*

Αποστολέας Θέμα: Και για μας που δεν θα διοριστούμε.....  (Αναγνώστηκε 22352 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Απ: Και για μας που δεν θα διοριστούμε.....
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 26, 2009, 07:18:05 pm »
Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς τι θέλουν οι εξεταστές, αλλά μπορώ να μιλήσω για τη δικλη μου εμπειρία (πριν από κάποιυς διαγωγνισμούς!!!!).
Δεν θα πω ψέματα, πήγα αδιάβαστη και αυτό γιατί μόλις είχα τελειώσει το μεταπτυχιακό μου και δεν είχα το κουράγιο να διαβάσω. Έγραψα λίγα πράγματα (γύρω στις 3 σελίδες) αλλά πολύ συγκεκριμένα (π.χ. η δραστηριότητα θα γίνει την τάδε χρονική στιγμη γιατι τότε τα παιδιά θα έχουν το κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο. Αφόρμηση: Τάδε γι΄αυτό και γι΄αυτό το λόγο, 1η φάση: Τάδε γιατί πρέπει 1,2,3, 2η φάση:Αυτό γιατί μπλα μπλα μπλα, Αξιολόγηση: Αυτό. Πολύ λίγα πράγματα, όχι βέβαια με τελίτσες, αλλά πολύ συγκεκριμένα. Δεν αναλώθηκα σε θεωρίες (π.χ. θα εφαρμόσω τη θεωρία του Χ γιατί αυτός λέει ότιτο παιδί τότε είναι έτσι, βέβαια ο Ψ λέει αυτό αλλά δεν είναι σωστό γιατί ο Π συμφωνεί με τον Χ κ.λ.π.)
Αυτή ήταν η δομή των απαντήσεων μου και πήρα βαθμό που μου εξασφάλισε το διορισμό μου από την πρώτη χρονιά. Αντίθετα, άλλες κοπέλες που έγραψαν με τον τρόπο που ανέφερα (και δεν χρησιμοποίησα εγώ) δεν πέρασαν σε κάποιες περιπτωσεις ούτε τη βάση!!!!
Α! Και κάτι ακόμα. Ευτυχώς που την πρώτη μέρα δεν άκουσα τίποτα από ό,τι έλεγαν έξω από την αίθουσα. Αν άκουγα δεν θα πήγαινα να γράψω τη δεύτερη, γιατί σύμφωνα με όσα λεγόταν δεν είχα γράψει τίποτα!!!

Υ.Γ.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:54:33 »

Αποσυνδεδεμένος maraki28

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 26, 2009, 07:34:41 pm »
ακριβως ετσι εμμακι κ η φιλη μου που κατεγραψε ετσι την δραστηριοτητα κ εγραψε με απλα κ κατανοητα λογια τη ν δραστηριοτητα ακολουθωντας αυτη την δομη οπως ειχαμε μαθει στο πανεπιστημιο αθηνων χωρις θεωρητικους κτλ διοριστηκε περυσι κ ειχε βαθμο στην ενοτητα αυτη 90 δηλ αριστα.εγω επηρεασμενη απο φροντι μπονια ακολουθησα τη δικη του δομη δεν πηγα ασχημα πηγα πολυ καλα αλλα δεν ιεμαι διοριστεα
μαρακι

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 26, 2009, 08:44:46 pm »
Κορίτσια και γω στην ίδια μοίρα είμαι! Απο το 84 στο 63 και μάλιστα για ένα 63 που όταν είπα σε καθηγητές μου απο το πανεπιστήμιο τι έγραψα μου είπαν οτι είμαι πάνω απο 80...Ξέρω κοπέλα που διορίστηκε με παπαγαλία όλο το ΔΕΠΠΣ , κοπέλα που έγραψε παπαγαλία μόνο τις αρχές και άλλες δυο που τα είχαν όλα μαζί. Αυτοί που διορθώνουν είναι πανεπιστημιακοί απλά το θέμα είναι οτι ο καθένας διορθώνει με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια και οτι είναι καθαρά θέμα τύχης...η φίλη μου χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και με προτζεκτ είχε 75 και γω με διαθεματικό, όπως υποτίθεται οτι έπρεπε, είχα πιο κάτω. Η δραστηριότητα θέλω και γω να μάθω πως έπρεπε να γραφτεί απλά, επειδή με όλες τις παραπάνω κάνω πολύ παρέα και ξέρω πολύ καλά πως γράφουν σας λέω οτι δεν έχουν πολλές ομοιότητες τα γραπτά τους....

Αποσυνδεδεμένος marianV

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • *******Κάθε μέρα μια καινούρια μέρα********
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 26, 2009, 08:50:35 pm »
              μετά απο πολύ..................υ κλάμα για το αποτέλεσμα (87,5 την πρώτη και 55 στην δεύτερη) κατέληξα οτι δεν μπορώ να αλλάξω το αποτέλεσμα (έχω σειρά κατάταξης 2500!) οπότε καλά θα κάνω να το ξεπεράσω.

Δεν ήρθε η ώρα να διοριστώ, όμως την χάρη δεν θα τους την κάνω. Θα ξαναδώσω και θα περάσω. Τουλάχιστον όσοι πετύχαμε θα έχουμε κάποια μόρια προσαύξησης επιπλέον στον επόμενο διαγωνισμό. Ας μην ξεχνάμε οτι μετά τους δασκάλους είναι η σειρά μας. Τα νηπιαγωγεία θα γίνουν ολα ολοήμερα και αν τελικά γίνει υποχρεωτική η φοίτηση και για τα προνήπια τότε σίγουρα θα διοριζόμαστε περισσότεροι κάθε φορά.
Δεν περιστρέφονται όλα γύρω απο τον Ασεπ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που τόσο καιρό είχαμε σε δεύτερη μοίρα. Φτανει πια!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:54:33 »

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 26, 2009, 08:58:05 pm »
marianV Μπράβο σου! και γω μαζί σου....όλη μας η ζωή και η ευτυχία δεν είναι ο ασεπ....καλός αλλα όχι αναγκαίος! Εννοείται οτι την επόμενη φορά θα τα πάμε καλύτερα και μέχρι τότε αφού το πολεμάμε θα δουλεψουμε και θα διαβάσουμε!!!! Καιρός και για άλλα πράγματα, οχι μόνο τον ασεπ..καλοκαίρι είναι!!! ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 26, 2009, 09:09:59 pm »
Και εγω είμαι μια απο αυτές που δεν διορίζονται και ουτε εχουν πιθανότητες για αναπληρώτριες...Ο βαθμός μου στο γνωστικό ήταν σοκαριστικός και με έκανε να κανω μια σοβαρή κριτικη στο διαβασμα μου και στις επιλογές μου...Αποφάσισα να παω φροντιστήριο και αυτό πλήρωσα(και καλά να πάθω) όπως και το να μην διαβάσω παπαγαλία κάποια πράγματα αλλά απλά να τα κατέχω. Χρειάστηκε λοιπόν παπαγαλία και πιο σοβαρό διάβασμα απο αυτό που έκανα! Δεν πειράζει... υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή και πολλές προοπτικές για επαγγελματική εξέλιξη... Εμένα δεν ήταν η ώρα μου να διοριστώ και ίσως καλύτερα για να αποκτήσω και εμπειρία σε ένα πιο οργανωμένο πλαίσιο.

Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους μας ;) Και να θυμάστε...Κανείς δεν χάνεται ;)

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 27, 2009, 12:59:29 am »

Και ας μην ξεχνάμε επίσης οτι άλλο τι λέει ο καθένας και άλλοι τι έχει γράψει....σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι επειδή κάποιος είπε οτι έγραψε το έκανε ή το αντίθετο...πολύ θέλουν να ελπίζουν λίγα και να λένε οτι δεν έγραψαν για να μην απογοητευτούν ή να πουν οτι προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν..
[/quote]

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Άλλοι είναι πολύ αυστηροί με τον εαυτό τους και άλλοι το αντίθετο. Φαντάζομαι  και με το άγχος και την ένταση της στιγμής λίγα άτομα έχουν την ικανότητα να είναι αντικειμενικά στην κρίση τους για τον εαυτό τους. Ακόμα όμως κι αν ήταν όλοι αντικειμενικοί με βάση ποια κριτήρια ακριβώς θα ήξέραν πως τα πήγαν;
Για παράδειγμα αν μας έδιναν  σε μια ομάδα νηπιαγωγών να δούμε το γραπτό ενός συγκεκριμένου ατόμου  και να το κρίνουμε άνετα στο σπίτι μας, πόσες διαφορετικές απόψεις θα ακούγαμε; Γιατί καθένας δίνει έμφαση σε συγκεκριμένα σημεία που θεωρεί οτι κάνουν ένα γραπτό να θεωρείται καλό ή καλύτερο από κάποιο άλλο.
  Και εδώ ακριβώς ερχόμαστε στους βαθμολογητές. Δεν αμφισβητώ τη γνώση τους αλλά θα ήθελα πολύ να ήξερα έχουν κάποια στάνταρ με τα οποία βαθμολογούν την απάντηση που είναι ανάπτυξης; Γενικά ελάχιστα ξέρω για το τι γίνεται. Μια γνωστη του γνωστού  ;D μου είχε πει π.χ. ότι τα χρήματα για κάθε γραπτό είναι λίγα και οτι η τάδε βαθμολογήτρια δυσανασχετούσε. Ίσως να ναι εντελώς άσχετη με την πραγματικότητα σαν πληροφορία αλλά από τότε δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να διορθώνει ώστε να το επιβεβαιώσω ή όχι. Γενικά σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν και "κακοί" επαγγελματίες και έστω και ένας από εμάς να πάρει χαμηλή βαθμολογία εξαιτίας του είναι άδικο. Συμφωνώ και με το ότι τα πολλαπλών είναι πολλές φορές λοττο και οτι επίσης ίσως αδικήσουν κάποιον που έχει γνώσεις με τον τρόπο που μπαίνουν, αλλά εγώ τα προτιμώ γιατί θα διορθωθούν σε όλους το ίδιο. Επίσης δεν αντέχω να γράφω,να γράφω και να πονάει το χέρι....να γλιστράει ο στυλός....και να είμαι τρεχάτε χεράκια μου ;D Το καλύτερο ίσως να 'ταν να μπαίνουν επιλογών όχι σε στυλ παγίδας, αλλά να εξετάζουν όντως την κρίση και το εύρος της γνώσης.
  Το συμπέρασμά μου είναι ότι εφόσον διαγωνιζόμαστε τόσα άτομα και πρέπει να μπουν τόσοι λίγοι οι τρόποι εξέτασης είναι δύσκολο να είναι όπως θα θέλαμε γιατί ενδεχομένως να ήταν πολύ περισσότερα τα άτομα που θα τα κατάφερναν και άρα ποιοί θα διορίζονταν;
    Αν κάποιος ξέρει περισσότερα για το θέμα και μπορεί να με βοηθήσει να το δω πιο σφαιρικά θα θελα πολύ να ακούσω την αποψή του..

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 27, 2009, 01:08:23 am »
             μετά απο πολύ..................υ κλάμα για το αποτέλεσμα (87,5 την πρώτη και 55 στην δεύτερη) κατέληξα οτι δεν μπορώ να αλλάξω το αποτέλεσμα (έχω σειρά κατάταξης 2500!) οπότε καλά θα κάνω να το ξεπεράσω.

Δεν ήρθε η ώρα να διοριστώ, όμως την χάρη δεν θα τους την κάνω. Θα ξαναδώσω και θα περάσω. Τουλάχιστον όσοι πετύχαμε θα έχουμε κάποια μόρια προσαύξησης επιπλέον στον επόμενο διαγωνισμό. Ας μην ξεχνάμε οτι μετά τους δασκάλους είναι η σειρά μας. Τα νηπιαγωγεία θα γίνουν ολα ολοήμερα και αν τελικά γίνει υποχρεωτική η φοίτηση και για τα προνήπια τότε σίγουρα θα διοριζόμαστε περισσότεροι κάθε φορά.
Δεν περιστρέφονται όλα γύρω απο τον Ασεπ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που τόσο καιρό είχαμε σε δεύτερη μοίρα. Φτανει πια!!!

Μπράβο και από μένα!!!! Συμφωνώ και επαυξάνω !!!!  :D

Αποσυνδεδεμένος aggeliki22

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση - Π60
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 27, 2009, 12:13:05 pm »
Μπράβο κορίτσια! Κι εγώ εκεί τείνω να καταλήξω,αλλά θέλω λίγο χρόνο ακόμη για να το ξεπεράσω. Κι όσο πιο πολύ διαβάζω για το τι έγραψαν όσες διορίστηκαν τόσο χειρότερα γίνομαι! Οκ,στη δραστηριότητα το ξέρω οτι βλακωδώς δεν είχα επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση,το δέχομαι οτι μου έκοψαν βαθμούς απο αυτό. Αλλά στο δεππσ δεν καταλαβαίνω! Εκτός αν μου έπιασαν το δεππσ σχεδον ολόσωστο και μου ακύρωσαν όλη τη δραστηριότητα. Πήρα 48 τη δεύτερη μέρα. Χάλια! Γενικά ξερω αρκετούς που πήραν τόσο και φουντώνει λίγο η απελπισία μου,γιατί σκέφτομαι οτι με 1,2 ή 5 μόρια παραπάνω, τουλάχιστον θα είχαμε κάποια μόρια για την επόμενη φορά. Τέλος πάντων,δέχομαι οτι κάτι δεν έκανα σωστά (ή όπως λέει η βικυ23,έτυχε και σε μένα ο αυστηρός εξεταστής  :P ) και μεγαλυτερη προσπάθεια την επόμενη φορά! Καλό κουράγιο και υπομονή σε όλες μας! Και μη μας παίρνει απο κάτω!
it's better to die upon your feet than to live upon your knees

Αποσυνδεδεμένος marianV

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • *******Κάθε μέρα μια καινούρια μέρα********
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 27, 2009, 12:27:43 pm »
                 ζούσαμε και προ ασεπ και θα ζήσουμε και μετά ασεπ. Το θέμα είναι να καταλάβουμε τι πήγε λάθος για να μην ξαναπάει και του χρόνου. Ομως επιτρέψτε μου να σας πω οτι δεν είναι κατάλληλη η στιγμή για να το συζητάμε. Πρέπει όλες να ηρεμησουμε.

Ας πάμε για μπανάκι και που ξέρετε; Μπορεί βρεγμένες, πασαλιμένες με λάδι, με το καφεδάκι στο χέρι και κοιτώντας την θάλασσα να μας έρθει η Θεία Έμπνευση και να καταλάβουμε........... γιατί με το πήξιμο που έχω τις τελευταίες ημέρες όλα τα περιστέρια της αττικής να πετάξουν πάνω απο το κεφάλι μου δεν θα καταλάβω τίποτα!!!!

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 27, 2009, 12:42:33 pm »
βρεχει κανει κρυο και συνεφφια και ο καιρος εναντιον μου ουτε να ξεχαστω στην παραλια δεν μπορω
οσο και να χτυπιεμαι αυτο ειναι που δν μπορω να καταλαβω τι εκανα λαθος
γιαυτο και θα την κανω την ενσταση
δευτερα πρωι θα παρω τηλ
και ας μην κερδισω τπτ!!
θελω να το ξεχασω αλλα δν μπορω σιγουρα θα το ξεπερασουμε ολες -οι αλλα ακομα ειναι πολυ βαρυ τουλαχιστον για μενα (3η φορα αλλα πρωτη σοβαρη , ωριμη και συνειδητοποιημενη με διαβασμα και κουραση οποτε να με βγαζουν αχρηστη τις 2 πρωτες φορες δεκτον αλλα και τωρα ε οχι δν το δεχομαι )
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 27, 2009, 12:42:53 pm »
                ζούσαμε και προ ασεπ και θα ζήσουμε και μετά ασεπ. Το θέμα είναι να καταλάβουμε τι πήγε λάθος για να μην ξαναπάει και του χρόνου. Ομως επιτρέψτε μου να σας πω οτι δεν είναι κατάλληλη η στιγμή για να το συζητάμε. Πρέπει όλες να ηρεμησουμε.

Ας πάμε για μπανάκι και που ξέρετε; Μπορεί βρεγμένες, πασαλιμένες με λάδι, με το καφεδάκι στο χέρι και κοιτώντας την θάλασσα να μας έρθει η Θεία Έμπνευση και να καταλάβουμε........... γιατί με το πήξιμο που έχω τις τελευταίες ημέρες όλα τα περιστέρια της αττικής να πετάξουν πάνω απο το κεφάλι μου δεν θα καταλάβω τίποτα!!!!

++++++++++++++++++++
 να'σαι καλά βρε marianV! Μ'έκανες και γέλασα!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 27, 2009, 12:52:52 pm »
βρεχει κανει κρυο και συνεφφια και ο καιρος εναντιον μου ουτε να ξεχαστω στην παραλια δεν μπορω
οσο και να χτυπιεμαι αυτο ειναι που δν μπορω να καταλαβω τι εκανα λαθος
γιαυτο και θα την κανω την ενσταση
δευτερα πρωι θα παρω τηλ
και ας μην κερδισω τπτ!!
θελω να το ξεχασω αλλα δν μπορω σιγουρα θα το ξεπερασουμε ολες -οι αλλα ακομα ειναι πολυ βαρυ τουλαχιστον για μενα (3η φορα αλλα πρωτη σοβαρη , ωριμη και συνειδητοποιημενη με διαβασμα και κουραση οποτε να με βγαζουν αχρηστη τις 2 πρωτες φορες δεκτον αλλα και τωρα ε οχι δν το δεχομαι )

Έχεις απόλυτο δικιο. Εγω δεν πρόκειται να κάνω ένσταση γιατι ξερω οτι ψυχολογικά θα με ρίξει πολύ περισσότερο. Αλλά νομίζω οτι σου είναι σημαντικό για να ηρεμήσεις, οπότε κάν'το! Όλες εδω ξέρουμε την προσπάθειά σου και το πόσο άξιζες να μπεις. Όσο εκνευριστικό κι αν ακούγεται, έχω καταλήξει οτι απλά κάποιες φορές γίνονται μεγάλες αδικίες δυστυχώς  >:( >:( :'(

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 27, 2009, 01:16:37 pm »
 σε ευχαριστω...... να σαι καλα  ;)
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 661
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)