*

Αποστολέας Θέμα: Η κρυφη γοητεια των 45 !!  (Αναγνώστηκε 6939 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Απ: Η κρυφη γοητεια των 45 !!
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 29, 2009, 08:52:11 pm »
Δηλαδή, συγνώμη, από όλα αυτά εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι:
1) Υποαπασχοληθείτε μέχρι τα 45, και μετά μην ανησυχείτε γιατί θα διοριστείτε (αν τελικά γίνει αυτό δεκτό)
2) Μην ανησυχείτε, ψάξτε και βρείτε βύσματα για να πάρετε ώρες ΠΔΣ, ΟΑΕΔ, Σιβητανείδειο ΄(είμαι σίγουρη ότι γράφεται αλλιώς!) κλπ
3) Κάντε πολλά παιδιά και θα διοριστείτε!

Και οι υπόλοιποι; Στο πηγάδι κατουρήσαμε; Εγώ δηλαδή που μέχρι τα 30 μου παιδεύομαι με μεταπτυχιακά για να γίνω καλύτερη στην επιστήμη μου και δεν έχω παντρευτεί, και δεν έχω κάνει 3,4,5 παιδιά; Θα πρέπει να περιμένω μέχρι τα 45 μου;
Ε, λοιπόν, όχι! Δεν το δέχομαι αυτό! Αυτός που έιναι 45 χρονών σήμερα, λογικά έχει πτυχίο εδώ και 20 χρόνια (τουλάχιστον). Πριν από 20 χρόνια όλες οι ειδικότητες δεν ήταν έτσι όπως είναι σήμερα. Αν το προσπαθούσε έστω και λίγο θα ήταν διορισμένος τώρα.

Με την ίδια λογική, εγώ θέλω να διορίζονται αμέσως όσοι έχουν διδακτορικό. Άλλος θέλει να διορίζονται όσοι έχουν βγάλει άριστα στι πτυχίο τους. Άλλος όσοι είναι από παραμεθώριο περιοχή (χμμμμ αυτό θα με βόλευε και μένα), άλλος όσοι είναι ξανθοί (και αυτό θα με βόλευε) ή μελαχροινοί ή όσοι έχουν το ίδο όνομα με τον υπουργό.....

Νομίζω ότι όλοι πλέον θέλουμε όλα να μας έρχονται στο πιάτο και να μας μασάνε και την τροφή μας!!!!

Το πιο δίκαιο για ΟΛΟΥΣ είναι να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ μαζί για να γίνονται διορισμοί μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Αν ο καθένας βγαίνει και κάνει μία πρόταση για το ποιοί πρέπει να προηγούνται στους διορισμούς....We sat the boat, my friends!!!!!

Υ.Γ. Κανονικά ίσως δεν θα έπρεπε να παίρνω μέρος σε τέτοιες συζητήσεις, γιατί έχω διοριστέι. Στρώθηκα, διάβασα, έγραψα στον ΑΣΕΠ και διορίστηκα. Μετά έκανα και δεύτερο μεταπτυχιακό, που δεν μου αναγνωρίζεται πουθενά φυσικά (γιατί στην Ε΄λλάδα δεν θέλουμε πολλά προσόντα στους δασκάλους μας) και τώρα κάνω το διδακτορικό μου. Αλλά πιστεύω ότι ο τρόπος διορισμού και η διεκδίκηση του πιο δίκαιου τρόπου είναι υπόθεση που αφορά όλους μας.

Αν καταλαβα καλα μενεις με τους γονεις σου ακομα γι αυτο εχεις χρονο για τοσο διαβασμα αν εχεις οικογενεια με μικρο παιδι πιστεψε με ολα αυτα ειναι πολυ δυσκολα γιατι ταυτοχρονα πρεπει και να δουλευεις οπου βρεις αρκει να προσφερεις στην οικογενεια.Δεν υπαρχει η πολυτελεια του χρονου για καλο διαβασμα.Και παραλληλα καθε χρονια να τρεχεις για αιτησεις που ομως πεφτουν στο κενο.

Και όμως, από τότε που τελείωσα το σχολείο δεν μένω με τους γονείς μου. Από τα 18 μου που πέρασα στο πανεπιστήμιο μένω μόνη μου και συντηρώ τον εαυτό μου (είτε είμαι στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό) αποκλειστικά μόνη μου. Δεν λέω ότι είναι εύκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Δουλεύοντας, λοιπόν, 15 ώρες την εβδομάδα σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα και ερευνητικά προγράμματα κατάφερα και βρήκα χρόνο για διάβασμα για τον ΑΣΕΠ. Τώρα, όντας διορισμένη, κάνω διδακτορικό στο εξωτερικό, έχω πάρει εκπαιδευτική άδεια, αλλά επειδή προφανώς και στο υπουργείο θεωρούν (όπως εσύ και πολλί άλλοι) ότι έχω από πίσω τους γονείς μου, δεν με έχουν πλρώσει ακόμα, οπότε αναγκάζομαι και δουλεύω και εδώ πλήρες ωράριο και ταυτόχρονα κάνω την έρευνα μου και προχωρώ κανονικότατα.

Όταν κάποιος θέλει να κάνει κάτι, να μαζέψει μόρια, να δουλέψει, να διαβάσει, να είναι καλός οικογενειάρχης, μπορεί. Όπως είπα δεν είναι έυκολο, αλλά δεν είναι και αδύνατο ή απαγορευτικό! Μην τρελαθούμε τώρα ότι κάποιος εδώ και 20 χρόνια (τουλαχιστον) δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά στην ειδικότητα του και να μαζέψει μόρια διορισμού....
Όσο για φιλιλόγους, ξέρω επίσης πολλούς που δουλέυοντας λίγο λίγο, σε ΠΔΣ, ειδική αγωγή, παράλληλη στήριξη κλπ, σαν μυρμηγκάκια, μάζεψαν μόρια τα τελευταία 5-6 χρόνια και του χρόνου θα διοριστούν. Αυτοί και οικογένειες έχουν κάνει και παιδιά και από όλα
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:18:27 »

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 29, 2009, 08:52:25 pm »
Μάρκο κανένας δε μισεί κανέναν (τουλάχιστον όχι εγώ). Συζήτηση κάνουμε και ο καθένας λέει τη γνώμη του. Άλλωστε νομίζω ότι αυτός είναι και ένας από τους λόγους ύπραξης του forum, η συζήτηση δηλαδή της εκπαιδευτικής επικαιρότητας.
 ;)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 29, 2009, 09:17:06 pm »
αλλο ειπα, εν πασει περιπτωση, ...........
πολυ σωστα νομιζεις. μακαρι να ειναι ολοι ετσι, αλλα βλεπεις ποσο ευκολα ξεφευγουν οι συναδελφοι και "κλειδωνονται" τα τοπικς στην αρχη τους ακομα.συμφωνεις με αυτο.
 επι της ουσιας ομως, δηλ. καλα τα λεμε ολοι μας εδω και μπραβο μας, αλλα τι κανουν οι συλλογοι πανω σε αυτο? τι γινεται? αυτη ειναι η ουσια.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 30, 2009, 08:11:29 am »

Αυτή η επιστολή των 45άρηδων είναι από τις πιο κραυγαλέες διακηρύξεις ρεμαλοσύνης (σόρρυ για το νεολογισμό) που έχω διαβάσει.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  ::)  :-X
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά