*

Αποστολέας Θέμα: Εγκύκλιος, πίνακες, προσλήψεις αναπληρωτών 2009-2010  (Αναγνώστηκε 237869 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Απ: Εγκύκλιος, πίνακες, προσλήψεις αναπληρωτών 2009-2010
« Απάντηση #588 στις: Ιουλίου 22, 2009, 05:59:41 pm »
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:07:12 »

Αποσυνδεδεμένος psira

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #589 στις: Ιουλίου 22, 2009, 06:07:42 pm »
Αν θεωρείς ότι σε κουράζουν αυτά που γράφονται, μην τα διαβάζεις ή απλώς αγνόησέ τα. Διαφορετικά βοήθησε όσους δε θέλουν, δε μπορούν ή δε βρίσκουν χρόνο να διαβασουν την εγκύκλιο

Αποσυνδεδεμένος turtle

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #590 στις: Ιουλίου 22, 2009, 06:21:33 pm »
Τελικά έμαθε κάποιος τι θα γίνει με το θέμα της προυπηρεσίας; Εγώ πάντως που τηλεφώνησα δε βρήκα άκρη, γιατί δε φάνηκε να ξέρουν τι ακριβώς θα γίνει. Θα λειτουργήσει η προυπηρεσία ως προσόν κατάταξης ή όχι;

Αποσυνδεδεμένος PHYSCIENCE

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #591 στις: Ιουλίου 22, 2009, 06:28:50 pm »
Παράθεση
Αν θεωρείς ότι σε κουράζουν αυτά που γράφονται, μην τα διαβάζεις ή απλώς αγνόησέ τα. Διαφορετικά βοήθησε όσους δε θέλουν, δε μπορούν ή δε βρίσκουν χρόνο να διαβασουν την εγκύκλιο
psira δεν είναι έτσι.....τι θα πει βοήθησε όσους δεν θέλουν να διαβάσουν την εγκύκλιο !!!! Το θέμα έφτασε τις 39 σελίδες και αναγκάστηκα να φτιάξω νέο γιατί ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του εδώ μέσα.Άλλο πράγμα δεν κατάλαβα και έχω απορίες και άλλο πράγμα το βαριέμαι!!!Δεν έχω χρόνο να διαβάσω την εγκύκλιο ....τι λέτε ρε παιδιά!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:07:12 »

Αποσυνδεδεμένος panagopou

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #592 στις: Ιουλίου 22, 2009, 06:32:39 pm »
Μια στιγμούλα εγώ έχω από το πρωι που διαβάζω την εγκύκλιο και δε βαριέμαι ούτε δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με το θέμα και πάλι για κάποια πράγματα δεν μπορώ να αποφασίσω τι εννοούν στην εγκύκλιο οι αρμόδιοι του υπουργείου. ίσως και να είμαι χαζη...Αφού η emmaki έχει την ευελιξία της σκέψης και καταλαβαίνει πέντε πράγματα παραπάνω και έχει απαντήσει στις απορίες μας δεν καταλαβαίνω το λόγο γιατί να μην βοηθήσει και τους υπόλοιπους;

Αποσυνδεδεμένος kon_stantinos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος Vania

• Ιστορικό μέλος
  • οσο ζω....διαβαζω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #594 στις: Ιουλίου 22, 2009, 06:43:42 pm »
καλησπέρα! εμένα περισσότερο με μπέρδεψε η παράγραφος για τα ΚΕΔΔΥ!!! πρώτη φορά αναφέρεται κάτι τέτοιο! έχω λοιπόν τις εξής απορίες:

α) η προϋπηρεσία στα ΚΕΔΔΥ μετράει και στη γενική και στην ειδική εκπαίδευση

β) όσοι εργάζονται στα ΚΕΔΔΥ παίρνουν το επίδομα ειδικής αγωγής

γ) θα μας πάρουν στην περιοχή προτίμησης μας ανάλογα με τα κενά που υπάρχουν σε σχολεία και σε ΚΕΔΔΥ; δηλαδή αν για παράδειγμα στην τρίτη μου επιλογή (που μπορεί να διαφέρει σε σχολείο - πχ α' αθηνών- και σε ΚΕΔΔΥ -πχ α' κορινθίας) υπάρχει κενό σε ΚΕΔΔΥ με παίρνουν εκεί? (μάλλον μπερδεμένα το έθεσα... :))

δ) και τελικά για να συντομεύω -αν ξεπεράσουμε τους ηθικούς ενδοιασμούς περί ικανότητας και γνώσης- εσείς θα δηλώσετε ΚΕΔΔΥ ή θα το παρακάμψετε????συναεδελφοι και μενα τα ιδια ακριβως με απασχολουν...παρακαλω ας μας βοηθησει καποιος γιατι ειμαι βεβαιη πως στην ββαθμια  μου δεν θα χουν ιδεα... :-\

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #595 στις: Ιουλίου 22, 2009, 06:50:08 pm »
Μισό λεπ΄το. Εγώ θεωρώ ότι η εγκύκλιος είναι πολύ συγκεκριμένη.
1) Για να διδάξεις σε σχολέια κωφών και τυφλών ΔΕΝ φτάνει μόνο η γνώση νοηματική ή μρέιγ. Χρειάζονται ΚΑΙ τα υπόλοιπα προσόντα. Πέρισι ναι ίσχυε ότι μόνο με τη γνώση νοηματική/μπρέιγ έμπαιδες σε ΣΜΕΑ φέτος τα πράγματα άλλαξαν. Αν η φίλη σου θεωρεό ότι πρέπει να την πάρουν ας κάνει ένσταση στο υπουργέίο ή ας βάλει τη δευτεροβάθμια να κάνει συγκεκριμένη ερώτηση στο υπουργείο.
2) Πάντα, σε όλες τις εγκυκλίους, έγραφε ότι αν πας αναπληρωτής σε ΣΜΕΑ δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις τα χαρτιά σου και να σε πάρουν στη γενική αγωγή την ΙΔΙΑ χρονιά. Το ίδιο ισχύει και φέτος.
3) Αν εξαντληθούν οι πίνακες΄της ειδικής αγωγής, παίρνοπυν από τη γενική (όπως γινόταν κάθε φορά).
4) Η επιτυχ'ια στον ΑΣΕΠ μετρά για κατάταξη ανάμεσα σε άτομα με τα ίδια προσόντα (πχ και οι 2 μεταπτυχιακό)

Άλλο; Και μην μου επιτίθεστε. Όπως είπα ευελιξία σκέψης και διαβάστε και τι έχει ήδη γραφτεί εδώ μέσα, πολλές ερωτήσεις έχουν απαντηθε΄θ πολλές πολλές φορές και όμως συνεχίζουν να γίνονται. Επίσης ρίξτε και μία ματιά στο νόμο της ειδικής αγωγής....πολλά ανφέρονται και εκέι μέσα (αν και θεωρώ ότι για να εργαστείς σε ένα χώρο πρέπει να γνωρίζεις και το αντίστοιχο νομικό πλάισιο που τον διέπει). Εκέι θα δείετ και τα επιδόματα και ποιοι τα παίρνουν, και τις προϋπηρεσίες και άλλα πολλά. ;)

Αποσυνδεδεμένος PHYSCIENCE

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #596 στις: Ιουλίου 22, 2009, 06:57:36 pm »
Μετά την παραπάνω συζήτηση καταλήγω στο ότι ...... την ειδική την κάναμε .....και την ...... όλοι για να παντρευτούμε στο τέλος ....την γενική.
Ελπίζω κάποτε να σταματήσει να μετρά η προϋπηρεσία στην γενική ........και επειδή θα ρωτήσετε.....ΟΧΙ δεν το γράφει αυτό η εγκύκλιος.

Αποσυνδεδεμένος kon_stantinos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #597 στις: Ιουλίου 22, 2009, 07:06:10 pm »
Εφόσον χρειάζονται και τα υπόλοιπα προσόντα σαν απαραίτητη προυπόθεση στο να διδάξει κανείς στα σχολεία κωφών τότε γιατί αν δεν υπάρχουν άτομα απο τον πίνακα ειδικής αγωγής μπορούν να πάρουν απο τον γενικό πίνακα. Εσένα αυτό σου φαίνεται λογικό επειδή έτσι γινόταν κάθε φορά?. Σε κάθε περίπτωση προσπάθησα να μάθω μέσα απο το forum αν υπάρχει τρόπος όταν η επιλογή φτάσει να γίνει απο τον γενικό πίνακα (που κανονικά με βάση της προαπαιτήσεις της προκύρηξης δεν θα έπρεπε να γίνει) να επιλεχθεί αυτός που έχει όντως το προσόν της νοηματικής και τίποτε άλλο. Τώρα για τις ενστάσεις και τα υπόλοιπα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Μισό λεπ΄το. Εγώ θεωρώ ότι η εγκύκλιος είναι πολύ συγκεκριμένη.
1) Για να διδάξεις σε σχολέια κωφών και τυφλών ΔΕΝ φτάνει μόνο η γνώση νοηματική ή μρέιγ. Χρειάζονται ΚΑΙ τα υπόλοιπα προσόντα. Πέρισι ναι ίσχυε ότι μόνο με τη γνώση νοηματική/μπρέιγ έμπαιδες σε ΣΜΕΑ φέτος τα πράγματα άλλαξαν. Αν η φίλη σου θεωρεό ότι πρέπει να την πάρουν ας κάνει ένσταση στο υπουργέίο ή ας βάλει τη δευτεροβάθμια να κάνει συγκεκριμένη ερώτηση στο υπουργείο.
2) Πάντα, σε όλες τις εγκυκλίους, έγραφε ότι αν πας αναπληρωτής σε ΣΜΕΑ δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις τα χαρτιά σου και να σε πάρουν στη γενική αγωγή την ΙΔΙΑ χρονιά. Το ίδιο ισχύει και φέτος.
3) Αν εξαντληθούν οι πίνακες΄της ειδικής αγωγής, παίρνοπυν από τη γενική (όπως γινόταν κάθε φορά).
4) Η επιτυχ'ια στον ΑΣΕΠ μετρά για κατάταξη ανάμεσα σε άτομα με τα ίδια προσόντα (πχ και οι 2 μεταπτυχιακό)

Άλλο; Και μην μου επιτίθεστε. Όπως είπα ευελιξία σκέψης και διαβάστε και τι έχει ήδη γραφτεί εδώ μέσα, πολλές ερωτήσεις έχουν απαντηθε΄θ πολλές πολλές φορές και όμως συνεχίζουν να γίνονται. Επίσης ρίξτε και μία ματιά στο νόμο της ειδικής αγωγής....πολλά ανφέρονται και εκέι μέσα (αν και θεωρώ ότι για να εργαστείς σε ένα χώρο πρέπει να γνωρίζεις και το αντίστοιχο νομικό πλάισιο που τον διέπει). Εκέι θα δείετ και τα επιδόματα και ποιοι τα παίρνουν, και τις προϋπηρεσίες και άλλα πολλά. ;)

Αποσυνδεδεμένος tttzzz

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #598 στις: Ιουλίου 22, 2009, 07:09:19 pm »
Αυτό ακριβώς συζητούσα σήμερα με μια συνάδελφο physcience. Ότι όπως η προϋπηρεσία στη γενική δε μετράει στην ειδική, θα έπρεπε να ισχύει και το αντίστροφο. Η προϋπηρεσία να μετρά μόνο εκεί που προσφέρεται και όχι πάρε από δω για να χεις εκεί. Τότε πιστεύω πολλά πράγματα θα λειτουργούσαν καλύτερα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 22, 2009, 07:29:12 pm από tttzzz »
Μην αφήνεις ό,τι σε τρώει να χορτάσει..

Αποσυνδεδεμένος tttzzz

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #599 στις: Ιουλίου 22, 2009, 07:13:16 pm »
konstantine δεν σου είπε πως πρέπει να είναι τα πράγματα, αλλά πως είναι. Εχουν βάση αυτά που λες αλλά ισχύουν άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή και αυτά σου εξήγησε to emmaki
Μην αφήνεις ό,τι σε τρώει να χορτάσει..

Αποσυνδεδεμένος michalis

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #600 στις: Ιουλίου 22, 2009, 07:16:24 pm »
λειτουργούνε όλα τα υπόλοιπα καλά και μας χάλασε η εγκύκλιος της ειδικής. τα ίδια έγιναν και παλιότερα όταν ελλείψη πληροφορικάριων με σεμινάρια πήρανε καθηγητές άλλων ειδικοτήτων και τους προσλάβανε ως πληροφορικάριους. άρα πού ψάχνετε για λογική.?το τί είναι σωστό σε αυτή τη χώρα είναι γνωστό, το θέμα είναι ποιος θα το εφαρμόσει...

@kon stantinos όσο και να το ψάξεις δεν θα βγάλεις άκρη γιατί πέρισυ πήρανε απο τον γενικό πίνακα και βάλανε σε ειδικα΄στχολεία άτομα χωρίς τυπικά προσοντα(ασε τα ουσιαστικά), άρα και φέτος αν χρειαστεί έτσι θα τσιμπήσουν άτομα. αν έχει κάποιος πιστοποίηση νοηματικής καλό είναι να πάει απο την δευτεροβάθμια του και να τους το υπενθυμίζει ανα διαστήματα ώστε αν χρειαστεί να τον επιλέξουν. αν και νομίζω οτι καθώς πολλοί ασχολήθηκαν με την ειδικη αγωγή, braille και νοηματική δύσκολο να μην βρεθεί άτομο που να τα έχει όλα ή έστω τα 2 απο τα 3

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #601 στις: Ιουλίου 22, 2009, 07:17:49 pm »
Εφόσον χρειάζονται και τα υπόλοιπα προσόντα σαν απαραίτητη προυπόθεση στο να διδάξει κανείς στα σχολεία κωφών τότε γιατί αν δεν υπάρχουν άτομα απο τον πίνακα ειδικής αγωγής μπορούν να πάρουν απο τον γενικό πίνακα. Εσένα αυτό σου φαίνεται λογικό επειδή έτσι γινόταν κάθε φορά?. Σε κάθε περίπτωση προσπάθησα να μάθω μέσα απο το forum αν υπάρχει τρόπος όταν η επιλογή φτάσει να γίνει απο τον γενικό πίνακα (που κανονικά με βάση της προαπαιτήσεις της προκύρηξης δεν θα έπρεπε να γίνει) να επιλεχθεί αυτός που έχει όντως το προσόν της νοηματικής και τίποτε άλλο. Τώρα για τις ενστάσεις και τα υπόλοιπα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Το τι θα έπρεπε να γίνεται και το τι γίνεται τελικά, όπως και το τι είναι λογικό ή παράλογο, το ποιος έχει τα προσόντα και την ικανότητα να μπει στην Ε.Α. και ποιος όχι, είναι όντως άλλου παπά ευαγγέλιο. Εγώ απλά είπα τι λέει η εγκύκλιος και δεν έκανα σχόλια. Τα σχόλια μου πάνω στο θέμα των προσλήψεων της ειδικής αγωγής είναι άλλου και είναι πολύ συγκεκριμένα. Δεν θα τα αναλύσω ξανά.
Επίσης, δεν θέλω να μπω σε αντιπαραθέσεις με κανέναν συνάδελφο. Απλά κάποια πράγματα για το τι ισχύεί στην Ε.Α. και το τι γίνεται στο χώρο τα ξέρω πολύ καλά και από μέσα, μια και είμαι στο χώρο 8 χρόνια. Όσο για την εγκύκλιο....θεωρώ ότι δεν είναι πιο πολύπλοκη ή πιο απλή από άλλες χρονιές (ίσως πάλι είναι και κάνω λάθος)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182815
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773