0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: emmaki στις Ιουνίου 29, 2009, 07:05:11 pmΔηλαδή, συγνώμη, από όλα αυτά εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι: 1) Υποαπασχοληθείτε μέχρι τα 45, και μετά μην ανησυχείτε γιατί θα διοριστείτε (αν τελικά γίνει αυτό δεκτό)2) Μην ανησυχείτε, ψάξτε και βρείτε βύσματα για να πάρετε ώρες ΠΔΣ, ΟΑΕΔ, Σιβητανείδειο ΄(είμαι σίγουρη ότι γράφεται αλλιώς!) κλπ3) Κάντε πολλά παιδιά και θα διοριστείτε!Και οι υπόλοιποι; Στο πηγάδι κατουρήσαμε; Εγώ δηλαδή που μέχρι τα 30 μου παιδεύομαι με μεταπτυχιακά για να γίνω καλύτερη στην επιστήμη μου και δεν έχω παντρευτεί, και δεν έχω κάνει 3,4,5 παιδιά; Θα πρέπει να περιμένω μέχρι τα 45 μου;Ε, λοιπόν, όχι! Δεν το δέχομαι αυτό! Αυτός που έιναι 45 χρονών σήμερα, λογικά έχει πτυχίο εδώ και 20 χρόνια (τουλάχιστον). Πριν από 20 χρόνια όλες οι ειδικότητες δεν ήταν έτσι όπως είναι σήμερα. Αν το προσπαθούσε έστω και λίγο θα ήταν διορισμένος τώρα.Με την ίδια λογική, εγώ θέλω να διορίζονται αμέσως όσοι έχουν διδακτορικό. Άλλος θέλει να διορίζονται όσοι έχουν βγάλει άριστα στι πτυχίο τους. Άλλος όσοι είναι από παραμεθώριο περιοχή (χμμμμ αυτό θα με βόλευε και μένα), άλλος όσοι είναι ξανθοί (και αυτό θα με βόλευε) ή μελαχροινοί ή όσοι έχουν το ίδο όνομα με τον υπουργό.....Νομίζω ότι όλοι πλέον θέλουμε όλα να μας έρχονται στο πιάτο και να μας μασάνε και την τροφή μας!!!!Το πιο δίκαιο για ΟΛΟΥΣ είναι να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ μαζί για να γίνονται διορισμοί μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Αν ο καθένας βγαίνει και κάνει μία πρόταση για το ποιοί πρέπει να προηγούνται στους διορισμούς....We sat the boat, my friends!!!!!Υ.Γ. Κανονικά ίσως δεν θα έπρεπε να παίρνω μέρος σε τέτοιες συζητήσεις, γιατί έχω διοριστέι. Στρώθηκα, διάβασα, έγραψα στον ΑΣΕΠ και διορίστηκα. Μετά έκανα και δεύτερο μεταπτυχιακό, που δεν μου αναγνωρίζεται πουθενά φυσικά (γιατί στην Ε΄λλάδα δεν θέλουμε πολλά προσόντα στους δασκάλους μας) και τώρα κάνω το διδακτορικό μου. Αλλά πιστεύω ότι ο τρόπος διορισμού και η διεκδίκηση του πιο δίκαιου τρόπου είναι υπόθεση που αφορά όλους μας.Αν καταλαβα καλα μενεις με τους γονεις σου ακομα γι αυτο εχεις χρονο για τοσο διαβασμα αν εχεις οικογενεια με μικρο παιδι πιστεψε με ολα αυτα ειναι πολυ δυσκολα γιατι ταυτοχρονα πρεπει και να δουλευεις οπου βρεις αρκει να προσφερεις στην οικογενεια.Δεν υπαρχει η πολυτελεια του χρονου για καλο διαβασμα.Και παραλληλα καθε χρονια να τρεχεις για αιτησεις που ομως πεφτουν στο κενο.
Δηλαδή, συγνώμη, από όλα αυτά εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι: 1) Υποαπασχοληθείτε μέχρι τα 45, και μετά μην ανησυχείτε γιατί θα διοριστείτε (αν τελικά γίνει αυτό δεκτό)2) Μην ανησυχείτε, ψάξτε και βρείτε βύσματα για να πάρετε ώρες ΠΔΣ, ΟΑΕΔ, Σιβητανείδειο ΄(είμαι σίγουρη ότι γράφεται αλλιώς!) κλπ3) Κάντε πολλά παιδιά και θα διοριστείτε!Και οι υπόλοιποι; Στο πηγάδι κατουρήσαμε; Εγώ δηλαδή που μέχρι τα 30 μου παιδεύομαι με μεταπτυχιακά για να γίνω καλύτερη στην επιστήμη μου και δεν έχω παντρευτεί, και δεν έχω κάνει 3,4,5 παιδιά; Θα πρέπει να περιμένω μέχρι τα 45 μου;Ε, λοιπόν, όχι! Δεν το δέχομαι αυτό! Αυτός που έιναι 45 χρονών σήμερα, λογικά έχει πτυχίο εδώ και 20 χρόνια (τουλάχιστον). Πριν από 20 χρόνια όλες οι ειδικότητες δεν ήταν έτσι όπως είναι σήμερα. Αν το προσπαθούσε έστω και λίγο θα ήταν διορισμένος τώρα.Με την ίδια λογική, εγώ θέλω να διορίζονται αμέσως όσοι έχουν διδακτορικό. Άλλος θέλει να διορίζονται όσοι έχουν βγάλει άριστα στι πτυχίο τους. Άλλος όσοι είναι από παραμεθώριο περιοχή (χμμμμ αυτό θα με βόλευε και μένα), άλλος όσοι είναι ξανθοί (και αυτό θα με βόλευε) ή μελαχροινοί ή όσοι έχουν το ίδο όνομα με τον υπουργό.....Νομίζω ότι όλοι πλέον θέλουμε όλα να μας έρχονται στο πιάτο και να μας μασάνε και την τροφή μας!!!!Το πιο δίκαιο για ΟΛΟΥΣ είναι να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ μαζί για να γίνονται διορισμοί μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Αν ο καθένας βγαίνει και κάνει μία πρόταση για το ποιοί πρέπει να προηγούνται στους διορισμούς....We sat the boat, my friends!!!!!Υ.Γ. Κανονικά ίσως δεν θα έπρεπε να παίρνω μέρος σε τέτοιες συζητήσεις, γιατί έχω διοριστέι. Στρώθηκα, διάβασα, έγραψα στον ΑΣΕΠ και διορίστηκα. Μετά έκανα και δεύτερο μεταπτυχιακό, που δεν μου αναγνωρίζεται πουθενά φυσικά (γιατί στην Ε΄λλάδα δεν θέλουμε πολλά προσόντα στους δασκάλους μας) και τώρα κάνω το διδακτορικό μου. Αλλά πιστεύω ότι ο τρόπος διορισμού και η διεκδίκηση του πιο δίκαιου τρόπου είναι υπόθεση που αφορά όλους μας.
Αυτή η επιστολή των 45άρηδων είναι από τις πιο κραυγαλέες διακηρύξεις ρεμαλοσύνης (σόρρυ για το νεολογισμό) που έχω διαβάσει.