Σύνολο ψηφοφόρων: 165
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
1. Οι μη καπνιστές δε μπορεί να "σκάνε" μια ζωή απ' τον καπνό των καπνιστών, οπότε το κάπνισμα πρέπει να απαγορευτεί σε όλους τους δημόσιους χώρους. 2. Τα περί δημιουργίας χώρων καπνιζόντων και μη, στην πράξη ποτέ δε λειτουργούν, μιαs και οι μη καπνιστές της παρέας είναι ΠΑΝΤΑ εκείνοι που υποχωρούν και χάριν κοινωνικότητας ακολουθούν στο χώρο των καπνιζόντων. Θα ήταν παράλογο και άτοπο να υποστηρίξει κάποιος, ότι ένας μη καπνιστής έχει την επιλογή να μη βρεθεί σε χώρο καπνιζόντων, αφού κάτι τέτοιο σχεδόν αυτόματα θα σήμαινε τον κοινωνικό του αποκλεισμό. 3. Οι καπνιστές, ακριβώς λόγω της ιδιότητάς τους, μετατρέπουν "το άσπρο σε μαύρο". Έτσι, λοιπόν, όποιος μη καπνιστής δεν αντέχει τον καπνό, αυτόματα γίνεται "σπαστικός ή σπασίκλας", "μαμούχαλος", καταπιέζει τους υπόλοιπους, κλπ, κλπ. Δημιουργούν μια αντίληψη, κατά την οποία το φυσιολογικό είναι να υπάρχει καπνός στην ατμόσφαιρα ενός χώρου. Διακατέχονται από μια εγωιστική θεώρηση των πραγμάτων, που λίγο-πολύ λέει ότι “αφού το έχω ανάγκη, τι να κάνουμε;” χωρίς να περνάει καν από το μυαλό τους η σκέψη ότι οι υπόλοιποι απλώς δεν έχουν την υποχρέωση να το ανέχονται. 4. Οι περισσότεροι καπνιστές που κάνουν κριτική στο νόμο, εστιάζουν στο ότι "θέλουν να τους βάλουν σε καλούπι", στο ότι "ο νόμος είναι ρατσιστικός απέναντι στους καπνιστές", κλπ, κλπ, χωρίς, βέβαια να μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν ότι ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ο κεντρικός άξονας του νόμου είναι σωστός κι ότι όσοι δεν καπνίζουν έχουν δικαιώματα. Για τους περισσότερους καπνιστές όσοι δεν καπνίζουν, δεν υπάρχουν. 5. Πίσω από τη δήλωση-εξυπνάδα ότι "στην Ελλάδα αυτό δεν πρόκειται να περάσει" κρύβεται η πιο εγωιστική νοοτροπία που έχουν περάσει στους Έλληνες, η αντίληψη του "κοίτα την πάρτη σου και τη βολή σου, ακόμα κι αν αυτό είναι εις βάρος των υπόλοιπων κι άσε τους άλλους να πνίγονται". 6. Δε με πείθει καθόλου ένα υπουργείο που ιδιωτικοποιεί την Υγεία με κάθε του κίνηση, ότι θέλει να με σώσει από το τσιγάρο και τις ασθένειες που το συνοδεύουν. Ο νόμος αυτός έχει καθαρά κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, με την έννοια της εναρμόνισης της χώρας στις ευρωπαϊκές αντιλήψεις και στην "ευρωπαϊκή κουλτούρα". Έχει επίσης, οικονομικές προεκτάσεις (είσπραξη προστίμων, συναλλαγές με εταιρίες εγκαταστάσεων συστημάτων εξαερισμών, κλπ) και βέβαια, δε χάνει κι ευκαιρία να προωθήσει και το χαφιεδιλίκι, αφού λέει ότι βάζει και τετραψήφιο αριθμό καταγγελιών για τους πολίτες. 7. Από τη στιγμή που άφησαν ανοιχτό το παραθυράκι των 70 τ.μ. για τα κέντρα διασκέδασης το πράγμα έχει ξεπουληθεί. Δε νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερα... 8. Οι καπνιστές, βεβαίως, δεν είναι περιθωριακοί τύποι και υπάρχει κι ένα δυστυχώς μειονοτικό ποσοστό καπνιστών που σέβονται το χώρο γύρω τους. Όλοι -και οι καπνιστές- θα μπορούσαν να ωφεληθούν από ένα τέτοιο μέτρο (αν κινούνταν στη σωστή κατεύθυνση). 9. Όσο για τα σχολειά μας,είμαι υπέρ του να δημιουργηθούν χώροι για καπνίζοντες,όπως ήδη γίνεται κάποια χρόνια στο σχολείο που ήμουν εγώ μαθήτρια.Και ελπίζω να τηρηθούν όλα όπως πρέπει.Mία πρώην καπνίστρια
Στο δικό μου σχολείο τηρείται. Και πολύ χαίρομαι τους καπνίζοντες εκπαιδευτικούς που είπαν πως το μέτρο είναι πολύ καλό,γιατί θα αποτελέσει ευκαιρία αν όχι να κόψουν το κάπνισμα, τουλάχιστον να το μειώσουν.
πλην εξαιρέσεων, οι καπνιστές είναι εγωϊσταροι και οι αντικαπνιστές ρατσίσταροι
Και τι κάνουν όταν θέλουν να καπνίσουν;