Σύνολο ψηφοφόρων: 165
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Horatio Caine στις Σεπτεμβρίου 26, 2009, 04:23:00 pm
στα διαλείμματα με το ένα χέρι πιάνουν τον Γιωργάκη και με το άλλο την Αννούλα (και με το πόδι τον Κωστάκη)
τι να πω...ημαρτον πια...τελεια η λυση να βγαινουν οι καθηγητες εκτος σχολειου στο δρομο....στην αυλη δεν ειναι σωστο να μας βλεπουν τα παιδια,ενω στο δρομο δεν υπαρχει προβλημα!δεν γινεται δηλ να βρεθει ενας χωρος να καπνιζουμε κ εμεις?τι ρατσισμος ειναι αυτος???βλεπω στο μελλον να πηγαινουμε κρυφα στις τουαλετες!!!!
“η κοινωνική ή πολιτική πρακτική διακρίσεων, που βασίζεται στο δόγμα της ανωτερότητας μιας φυλής, εθνικής ή κοινωνικής ομάδας και στην καλλιεργημένη αντίληψη των μελών της ότι οφείλουν να περιφρουρήσουν την αμιγή σύσταση, την καθαρότητα της ομάδας τους, καθώς και τον κυριαρχικό τους ρόλο ένταντι των υπόλοιπων φυλετικών, εθνικών, κοινωνικών, κλπ ομάδων, που θεωρούνται από αυτά κατώτερες”
Παράθεση από: DOG στις Οκτωβρίου 07, 2009, 05:05:52 amτι να πω...ημαρτον πια...τελεια η λυση να βγαινουν οι καθηγητες εκτος σχολειου στο δρομο....στην αυλη δεν ειναι σωστο να μας βλεπουν τα παιδια,ενω στο δρομο δεν υπαρχει προβλημα!δεν γινεται δηλ να βρεθει ενας χωρος να καπνιζουμε κ εμεις?τι ρατσισμος ειναι αυτος???βλεπω στο μελλον να πηγαινουμε κρυφα στις τουαλετες!!!!εάν το βρήκα σωστά στο internet, ο ορισμός του ρατσισμού σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη, είναι:Παράθεση“η κοινωνική ή πολιτική πρακτική διακρίσεων, που βασίζεται στο δόγμα της ανωτερότητας μιας φυλής, εθνικής ή κοινωνικής ομάδας και στην καλλιεργημένη αντίληψη των μελών της ότι οφείλουν να περιφρουρήσουν την αμιγή σύσταση, την καθαρότητα της ομάδας τους, καθώς και τον κυριαρχικό τους ρόλο ένταντι των υπόλοιπων φυλετικών, εθνικών, κοινωνικών, κλπ ομάδων, που θεωρούνται από αυτά κατώτερες”1ον: δεν υπάρχει αντίληψη ότι η κοινωνική ομάδα των "μη καπνίζοντων" είναι ανώτερη κατά οποιονδήποτε τρόπο από τους "καπνίζοντες"2ον: δεν υπάρχει προσπάθεια οι "μη καπνίζοντες" να διατηρήσουν την αμιγή τους σύσταση και καθαρότητα. Αντιθέτως, η προσπάθεια είναι να ενταχθούν κι άλλα άτομα στην ομάδα αυτή.3ον: επί του πρακτέου, ο ρατσισμός εκδηλώνεται με την στέρηση δικαιωμάτων και ελευθεριών από μία κοινωνική ομάδα, που οι υπόλοιποι απολαμβάνουν. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς κανένας δεν έχει την ελευθερία να καπνίζει στους χώρους των σχολείων. Δεν είναι λοιπόν κάτι το οποίο απαγορεύεται σε "κάποιους", αλλά σε όλους.Εν ολίγις, ο ρατσισμός δεν είναι καραμέλα να την πιπιλάμε κάθε φορά που κάτι δεν μας βολεύει.Το "καπνίζειν" έτσι γενικά, δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Είναι απλά μία έκφραση της ελευθερίας της επιλογής και της αυτοδιάθεσης του σώματος (το οποίο αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα). Το δικαίωμα της ελευθερίας της επιλογής όμως, υπόκειται πάντα σε μερικούς περιορισμούς, χάριν της συμβίωσης των ανθρώπων και της εύρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας. Εγώ μπορεί να θέλω να επιλέξω να ακούω μουσική τέρμα στις 4 μμ (ή πμ ), κάτι τέτοιο μου απαγορεύεται όμως για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Δεν θεωρείται αυτό καταπάτηση του δικαιώματός μου.
Απ'ότι έμαθα (επειδή πήγαμε σε μπαρ και μας άφηναν να καπνίζουμε) δόθηκε παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο γιατί λένε είναι ακόμα μπερδεμένη η κατάσταση με τα τετραγωνικά των μαγαζιών και σε ποια θα επιτρέπεται και σε ποια όχι. Αυτά μου είπαν από το μαγαζί.
Καταγγελία κατευθείαν! No mercy!
Ερώτηση.... φίλε Μάρκο, που καπνίζεις και απαράδεκτα τσιγάρα..... αλλά συγχωρείσαι, γιατί έχεις ωραίο ζώδιο ... Στο αεροδρόμιο ή στο εξωτερικό έχεις όχι ανάψει, αλλά διαννοηθεί καν να ανάψεις τσιγάρο; Όχι βέβαια, γιατί εκεί είναι... οξύς ο πέλεκυς! Στην περίπτωση που ανέφερα (πρόσεξε ταβέρνα, όχι μπαρ ή μπουζούκια) γιατί θα πρέπει να το κάνουμε γαργάρα, όπως και στο σχολείο άλλωστε; Εσύ και εγώ που είμαστε ενήλικες, ας πάμε να πεθάνουμε με όποιον τρόπο θέλουμε. Το παιδί μου και το μελλοντικό δικό σου όμως το ρώτησες αν θέλει να ... ούτε τη λέξη δεν μπορώ να πω για τα παιδιά, από ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ