*

Ψηφοφορία

Τηρείται ή όχι η εγκύκλιος κατά του καπνίσματος στο σχολείο σας;

ΝΑΙ
81 (48.8%)
ΟΧΙ
68 (41%)
ΔΕΝ ΞΕΡΩ / ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ
17 (10.2%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 165

Αποστολέας Θέμα: Τηρείται ή όχι η εγκύκλιος κατά του καπνίσματος στο σχολείο σας;  (Αναγνώστηκε 116945 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
Προσωπικά δεν με ενοχλεί αν κάποιος καπνίζει αν δεν το κάνει μπροστά μου, γιατί στην τελική κακό στον εαυτό του κάνει. Απλά πιστεύω πως εμείς οι δάσκαλοι είμαστε πρότυπα για τους μαθητές ειδικά σε ηλικίες από 5-12 ετών που διαμορφώνουν χαρακτήρα και ταυτίζονται μαζί μας. Οπότε καλό είναι να μην υπάρχει χώρος για καπνιστές στο σχολείο γιατί τα παιδιά βλέπουν.

Φέτος στην τάξη μου κάναμε στην ευέλικτη για το κάπνισμα και ψάξαμε και μάθαμε για τους κινδύνους. Τα παιδιά ταυτίστηκαν τόσο πολύ μαζί μου και με τα όσα μαθαίναμε παρέα, που ανάγκασαν τους γονείς τους να μην καπνίζουν μέσα στο σπίτι. Μάλιστα αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως μια μέρα τα παιδιά με ρώτησαν με έντονο ύφος: "Κύρια καπνίζατε?". Μύριζαν τα ρούχα μου επειδή είχα περάσει το διάλειμμά μου στο γραφείο των καπνιστών και τα παιδιά το μυρίστηκαν και τα ενόχλησε πολύ. Δεν θέλουν δασκάλους που διδάσκουν και νόμο δεν κρατούν...όπως λέει και η παροιμία.

Γι' αυτό πιστεύω πως επειδή κάθε δάσκαλος ανεξαρτήτου ειδικότητας αν ερωτηθεί από τους μαθητές του, θα τους πει να μην καπνίσουν κι ότι δεν είναι σωστό, καλό θα ήταν να μην υπάρχει χώρος καπνίσματος στο σχολείο για να μην λέμε άλλα από αυτά που κάνουμε!
Το ιστολόγιο της τάξης μου
http://e-taksi.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος F_K

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
  Παράθεση από το esos:
7. Στους χώρους των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα και στους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κάθε βαθμίδας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα. Εξαιρούνται τα ψυχιατρικά ιδρύματα και οι μονάδες ψυχικής υγείας, καθώς για τους ασθενείς τους αποκλειστικά, δύναται να επιτραπεί το κάπνισμα κατόπιν έγγραφης γνωμάτευσης του θεράποντος ιατρού για θεραπευτικούς και μόνο λόγους.

8. Στους εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, επιτρέπεται η δημιουργία χώρων για καπνίζοντες, υπό τους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις:..............

Εγώ έτσι όπως τα καταλαβαίνω υπερισχύει το 7 δηλαδή την κάτσαμε......Το 8 εντάξει είναι.

Α, και μια άσχετη απορία, στο "φουαγιέ" της βουλής απαγορεύεται το κάπνισμα?

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
  • Νυχτα ξελογιαστρα,νυχτα ομορφη.......
    • Προφίλ
Τέλος το κάπνισμα στα σχολεία, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ
Στους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κάθε βαθμίδας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα. Εξαιρούνται τα ψυχιατρικά ιδρύματα και οι μονάδες ψυχικής υγείας, καθώς για τους ασθενείς τους αποκλειστικά, δύναται να επιτραπεί το κάπνισμα κατόπιν έγγραφης γνωμάτευσης του θεράποντος ιατρού για θεραπευτικούς και μόνο λόγους.
 Τα παραπάνω προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε σήμερα ο υπ. Υγείας Δ. Αβραμόπουλος .

πηγή esos

ναι κ θα εφαρμοστει αμεσως κ απο ολους!
οπως τοσοι νομοι υπαρχουν κ δεν εφαρμοζονται,αλλα υπαρχουν για να υπαρχει μια <ομηρια>(πχ αν δε σε γουσταρω,θα σε καταγγειλω γιατι καπνιζεις,ασχετα αν ο νομος δεν εφαρμοζεται γενικα),ετσι κ με αυτο το ιδιο θα ισχυσει....
ας κανουμε νομους ρεαλιστικους κ οχι για να τους ψηφιζουμε μονο...καταργηστε τον τωρα κ ασχολειθειτε με τα προβληματα του κοσμου κ δωστε κ καμια αυξηση...
οσο να ναι,κ τα πολλα προβληματα ωθουν στο τσιγαρο!!!

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Καλά αυτό που λες είναι αλήθεια.
Αν είχε εφαρμοστεί και ο νόμος που υποχρεώνει κάθε ιδιωκτήτη ζώου να το δηλώνει,θα υπήρχαν και λιγότερα αδέσποτα να γυρνάνε πεινασμένα στους δρόμους,μέσα στο κρύο και να φεύγουν μέσα στους πόνους επειδή τα πάτησε αυτοκίνητο.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
ψήφισα "όχι". με τα σημερινά δεδομένα οι καθηγητές καθόμαστε στο σχολείο όσο είναι το ωράριό μας + 1 διδακτική ώρα (κατά μέσο όρο). Νομίζω ότι οι καπνιστές μπορούν να συγκρατηθούν για λίγες ώρες και να μην καπνίζουν στον χώρο του σχολείου ( τα διάφορα γιατί έχουν ειπωθεί ήδη).

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
[γλύψιμο τέλος. η προσυμφωνημένη αμοιβή παρακαλώ να κατατεθεί στον λογαριασμό μου  :P]

;D ;D ;D...Πόσο είχαμε πει γιατί δε θυμάμαι? ;D ;D
Ευχαριστώ πάντως αν και...η "αδυναμία-εξάρτηση" παραμένει. :-\ Απλά μάλλον λειτουργώ "ενοχικά" γιατι ούτε μπροστά σε γονείς έχω καπνίσει. Υπήρξαν όμως στιγμές έντασης (πχ το τρελό άγχος της προετοιμασίας της γιορτής :P) που ήθελα να ανάψω όλο το πακέτο!!!!! ;D 8)
Τέλος, σαν καπνίστρια έχω να δηλώσω ότι το νέο μέτρο μάλλον καλό θα μας κάνει. Τουλάχιστον θα καπνίζουμε λιγότερο!!!!! 8)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος margavare

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
Και γιατί δεν βαφτίζουμε τα σχολεία ψυχιατρικά ιδρύματα;

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
  • Νυχτα ξελογιαστρα,νυχτα ομορφη.......
    • Προφίλ
δεν διαφερουν κ παρα πολυ!!!καποιοι καθηγητες χρειαζονται παρακολουθηση,οπως κ καποιοι μαθητες!!!
αλλα για ψυχολογο στα σχολεια καμια συζητηση....αν κοπει το καπνισμα ολα θα ειναι τελεια!τι να τον κανεις τον ψυχολογο???

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Το επόμενο βήμα θα είναι να κόψουν και τον καφέ. ::)
Για να μην έχουμε νευρικότητα.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος billie jean

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
ένδον σκάπτε... ένδον η πηγή του αγαθού και αεί αναβλύειν δυναμένη εαν αεί σκάπτης...

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
Ψήφισα ναι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (για μαθητές και καθηγητές). Όταν πήγαινα Γυμνάσιο και Λύκειο μας επέτρεπαν να καπνίζουμε στην αυλή ή στην είσοδο του σχολείου που είχε πάντα ανοιχτά παράθυρα. Όταν επετράπη το τσιγάρο οι περισσότεροι συμμαθητές μου σταμάτησαν να καπνίζουν ;) ;)
Όταν κάτι δεν είναι "απαγορευμένο" δεν τραβά το ενδιαφέρον των εφήβων...

(Να σημειώσω επίσης οτι είμασταν πάρα πολυ καλά ενημερωμένοι για τις βλαβερές συνέπειες, είχαμε κάνει ακόμα και αντικαπνιστική εξτρατεία;D)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 01, 2009, 01:27:10 am από vasilikiP »

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
δικαιωμα του καθενος να καπνιζει αν θελει αρκει να μην ενοχλει.ειμαι υπερ του να υπαρχει σε καθε σχολειο ενα γραφειο για τους καπνιζοντες.ετσι δεν θα αναγκαζονται να βγαινουν στο προαυλιο και να τους βλεπουν οι μαθητες.οσο για τους μαθητες κακα τα ψεματα δεν θα το κοψουν με την ισχυουσα διαταξη αλλα δεν μπορουμε και να τους ωθουμε σ'αυτο δημιουργωντας καπνιστηριο κοινο για ολους.δηλαδη θα ειμαστε ολοι μαζι μια παρεουλα που κανουμε κατι "απαγορευμενο"?πως περιμενουμε να λαβουν σοβαρα το γεγονος οτι το τσιγαρο σκοτωνει οταν στην ταξη τους λεμε μην καπνιζετε και στο διαλειμμα καπνιζουμε μπροστα τους?

Αποσυνδεδεμένος annie74

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 70
    • Προφίλ
Ασφαλώς ΟΧΙ, τι παράδειγμα θα δίνουμε στους μαθητές μας σχετικά με την ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ και τους λόγους που δεν θα πρέπει να καπνίζουμε?
Προσοχή στις πισώπλατες  μαχαιριές....

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
άλλαξα λίγο τον τίτλο του θέματος για να ξεχωρίζει από το άλλο θέμα που προϋπήρχε, με τον ίδιο τίτλο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182669
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)