλλιώς οι πιο έμπειροι και παλιοί θα μπορούσαν σχεδόν κάθε χρόνο να προβλέπουν θέματα! Άλλωστε η πιθανότερη διαδικασία που ακολουθείται έιναι ότι κάθε μέλος της επιτροπής προτείνει κάποιο θέμα και στο τέλος γίνεται κλήρωση, οπότε τι συζητάμε; Το καλύτερο το είπε ο Μάρκος, το θέμα είναι οι μαθητές μας να είναι προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε θέμα.

Με την ίδια λογική φέτος με την οικονομική κρίση θα ήταν ένα καλό θέμα ο καταναλωτισμός και πώς μέσω της κρίσης μπορούμε να γίνουμε πιο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές ή λιγότερο καταναλωτικοί ως άνθρωποι και να στραφούμε σε πιο ανθρώπινες αξίες. ..Αλλά είναι και πολύ αναμενόμενο και προβλέψιμο....Φέτος άλλωστε είναι ένα θέμα για την επιτροπή ο βαθμός δυσκολίας της Νεοελληνικής Γλώσσας καθώς υπάρχει και το ζήτημα της αλλαγής του τρόπου βαθμολόγησης!
μια χαρά συλλογιστική και εν πολλοίς συμφωνώ μαζί σου... Με το ποστ μου πως σχετίζεται αδυνατώ να καταλάβω :-\
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Μαΐου 13, 2009, 11:28:01 pm »
Eliven, δεν σχετίζεται άμεσα με το δικό σου post, απλά επειδή διάβασα αυτό που έγραψες για την οικονομική κρίση και πήρα αφορμή από αυτό, έβαλα κατά λάθος σε παράθεση αυτό το κομμάτι σου. Σόρρυ, το διόρθωσα!
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Μαΐου 14, 2009, 08:51:29 am »
Εγώ πάλι πιστεύω ότι θα μπορούσε να μπει κάποιο θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως οι "υπολογιστές και το διαδίκτυο" και η σωστή χρήση του  από τους μαθητές. ;)
Το Facebook είναι πλέον μια  νέα πραγματικότητα και "απειλή" συχγρονως! ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:53:49 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Μαΐου 14, 2009, 08:56:52 am »
καλημερα!
επειδη σας βλεπω πολυ αγχωμενους για το τι θεμα θα βαλουν φετος να σας πω εγω 2 θεματα.
επιμελεια θεματων απο τον Μαρκο (τον πολυζητητο,περιβοητο ΚΑΙ διαβοητο φιλολογο της εν Ελλαδι επικρατειας)
λοιπον,
1ο θεμα: " Συμφωνα με την αποφαση της Ε.Ε. για την απαγορευση του καπνισματος απο 1 Ιουλιου σας δινετε η ευκαιρια να μιλησετε μεσω φιλικης επιστολης σε ενα συμαθητη σας που γνωριζετε οτι καπνιζει. Τι θα τον συμβουλευατε και για ποιους κινδυνους αλλα και ωφελειες θα ειχε απο την διακοπη αυτης της συνηθειας"
-ενδεικτικη απαντηση: αν του αρεσει να το συνεχισει,σεβασμο στα δικαιωματα των καπνιστων.

2ο θεμα: "Η/Υ στην εκπαιδευση.Μερικα σχολεια στο εξωτερικο εφαρμοζουν τη χρηση των Η/Υ απο τους μαθητες στην ταξη καταργώντας τα παραδοσιακα βιβλια,τετραδια,μολυβια. Πιστευετε οτι η χρηση αυτων βοηθαει στην ουσιαστικη βελτιωση του μορφωτικου επιπεδου των μαθητων;"
- ενδεικτικη απαντηση : ζωο ηταν, ζωο θα παραμεινει ετσι κι αλλιως

3ο θεμα: "σεξουαλικη παρενοχληση: ευλογια ή καταρα;Ενα σηματικο προβλημα στη περιοδο της εφηβειας.Τροποι αντιμετωπισης.
-ενδεικτικη απαντηση: να λαβετε υποψη σας 2 παραγοντες α) καθηγητη-μαθητη, μαθητη-συμαθητη.
αν τη θελατε τοτε ειναι ευλογια, αν δεν τη θελατε τοτε ειναι καταρα.και να παρετε τηλεφωνο το ΜΕGA.

Ελπιζω να βοηθησα.καλη επιτυχια.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 14, 2009, 09:00:26 am από Μarkos »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Μαΐου 14, 2009, 09:35:15 am »
Μάρκο, βλέπω έχεις πιάσει το σφυγμό της επικαιρότητας ;) ;D

Αποσυνδεδεμένος Sun

• Ιστορικό μέλος
  • αιτία ελομένου ' θεός αναίτιος
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Μαΐου 14, 2009, 09:35:49 am »
Εγώ πάλι ποτέ δε "δίνω" θέματα στους μαθητές μου ,γιατί πολύ απλά δε θέλω να τους παρασύρω σε ούτως ή άλλως ανούσιες -για να μην πω τίποτε άλλο- προβλέψεις τύπου... Χορταρέα ! Δηλαδή ,αν "πιάσω" το θέμα είμαι μάγκας ,ενώ αν δεν το "πιάσω" είμαι άχρηστος ; Γελοιότητες ! όλα τα θέματα είναι πιθανά. Όσο για το αν "μπαίνουν" ...επίκαιρα θέματα ,εκεί πια γελάνε και οι πέτρες ! Πολύ απλά ΠΟΤΕ δεν μπαίνουν τέτοια θέματα. Ας ρίξει μια ματιά όποιος θέλει στα προηγούμενα θέματα. Αν ήταν έτσι ,δε θα κάναμε μάθημα όλη τη χρονιά. Θα μαζεύαμε τους μαθητές μας μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις , θα ανοίγαμε την τηλεόραση, θα βλέπαμε τί "παίζει" εκείνες τις μέρες και θα ετοιμάζαμε θέματα για ...αποστήθιση. Ας σοβαρυτούμε !
Ας μάθουμε τα παιδιά να γράφουν σωστές και καλές εκθέσεις κι ας αφήσουμε κατά μέρος τις προβλέψεις, τα ταρό και τους καφέδες. Αν ο μαθητής ξέρει να γράφει ΔΕΝ τον ενδιαφέρει το θέμα . Ας είναι όποιο θέλει. Ας προσπαθήσουμε να δοιορθώσουμε την αδυναμία ή την ανικανότητα διαδασκαλίας του μαθήματος κι ας αφήσουμε επιτέλους τη χειρομαντική , την καφεδοσκοπία, το κληρονομικό χάρισμα !
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 14, 2009, 09:39:55 am από Sun »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Μαΐου 14, 2009, 09:47:39 am »
Lara μου, εχω και αλλα 2-3 θεματα που σχετιζονατι με τους νεους και τα προβληματα τους. θα σας τα πω και αυτα.
Πιστευω ομως,οπως εχω ηδη γραψει, οτι αυτα δεν ωφελουν καθολου το μαθητη. ο μαθητης πρεπει να μαθει πως να γραφει τα επιχειρηματα του και τη συλλογιστικη πορεια και οχι να μαθαινει "απ'εξω " θεματα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Μαΐου 14, 2009, 10:12:23 am »
προτεινομενο θεμα 3ο : " Με την επιτυχια σας στις εξετασεις αναγκαζεστε να αλλαξετε τοπο κατοικιας. Με ποια κριτηρια θα επιλεγατε τους νεους φιλους σας και πως θα οριζατε σεις το νεο περιβαλλον σας;"

εχω και αλλα ωραιοτερα θεματα. κανω εκθεση 4 χρονια τωρα με ιδιαιτερα και εχω πλουσιο υλικο και αρκετα "βαρυ", αλλα να μη βγαινουμε απο την ουσια του μαθηματος της εκθεσης.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 14, 2009, 10:20:42 am από Μarkos »

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Μαΐου 14, 2009, 12:43:11 pm »
Μαρκούλη, το συγκεκριμένο θέμα έχει μπει στις Πανελλαδικές του... 1986!!!
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Μαΐου 14, 2009, 12:54:40 pm »
Μαρκούλη, το συγκεκριμένο θέμα έχει μπει στις Πανελλαδικές του... 1986!!!

δεν νομιζω οτι ηταν ετσι η διατυπωση αλλα και παλι τι σημασια εχει? ξερεις olgalia μου ποσες φορες εχει μπει το ιδιο θεμα με αλλη διατυπωση ?   επειτα μιλαμε για 23 χρονια πριν.....

εχω και αλλα θεματα που σιγουρα δεν εχουν μπει ποτε και ειναι τοσο επικαιρα!!! και τοσο κοντα στους νεους!!! οσο λιγα θεματα....

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Μαΐου 14, 2009, 03:04:27 pm »
Ίσως να βάλουν και θέμα σχετικό με την Παιδεία (όχι με την εκπαίδευση).
Τόσα πια γίνονται και όλα έχουν να κάνουν με αυτή, την Παιδεία...
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Μαΐου 14, 2009, 03:12:45 pm »
Ό,τι και να βάλουν...
Κ Α Λ Η  Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α

εύχομαι στους μαθητές μας και σε όλα τα παιδιά που διάβασαν και προσπάθησαν....
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Μαΐου 14, 2009, 03:20:21 pm »
Ό,τι και να βάλουν...
Κ Α Λ Η  Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α

εύχομαι στους μαθητές μας και σε όλα τα παιδιά που διάβασαν και προσπάθησαν....

Μακάρι να ανταμειφθούν όσοι πραγματικά προσπάθησαν και θυσίασαν πράγματα, για να είναι το Σεπτέμβρη φοιτητές!  :D
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182745