0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δυστυχώς όταν άλλοι είχαν πετύχει τα αυτονόητα, εμείς ούτε τα διεκδικούσαμε...
Μου είπαν πως αν μαζευτούμε οι απόφοιτοι του τμήματος σε ένα σύλλογο αποφοίτων μπορούμε να διεκδικήσουμε τα διακιώματα των παιδαγωγικών μαθημάτων. έτσι έκαναν και του φυσικού μου είπαν...απλά δεν ξέρω τη νομική διαδικασία. Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει αν ισχύει κάτι τέτοιο?
Συνάδερφε, μάλλον δεν γνωρίζεις πολύ καλά την ιστορία της ειδικότητας και τις μάχες που δόθηκαν. Διαφορετικά θα γνώριζες ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα, η ΕΠΕ είχε οδηγήσει το ΥΠΕΠΘ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, του οποίου οι αρχικές αποφάσεις 3113/2003 και 3114/2003 ήταν θετικές για τους απόφοιτους τμημάτων Πληροφορικής, αλλά οι τελικές αποφάσεις 3325/2003 και 3326/2003 ήταν αρνητικές και βάσει των οποίων τα τμήματα Πληροφορικής δεν θεωρούνται καθηγητικές σχολές. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις και εδώ
Συνάδελφε, έχω διαβάσει ήδη την ιστορία της ΕΠΕ και ενημερώνομαι και από την ΕΠΕ καθημερινά εδώ και χρόνια. Μιλούσα βασικά για την αρχική οργάνωση των τμημάτων Πληροφορικής το 80'-90', τα οποία έπρεπε εξαρχής να εισάγουν παιδαγωγικά μαθήματα στον οδηγό σπουδών τους και να διεκδικήσουν την ένταξη τους σε καθηγηγητικές σχολές.
Η ΕΠΕ τι φταίει, προσπάθησε να κάνει ότι καλύτερο μετά.Πάλι καλά που υπάρχει κι ένα όργανο όπως η ΕΠΕ, για να μάχεται για μας
Ευχαριστώ για την απάντηση...τώρα πια κατάλαβα πολλά πράγματα..είμαι και εγώ απο το διάσημο τμήμα ΔΤΨΣ Πειραιά που έχει γίνει μεγάλος ντόρος τελευταία αλλά μόνο λόγια...Θα οργανώσουμε το σύλλογο πρώτα και μετά θα κινηθούμε ανάλογα...
ΔΤΨΣ= Διδακτική της Τεχνολογίας και των Ψηφιακών Συστημάτων στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Από εδώ και πέρα θα έχει Παιδαγωγική κατάρτιση στον κλάδο ΠΕ19
Παράθεση από: geok_salonika στις Ιουλίου 24, 2009, 06:50:31 pmΔΤΨΣ= Διδακτική της Τεχνολογίας και των Ψηφιακών Συστημάτων στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Από εδώ και πέρα θα έχει Παιδαγωγική κατάρτιση στον κλάδο ΠΕ19Και όλα αυτά επειδή ο Τίτλος περιέχει τη λέξη "Διδακτική" ;