*

Αποστολέας Θέμα: Το lobby των φιλολόγων κτύπησε στο ΕΑΠ  (Αναγνώστηκε 117529 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AntreaEirini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ: Το lobby των φιλολόγων κτύπησε στο ΕΑΠ
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 21, 2009, 04:14:27 pm »

Το επίπεδο σπουδών είναι εξαιρετικά αναβαθμισμένο, εξάλλου οι διδάσκοντες στον Ελληνικό Πολιτισμό είναι τα ίδια πρόσωπα που διδάσκουν στο συμβατικό των φιλοσοφικών σχολών. Οι ίδιοι αναφέρουν πως οι σπουδές στο ΕΑΠ αντιστοιχούν σε επίπεδο μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.

Ξέρω πάντως καθηγήτρια βυζαντινών που είχαμε στη φιλολογία Πατρών και μετά ανέλαβε μια υψηλόβαθμη θέση στο ΕΑΠ, που (απ' ό,τι μάθαινα τα χρόνια μετά την αποφοίτησή μου) το τμήμα έκανε ό,τι μπορούσε για να τη διώξει. Δεν ξέρω αν τα κατάφεραν, αυτή έλεγε ότι στόχευε να πάει στη φιλολογία Καλαμάτας. Σαν καθηγήτρια ήταν απαράδεκτη, όσοι παίρνανε μαθήματά της το κάνανε γιατί περνούσαν με μηδενικό διάβασμα, η επιστημονική της κατάρτιση άφαντη, γιατί κι αν την είχε δεν την βλέπαμε ποτέ! Κάποια στιγμή πήρε ανάποδες γιατί όλοι έρχονταν αδιάβαστοι στα μαθήματά της κι άρχισε να κόβει κόσμο. Κι αυτή κάποια στιγμή ήταν υπεύθυνη για στον ελληνικό πολιτισμό στο ΕΑΠ.
Και φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι όλοι οι καθηγητές είναι τέτοιοι, αλλά προφανώς υπάρχουν και άλλες παράμετροι που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη για να κρίνουμε το πρόγραμμα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:23:25 »

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 21, 2009, 04:26:43 pm »
Από τη στιγμή που δημιούργησες το topic σε αυτό εδώ το forum με το συγκεκριμένο θέμα, είναι λογικό να λέει ο καθένας τη γνώμη του. Αυτό και μόνο έκανα, και υπήρξα πολύ προσεκτική στη διατύπωση μου. Συμφωνώ ότι το θέμα δεν είναι η εξίσωση των πτυχίων. Κάτι τέτοιο άλλωστε νομίζω ότι θα ήταν παράλογο. Το θέμα για μένα είναι ότι ο καθένας με το έτσι θέλω διεκδικεί το δικαίωμα στην επκπαίδευση λες και η εκπαίδευση είναι άσυλο αναξιοπαθούντων.

Για ποιό λόγο δηλαδή να μην απασχοληθούν οι άνθρωποι οι οποίοι τυπικά τουλάχστον έχουν τα κατάλληλα εφόδια και είναι ικανοί και να δίνεται το δικαίωμα σε άτομα τα οποία έχουν ασχοληθεί μόνο επιφανειακά?

Το ξαναλέω, δεν απαξιώνω τους αποφοίτους, ούτε το πτυχίο τους, αλλά ως εκ των πραγμάτων θεωρώ ότι είναι ανεπαρκείς ως Φιλόλογοι (φυσικά επαρκέστατοι ως προς το αντικείμενο των σπουδών τους).
Κι εγώ έχω ECDL και Proficiency αλλά δε διεκδικώ το δικαίωμα να προσληφθώ στην εκπαίδευση ως πληροφορικάρια ή "Αγγλικού".

Αυτή είναι η γνώμη μου. Τώρα αν αυτό για μερικούς είναι "ξεφτίλα", αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.
Απλά θεωρώ ότι όταν εισέρχεται κάποιος σε μία συζήτηση,καλό είναι να δέχεται όλες τις απόψεις και να μην καταφεύγει σε αφορισμούς.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2009, 04:28:17 pm από gringa »

Αποσυνδεδεμένος fair_play

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 21, 2009, 04:32:06 pm »

Δυστυχώς δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε τη διάθεση να ρωτήσω 11 εκατομμύρια Έλληνες για να επαληθεύσω τις δικές σας απόψεις. Περιμένω από εσάς να στηρίξετε με στοιχεία όσα εσείς γράφετε, ή -αν δε μπορείτε να το κάνετε αυτό- τουλάχιστον να εκθέσετε τις απόψεις σας με λιγότερη βεβαιότητα. Και μια που συζητάμε για παρασκηνιακές ίντριγκες, μήπως ξέρετε γιατί το μοναδικό βρετανικό πανεπιστήμιο που δεν αναγνωρίζεται ως ισότιμο και ομοταγές με τα Ελληνικά ΑΕΙ είναι το Open University? Ποιό lobby δρα στην περίπτωση αυτή και ποιούς προστατεύει;

Αγαπητέ/-ή surviving innovation,

1) Περί Open University : Γνωρίζεις ( ; ) ότι τα πτυχία πανεπιστημίων του εξωτερικού για να αναγνωριστούν ως ισότιμα των ελληνικών ΑΕΙ πρέπει οι σπουδές σε αυτά να γίνουν στην χώρα που έχει την έδρα του το ξένο Πανεπιστήμιο!!!

Επίσης τα πτυχία των υπολοίπων τμημάτων του ΕΑΠ παρέχουν δικαίωμα διορισμού στην Εκπ/ση. Εξαιρείται ο Ελληνικός Πολιτισμός. Γιατί άραγε;

Σε παρακαλώ μην εθελοτυφλείς;

2) Περί στοιχείων : Μακάρι να μπορούσα να φέρω στοιχεία. Να σου πω κάτι όμως: Οι πολιτικοί μας για τα γνωστά σκάνδαλα τους αυτοανακηρύχθηκαν αθώοι. Όμως στη συνείδηση όλων έχουν καταδικαστεί. Μακάρι να καταδικάζονταν και στην ψήφο όλων.
Εσύ χρειάζεσαι στοιχεία για να πειστείς;;;;

3) Περί βεβαιότητας : Σε παραπέμπω σε όσα έγραψα στο προηγούμενο post.

Φίλε/-η οι απόφοιτοι Ελληνικού Πολιτισμού είναι οι νέγροι του ΕΑΠ και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γενικά.

Γι αυτό μιλάμε εδώ. Για φασισμό!!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 21, 2009, 04:34:44 pm »

Για δικαίωμα μιλάμε όχι για διορισμό. Αυτόν θα τον διεκδικήσουν, θα κριθούν και θα τον πετύχουν ή όχι.

Και ερωτώ: Γιατί δεν τους δίνεται το δικαίωμα;

Τώρα, κάτι για πελάτες κλπ που είπαν ορισμένοι, τι να σχολιάσει κανείς. Κρυβόμαστε πίαω από το δάκτυλο μας.

εγω ημουν (και οχι καποιοι) που μιλησα 1) για δικαιωμα και συμφωνω σε αυτο, αν και πολλοι συναδελφοι μου,καλως ή κακως διαφωνουν.
και
2) εγω μιλησα για "πελατες" αλλα αν διαβασεις πιο προσεκτικα θα δεις οτι δεν αναφερομαι στους ΕΑΠ.και κυριως δεν αναφερομαι σε οσους δινουν ασεπ, αλλα στα παραθυρακια.

ευχαριστω,για την κατανοηση.και ζηταω συγγνωμη αν δεν διατυπωσα σωστα αυτο που ηθελα να πω.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:23:25 »

Αποσυνδεδεμένος AntreaEirini

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 21, 2009, 04:38:36 pm »

Απάντηση: Επικάλυψη αντικειμένων με τους Φιλολόγους. (Προκύπτει με την κοινή λογική).

Άρα ποιός πίεσε και πέτυχε τον αποκλεισμό: Οι άμεσα θιγόμενοι.

Θιγόμενοι, τρόπος του λέγειν. Αν δηλαδή στον επόμενο ΑΣΕΠ προκηρύσσονταν 40 θέσεις Ελληνικού Πολιτισμού
θα φούντωνε η ανεργία των Φιλολόγων;;;

Αλλά τόση είναι η ξεφτίλα κάποιων.

Τώρα, κάτι για πελάτες κλπ που είπαν ορισμένοι, τι να σχολιάσει κανείς. Κρυβόμαστε πίαω από το δάκτυλο μας.

Προφανώς εσύ πιστεύεις ότι αντικείμενα τα οποία υποτίθεται ότι "αλληλοκαλύπτονται" μπορούν να διδαχτούν και από τους δύο. Εγώ όχι, και υποθέτω ότι δεν είμαι η μόνη. Η λογοτεχνία διδάσκεται από καθηγητή φιλόλογο, όχι απ'  όποιον έχει κάνει μαθήματα λογοτεχνίας. Ένας νηπιαγωγός δηλ. που έχει επιλέξει λογοτεχνία από το φιλολογικό μπορεί και να τη διδάξει; Και δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση το έργο των νηπιαγωγών, απλά ένα παράδειγμα φέρνω.

Καλύτερα να προσέχουμε λιγάκι όταν μιλάμε για ξεφτίλα, προσβάλλεις υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Και μάλιστα με βάση ένα εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα. Αφού δεν αναγνωρίστηκε, θα φταίνε οι φιλόλογοι. Σκέφτηκες ότι μπορεί απλά να πρόκειται για αναντιστοιχία ανάμεσα στα αντικείμενα; Η ότι στη τελική υπάρχουν (αρκετά) τμήματα περισσότερο αρμόδια γι'  αυτή τη δουλειά;

Εσύ εξοργίζεσαι από το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζεται το πρόγραμμα, το "lobby" ενδεχομένως να εξοργίζεται από το γεγονός ότι  θεωρητικές σπουδές χωρίς συγκεκριμένο επαγγελματικό σκοπό διεκδικούν να διδάσκουν αντικείμενα των φιλολόγων. Όταν ιδρύθηκε αυτό το τμήμα ποιο σκοπό υποτίθεται ότι θα υπηρετουσε; Και κυρίως, οι σπουδαστές του τι θεωρούσαν ότι θα κάνουν μετά, αφού δεν υπήρχε αναγνώριση;

Όσο για τις πελατειακές σχέσεις τι σου φαίνεται περίεργο; Ένα πανεπιστήμιο που προσφέρει προγράμματα αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ θα έχει πολύ περισσότερους υποψήφιους φοιτητές. Εσύ σκέφτηκες ότι μπορεί η αναγνώριση να επιδιώχθηκε από το ΕΑΠ με στόχο το οικονομικό κέρδος;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2009, 04:43:15 pm από AntreaEirini »

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 21, 2009, 04:48:48 pm »
Και κάτι τελευταίο: Η πεθερά μου, για την οποία μπορώ να εκφέρω άποψη, δεν μπήκε στο ΕΑΠ μέσω Πανελληνίων, αλλά μέσω... μέσου (έκανα και πολύπτωτο) όπως η ίδια έχει παραδεχτεί πολλές φορές. Όποιος το επιθυμεί, μπορώ να τη ρωτήσω και να επανέλθω με λεπτομέρειες.

Το συγκεκριμένο δεν είναι απλά η γνώμη μου, είναι η πραγματικότητα. Τώρα ως προς την αξιοκρατία, τα συμπεράσματα δικά σας.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 21, 2009, 05:21:04 pm »
Και κάτι τελευταίο: Η πεθερά μου, για την οποία μπορώ να εκφέρω άποψη, δεν μπήκε στο ΕΑΠ μέσω Πανελληνίων, αλλά μέσω... μέσου (έκανα και πολύπτωτο) όπως η ίδια έχει παραδεχτεί πολλές φορές. Όποιος το επιθυμεί, μπορώ να τη ρωτήσω και να επανέλθω με λεπτομέρειες.

Το συγκεκριμένο δεν είναι απλά η γνώμη μου, είναι η πραγματικότητα. Τώρα ως προς την αξιοκρατία, τα συμπεράσματα δικά σας.
Ελπίζω η πεθερά να μην παρακολουθεί το φόρουμ, για το δικό σου καλό  ;D ;D ;D ;D

Πλάκα κάνω, φυσικά  ;)

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 21, 2009, 05:41:29 pm »
Η αλήθεια είναι ότι δεν το αρνήθηκε ποτέ. Τώρα, αν τύχει και πάρει ανάποδες, θα τα ρίξω στη συννυφάδα μου! (Δόξα τω Θεώ για την ανωνυμία του διαδικτύου!)
 ;D ;D ;D ;D ;D

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 21, 2009, 05:54:14 pm »

εγω ημουν (και οχι καποιοι) που μιλησα 1) για δικαιωμα και συμφωνω σε αυτο, αν και πολλοι συναδελφοι μου,καλως ή κακως διαφωνουν.
και
2) εγω μιλησα για "πελατες" αλλα αν διαβασεις πιο προσεκτικα θα δεις οτι δεν αναφερομαι στους ΕΑΠ.και κυριως δεν αναφερομαι σε οσους δινουν ασεπ, αλλα στα παραθυρακια.

ευχαριστω,για την κατανοηση.και ζηταω συγγνωμη αν δεν διατυπωσα σωστα αυτο που ηθελα να πω.

ΟΚ MARKOS,

Μια χαρά τα λες.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 21, 2009, 06:07:37 pm »

1) ... Η λογοτεχνία διδάσκεται από καθηγητή φιλόλογο, όχι απ'  όποιον έχει κάνει μαθήματα λογοτεχνίας. ...

2) Καλύτερα να προσέχουμε λιγάκι όταν μιλάμε για ξεφτίλα, προσβάλλεις υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
... το "lobby" ενδεχομένως να εξοργίζεται από το γεγονός ότι  θεωρητικές σπουδές χωρίς συγκεκριμένο επαγγελματικό σκοπό διεκδικούν να διδάσκουν αντικείμενα των φιλολόγων. ....

3) Ένα πανεπιστήμιο που προσφέρει προγράμματα αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ θα έχει πολύ περισσότερους υποψήφιους φοιτητές. Εσύ σκέφτηκες ότι μπορεί η αναγνώριση να επιδιώχθηκε από το ΕΑΠ με στόχο το οικονομικό κέρδος;

1) Γι αυτό θα κριθούν όλοι από τον ΑΣΕΠ. Επί ίσοις όροις.

2) Οι εκπρόσωποι του "lobby" σας στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι ξεφτιλισμένοι. Και σε αυτούς αναφέρομαι. Όχι στον καθένα φιλόλογο ξεχωριστά. Αν πάντως ήμουν φιλόλογος θα θεωρούσα εαυτόν ξεφτίλα αν επικροτούσα τη στέρηση δικαιωμάτων σε άλλους προς ίδιον όφελος.

3) Σε πληροφορώ ότι κάθε χρόνο το ΕΑΠ δέχεται πολλαπλάσιες αιτήσεις από τις θέσεις που παρέχει. Άρα....

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιουλίου 21, 2009, 06:24:47 pm »
... Η πεθερά μου, για την οποία μπορώ να εκφέρω άποψη, δεν μπήκε στο ΕΑΠ μέσω Πανελληνίων, αλλά μέσω... μέσου ...

...  Τώρα ως προς την αξιοκρατία, τα συμπεράσματα δικά σας.

Αγαπητή gringa,

Δηλώνω εντυπωσιασμένος. Η πεθερά σου χρησιμοποίησε μέσο για προσωπικό όφελος;;;;  Στην Ελλάδα του 2009;;;;; Στο καρφί!!!

Δηλαδή απίστευτο. Σε τι χώρα μεγαλώνουν τα παιδιά μας gringa;;;

Θυμήθηκα τώρα ένα σκάνδαλο με κάτι υγιέστατα παιδάκια, που είχαν εισαχθεί προ ετών στην Ιατρική Αθηνών ως πάσχοντες από λευχαιμία, σκλήρυνση κατα πλάκας κτλ

Τι συμπεράσματα να βγάλουμε gringa; Την πεθερά σου να δίνει ΑΣΕΠ, να είναι διοριστέα (με το καλό) και ανεπαρκής στην  τάξη;

Περί αυτού πρόκειται;

Και μια μαντινάδα αφιερωμένη στην πεθερά σου:

Τρια μεγάλα πράγματα
δε ζούνε σ' ένα σπίτι
δυο πετεινοί, δυό κούνελοι
και πεθερά με νύφη      :)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιουλίου 21, 2009, 06:31:48 pm »
οχι, πώς? ζουνε!  αλλα πώς ζουνε εχει σημασια!

ελατε ρε παιδια. το θεμα μας τωρα ειναι αν θα δινουν οι του ΕΑΠ ΑΣΕΠ? εκει ειναι το προβλημα?

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιουλίου 21, 2009, 06:32:10 pm »
Δηλαδή, Fair Play, τι στέρησε το "lobby" των φιλολόγων από τους αποφοίτους του προγράμματος "ελληνικός πολιτισμός", το δικαίωμα να διδάσκουν φιλολογικά μαθήματα;

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιουλίου 21, 2009, 06:36:47 pm »
Δηλαδή, Fair Play, τι στέρησε το "lobby" των φιλολόγων από τους αποφοίτους του προγράμματος "ελληνικός πολιτισμός", το δικαίωμα να διδάσκουν φιλολογικά μαθήματα;

αν τους στερουν το δικαιωμα τοτε κατι συμβαινει με το προγραμμα σπουδων. και αν ειναι ετσι τοτε θα πρεπει να αποταθουν στον πρυτανη ή δεν ξερω σε ποιον αλλον για να το λυσουν. δεν φταινε οι αλλοι συναδελφοι φιλολογοι.και δεν υπαρχει lobby.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182625
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 631
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144