0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα ήθελα να ακούσετε μια συμβουλή ακόμα κι αν δεν συμφωνήσετε από μία....παντρεμένη. Τα σχέδια γάμου δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον ΑΣΕΠ και τον ενδεχόμενο διορισμό. Όταν βρίσκεις τον άνθρωπό σου και σε βρίσκει και αυτός και υπάρχει πραγματική αγάπη, κανένας ΑΣΕΠ δε θα καθυστερήσει την επιλογή σας. Αυτό θα το διαπιστώσετε αργά ή γρήγορα και εσείς. Επίσης, όταν παντρεύεσαι τον άνθρωπό σου δεν κάνεις σκέψεις του στυλ "να με ταϊζει εμένα ένας άντρας". Δεν είναι πλέον δύο άτομα τότε. Είναι μια οικογένεια και αν μπορεί να βοηθήσει εσένα θα το κάνει εφόσον σ΄αγαπά και εφόσον κερδίζει περισσότερα χρήματα. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και η γυναίκα αν βρισκόταν σε πλεονεκτικότερη οικονομικά θέση. Δεν είναι θέμα αξιοπρέπειας, δεν είναι χωριστά ταμεία και σπίτια, γιατί τότε απλά δεν υπάρχει γάμος!Από την άλλη δε θα θεωρούσα το γάμο επένδυση ζωής, γιατί με τις σύγχρονες συνθήκες δεν είναι εύκολο αυτή να αποδίδει πάντα. Είναι μια συνεχής προσπάθεια, είναι σα να δίνεις κάθε μέρα εξετάσεις και να πρέπει να είσαι επιτυχών για να μπορείς να τον διατηρείς ζωντανό! Προχωρήστε μπροστά με όνειρα για διορισμό αλλά μην σκέφτεστε πως μόνο μέσα από το διορισμό θα εξασφαλίσετε τα όνειρα ζωής...
Όταν βρίσκεις τον άνθρωπό σου και σε βρίσκει και αυτός και υπάρχει πραγματική αγάπη, κανένας ΑΣΕΠ δε θα καθυστερήσει την επιλογή σας. Αυτό θα το διαπιστώσετε αργά ή γρήγορα και εσείς.
Τι σχέση έχει ο διαγωνισμός με το γάμο;;; Δεν κατάλαβα πώς μπλεχτήκαμε. Για να πω προσωπικό παράδειγμα, είμαι παντρεμένη εδώ και 1μιση χρόνο περίπου, χωρίς να είμαι διορισμένη. Φυσικά και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, δεν το βρίσκω όμως λογικό να περιμέναμε πότε και αν θα διοριστώ για να κάνουμε αυτό το βήμα, εφόσον είχαμε ήδη περάσει πολλά και νιώθαμε έτοιμοι για το βήμα αυτό. Γιατί πολύ απλά μπορεί να αργήσω πολύ να διοριστώ, ίσως και ποτέ, κανείς δεν ξέρει. Δεν θα άφηνα το διαγωνισμό να καθορίσει τη ζωή μου. Ας ξεκολλήσουμε λίγο από την νοοτροπία του δημοσίου, ανήκει σε άλλες εποχές και άλλες γενιές- σε αυτές που κατάντησαν την Ελλάδα στο σημερινό της χάλι και εμάς να τρέχουμε και να μην φτάνουμε. Δεν σημαίνει ότι όποιος δεν είναι στο δημόσιο δεν έχει ζωή. Υπάρχουν άτομα του ιδιωτικού τομέα που είναι πολύ πιο επιτυχημένα και δημιουργικά από του δημοσίου. Σίγουρα οι συνθήκες εργασίας εκεί είναι πιο δύσκολες. Όσο όμως είμαστε υγιείς, κανένας μας δεν χάνεται. Σε όποιον κλάδο και αν εργάζεται.
σχετικά με τα οικονομικά μου και εγώ εδώ και ένα χρόνο συντηρούμαι από τους δικούς μου. πληγώνεται βέβαια ο εγωισμός μου αλλά το να δώσω ασεπ ήταν πρωτίστως οικογενειακή επιλογή.
Η δουλειά καθορίζει το γάμο,με την ύπαρξή της ή όχι και όχι ειδικά η δουλειά στο δημόσιο.Αν υπάρχει δουλειά γιατί να μην προχωρήσεις σε γάμο.Αν όμως δεν υπάρχει πως θα παντρευτείς?Ποιος θα σε συντηρήσει εσένα και την οικογένειά σου?Οι γονείς?Και αυτό το βάρος οι γονείς θα το κουβαλήσουν?Είναι τραγικό να περιμένει κάποιος σώνει και ντε να διοριστεί για να παντρευτεί,δεδομένου ότι έχει δουλειά που να μπορεί να το συντηρήσει.
Μην είσαι τόσο κυνική...σκέψου πως το επάγγελμα που επιλέξαμε είναι σκληρό και πως όπως σε όλα τα επαγγέλματα έτσι και σε αυτό μπορείς να αποδείξεις την αξία σου και να πας πολύ ψηλά ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα (και με χρήματα διπλάσια και ...από αυτά που σου δίνει το δημόσιο). Κανένας καλός δε χάνεται αρκεί να προσπαθεί. Δες και την άλλη όψη του νομίσματος. Δες και άλλες περιπτώσεις...εγώ για παράδειγμα σκέφτομαι πως όντας επιτυχούσα στον ΑΣΕΠ κάποια στιγμή θα διοριστώ, θα έχω μεν την εξασφάλιση (αν ο διορισμός θεωρείται πως εξασφαλίζει κάτι), αλλά σκέφτομαι και τα χρήματα που βγάζω τώρα...Προσπάθησε λίγο να καταλάβεις και την άλλη οπτική...
Επίσης σκέψου πως υπάρχουν άνθρωποι που στο δίλημμα άδειο στομάχι ή ψυχή, βάζουν πρώτα την ψυχή. Όλοι μας γνωρίζουμε ανθρώπους με γεμάτα στομάχια και δυστυχείς ψυχές.
Παράθεση από: frerar στις Σεπτεμβρίου 27, 2009, 03:05:13 pmΜην είσαι τόσο κυνική...σκέψου πως το επάγγελμα που επιλέξαμε είναι σκληρό και πως όπως σε όλα τα επαγγέλματα έτσι και σε αυτό μπορείς να αποδείξεις την αξία σου και να πας πολύ ψηλά ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα (και με χρήματα διπλάσια και ...από αυτά που σου δίνει το δημόσιο). Κανένας καλός δε χάνεται αρκεί να προσπαθεί. Δες και την άλλη όψη του νομίσματος. Δες και άλλες περιπτώσεις...εγώ για παράδειγμα σκέφτομαι πως όντας επιτυχούσα στον ΑΣΕΠ κάποια στιγμή θα διοριστώ, θα έχω μεν την εξασφάλιση (αν ο διορισμός θεωρείται πως εξασφαλίζει κάτι), αλλά σκέφτομαι και τα χρήματα που βγάζω τώρα...Προσπάθησε λίγο να καταλάβεις και την άλλη οπτική...Επίσης σκέψου πως υπάρχουν άνθρωποι που στο δίλημμα άδειο στομάχι ή ψυχή, βάζουν πρώτα την ψυχή. Όλοι μας γνωρίζουμε ανθρώπους με γεμάτα στομάχια και δυστυχείς ψυχές.και κακά τα ψέματα δεν πεινάμε κιόλας στον κάδο μας.... όλο και κάποιο μαθηματάκι θα βρεθεί να κάνει έστω και ο πιο άσχετος....
Εντάξει ρε παιδιά, αν αρχίσουμε τώρα, δεν μας κάνουν τα ωράρια του ιδιωτικού τομέα, δεν μας κάνει το ένα, το άλλο...Θα περιμένουμε ες αεί το διορισμό στο δημόσιο και κάποια στιγμή καταντάει ψυχαναγκασμός να σκέφτεσαι ή δημόσιο ή τίποτα. Αν και νομίζω ότι όταν βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο, αλλάζουν οι απόψεις. Όταν έχετε περάσει πράγματα μαζί και θεωρείτε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, δεν θα του πεις, κάτσε περιμένε πότε θα διοριστώ και παντρευόμαστε μετά. Αλλιώς το σκέφτεσαι όταν δεν υπάρχει και αλλιώς όταν το πρόσωπο είναι υπαρκτό. Τώρα περί χρόνου με την οικογένεια, σημασία έχει ο ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ χρόνος που περνάει κανείς με τα παιδιά του, όχι η ποσότητα. Δεν είναι ανάγκη να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον όλη μέρα, άντρας-γυναίκα-παιδιά, ας υπάρχει και προσωπικός χώρος και χρόνος. Γνωρίζω πλείστα παραδείγματα γυναικών που ασχολούνταν με οικιακά και ως εκ τούτου διέθεταν άπλετο χρόνο στα παιδιά τους, επί της ουσίας όμως δεν τους προσέφεραν ΤΙΠΟΤΑ.