Σύνολο ψηφοφόρων: 165
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: bikini στις Ιουνίου 17, 2009, 10:01:21 pmΚόψτε το! Εγώ το έκανα ήδη! Πάμε να παίξουμε κι ένα παιχνιδάκι;;; http://cy-el.help-eu.com/pages/page-escape-1-26.htmlΚαλόοοοοοοο!
Κόψτε το! Εγώ το έκανα ήδη! Πάμε να παίξουμε κι ένα παιχνιδάκι;;; http://cy-el.help-eu.com/pages/page-escape-1-26.html
Ο νικοτινομανης που διαλεγει να παρει τη δοση του καπνιζοντας ενοχλεί μεσω του καπνου και τους γυρω του! Αυτό είναι ένα αντικειμενικό γεγονός...τελεία Δε διαφωνω ότι μπορουμε για ώρες να φιλοσοφουμε/ερίζουμε περι δικαιωματος στο εμφραγμα ή στον καρκινο του πνευμονα αλλά τουλάχιστον να παραδεχομαστε και καποιες αντικειμενικες αλήθειες..
Παρακολουθώ τη συζήτηση τις τελευταίες μέρες και το μόνο που τελικά αντιλαμβάνομαι είναι ότι αυτοί που βρίσκονται να απολογούνται κατηγορούμενοι για ρατσισμό και υπερβολική ευαισθησία είναι οι μη καπνιστές. Δεν νομίζω ότι το θέμα ειναι το αν η μύτη μου μπορεί να πιάσει τη μυρωδιά ενός τσιγάρου στα 10 ή 15 μέτρα, ούτε αν ειναι ικανός να με βλάψει ο καπνός που φτάνει ως εμένα. Αλλά τη στιγμή που απαγορεύουμε τις διαφημίσεις καπνού πώς μπορεί ο καθένας να καπνίζει μπροστά στο δικό μου παιδί, το τρίχρονο που εδώ και μερικούς μήνες δεν κάνει τίποτα άλλο από το να προσποιείται ότι το κάθε τι που κρατάει είναι τσιγάρο. Σημειωτέον ότι δεν καπνίζει κανείς στο στενό οικογενειακό περιβάλλον μας. Ή γιατί μόλις το περασμένο Σάββατο να τρέχω το δίχρονο αγοράκι της γειτόνισσάς μου για πλύση στομάχου επειδή μασούλισε τα τσιγάρα του πατέρα του; Αν κάποιος θεωρεί δικαίωμά του να χαραμίζει το θείο δώρο της ζωής και της υγείας του θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει τη συνείδηση να μην επιρεάσει κανέναν άλλο ούτε με τον καπνό του ούτε με το παράδειγμα του. Προσωπικά δεν γνώριζα ότι ένα παιδί μπορεί να πεθάνει καταπίνοντας ακόμα και μια μικρή ποσότητα καπνού και έχω σοκαριστεί
Παράθεση από: aghathi στις Ιουνίου 18, 2009, 02:01:29 amΠαρακολουθώ τη συζήτηση τις τελευταίες μέρες και το μόνο που τελικά αντιλαμβάνομαι είναι ότι αυτοί που βρίσκονται να απολογούνται κατηγορούμενοι για ρατσισμό και υπερβολική ευαισθησία είναι οι μη καπνιστές. Δεν νομίζω ότι το θέμα ειναι το αν η μύτη μου μπορεί να πιάσει τη μυρωδιά ενός τσιγάρου στα 10 ή 15 μέτρα, ούτε αν ειναι ικανός να με βλάψει ο καπνός που φτάνει ως εμένα. Αλλά τη στιγμή που απαγορεύουμε τις διαφημίσεις καπνού πώς μπορεί ο καθένας να καπνίζει μπροστά στο δικό μου παιδί, το τρίχρονο που εδώ και μερικούς μήνες δεν κάνει τίποτα άλλο από το να προσποιείται ότι το κάθε τι που κρατάει είναι τσιγάρο. Σημειωτέον ότι δεν καπνίζει κανείς στο στενό οικογενειακό περιβάλλον μας. Ή γιατί μόλις το περασμένο Σάββατο να τρέχω το δίχρονο αγοράκι της γειτόνισσάς μου για πλύση στομάχου επειδή μασούλισε τα τσιγάρα του πατέρα του; Αν κάποιος θεωρεί δικαίωμά του να χαραμίζει το θείο δώρο της ζωής και της υγείας του θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει τη συνείδηση να μην επιρεάσει κανέναν άλλο ούτε με τον καπνό του ούτε με το παράδειγμα του. Προσωπικά δεν γνώριζα ότι ένα παιδί μπορεί να πεθάνει καταπίνοντας ακόμα και μια μικρή ποσότητα καπνού και έχω σοκαριστείΓια να είμαι ξεκάθαρος από την αρχή είμαι καπνιστής. Σέβομαι έπίσης απόλυτα την ανάγκη και επιθυμία του άλλου να μην εισπνέει τον δικό μου καπνό. Και έτσι είναι, πιστεύω οι περισσότεροι καπνιστές που σέβονται τον εαυτό τους. Επίσης πιστεύω πως και οι περισσότεροι μη καπνιστές μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά με εμάς σεβόμενοι ο ένας την επιθυμία του άλλου και χωρις να τον αναγκάζει να κάνει κάτι που δεν θέλει.Δέχομαι επίσης πως μια μερίδα καπνιστών, πολύ μικρή θέλω να πιστευώ δεν λειτουργεί έτσι. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το κάπνισμα. Έχει να κάνει με την συμπεριφορά τους σε όλες τις παραμέτρους της ζωής. Και δεν έχει να κάνει με τον καπνό. Ισάριθμοι τέτοιοι άνθρωποι είναι και οι μη καπνιστές. Είναι αυτοί που θα πέσουν πάνω σου στο λεωφορείο, που θα προσπαθήσουν να σου πάρουν την σειρά στην τράπεζα ή στο super market, είναι αυτοί που βήχουν χώρις να βγάλουν χαρτομάντηλο και άλλες μη κόσμιες συμπεριφορές. Δεν ευθύνεται ο καπνός για αυτά, απλά είναι αποτέλεσμα του χαρακτήρα τους. Παιδιά δεν έχω, γνωρίζω όμως οτι τα παιδιά μιμούνται κάποιον που θαυμάζουν.Νουθετώντας το πολύ χλιαρά κόβουν όποιες συνήθειες δεν μας αρέσουν.Πραγματικά πολύ λυπηρό αυτό με το παιιδάκι και τον καπνό και εύχομαι να παν όλα καλά.Αλλά ειλικρινά πες μου, φταίει ο καπνός γι' αυτό που έγινε
και γω ....δημοκρατικος ειμαι: λεω στο φιλο μου:"ρε, ...αν σε ενοχλει που αναβω τσιγαρο πες μου το να το σβησω"- "οχι, κανε το.."- α, ετσι μπραβο ( του λεω), εισαι σωστος τωρα.ενταξει, οτι την εχουμε δει και πολυ "μη μου στερεις το δικαιωμα να καπνισω" εμεις οι καπνιστες, αυτο ειναι αληθεια.οπως επισης και οι μη καπνιζοντες εχουν το δικαιο τους και μακαρι να το αντιληφθουμε καποια στιγμη,αρκει να μην ειναι αργα.
Καλημερα συναδελφοι, μιας και το κρατος αποφασισε να ενδιαφερθει για την υγεια των πολιτων του, ξεκινωντας με την απαγορευση του καπνισματος ,θα ηταν καλο να προχωρησει σταδιακα στο ξηλωμα ολων των κεραιων των καρτοκινητων τηλεφωνων, πανω απο τα κεφαλια μας, στην απαγορευση των βενζινοκινητων και πετρελαιοκινητων αμαξιων, στο κλεισιμο των βιομηχανιων που δεν τηρουν πιστα τους κανονες , στην απαγορευση των μεταλλαγμενων και επικινδυνων τροφων , στη απαγορευση της κυκλοφοριας αεροπλανων , πλοιων, στο γκρεμισμα των κτηριων του κεντρου της αθηνας και αντικατασταση τους με οικολογικα παρκα , στην εξολοθρευση της πασης φυσεως διαφθορας και ασιδοσιας ,στην θανατικη ποινη τους εμπριστες και πολλα πολλα αλλα τα οποια καταστρεφουν σωματικα και ψυχολογικα της υγεια των πολιτων της ......αμ ετσι , μισες δουλειες θα κανουμε??