0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σωστά. Το άρθρο κανονικά έχει απρόσωπο ύφος. δηλαδή χρησιμοποιείται το γ' ενικό που προσδίδει περισσότερη αντικειμενικότητα και επισημότητα.
Ευχαριστώ! Thanphis αυτό που λες για το επικοινωνιακό πλαίσιο με έχει προβληματίσει και εμένα. Παρ' όλο που στο φροντιστήριο όπου δουλεύω, έχω δει πεισματικά φιλολόγους να διορθώνουν το α και β ενικό σε ομιλία πχ, εγώ αντίθετα επιμένω ότι τέτοιοι ''δείκτες προφορικότητας'' είναι απαραίτητοι. Εκνευρίζομαι πραγματικά με αυτούς τους ''περιορισμούς'' που επικρατούν στην έκθεση και δεν σου επιτρέπουν να δεις το θέμα με λογικό τρόπο και φυσικότητα. Δηλ. αν η ομιλία απευθύνεται στους συμμαθητές είναι λογικό να χρησιμοποιείς παντού γ ενικό και να ε ίναι ο λόγος απρόσωπος και πολύ επίσημος; Τέλος πάντων...Αν '' έπεφτε'' mail τότε οι ηλικιωμένοι διορθωτές θα έφριτταν με τα γκρικλις, τις φατσούλες και τα lol, αλλά θα έπρεπε να
Όσο για την περίληψη, είμαι μπερδεμένη... Απλώς προτείνω να βάζουν ένα Αγαπητοί συμμαθητές στην αρχή και ένα Σας ευχαριστώ στο τέλος και όλα τα υπολοιπα κανονικά.... Αλλά αυτό δεν είναι επικοινωνιακό πλαίσιο