0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το επίπεδο σπουδών είναι εξαιρετικά αναβαθμισμένο, εξάλλου οι διδάσκοντες στον Ελληνικό Πολιτισμό είναι τα ίδια πρόσωπα που διδάσκουν στο συμβατικό των φιλοσοφικών σχολών. Οι ίδιοι αναφέρουν πως οι σπουδές στο ΕΑΠ αντιστοιχούν σε επίπεδο μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.
Δυστυχώς δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε τη διάθεση να ρωτήσω 11 εκατομμύρια Έλληνες για να επαληθεύσω τις δικές σας απόψεις. Περιμένω από εσάς να στηρίξετε με στοιχεία όσα εσείς γράφετε, ή -αν δε μπορείτε να το κάνετε αυτό- τουλάχιστον να εκθέσετε τις απόψεις σας με λιγότερη βεβαιότητα. Και μια που συζητάμε για παρασκηνιακές ίντριγκες, μήπως ξέρετε γιατί το μοναδικό βρετανικό πανεπιστήμιο που δεν αναγνωρίζεται ως ισότιμο και ομοταγές με τα Ελληνικά ΑΕΙ είναι το Open University? Ποιό lobby δρα στην περίπτωση αυτή και ποιούς προστατεύει;
Για δικαίωμα μιλάμε όχι για διορισμό. Αυτόν θα τον διεκδικήσουν, θα κριθούν και θα τον πετύχουν ή όχι.Και ερωτώ: Γιατί δεν τους δίνεται το δικαίωμα;Τώρα, κάτι για πελάτες κλπ που είπαν ορισμένοι, τι να σχολιάσει κανείς. Κρυβόμαστε πίαω από το δάκτυλο μας.
Απάντηση: Επικάλυψη αντικειμένων με τους Φιλολόγους. (Προκύπτει με την κοινή λογική).Άρα ποιός πίεσε και πέτυχε τον αποκλεισμό: Οι άμεσα θιγόμενοι.Θιγόμενοι, τρόπος του λέγειν. Αν δηλαδή στον επόμενο ΑΣΕΠ προκηρύσσονταν 40 θέσεις Ελληνικού Πολιτισμούθα φούντωνε η ανεργία των Φιλολόγων;;;Αλλά τόση είναι η ξεφτίλα κάποιων.Τώρα, κάτι για πελάτες κλπ που είπαν ορισμένοι, τι να σχολιάσει κανείς. Κρυβόμαστε πίαω από το δάκτυλο μας.
Και κάτι τελευταίο: Η πεθερά μου, για την οποία μπορώ να εκφέρω άποψη, δεν μπήκε στο ΕΑΠ μέσω Πανελληνίων, αλλά μέσω... μέσου (έκανα και πολύπτωτο) όπως η ίδια έχει παραδεχτεί πολλές φορές. Όποιος το επιθυμεί, μπορώ να τη ρωτήσω και να επανέλθω με λεπτομέρειες.Το συγκεκριμένο δεν είναι απλά η γνώμη μου, είναι η πραγματικότητα. Τώρα ως προς την αξιοκρατία, τα συμπεράσματα δικά σας.
εγω ημουν (και οχι καποιοι) που μιλησα 1) για δικαιωμα και συμφωνω σε αυτο, αν και πολλοι συναδελφοι μου,καλως ή κακως διαφωνουν.και 2) εγω μιλησα για "πελατες" αλλα αν διαβασεις πιο προσεκτικα θα δεις οτι δεν αναφερομαι στους ΕΑΠ.και κυριως δεν αναφερομαι σε οσους δινουν ασεπ, αλλα στα παραθυρακια. ευχαριστω,για την κατανοηση.και ζηταω συγγνωμη αν δεν διατυπωσα σωστα αυτο που ηθελα να πω.
1) ... Η λογοτεχνία διδάσκεται από καθηγητή φιλόλογο, όχι απ' όποιον έχει κάνει μαθήματα λογοτεχνίας. ...2) Καλύτερα να προσέχουμε λιγάκι όταν μιλάμε για ξεφτίλα, προσβάλλεις υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων. ... το "lobby" ενδεχομένως να εξοργίζεται από το γεγονός ότι θεωρητικές σπουδές χωρίς συγκεκριμένο επαγγελματικό σκοπό διεκδικούν να διδάσκουν αντικείμενα των φιλολόγων. ....3) Ένα πανεπιστήμιο που προσφέρει προγράμματα αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ θα έχει πολύ περισσότερους υποψήφιους φοιτητές. Εσύ σκέφτηκες ότι μπορεί η αναγνώριση να επιδιώχθηκε από το ΕΑΠ με στόχο το οικονομικό κέρδος;
... Η πεθερά μου, για την οποία μπορώ να εκφέρω άποψη, δεν μπήκε στο ΕΑΠ μέσω Πανελληνίων, αλλά μέσω... μέσου ...... Τώρα ως προς την αξιοκρατία, τα συμπεράσματα δικά σας.
Δηλαδή, Fair Play, τι στέρησε το "lobby" των φιλολόγων από τους αποφοίτους του προγράμματος "ελληνικός πολιτισμός", το δικαίωμα να διδάσκουν φιλολογικά μαθήματα;