0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν με απολύσουν 15 Μαίου δε θα μετρανε τα ενσημα απο 15 Μαρτίου και μετα;Πρεπει δηλαδη η απόλυση ναναι 30 Μαιου για να κερδίσω όλο τον Μαρτη ή δεν εχει σημασία; Το ρωταω γιατι ο Γεναρης τελειωσε και θα πρεπει μεσα στον Φλεβάρη και το μισό Μαρτη να κερδισω απο τον καινουριο εργοδοτη 17 ενσημα και δε μου φτανει ο χρονος γιατι θα ξεπερναω τα 25/ μηνα..Αν ζητησω να απολυθω π.χ. 5 Ιουνίου θα μετρανε τα ενσημα μου ως και 5 Απριλιου ή οι μηνες πανε "στρογγυλά";
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που αφορά την πρώτη φορά που κάνουμε εγγραφή στο ταμείο ανεργίας.Τα 80+80 ένσημα μετράνε από την ήμερα της απόλυσης και πίσω ή από την ημέρα της αίτησης στον ΟΑΕΔ και πίσω??Δηλαδή αν απολύθηκα 31/5 αλλά έκανα την αίτηση 15/6 (μέσα στα όρια των 60 ημερών), τα 80+80 από πότε θα μετράνε?Έχω μπερδευτεί!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Παράθεση από: drifterx στις Ιουνίου 06, 2011, 10:19:37 amΘα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που αφορά την πρώτη φορά που κάνουμε εγγραφή στο ταμείο ανεργίας.Τα 80+80 ένσημα μετράνε από την ήμερα της απόλυσης και πίσω ή από την ημέρα της αίτησης στον ΟΑΕΔ και πίσω??Δηλαδή αν απολύθηκα 31/5 αλλά έκανα την αίτηση 15/6 (μέσα στα όρια των 60 ημερών), τα 80+80 από πότε θα μετράνε?Έχω μπερδευτεί!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Από την ημερομηνία απόλυσης υπολογίζονται.
Όχι η επιδότηση ξεκινάει 8 μέρες μετά από την ημερομηνία απόλυσης, εφόσον φυσικά έχεις κάνει αίτηση μέσα στην πρώτη εβδομάδα.
Παράθεση από: Lasid στις Ιουνίου 06, 2011, 10:56:48 amΌχι η επιδότηση ξεκινάει 8 μέρες μετά από την ημερομηνία απόλυσης, εφόσον φυσικά έχεις κάνει αίτηση μέσα στην πρώτη εβδομάδα.Αυτό ακριβώς εννοώ. Αν δεν κάνω την αίτηση μεσα στην πρώτη εβδομάδα από την απόλυση αλλά το καθυστερήσω (πχ μετά από 15 μέρες από την απόλυση) η επιδότηση δεν ξεκινάει την ημέρα που θα κάνω την αίτηση?
Κάντε τα αδύνατα δυνατά να πηγαίνεται στον ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας την επόμενη μέρα της απόλυσης. Μην περιμένετε.Τα δικαιούστε τα χρήματα γιατί έχουν γίνει αντίστοιχες κρατήσεις. Το συντομότερο και όσο πιο πολλά χρήματα.Σιγά μην τους τα χαρίσουμε κιόλας.Δεν βλέπετε τι αναδρομικά ζητάνε οι "συνταξιούχοι" βουλευτές (και όχι μόνο);Ούτε μια μέρα λιγότερη
Άρα όταν λέει στις προϋποθέσεις "Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του" εννοεί από την ημέρα που θα κάνεις την αίτηση.Το καταλαβάινω λάθος?? Παράθεση από: Stelios στις Ιουνίου 06, 2011, 11:26:22 amΚάντε τα αδύνατα δυνατά να πηγαίνεται στον ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας την επόμενη μέρα της απόλυσης. Μην περιμένετε.Τα δικαιούστε τα χρήματα γιατί έχουν γίνει αντίστοιχες κρατήσεις. Το συντομότερο και όσο πιο πολλά χρήματα.Σιγά μην τους τα χαρίσουμε κιόλλας.Δεν βλέπετε τι αναδρομικά ζητάνε οι "συνταξιούχοι" βουλευτές (και όχι μόνο);Ούτε μια μέρα λιγότερη Ο μοναδικός λόγος που θέλω να το καθυστερήσω είναι γιατί δεν συμπληρώνω το πρώτο 80αρι και θέλω να προστεθούν λίγα ακόμη ένσημα από τον επόμενο μήνα!!
Κάντε τα αδύνατα δυνατά να πηγαίνεται στον ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας την επόμενη μέρα της απόλυσης. Μην περιμένετε.Τα δικαιούστε τα χρήματα γιατί έχουν γίνει αντίστοιχες κρατήσεις. Το συντομότερο και όσο πιο πολλά χρήματα.Σιγά μην τους τα χαρίσουμε κιόλλας.Δεν βλέπετε τι αναδρομικά ζητάνε οι "συνταξιούχοι" βουλευτές (και όχι μόνο);Ούτε μια μέρα λιγότερη