0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λογιστης σε ναυτιλιακη εταιρια. (εχω χρηματισει στο παρελθον: ναυτικος, εργατης στις οικοδομες,γκαρσονι, φεις κοντρολ σε κλαμπ)
Παράθεση από: MARKOS στις Ιουλίου 20, 2009, 12:56:48 pmΛογιστης σε ναυτιλιακη εταιρια. (εχω χρηματισει στο παρελθον: ναυτικος, εργατης στις οικοδομες,γκαρσονι, φεις κοντρολ σε κλαμπ) Πολυτάλαντο παιδί... Σου εύχομαι να καταλήξεις φιλόλογος, αν και όλες αυτές οι εμπειρίες όλο και κάτι θα σου έχουν προσφέρει.Σοβαρά τώρα, αν θέλουμε να δούμε με ειλικρίνεια την πραγματικότητα, όλοι ξέραμε όταν συμπληρώναμε το μηχανογραφικό ποιες σχολές είχαν δύσκολη επαγγελματική αποκατάσταση και ποιες όχι. Επομένως, όλοι φέρουμε ως ένα βαθμό ευθύνη για τις επιλογές μας.Εγώ επέλεξα συνειδητά να σπουδάσω φιλολογία, όχι τόσο γιατί με ενδιέφερε η λογοτεχνία ή το να γίνω κάποτε εκπαιδευτικός, αλλά γιατί με ενδιέφερε πολύ η γλωσσολογία. Ήξερα ότι το πιο πιθανό ήταν να μην βρω δουλειά σχετική με το αντικείμενο, αλλά το ρίσκαρα συνειδητά και ταλαιπωρήθηκα αρκετά, γιατί δεν ήθελα να μου μείνει απωθημένο. Τελικά, είχα την τύχη εντελώς απροσδόκητα να βρω σχετική δουλειά, αλλά και να μην έβρισκα, πάλι δεν θα μετάνιωνα για την αρχική μου απόφαση. Άλλωστε, πραγματικά ποτέ δεν ξέρεις στην Ελλάδα τι σου ξημερώνει. Μήπως και οι δάσκαλοι πριν από 10 χρόνια φανταζόντουσαν τι θα συνέβαινε;
Σοβαρά τώρα, αν θέλουμε να δούμε με ειλικρίνεια την πραγματικότητα, όλοι ξέραμε όταν συμπληρώναμε το μηχανογραφικό ποιες σχολές είχαν δύσκολη επαγγελματική αποκατάσταση και ποιες όχι. Επομένως, όλοι φέρουμε ως ένα βαθμό ευθύνη για τις επιλογές μας.Εγώ επέλεξα συνειδητά να σπουδάσω φιλολογία, όχι τόσο γιατί με ενδιέφερε η λογοτεχνία ή το να γίνω κάποτε εκπαιδευτικός, αλλά γιατί με ενδιέφερε πολύ η γλωσσολογία. Ήξερα ότι το πιο πιθανό ήταν να μην βρω δουλειά σχετική με το αντικείμενο, αλλά το ρίσκαρα συνειδητά και ταλαιπωρήθηκα αρκετά, γιατί δεν ήθελα να μου μείνει απωθημένο. Τελικά, είχα την τύχη εντελώς απροσδόκητα να βρω σχετική δουλειά, αλλά και να μην έβρισκα, πάλι δεν θα μετάνιωνα για την αρχική μου απόφαση. Άλλωστε, πραγματικά ποτέ δεν ξέρεις στην Ελλάδα τι σου ξημερώνει. Μήπως και οι δάσκαλοι πριν από 10 χρόνια φανταζόντουσαν τι θα συνέβαινε;
Παράθεση από: apri στις Ιουλίου 20, 2009, 01:26:26 pmΣοβαρά τώρα, αν θέλουμε να δούμε με ειλικρίνεια την πραγματικότητα, όλοι ξέραμε όταν συμπληρώναμε το μηχανογραφικό ποιες σχολές είχαν δύσκολη επαγγελματική αποκατάσταση και ποιες όχι. Επομένως, όλοι φέρουμε ως ένα βαθμό ευθύνη για τις επιλογές μας.Εγώ επέλεξα συνειδητά να σπουδάσω φιλολογία, όχι τόσο γιατί με ενδιέφερε η λογοτεχνία ή το να γίνω κάποτε εκπαιδευτικός, αλλά γιατί με ενδιέφερε πολύ η γλωσσολογία. Ήξερα ότι το πιο πιθανό ήταν να μην βρω δουλειά σχετική με το αντικείμενο, αλλά το ρίσκαρα συνειδητά και ταλαιπωρήθηκα αρκετά, γιατί δεν ήθελα να μου μείνει απωθημένο. Τελικά, είχα την τύχη εντελώς απροσδόκητα να βρω σχετική δουλειά, αλλά και να μην έβρισκα, πάλι δεν θα μετάνιωνα για την αρχική μου απόφαση. Άλλωστε, πραγματικά ποτέ δεν ξέρεις στην Ελλάδα τι σου ξημερώνει. Μήπως και οι δάσκαλοι πριν από 10 χρόνια φανταζόντουσαν τι θα συνέβαινε;δε συμφωνώ apri μου με αυτό που κοκκίνησα. Όταν το 1990 έψαχνα τι ήθελα να γίνω, εφόσον τα πήγαινα καλά στα φιλολογικά, όλοι μου έλεγαν να μη γίνω δασκάλα διότι θα κατέληγα σερβιτόρα, και είχα πολλα παραδείγματα τότε δασκάλων που έκαναν ότιδήποτε άλλο εκτός από το να διδάξουν. Έβλεπα τους φιλολογους μου στο φροντιστήριο και έμεναν 2-4 το πολύ χρόνια. μετά μας αποχαιρετούσαν λέει διότι πήγαιναν σε σχολείο... ε λοιπόν φέρω ευθύνη που διάλεξα φιλολογος τότε;;;; μπήκα στη επετηρίδα... βγήκα κακήν κακώς.... τρέχω πίσω από τις εξελίξεις ακόμα........αλλα να σου πω όσο μεγαλώνω βλέπω ότι οι δυσκολίες αυτές δε με έβλαψαν αντιθέτως με έκαναν πιο δυνατή!!!!
Άσχετο, αλλά πολλή ναυτιλιακή βλέπω στα μηνύματά σας... Έχει γίνει το καταφύγιο των φιλολόγων;