*

Αποστολέας Θέμα: Ολοήμερα Γυμνάσια -Λύκεια  (Αναγνώστηκε 232285 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgos galos

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ολοήμερα Γυμνάσια
« Απάντηση #434 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 01:04:59 pm »
Γιατί νομίζετε ότι κι ο ΑΣΕΠ είναι αδιάβλητος? Όσο αποδείχτηκαν και οι πανελλήνιες εξετάσεις αδιάβλητες...Κι όταν διάβαζα για ΑΣΕΠ πέρσι, είχα φίλο που με κορόιδευε. Επειδή είχε γνωστό βουλευτή ο οποίος ο ίδιος του είχε πει ότι είναι διαβλητό το σύστημα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:42:42 »

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #435 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 01:10:55 pm »
Ας περιμένουμε τι θα γίνει με τον Εθνικό διάλογο που αναμένεται.Άλλωστε εκεί έχει ήδη προταθεί το ολοήμερο γυμνασιο.Πιστεύω πως αργότερα θα έχουμε νέα και για τη δευτεροβάθμια.Άλλωστε δεν είναι λογικό να λένε δημόσια δωρεάν παιδεία και ασχοληθούν μόνο με τα δημοτικά.Ας είμαστε αισιόδοξοι και παράλληλα να πιέζουμε τους αρμόδιους φορείς.
ποτε προβλέπεται;

Αποσυνδεδεμένος melina.an

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #436 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 01:12:45 pm »
Τι να περιμενουμε?
Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε τόσα χρόνια......
Γι΄αυτό και κάνουν ό,τι θέλουν και ό,τι τους βολεύει.......................!

Αποσυνδεδεμένος gelina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #437 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 01:16:02 pm »
ήδη και η ΠΔΣ δεν είναι ένα μικρό δείγμα ολοήμερου βθμιας??και η πρόθεση της Διαμαντοπούλου είναι το 2010 να διδάσκουν σ αυτή καθηγητές από τον πίνακα αναπληρωτών...
Δύο πράγματα είναι αιώνια: Το σύμπαν και η ανοησία των ανθρώπων… Αν και για το σύμπαν, έχω αρχίσει τελευταία να αμφιβάλλω…
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:42:42 »

Αποσυνδεδεμένος ολγα. χ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #438 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 01:38:13 pm »
Αφου θελουν ασεπ να δινουν και οι δασκαλοι ομως, αυτη ειναι η αξιοκρατια!Δεν καταλαβα αυτοι ειναι οι εξυπνοι και διοριζονται χωρις ασεπ ενω εμεις πρεπει να σκοτωνομαστε στο διαβασμα ?Γιατι να υπαρχει αυτη η διακριση στις προσληψεις?

Αποσυνδεδεμένος ankas

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #439 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 01:46:49 pm »
Ας περιμένουμε τι θα γίνει με τον Εθνικό διάλογο που αναμένεται.Άλλωστε εκεί έχει ήδη προταθεί το ολοήμερο γυμνασιο.Πιστεύω πως αργότερα θα έχουμε νέα και για τη δευτεροβάθμια.Άλλωστε δεν είναι λογικό να λένε δημόσια δωρεάν παιδεία και ασχοληθούν μόνο με τα δημοτικά.Ας είμαστε αισιόδοξοι και παράλληλα να πιέζουμε τους αρμόδιους φορείς.
ποτε προβλέπεται;
Το Νοέμβριο θα συνεχιστεί.Οπότε αναμένουμε τις εξελίξεις.!

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #440 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 02:10:16 pm »
Αφου θελουν ασεπ να δινουν και οι δασκαλοι ομως, αυτη ειναι η αξιοκρατια!Δεν καταλαβα αυτοι ειναι οι εξυπνοι και διοριζονται χωρις ασεπ ενω εμεις πρεπει να σκοτωνομαστε στο διαβασμα ?Γιατι να υπαρχει αυτη η διακριση στις προσληψεις?
αυτο δεν αποτελεί λύση στο προβλημα μας όμως...
εχουν την επιλογη να δινουν και οι δάσκαλοι, αλλα σκεψου πως η ύλη στο ασεπ καθορίζεται ισως και με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν για απορρόφηση.Δηλαδή για τους δασκαλούς θα είναι πολύ μικρότερη ύλη , ώστε να είναι τυπική η διαδικασία, και να περάσουν οι περισσότεροι ωστε να απορροφηθούν.Γιατι να δυσκολέψει τα πραγματα το κρατος με τις εξετασεις τους; και ποιος θα καλύψει μετά τα κενά των δασκάλων στα δημοτικά;και το βρίσκω και λογικό.
Το βασικό είναι όμως να μη φευγουμε από το στόχο μας και παρατηρώ πως συχνά αυτό γίνεται με το να αναλωνόμαστε με το θέμα τον δασκάλων και τη λογική "γιατί αυτοί και όχι εμείς".
Το ζητούμενο είναι άλλο συνάδελφοι, όχι τι να γίνει για να μη διορίζονται τόσο ευκολα οι δάσκαλοι (γιατί αυτοί ,και μπράβο τους, μια χαρα τα έχουν καταφέρει και με την επιλογή τους και με τις ενδεχόμενες πιέσεις τους) αλλά τι θα κάνουμε εμείς για να εισακουστούν τα αιτήματα μας και να καταφέρουμε κάποτε να εξασφαλίσουμε την επαγγελματική μας αποκατάσταση.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2009, 02:12:02 pm από grooog »

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #441 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 02:35:44 pm »
μεσα απο τον Εθνικο διαλογο μπορει να προκυψει προταση για ολοημερο γυμνασιο..συμφωνα με τα λεγομενα της υπουργου οσες  προτασεις του εθνικου διαλογου τελικα γινουν δεκτες θα εφαρμοστουν μετα απο 3 χρονια..καλο 2014 δηλαδη και αν..γιατι ακομα ουτε καν εχει ολοκληρωθει ο διαλογος..μεχρι να ψηφιστει κτλ...

το σιγουρο που εχουμε αυτη την στιγμη στα χερια μας ειναι οτι σε ολες τις επισημες δηλωσεις της συγκεκριμενης υπουργου(και οχι στις προγραμματικες δηλωσεις του κομματος) και τα 2 τελευταια χρονια ως αντιπολιτευση και σε οσες συνεντευξεις εχει δωσει απο τοτε που ανελαβε οι λεξεις ολοημερο γυμνασιο δεν εχουν αναφερθει ποτε....τονιζει συνεζως το ολοημερο δημοτικο..τωρα ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του...

Αποσυνδεδεμένος gelina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #442 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 02:44:32 pm »
βασικά σε ολοήμερο σχολείο αναφέρονται συνεχώς...τώρα αυτό έχει διττή σημασία..και αρνητική και θετική.όπως το εκλάβει κανείς..ενδεχομένως υπάρχει πρόθεση για ολοήμερα στη βθμια αλλά....
Δύο πράγματα είναι αιώνια: Το σύμπαν και η ανοησία των ανθρώπων… Αν και για το σύμπαν, έχω αρχίσει τελευταία να αμφιβάλλω…
Άλμπερτ Αϊνστάιν

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #443 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 02:50:47 pm »
- Ολοήμερο σχολείο ο γενικός κανόνας. Ως το τέλος της τετραετίας, το ολοήμερο Σχολείο θα είναι βασικός τύπος σχολείου σε όλες τις βαθμίδες. Αναδιοργανώνουμε και αναβαθμίζουμε την ολοήμερη παραμονή στο σχολείο. Εισάγουμε νέο ενιαίο ημερήσιο πρόγραμμα, όπου εντάσσονται οργανικά τα
μαθήματα του σημερινού πρωινού σχολείου και εφαρμόζεται το νέο εθνικό πλαίσιο προγράμματος.
(Απο τις προγραμματικές δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ πριν απο τις εκλογές. Λέει ξεκάθαρα για όλες τις βαθμίδες. Αν το πάρουνε πίσω, που ήδη συμβαίνει, τότε απλά είναι ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ..και η ανάλογη ιστοσελίδα όπου βρίσκεται η δήλωση: http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/bc9238d2-da18-45e9-a1f1-6038f1ef4f5c)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #444 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 02:56:41 pm »
Να σας πω εγώ τι κατάλαβα πρόσφατα μιλώντας με συναδέλφους που συμμετέχουν στην ένσταση κατά των ΟΑΕΔΙΤΩΝ...κατάλαβα ότι έχουμε συνδικαλιστές που είναι εκτός τόπου και χρόνου και μονίμως ζητάνε μαζικούς και άμεσους διορισμούς και κατάργηση του ΑΣΕΠ! Αυτά είναι τα μόνιμα αιτήματά τους! Αυτά όλα ακούγονται ωραία...αλλά δεν είμαστε στην Ελβετία,είμαστε στην Ελλάδα και μάλιστα εν μεσω οικονομικής κρίσης,οπότε το να μιλάμε σαν την Παπαρήγα δεν νομίζω να βοηθάει να μας πάρουν στα σοβαρά!!! Επίσης γιατί να καταργηθεί ο ΑΣΕΠ...ποιος μας είπε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να μπαίνουν χωρλις καμία αξιολόγηση ενώ όλοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα περνάν από διαδικασίες ελέγχου του ΑΣΕΠ...εκτός βέβαια από τις θέσεις που δεν συμμέτέχει ο ΑΣΕΠ όπως οι ΕΠΟΠ,η δημοτική αστυνομία,οι δήμοι και κάτι τέτοια....Εχουμε κι εμείς βέβαια τα παράθυρά μας...ΣΔΕ,Σιβιτανίδειος,εκκλησιαστικά...τώρα και ο ΟΑΕΔ  και ποιος ξέρει τι άλλο θα ακολουθήσει....!! Το θέμα είναι να εισακουστούν τα αιτήματά μας για περισσότερες πιστώσεις εκπαιδευτικών
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #445 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 03:04:04 pm »
ΛΩΡΑ φυσικά και έχεις δίκιο. Αλλά πού είναι κι αυτός ο σύλλογος ωρομίσθιων και αδιόριστων? Πάντως οι άλλοι όχι απλά χαρταετό πετάνε...ένα απο τα αιτήματά τους είναι να δημιουργηθούνε κατασκηνώσεις για τα παιδιά των εκπαιδευτικών. Και για ζητήματα όπως ολοήμερο γυμνάσιο, ούτε λόγος. Ναι, ήτανε να το ζήσω κι αυτό..
Που να το δεχτώ ότι ίσως το ολοήμερο γυμνάσιο δεν είναι πανάκεια. Τουλάχιστον όμως θα υπάρχει κι ένα φως στο τούνελ. Τώρα ούτε καν σπίθα δε βλέπουμε...και όλοι μαλώνουνε για το πώς αυτή η σπίθα θα γίνει φωτάκι...

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #446 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 03:09:02 pm »
Και για το ΑΣΕΠ, καλά κάνει και υπάρχει. ΟΜΩΣ για αυτές τις θέσεις στις οποίες ο υποψήφιος δεν έχει και μεγάλη σχέση. Δηλαδή εάν εγώ που έχω σπουδάσει σε φιλοσοφική θέλω να μπω στα ΚΕΠ, ναι ας εξεταστώ για να κριθώ εάν είμαι κατάλληλος. Όμως εάν πρόκειται για μια θέση στο σχολείο, γιατί να εξεταστώ? Εξετάσεις γι αυτόν το λόγο, έδινα 3 φορές το χρόνο επί 4 χρόνια. Τότε γιατί πηγαίνουμε πανεπιστήμιο, για να μας προετοιμάζει για το ΑΣΕΠ???

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #447 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 03:17:04 pm »
Και για το ΑΣΕΠ, καλά κάνει και υπάρχει. ΟΜΩΣ για αυτές τις θέσεις στις οποίες ο υποψήφιος δεν έχει και μεγάλη σχέση. Δηλαδή εάν εγώ που έχω σπουδάσει σε φιλοσοφική θέλω να μπω στα ΚΕΠ, ναι ας εξεταστώ για να κριθώ εάν είμαι κατάλληλος. Όμως εάν πρόκειται για μια θέση στο σχολείο, γιατί να εξεταστώ? Εξετάσεις γι αυτόν το λόγο, έδινα 3 φορές το χρόνο επί 4 χρόνια. Τότε γιατί πηγαίνουμε πανεπιστήμιο, για να μας προετοιμάζει για το ΑΣΕΠ???
Το ίδιο μπορεί να πει και  ο μηχανικός που μπαίνει στο δημόσιο που έχει τελείωσει και 5 χρόνια σπουδών και ο οποίος μπορεί να μη δίνει εξετάσεις,αλλά το ΑΣΕΠ  τον περνάει κοσκινο αν έχει μόρια από μεταπτυχιακό,από ξένες γλώσσες,από προυπηρεσία στη δουλειά κ.α... Και πολλοί άλλοι κλάδοι που μπαίνουν με το σύστημα μοριοδότησης κυρίως στις νομαρχίες και τα Υπουργεία και τους παίρνει χρόνια και χρήμα και κόπο για να μαζέχουν τα προσόντα που θα έπρεπε όπως λες να τα πιστοποιοεί το πτυχίο από μόνο του...!! Δεν λέω πως είναι δίκαιο...κι εγώ το ίδιο νιώθω...¨γιατί να με εξετάζουν όταν έχω δώσει τόσες φορές εξετάσεις"...αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή...δεν υπάρχουν πολλές θέσεις γιατί δεν δίνονται χρήματα για μισθούς κι όχι γιατί δεν υπάρχουν πραγματικές ανάγκες προσωπικού! Γι αυτό ξεψαχνίζουν και τον μηχανικό για να μπει στο δημόσιο,γι αυτό κι εμάς με τον ΑΣΕΠ!!
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656