0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΑΠΟ ολο τον ΑΠρίλιο βρε παιδιά ή απο τις 15 Απριλίου 2009-15 Απριλίου του 2010??
Υπέροχα! Το χάνω για 10 ένσημα! Και άνεργη και άφραγκη! Καταπληκτικό καλοκαίρι θα περάσω φέτος! Σ' ευχαριστώ πάντως jak για την άμεση απάντηση...
Παράθεση από: olgalia στις Ιουλίου 02, 2010, 01:13:49 pmΥπέροχα! Το χάνω για 10 ένσημα! Και άνεργη και άφραγκη! Καταπληκτικό καλοκαίρι θα περάσω φέτος! Σ' ευχαριστώ πάντως jak για την άμεση απάντηση...οlgalia μια γνωστή μου που είχε το ίδιο πρόβλημα μου πε ότι υπάρχουν κάτι πατέντες για τέτοιες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα να βρεις κάποιον να σε προσλάβει για λίγες μέρες κ μετά να σ κάνει απολυση... καλά κ μπορει να γινει προσληψη κ απολυση μέσα σε 10 μέρες;; τη ρώτησα..κ μου πε ναι..δεν ξέρω αν ταιριάζει στην περιπτωσή του ψάξτο παντως...
Παράθεση από: olgalia στις Ιουλίου 02, 2010, 12:48:50 pmΠαιδιά βοήθεια! Ήμουν σίγουτη ότι φέτος δικαιούμαι επίδομα αν και 1η χρονιά δούλεψα ωρομίσθια με 11ωρο (πέρυσι είχα μόνο ένα 4ωρο στην ΠΔΣ) επειδή έχω ξαναεπιδοτηθεί στο παρελθόν κ άρα χρειάζομαι 125 κι όχι 150 ένσημα. Αλλά μάλλον υπολογισα λάθος και παρα κάτι ούτε 125 έχω!Όταν λέει υπολογίζουμε τα ένσημα των τελευταίων 14 μηνών εκτός τους 2 τελευταίους, αφού απολυθηκαμε Ιούνη, το 14μηνο είναι Απρίλιος 2009 - Ιούνης 2010. Έτσι δεν είναι; Κι όχι όπως νόμιζα, δυστυχώς, Φεβρουάριος 2009 - Απρίλιος 2010! Στην πρώτη περίπτωση δεν το δικαιουμαι !!!Πρέπει να έχεις 125 ένσημα από τον Απρίλιο 2009 μέχρι τον Απρίλιο 2010!
Παιδιά βοήθεια! Ήμουν σίγουτη ότι φέτος δικαιούμαι επίδομα αν και 1η χρονιά δούλεψα ωρομίσθια με 11ωρο (πέρυσι είχα μόνο ένα 4ωρο στην ΠΔΣ) επειδή έχω ξαναεπιδοτηθεί στο παρελθόν κ άρα χρειάζομαι 125 κι όχι 150 ένσημα. Αλλά μάλλον υπολογισα λάθος και παρα κάτι ούτε 125 έχω!Όταν λέει υπολογίζουμε τα ένσημα των τελευταίων 14 μηνών εκτός τους 2 τελευταίους, αφού απολυθηκαμε Ιούνη, το 14μηνο είναι Απρίλιος 2009 - Ιούνης 2010. Έτσι δεν είναι; Κι όχι όπως νόμιζα, δυστυχώς, Φεβρουάριος 2009 - Απρίλιος 2010! Στην πρώτη περίπτωση δεν το δικαιουμαι !!!
Υπέροχα! Το χάνω για 10 ένσημα! Και άνεργη και άφραγκη!
Παράθεση από: jak13 στις Ιουλίου 02, 2010, 12:58:14 pmΠαράθεση από: olgalia στις Ιουλίου 02, 2010, 12:48:50 pmΠαιδιά βοήθεια! Ήμουν σίγουτη ότι φέτος δικαιούμαι επίδομα αν και 1η χρονιά δούλεψα ωρομίσθια με 11ωρο (πέρυσι είχα μόνο ένα 4ωρο στην ΠΔΣ) επειδή έχω ξαναεπιδοτηθεί στο παρελθόν κ άρα χρειάζομαι 125 κι όχι 150 ένσημα. Αλλά μάλλον υπολογισα λάθος και παρα κάτι ούτε 125 έχω!Όταν λέει υπολογίζουμε τα ένσημα των τελευταίων 14 μηνών εκτός τους 2 τελευταίους, αφού απολυθηκαμε Ιούνη, το 14μηνο είναι Απρίλιος 2009 - Ιούνης 2010. Έτσι δεν είναι; Κι όχι όπως νόμιζα, δυστυχώς, Φεβρουάριος 2009 - Απρίλιος 2010! Στην πρώτη περίπτωση δεν το δικαιουμαι !!!Πρέπει να έχεις 125 ένσημα από τον Απρίλιο 2009 μέχρι τον Απρίλιο 2010!jak13 μια διευκρίνιση σε παρακαλώ ,οταν θα έχεις χρόνο να απαντησεις..Ξερω ότι όταν εχεις ηδη επιδοτηθεί μια φορά ,τα 125 ένσημα που χρειάζεσαι για την επόμενη ξεκινούν να μετράνε από τη νεα συμβαση και μετά ..(για κάποιον που επαιρνε επιδομα και εκανε αναστολή λόγω πρόσληψης)..Η περίπτωση της olgalia είναι διαφορετική;
jak13 και Lucinda ευχαριστώ για τις απαντήσεις..( Lucinda ,γνωρίζω αυτό που γράφεις)Η απάντηση / διευκρίνιση που ζητω αφορά κάποιον που θα πάρει επίδομα δευτερη φορά και ανεστειλε το επίδομα του λόγω σύμβασης εργασίας τον Σεπτέμβρη με Ιούνιο (παραδειγμα)..Η πληροφόρηση μου (απο υπάλληλο του ΟΑΕΔ) είναι πως σ'αυτη την περίπτωση ,τα 125 ενσημα μετρωνται απο Σεπτέμβρη μεχρι και 2 μηνες πριν την απόλυση του..(δεν "πηγαίνουμε" δηλαδή 14 μηνες πίσω αλλά στην ημερομηνία της νεας σύμβασης)
Αναστολή λοιπόν σημαίνει διακοπή και συνέχισης εντός διετίας. Τι περίπτωση είναι αυτή που για την συνέχιση της επιδότησης συνυπολογίζονται και τα ένσημα του ενδιάμεσου; Συγγνώμη που ρωτάω, αλλά δεν το ξέρω και στον κόσμο που ζούμε πρέπει να τα γνωρίζουμε μην μας τύχει.
Τώρα κατάλαβα. Μου φαίνεται κάπως περίεργο, αλλά όχι και και παράλογο, από τη στιγμή που δεν θες να συνεχίσεις το προηγούμενο επίδομα, αλλά να βγεις από την αρχή, ίσως να υπολογίζεται έτσι όπως σου είπε.