0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λαθος καλε μου .Σαφως και μπορει να παρακου λουθησει την α δημοτικου αν εχει δουλευτει το παιδι. Σου μιλαω εκ πειρας. ΠΑΙΔΙ ΜΕ ασπεργκερ εχω και ξερω.............μεγαλα τα εξοδα (τρελλα) μεγαλη η προσπαθεια..............ΠΩΣ
Παράθεση από: Maro στις Ιουλίου 10, 2009, 09:11:41 pmΝομιιζω οτι σκεφτεσαι πολυ σωστα αφου δεν εχεις καποιο χαρτι με καποια αξιολογηση-συσταση.Θελω να σε ρωτησω το 6χρονο παιδι πως θα επαναφοιτησει στο Νηπιαγωγειο η καταλαβα λαθος;Μου το είπε η Διευθυντρια....και τώρα που το σκέφτομαι αυτό σημαίνει μάλλον ότι οι γονείς είναι ενημεροι για την κατάσταση του παιδιού τους αφού ήταν νήπιο και την περασμενη χρονια........με την συγκατάθεση της συμβούλου και των γονέων δεν αποφασίζεται η επαναφοιτηση ενός νηπιου ?
Νομιιζω οτι σκεφτεσαι πολυ σωστα αφου δεν εχεις καποιο χαρτι με καποια αξιολογηση-συσταση.Θελω να σε ρωτησω το 6χρονο παιδι πως θα επαναφοιτησει στο Νηπιαγωγειο η καταλαβα λαθος;
Militsa συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το παιδί σου και μπράβο σας που τα καταφέρνετε τόσο καλά. Μακάρι όλοι οι γονείς να ανταποκρίνονταν με αυτόν τον τρόπο! Όμως είναι πολλές οι περιπτώσεις δυστυχώς που μέχρι να πείσεις το γονιό να παραδεχτεί αυτό που βλέπει και ο ίδιος χάνεται η μισή χρονιά και μαζί της η ευκαιρία του παιδιού να προχωρήσει, όπως επίσης δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και κάποιες φορές πραγματικά είναι χρήσιμη η επαναφοίτηση με κατάλληλη υποστήριξη. Ο συνάδελφος, απλά παρέθεσε το χωρίο της εγκυκλίου που ρυθμίζει αυτά τα θέματα. Καλό είναι να είμαστε ενημερωμένοι για τις δυνατότητες που υπάρχουν ακόμη κι αν δεν τις χρησιμοποιήσουμε τελικά. Είναι πολλά τα παιδιά που χαντακώνονται γιατί γονείς και εκπαιδευτικοί δεν ξέρουν πώς να κινηθούν και να αλληλουποστηριχθούν.
Δεν έχω καταλάβει σε τι διαφωνείς Πιστεύεις ότι δεν πρέπει να γίνονται επαναφοιτήσεις;; Να αναλαμβάνουν οι γονείς μόνοι τους την εκπαίδευση αυτών των παιδιών; Κι αν δεν έχουν τις γνώσεις και τα χρήματα; Να μην τους βοηθήσουμε;
Παράθεση από: militsa στις Ιουλίου 10, 2009, 11:37:27 pmΛαθος καλε μου .Σαφως και μπορει να παρακου λουθησει την α δημοτικου αν εχει δουλευτει το παιδι. Σου μιλαω εκ πειρας. ΠΑΙΔΙ ΜΕ ασπεργκερ εχω και ξερω.............μεγαλα τα εξοδα (τρελλα) μεγαλη η προσπαθεια..............ΠΩΣ
Σε ευχαριστω πολυ για το υλικο!Απο οτι καταλαβα θα πρεπει να κανατε μεγαλο αγωνα για να φτασετε ως εδω και περα απο την επιδοκιμασια μου για την προσπαθεια σας αισθανομαι την αναγκη να ευχηθω να ειστε καλα και να εχετε τη δυναμη για να συνεχισετε να προσπαθειτε.Το ενδιαφερον μου σχετικως ξεκινησε απο την εμπειρια μου με παιδι που πιθανον(η παιδοψυχιατρος δεν εχει καταληξει στη διαγνωση) εχει ασπεργκερ.Ευτυχως για το παιδι οι γονεις δεν εθελοτυφλουν(η ιδια η μητερα μου ειπε οτι πηγε το παιδι στ κεντρο ψυχικης υγιεινης επειδη απο τις παρατηρησεις της εκτιιμουσε οτι ειχε ασυνηθιστη και αρκετα διαφοροποιημενη συμπεριφορα απο αυτην των συνομηλικων του) και κανουν οτι περνα απο το χερι τους για να το υποστηριξουν.Εγω μπορω να πω οτι τους θαυμασα γιατι αν και ζουν σε μια κωμοπολη στην Κρητη αδιαφορουν για τα σχολια και την αντιμετωπιση αυτης της μικρης κοινωνιας και κανουν αυτο που πρεπει.Σε ενα βαθμο μπορεσα να νιωσω την αγωνια των γονιων στην προσπαθεια τους να προωθησουν την αναπτυξη του παιδιου τους και τον αγωνα τους για να καταφερουν να φοιτησει το παιδι σε τμημα ενταξης(κατι που δεν εγινε αν και υπηρξε συσταση απο ΚΕΔΔΥ).Αυτο που με εκνευριζει και με αφιονιζει ειναι και η ολιγωρια της προισταμενης για να κινηθει η διαδικασια για το ΚΕΔΔΥ και θυμωσα ακομη περισσοτερο με τη σπουδη της για να εξασφαλισει τμημα ενταξης απο τον Σεπτεμβριο αφου το παιδι θα ειναι στο δικο της τμημα πια(οσο ηταν στο ολοημερο δεν κουνηθηκε ιδιαιτερως και μαλιστα μου τα ψιλοεχωνε γιατι ημητερα απευθυνοταν αποκλειστικα σε εμενα).Εδω βεβαιως ανοιγει το μεγαλο θεμα για το πως αντιλαμβανομαστε το ρολο μας ως εκπ/τικοι.Μηπως καποιες/οι αισθανονται και λειτουργουν σαν υπαλληλοι γραφειου;γκεργ
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια.!!!!! Πότε θα θεωρούσατε έξυπνο να μιλήσω με τους γονείς , τα παιδιά όπως προείπα δεν τα έχω δει η ίδια .11 Σεπτέμβρη ξεκινάει η χρονιά. Θα ηθελα να τα παρατηρήσω πρώτα και έπειτα να κινήσω την οποιαδήποτε διαδικασία. Να μη στηριχτω δηλαδή μόνο στα λεγόμενα της διευθύντριας ,η οποία και φεύγει.Αααχ πολλά τα ερώτήματα ..κορίτσια μάλλον κατά καιρούς θα σας συμβουλεύομαι ...Ευχαριστώ και πάλι....