0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μήπως να έρθει να μαλώσει και μένα αν δεν κάνω καλά τη δουλειά μου?!!
Πλέον, ΟΛΑ τα διαγωνίσματα θα τα πηγαίνουμε στο Δ/ντή για να τα εγκρίνει και μετά θα τα βάζουμε στους μαθητές.Θα πρέπει, λέει, να είναι κλιμακούμενης δυσκολίας, με Σ-Λ, πολλαπλής και κάποια πιο δύσκολα στο τέλος.
Υπηρετω και σε ενα μικρο μερος ,στη Σαμο,που ολα μαθαινονται, υπαρχει απιστευτη βαθμοθηρια και οι γονεις ερχονται στο σχολειο γαι να διαμαρτηρηθουν με το παραμικρο. Εχουν αποψη για τον τροπο που γινεται το μαθημα, για τα θεματα στα διαγωνισματα. Εγω δεν εχω καποιο προσωπικο παραδειγμα αλλα βλεπω συναδελφους ειδικα φιλολογους να τραβανε τα μαλλια τους με αυτα που ακουνε απο γονεις. Στο μεταξυ δεν ενδιαφερονται ουσιαστικα για την προοδο των παιδιων τους αλλα για την τεραστια αδικια που θα εχουν υποστει υποτιθεται τα βλασταρια τους απο τον ταδε αδικο-κακο καθηγητη. Θελω να ελπιζω πως αυτα συμβαινουν μονο εδω σε μια μικρη πολη 6000 κατοικων , που οι γονεις συναγωνιζονται για τους βαθμους των παιδιων τους και που παρεπιπτοντως εχει απο τα χαμηλοτερα ποσοστα επιτυχιας στις πανελληνιες, γυρω στο 44%. Γιατι σπανια υπαρχουν μετεξεταστεοι, τα παιδια και με 150 απουσιες περνουν την ταξη, και οι ντοπιοι καθηγητες ειναι καλα και αγαπημενοι με τους ντοπιους γονεις. οι οποιες αντιρρησεις στο συλλογο πνιγονται με τη δικαιολογια, πως κριμα το παιδι πρεπει να του δωθει αλλη μια ευκαιρια θαρρεις και το ιδιο δεν εχει ευθυνη για τον τεραστιο αριθμο αδικαιολογητων απουσιων! και οταν δινουν πανελληνιες σοκαρονται. Πραγματικα θελω να πιστευω και να ελπιζω πως αν με το καλο παρω μεταθεση για αλλο μερος, προς βορεια Ελλαδα τα πραγματα θα ειναι καλυτερα.
Πραγματικα θελω να πιστευω και να ελπιζω πως αν με το καλο παρω μεταθεση για αλλο μερος, προς βορεια Ελλαδα τα πραγματα θα ειναι καλυτερα.
Αυτό με το τι είναι παιδαγωγικό και τι αντιπαιδαγωγικό έχει ξεφτιλιστεί πια στο σχολείο. Μαλώνεις μαθητή και σου πετάει ότι "αυτό που κάνετε είναι αντιπαιδαγωγικό", (που στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει: εγώ είμαι το παιδί, αυτό που κάνεις δε μου αρέσει, άρα είναι αντιπαιδαγωγικό). Με τη λογική αυτή, τα αρχαία ελληνικά και τα μαθηματικά είναι αντιπαιδαγωγικά εκ φύσεως για το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών. Ακολουθείς μια μέθοδο διδασκαλίας που δεν αρέσει στο συνάδελφο, σου λέει "Αυτό που κάνεις είναι αντιπαιδαγωγικό". Ο Πλάτωνας θεωρούσε αντιπαιδαγωγικό να μην ισιώνουμε με τη χειροδικία τους "στραβούς" μαθητές. Πολλοί μαθητές και φοιτητές θεωρούν παιδαγωγικές τις καταλήψεις γιατί, μεταξύ άλλων, προάγουν την κοινωνικοποίηση και την πολιτική συνειδητοποίηση, τη στιγμή που συμμαθητές, συμφοιτητές, πρυτάνεις και διευθυντές τις θεωρούν αντιπαιδαγωγικές γιατί εμποδίζουν τα παιδιά από τον "αντικειμενικό" στόχο της απόκτησης γνώσης, δεξιοτήτων και επαγγελματικών δικαιωμάτων. Το θέμα είναι ότι το "αντιπαιδαγωγικό" προϋποθέτει και μια σαφή αντίληψη για το τι είναι "παιδαγωγικό" στην εκπαίδευση. Υπάρχουν ορισμένες αρχές που είναι συμφωνημένες στην κοινωνία που ζούμε, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός τους, και οι ίδιες αρχές συνιστούν και παιδαγωγικά αξιώματα, όπως π.χ.το να μη δέρνουμε τα παιδιά, να μην εξευτελίζουμε την προσωπικότητά τους, να μην τα διασύρουμε, να μην τα αποπλανούμε κλπ. Από 'κει και πέρα, υπάρχουν ποικίλες σχολές παιδαγωγικών αντιλήψεων, με διαφορετικές προτάσεις η καθεμιά. "Παιδαγωγικό" στην ελληνική εκπαίδευση θεωρείται γενικά αυτό που συμφέρει άμεσα το μαθητή και δεν αναγκάζει τον καθηγητή να πάρει σαφή θέση απέναντι σε προβλήματα (έτσι, παιδαγωγικό θεωρείται το να περνάει την τάξη μαθητής με 150 απουσίες, να προάγεται το Σεπτέμβρη στη Νεοελληνική Γλώσσα ο Κωστάκης που στη