0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ με τη συνάδελφο kastanaki.Τόση πια απαξίωση για κάτι που ακόμη δεν ισχύει και δεν το έχουμε δει να λειτουργεί στην πράξη? Για να μην παρεξηγούμαι, εννοώ στη βαθμίδα του γυμνασίου.Ελπίζω επίσης, πραγματικά Daniel, όσα λες, να είναι πραγματικά από καλή πρόθεση και αληθινό ενδιαφέρον για την παιδεία, και όχι να μιλάς εκ του ασφαλούς.
Ούτως ή άλλως, τα παιδιά εγκλωβισμένα είναι 6 μέρες την εβδομάδα, σε φροντιστήρια, μπαλέτα, ξένες γλώσσες, ωδεία, κτλ.
Ελπίζω επίσης, πραγματικά Daniel, όσα λες, να είναι πραγματικά από καλή πρόθεση και αληθινό ενδιαφέρον για την παιδεία, και όχι να μιλάς εκ του ασφαλούς.
Τα παιδιά, το τι πρέπει να περιλαμβάνει και πως ένα πρόγραμμα σπουδών σε μια σύγχρονη κοινωνία για να δομήσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και πολίτες, το πρώτο ζητούμενο δηλαδή σε μια οργανωμένη και πολιτισμένη κοινωνία δεν τα σκέφτεται κανένας..Πως θα τρουπώσει μόνο...Και βέβαια έτσι εκτιμούν την κατάσταση και οι πολιτευτές μας...Ξεκινάνε ανάποδα: Τι μας περισσεύει; Θεολόγοι; Φιλόλογοι; Ποιοι πιέζουν; Ποιοι φωνάζουν και πρέπει να τους εξευμενίσουμε; Ποιοι έχουν ισχυρό σύλλογο; Ποιοι έχουν πολλές ψήφους; Οι ΟΑΕΔίτες, οι ανάπηροι, οι τρίτεκνοι, οι γεωλόγοι, οι αρχιτέκτονες;.. Άσχετα αν πρέπει, πόσο και από ποιούς να διδαχθουν αυτά τα μαθήματα τα παιδιά ή όχι..
Τόση πια απαξίωση για κάτι που ακόμη δεν ισχύει και δεν το έχουμε δει να λειτουργεί στην πράξη?
Ευχαριστώ mat, το ήξερα.. Δεν είμαστε και λίγοι, απλά δε ..βρισκόμαστε...
Εξάλλου, δε νομίζω ότι υπάρχει εκπαιδευτικός που δε βάζει πρώτα και πάνω απ' όλα τους μαθητές και τη σωστή και ολοκληρωμενη παιδεία που θα πρέπει να τους παρέχεται. Οι αγωνίες όλων μας για το μέλλον των παιδιών νομίζω ότι μας ενώνουν.
Ούτως ή άλλως, αγαπητέ συνάδελφε, η λειτουργία, αν ποτέ ισχύσει τελικά ο θεσμός, θα είναι σε πιλοτική βάση, ήτοι δοκιμαστική. Εάν λοιπόν όντως δούμε ότι δε λειτουργεί σωστά, τότε ναι, ας εναντιωθούμε όλοι μαζί και ας παλέψουμε για την κατάργησή του. Θεωρώ όμως λάθος, πριν τεθεί κάτι σε ισχύ και το δούμε να δουλεύει στην πράξη, να το απαξιώνουμε και να μιλάμε αφοριστικά γι' αυτό. Όπως ανέφερες στο τελευταίο μήνυμά σου, αυτό το οποίο πρέπει να δούμε είναι να εξασφαλιστούν οι σωστές υποδομές και να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον όλων στη σωστή λειτουργία του θεσμού, προς όφελος σαφώς των παιδιών. Εξάλλου, δε νομίζω ότι υπάρχει εκπαιδευτικός που δε βάζει πρώτα και πάνω απ' όλα τους μαθητές και τη σωστή και ολοκληρωμενη παιδεία που θα πρέπει να τους παρέχεται. Οι αγωνίες όλων μας για το μέλλον των παιδιών νομίζω ότι μας ενώνουν. Ας μη βιαζόμαστε λοιπόν να βγάλουμε συμπεράσματα και ας αναμένουμε τις εξελίξεις.