*

Αποστολέας Θέμα: Παιδιά με αναπηρία......  (Αναγνώστηκε 30220 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60 Λατρεύω τα παιδιά μου
    • Προφίλ
Απ: Παιδιά με ειδικές ικανότητες
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 08, 2009, 09:40:15 pm »
Νομίζω ότι πρέπει να σε λέω Soublaki γιατί αυτό θα σε...... δείχνει ποιο νόστιμη και για τί δεν έχει και πολλή σημασία πως σε λένε ....τι λες?

Υπερβάλλεις!!!! Και το Soublaki καλό είναι και το Soufledaki καλό είναι και το Sokolataki καλό είναι ....πάντως η ουσία είναι ότι όσα ονόματα διαφορετικά και να είχα δε θα άλλαζα ως άτομο ,θα παρέμενα η ίδια !!!!!! (Και πώς είμαστε σίγουρη ότι με λένε SOPHAKI??????) :P
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 08, 2009, 09:44:38 pm από Sophaki »
Destination anywhere ..name a place and i be there....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:37:28 »

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 08, 2009, 09:44:03 pm »
Αυτό είχα βρει στη βιβλιοθήκη της σχολής μου οταν είχε πρωτοβγεί. Καλό μου φάνηκε!
http://www.perizitito.gr/product.php?productid=143466

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 08, 2009, 09:48:23 pm »
Επειδη δε ξεκαθαριζει ο/η συναδελφος για τι ψαχνει ακριβώς (ν.υ, μαθησιακα, αυτισμό, συνδρομα, δεπυ, τυφλωση, κωφωση, κινητικακ.λ.π.) και επειδη αυριο φευγω διακοπες και δυστυχως δε θα μπορω να βοηθησω απο εκει  ;)
ας ριξει μια ματια εδω:
http://www.ypepth.gr/el_ec_page1478.htm

και ας δει και εδω:

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 08, 2009, 09:49:48 pm »
Σε ευχαριστώ πάααρα πολύ Kellykou .
Καλές διακοπές να περάσεις καλά σου εύχομαι.. :D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:37:28 »

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 08, 2009, 09:50:03 pm »
·   Μόττη – Στεφανίδη, Φ. (1999).· Αξιολόγηση της νοημοσύνης παιδιών σχολικής ηλικίας και εφήβων. Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα.
·   Μπόλου, Μ.· & Γκούβερης,

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 08, 2009, 09:52:10 pm »
Ευχαριστω πολυ :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Οταν δεις τι παιδακια εχεις, στειλε μηνυμα να σου στειλω εξειδικευμενα για το καθενα και υπαρχουν διαφορα ειδικα προγραμματα αλλα πρεπει να μου πεις για τι παιδακια μιλαμε γιατι στην ειδικη αγωγη ολα ειναι εξατομικευμενα. Επιστρεφω στις 22. :D

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 08, 2009, 10:02:25 pm »
kellykou είσαι καταπληκτική! Μας βοήθησες πάαααααααρα ολύ με τη βιβλιογραφία σου!

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 08, 2009, 10:34:20 pm »
Ευχαριστω πολυ :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Οταν δεις τι παιδακια εχεις, στειλε μηνυμα να σου στειλω εξειδικευμενα για το καθενα και υπαρχουν διαφορα ειδικα προγραμματα αλλα πρεπει να μου πεις για τι παιδακια μιλαμε γιατι στην ειδικη αγωγη ολα ειναι εξατομικευμενα. Επιστρεφω στις 22. :D

Εντάξει , θα μάθω ακριβώς για τα παιδιά και  θα επικοινωνήσουμε....Σε ευχαριστώ και πάλι.......
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 08, 2009, 10:36:27 pm από Sophaki »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 09, 2009, 08:32:58 am »
Για κοίτα το θέμα κσι σε συνεργασία με το ΚΕΔΔΥ της περιοχής σου. 3 παιδάκια σε μία τάξη είναι πολλά. Μήπως μπορέσουν να δώσουν παράλληλη στήριξη ή να μειωθούν τα παιδιά (κάπου υπάρχει κάποιος νόμος που δίνει αυτή τη δυνατότητα)
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 09, 2009, 02:55:26 pm »
Για κοίτα το θέμα κσι σε συνεργασία με το ΚΕΔΔΥ της περιοχής σου. 3 παιδάκια σε μία τάξη είναι πολλά. Μήπως μπορέσουν να δώσουν παράλληλη στήριξη ή να μειωθούν τα παιδιά (κάπου υπάρχει κάποιος νόμος που δίνει αυτή τη δυνατότητα)

Θα το κοιτάξω και αυτό....Μόλις ξεκινήσει η χρονια θα κινήσω διαδικασίες ......
Το θέμα είναι ότι απο ότι γνωρίζω η παράλληλη στήριξη είναι μόνο στο πρωϊνό ωράριο....δε ξέρω κατά πόσο αυτά τα παιδιά είναι σωστό  ή μπορούν να παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα.(Οι γονείς επιμένουν στο ολοήμερο). ??? Φαντάζομαι ότι εξαρτάται και από το είδος της αναπηρίας.
Ειμαι λίγο άπειρη σε αυτά .... ???

Αποσυνδεδεμένος eviges

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Παιδιά με αναπηρία......
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 09, 2009, 03:25:05 pm »
Ένα ωραίο βιβλίο με δραστηριότητες είναι το εξής: "μια ταξη νηπιαγωγείου για ΟΛΑ τα παιδια". συγγραφεις: Παττι Γκουλντ & Τζοϋς Σσαλλιβαν. εκδόσεις Πατακη. Περιλαμβανει δραστηριότητες για παιδια με κινητικα προβληματα, με αυτισμο, με υπερκινητικοτητα/αδυναμια συγκεντρωσης προσοχης, προβληματα στην οραση ή την ακοή κ.ά!!!!

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 09, 2009, 08:03:12 pm »

Θα το κοιτάξω και αυτό....Μόλις ξεκινήσει η χρονια θα κινήσω διαδικασίες ......
Το θέμα είναι ότι απο ότι γνωρίζω η παράλληλη στήριξη είναι μόνο στο πρωϊνό ωράριο....δε ξέρω κατά πόσο αυτά τα παιδιά είναι σωστό  ή μπορούν να παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα.(Οι γονείς επιμένουν στο ολοήμερο). ??? Φαντάζομαι ότι εξαρτάται και από το είδος της αναπηρίας.
Ειμαι λίγο άπειρη σε αυτά .... ???

Φροντισε να κλεισουν αμεσα οι γονεις ραντεβου στο ΚΕΔΔΥ(αν δεν ειναι ευκολα τα ραντεβου χρησιμοποιησε τη σχολικη συμβουλο μηπως επισπευσει τη διαδικασια).Εγω τη χρονια που περασε ειχα μια περιπτωση παιδιου με διαχυτη αναπτυξιακη διαταραχη(με στοιχεια αυτισμου οπως μου ειπε τηλεφωνικως η παιδοψυχιατρος που το παρακολουθει) ,αν και φροντισα να περασει αμεσα απο ΚΕΔΔΥ,αν και ηρθε γνωματευση-συσταση για τμημα ενταξης ,παρολαυτα το παιδι εμεινε στο τμημα(ολοημερο) ως το τελος με αποτελεσμα να περασουμε μια πολυ δυσκολη χρονια(ειχαμε και αλλα παιδια με προβληματα-αδυναμια συγκεντρωσης της προσοχης,υπερκινητικοτητα,επιθετικοτητα)στα πλαισια της οποιας δεν ωφεληθηκε ιδιαιτερα ουτε το παιδι με την διαταραχη ουτε και τα υπολοιπα παιδια.
Ξερω απο αλλλες συναδελφισσες οτι σε αυτες τις περιπτωσεις τα παιδια μεταφερονται στο κλασικο γιατι δεν μπορουν να λειτουργησουν  τοσες ωρες(αυτο το λεω και εκ πειρας γιατι εζησα απεριγραπτα μεσημερια μην ξεροντας τι να κανω οταν το παιδι ξεφευγε).
Παντως το πρωτο ειναι η ομαλη συνεργασια με τους γονεις επιδιωξε την και δεν θα χασεις και το κυριοτερο ισως κατι να κερδισει το παιδι που τελικα αυτος ειναι ο σκοπος μας.Στην περιπτωση μου ευτυχως οι γονεις του 1 παιδιου ηταν θετικοι και υπερ του παιδιου(εννοω οτι ειχαν συνειδητοποιησει το προβλημα και οτι αυτο θα πρεπει να αντιμετωπιστει με καθε δυνατο τροπο)αλλα δυστυχως οι υπολοιποι γονεις δεν μπορεσαν να το δουν ετσι και οπως φοβαμαι θα καταδικασουν αθελα τους τα παιδιανα συνεχισουν απο δω και περα με πολλαπλασια προβληματα αφου οταν κατι δεν αντιμετωπιζεται οταν και οπως πρεπει γυρνα πανω σου σαν χιονοστιβαδα.
Ελπιζω να μην σε κουρασα αλλα αγγιξες την ευαισθητη χορδη μου(πονεσα αληθινα γι αυτα ταπαιδια και ομολογω οτι αυτη ηχρονια μου αφησε ανεξιτηλα σημαδια)
Ομως δεν το βαζουμε κατω και συνεχιζουμε να δινουμεοτι καλυτερο εχουμε στα παιδια,τους τοοφειλουμε.
Καλη δυναμη!!!

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 10, 2009, 11:24:39 am »
Αυτό είναι και το δικό μου πρόβλημα κατα πόσο οι γονείς είναι συνεργάσιμοι ,γιατί είναι και αυτό μία ευαίσθητη γραμμή. Πώς τους λες ότι το παιδί τους έχει πρόβλημα και θα πρέπει να πάει σε κάποιον ειδικό.
Επειτα είμαι και εγω πολύ ευαίσθητη ...βλέπω καμμιά γορά στην τηλεόραση τετοιες περιπτώσεις και στενοχωριέμαι πάρα πολύ . Δεν μου εχει ξανατύχει τέτοια περίπτωση μέσα στην τάξη και μάλιστα 3.

Τώρα για την αλλαγή τμήματος συμφωνω και εγώ ότι θα ηταν καλύτερα στο κλασσικό αλλά η διεθύντρια μου είπε ότι επιμένουν οι γονείς , το είπε και στη συμβουλο η οποία επιμένει ότι αν θέλουν οι γονείς στο ολοήμερο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα(Αυτό κουφό μου ακούστηκε αν πω την αλήθεια.)

Πάντως είμαι έτοιμη να κάνω ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά αυτά...με τη δική σας τη βοήθεια και την πείρα σας.

Αποσυνδεδεμένος ;;;;;;;;;;;

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 10, 2009, 11:37:43 am »
Χμ! Δυσκολη υποθεση να ενημερωσεις γονεις :-[ και γω οταν ενημερώθηκα απο την ψυχολογο του π.σταθμου οτι κατι τρεχει....έγινα τούρμπο αμφισβητησα... εβρισα Όμως τωρα τους ευγνομονω γι αυτο...Διοτι οσο πιο νωρις τοσο πιο καλα.
μπορει ηδη να ξερουν οι γονεις.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182745
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 733
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144