0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: dd2 στις Αυγούστου 10, 2013, 09:00:43 amΕξαφανίζεται η Ιστορία στο νέο ΕΠΑΛ. Μόνο 1 ώρα στην Α΄τάξη.Μόνο αυτό;;Γλωσσική Υποστήριξη Α και
Εξαφανίζεται η Ιστορία στο νέο ΕΠΑΛ. Μόνο 1 ώρα στην Α΄τάξη.
Χωρίς να θέλω να το παίξω πνεύμα αντιλογίας και βρίσκοντας με απόλυτα σύμφωνο με τα γραφόμενα σας θα ήθελα το συγκεκριμένο νέο σχέδιο να οδηγήσει σε μια πραγματική αλλαγή η οποία πρέπει να συνοδεύεται από:α) αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξπολισμού των εγκαταστάσεωνβ) επικαιροποίση του διδακτικού υλικούγ) επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.Αν δεν τα δω αυτά τότε θα πω μια από τα ίδια (πάντως τα παραπάνω κοστίζουν με ότι συνεπάγεται αυτό για το Δημόσιο). Τώρα το τι θα ακολουθήσουν οι νέοι και κυρίως το μυαλό των γονιών τους θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως κρατώ μικρό καλάθι. Π.χ. η λογική - δεν πρόλαβα να δω το νομοσχέδιο αναλυτικά μπορεί να κάνω και λάθος - ότι οι μαθητές του Κλασικού (συγγνώμη γενικού ήθελα να πω) θα πάνε στο 4 έτος εξειδίκευσης χωρίς να έχουν μάθει τα βασικά της τεχνολογίας μόνο ως ανέκδοτο μου μοιάζει.
Δε χρειάζεται σχέδιο.Όσο γεμίζουμε άνεργους πτυχιούχους που ξόδεψαν μια περιουσία για να σπουδάσουν και τώρα κοιτάζουν θλιμμένοι το πτυχίο που έχουν κορνιζάρει στον τοίχο, θα αναγκαστούν να στραφούν και αλλού οι σύγχρονοι νέοι.
Παράθεση από: guestteacher στις Αυγούστου 10, 2013, 09:29:27 amΧωρίς να θέλω να το παίξω πνεύμα αντιλογίας και βρίσκοντας με απόλυτα σύμφωνο με τα γραφόμενα σας θα ήθελα το συγκεκριμένο νέο σχέδιο να οδηγήσει σε μια πραγματική αλλαγή η οποία πρέπει να συνοδεύεται από:α) αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξπολισμού των εγκαταστάσεωνβ) επικαιροποίση του διδακτικού υλικούγ) επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.Αν δεν τα δω αυτά τότε θα πω μια από τα ίδια (πάντως τα παραπάνω κοστίζουν με ότι συνεπάγεται αυτό για το Δημόσιο). Τώρα το τι θα ακολουθήσουν οι νέοι και κυρίως το μυαλό των γονιών τους θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως κρατώ μικρό καλάθι. Π.χ. η λογική - δεν πρόλαβα να δω το νομοσχέδιο αναλυτικά μπορεί να κάνω και λάθος - ότι οι μαθητές του Κλασικού (συγγνώμη γενικού ήθελα να πω) θα πάνε στο 4 έτος εξειδίκευσης χωρίς να έχουν μάθει τα βασικά της τεχνολογίας μόνο ως ανέκδοτο μου μοιάζει. Τα βασικά της τεχνολογίας; Σε πρακτικό επίπεδο αλλά και θεωρητικά αν είχαν την όρεξη, τα παιδιά μαθαίνουν πολύ περισσότερα απ'όσα θα μάθουν σε ένα αντίστοιχο ΤΕΙ.Και τα εργαστήρια σε πάρα πολλά ΕΠΑΛ είναι επαρκώς εξοπλισμένα.Δε περιμένεις φαντάζομαι να δεις για παράδειγμα καμιά Ferrari F1 στα εργαστήρια οχημάτων .
Μόνο απόφοιτοι της Γ' τάξης ΕΠΑΛ μπορούν να πάνε στο 4ο έτος.Ferrari μπορεί να μην φτιάχνουν στα ΕΠΑΛ, αλλά μία χαρά κάρτ έχω δει να φτιάχνουν.