0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αρα καλύτερα να αποφευγεται η επαναληψη του δοθέντος αποσπασματος,προκειμένου να είμαστε σιγουροι!Σωστα;Σωστά. Η επαναδιατύπωση στο βαθμό που γίνεται σωστά δεν θα στερήσει βαθμό, εκτός και η διατύπωση του ζητούμενου δεν επιτρέπει την επαναδιατύπωση της θ.π.
Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω πόσο μπορεί να κοπεί από την περίληψη, εάν κάποιος μαθητής δεν γράψει καθόλου θεματικό κέντρο. 3 μόρια ή και παραπάνω;Κανένα μόριο δεν κόβεται Τα τελευταία 4 χρόνια δεν έχω πάρει τέτοια οδηγία από βαθμολογικό κέντρο. Ο μαθητής μπορεί να ξεκινήσει όπως και ο συγγραφέας. Αυτό που θα του στοιχίσει είναι ο μη εντοπισμός του θ.κ μέσα από την επεξεργασία του κειμένου.
Παράθεση από: kiki14 στις Μαΐου 18, 2013, 10:56:41 amΑρα καλύτερα να αποφευγεται η επαναληψη του δοθέντος αποσπασματος,προκειμένου να είμαστε σιγουροι!Σωστα;Σωστά. Η επαναδιατύπωση στο βαθμό που γίνεται σωστά δεν θα στερήσει βαθμό, εκτός και η διατύπωση του ζητούμενου δεν επιτρέπει την επαναδιατύπωση της θ.π. Εννοείς αν ζητάει η ίδια η εκφωνηση να δοθεί το αποσπασμα ως θεματικη περιοδο;Γιαυτή την περίπτωση μιλας;
Δεν καταλαβα τι εννοεείς με αυτΟ :εκτός και η διατύπωση του ζητούμενου δεν επιτρέπει την επαναδιατύπωση της θ.π.Εάν η ερώτηση λέει: "να αναπτύξετε/αιτιολογήσετε/σχολιάσετε την ακόλουθη θ.π." Η οδηγία μου είχε δοθεί από σχολικό σύμβουλο στο πλαίσιο επιμόρφωσης για την ανάπτυξη της παραγράφου.
Παράθεση από: silo στις Μαΐου 18, 2013, 11:17:03 amΚαλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω πόσο μπορεί να κοπεί από την περίληψη, εάν κάποιος μαθητής δεν γράψει καθόλου θεματικό κέντρο. 3 μόρια ή και παραπάνω;Κανένα μόριο δεν κόβεται Τα τελευταία 4 χρόνια δεν έχω πάρει τέτοια οδηγία από βαθμολογικό κέντρο. Ο μαθητής μπορεί να ξεκινήσει όπως και ο συγγραφέας. Αυτό που θα του στοιχίσει είναι ο μη εντοπισμός του θ.κ μέσα από την επεξεργασία του κειμένου.Σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Δεν αντιλαμβανομαι αυτό που εννοείς...Μπορείς να μου το ξαναδιατυπωσεις; Είναι αυτό που έχεις καταλάβει. "αν ζητάει η ίδια η εκφωνηση να δοθεί το αποσπασμα ως θεματικη περιοδο".
Από την εμπειρία σου ωστόσο,θεωρείς το πιο σύνηθες σωστό το να μην επαναλαμβανεται το δοθέν αποσπασμα ετσι;Δε δημιουργεί μαλιστα αυτό και καλύτερη εντυπωση;Α και κατι ακόμα:αν το ζητουμενο είναι να σχολιαστει και όχι να αναπτυχθει,παλι με τον ιδιο τροπο δεν απανταμε;Για το θέμα αυτό γίνεται χαμός. Για κάποιους συντονιστές είναι το ίδιο. Για κάποιους άλλους δεν είναι. Στο σχολιάστε υπήρξε οδηγία από συντονιστή βαθμολογικού για υποχρεωτική αναφορά πόλων των οπτικών (αποδοχή και αμφισβήτηση της θέσης) και κλείσιμο με αναφορά σε προυποθέσεις